#📍 川婆婆 銅鑼灣利園山道5號地舖(๑˃́ꇴ˂̀๑)性價比極高的一人水煮魚🐟🔸飄香水煮魚 $76🔸蕃茄肥牛 $76🔸涼拌土豆絲 $38🔸冷泡荔枝伯爵紅茶 +$15🔸可樂 $10🍒點評時間朋友話同我食川婆婆 仲以為佢帶我打邊爐😂原來係有分店食飯/麵餐😂睇個menu就覺得好抵食😻銅鑼灣可以70幾蚊食到個水煮魚👍🏻建議兩個女仔叫一個主食同1-2樣小食都夠🌸 飄香水煮魚黎到真係嚇親😂份量勁多唔只魚片多連配料蓮藕、萵筍、海帶都好多👍🏻仲要碗飯好大碗😂建議大家嗌少飯好多魚片真係食到最後都仲有😂🌸蕃茄肥牛蕃茄湯好濃😋用黎撈飯食就一流啦因為蕃茄湯冇得加辣 我會加少少水煮湯落去增加麻辣味😎依舊肥牛同配料都係超多🤣🌸涼拌土豆絲 涼拌土豆絲麻麻辣辣好開胃😝啱哂唔太食得辣朋友用黎送飯🍚回頭指數高❣️因為有時口痕想食下水煮魚都可以食到一人份量😝價錢又抵食👍🏻好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️
#

銅鑼灣可以70幾蚊食到個水煮魚👍🏻
建議兩個女仔叫一個主食同1-2樣小食都夠

🌸 飄香水煮魚
黎到真係嚇親😂份量勁多
唔只魚片多連配料蓮藕、萵筍、海帶都好多👍🏻
仲要碗飯好大碗😂建議大家嗌少飯

荔枝伯爵紅茶
蕃茄肥牛
涼拌土豆絲
荔枝伯爵紅茶
It might sound crazy to feel comforting to eat spicy food 🤣 but I really do consider Chuan Po Po as one of my comfort foods. Not all spicy food can but theirs is the special one to me. I have eaten their takeaway in the TST branch for many times but this was the very first dine in experience to me. And it’s definitely a superb feast to me👍🏼First time first, 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲麻辣湯麵 is their best item and my ultra-comfort food. Their broth was very strong and had some special flavour that I could not fin

First time first, 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲麻辣湯麵 is their best item and my ultra-comfort food. Their broth was very strong and had some special flavour that I could not find in other shop. It’s their broth that made me go back from time to time 🥰 This kind of noodle usually pair with potato noodle but I prefer udon here more! The 𝗦𝗲𝗮𝘄𝗲𝗲𝗱 海帶條was a must get item. It was in shred just like crunchy noodle! My new favourite is the 𝗕𝗲𝗮𝗻 𝗖𝘂𝗿𝗱 𝗣𝘂𝗳𝗳𝘀 風琴豆腐 which was the perfect sponge for the delicious soup🤤

This time, I also tried their 𝗣𝗶𝗰𝗸𝗹𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗙𝗶𝘀𝗵 酸菜魚 as well. The soup was not bad but I think the add on chilli power was a bit overwhelming. But the fish was very smooth and generous in portion. It came with lots of different vegetables as well. Absolutely a steal given the price 😝

Also, I finally got to eat the 𝗖𝗲𝗹𝘁𝘂𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲涼伴萵苣. It’s sold out 90% of the time in the TST branch🤓Another snack was 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗮𝗹𝗹 麻辣牛丸 which was one of my favourite snacks in their TST store too!
They also offer some really nice cold brew tea as add on for any bowl of noodle or rice! Given this price and this quality, just grab a seat and fix your chilli craving😍
2022-08-04 119 瀏覽
店舖主打酸菜 番茄和水煮的系列湯底都有豐富的蔬菜蓮藕片 豆芽菜 海帶絲 娃娃菜他們都會吸收到湯底的味道蔬菜都很爽口 吃起來脆爽另外會配碗白米飯 足夠兩個人分吃番茄魚番茄湯底有很濃厚的番茄味挺適合不能吃辣的朋友 魚塊肉質鮮嫩 還會帶點滑溜感魚塊切的厚度剛剛好 有挺多份量吸收了番茄的湯底 有點蔬菜味魚塊也會沾到番茄的鮮甜 湯底覺得鮮甜 水煮羊肉有花椒 辣椒粉 乾辣椒佈在碗面吃的時喉先拌勻 香料的風味會增加羊肉沒有騷味 會吸收辣味肉質採用半肥的 因此入口會有油脂感羊肉也會在油脂感散發出來點了小辣 整體都不算太辣辣味讓羊肉整體更提鮮和味覺的刺激手拍青瓜拌海蜇青瓜和海哲本來就很爽口海蜇滑溜的質地很可愛 每條都彈脆很輕易就能掛上辣汁 讓味蕾更刺激青瓜拍散後 冰凍後會更爽口很適合夏天小菜吃 清爽解膩紅油抄手抄手的內餡有鮮蝦和豬肉混合以成簡單的調味已經很足夠抄手皮很薄透 帶有滑溜溜的質感整顆飽滿程度和湯匙差不多帶有辣的紅油佈在表面抄手沾有紅油 辣會增添味道
店舖主打酸菜 番茄和水煮的系列

海蜇青瓜
水煮羊
水煮羊
2022-08-02 72 瀏覽
今日去銅鑼灣,近來口淡中午想吃點重口味的,朋友提議去希慎廣場對面的川婆婆,餐廳店面不大,主打川式粉麯,餐廳用的香料全是由四川直達,屬正宗川菜。我選套餐水煮羊肉配白米飯,辣度可根據自己口味選擇BB辣,因朋友不能吃辣選擇套餐番茄肥牛配白米飯。套餐份量超多,羊肉肉質軟腍,肥牛肥瘦相夾,口感一流,配有豆牙、蓮藕海帶、娃娃菜等惹味又足料。小食上湯菜心碧綠爽青夠新鮮。手拍青瓜拌海蜇爽口而開胃。香炸大腸香脆而有嚼勁。最後飲品石磨豆漿微甜,剛好可以中和辣的刺激。餐廳主理廚師是香港人,出品最適合香港人口味,以後還會光臨!

• 水煮羊肉、石磨豆漿
2022-08-02 77 瀏覽
▫️曾經呢間係同fd子既飯堂,由尖沙咀食到筲箕灣 (已結業😢) ,每次諗唔到食咩,就會話去川婆婆,因為好香好正,次次諗起都會不自覺咁吞啖口水🤤▫️咁岩要同fd子出銅鑼灣shopping,又講返起呢間🥸 ok I’m ready!!!🌶🔥🍜 粉麵套餐 - 3餸+1麵 $50▫️有30幾款配料可以揀,真係花多眼亂🌀🌀 但發覺已經無左我以前最愛既冰豆腐🥺▫️fd子嗰碗揀左雞柳、蘿蔔、金針菇、麻辣小辣米線,我就揀左雞柳、萵筍、雞脾菇、麻辣bb辣紅薯細粉,仲可以揀多/少蒜、多/少麻等,非常多配搭俾你自己揀✊🏻▫️一上枱,望住我碗bb辣舖滿紅油係面,忍唔住要拎個碗仔撇走啲油先敢食🫠 粉麵依舊索晒湯,配埋蒜粒好香好好食👻 不過碗bb辣真係辣到火燒心咁🔥 爭啲變左孖潤腸👄 無計人愈大愈唔食得辣🥵▫️蘿蔔同雞脾茄偏硬,煮得唔夠耐😢🥚 麻辣皮蛋 $28▫️要左小辣,但一樣辣到痴左線😵‍💫 啲汁唔夠香,無一種食完會好想再食第2舊既感覺😶🥤 荔枝伯爵紅茶 / 桂花綠茶 套餐加配+$15▫️方型樽裝又靚又方便✨ 飲唔晒仲可以拎走慢慢飲😝 最緊要係無糖,非常清香,解辣一流👍🏻▫️紙巾要$5,所以最好自備紙巾,因為好易食到fi li

🍜 粉麵套餐 - 3餸+1麵 $50
▫️蘿蔔同雞脾茄偏硬,煮得唔夠耐😢

🥚 麻辣皮蛋 $28

🥤 荔枝伯爵紅茶 / 桂花綠茶 套餐加配+$15

▫️紙巾要$5,所以最好自備紙巾,因為好易食到fi li fe le🤧
2022-07-23 121 瀏覽
朋友知我鍾意食辣嘢, 又知我住港島區,就約咗我去銅鑼灣川婆婆度見面♥️ 川婆婆勁易搵其實就係希慎對面朋友話好多人都介紹佢去食😋嗰日好多人用膳,店員就叫我哋坐最後嘅位置,正正就見到川婆婆嘅橫額💕 見佢喺度切魚,朋友就話一定要食呢度嘅水煮魚🐟正正係午膳時間,都見到有好多女仔喺呢度食飯👍😊一人一支飲品,食辣野又唔想飲汽水,我地就叫左冷泡茶跟餐$15 / 正價$22玫瑰紅茶:入口感覺清新,而且玫瑰味重,紅茶味唔過份濃但依舊有茶味金鳳烏龍茶:茶味濃郁,入口茶味持久☺️水煮魚跟白飯 $76我地叫左bb辣,雖然唔係太辣,都已經食慾大增,最鐘意個魚無骨,啖啖肉又滑又甜,啲魚食極都仲有 😜芽菜,黃芽白,海帶條分量多而且好爽口😊 酥炸雞粒($48)粒炸雞分明,而且炸粉够薄, 一食落口啲雞汁就滲返曬出嚟😋幸好無叫水煮牛,大家都怕食唔曬, 之後我就叫咗個粉麵餐☺️粉麵餐($58/6餸)腩肉,羊肉,芋絲, 花枝丸, 萵筍, 金針菇有呢個粉麵餐都幾好,又可以試到佢嘅bb辣,而且又食得好健康😋芋絲吸曬湯嘅味道, 萵筍又爽脆, 我最鍾意個羊肉夠滑同够羊肉味麻辣風琴豆腐($38)鍾意食辣嘅話呢個一定要試, 個豆腐索曬辣汁,

朋友話好多人都介紹佢去食😋

正正係午膳時間,都見到有好多女仔喺呢度食飯👍

😊一人一支飲品,食辣野又唔想飲汽水,我地就叫左冷泡茶
跟餐$15 / 正價$22
金鳳烏龍茶:茶味濃郁,入口茶味持久

☺️水煮魚跟白飯 $76

😊 酥炸雞粒($48)
炸雞分明,而且炸粉够薄, 一食落口啲雞汁就滲返曬出嚟😋

幸好無叫水煮牛,大家都怕食唔曬, 之後我就叫咗個粉麵餐
☺️粉麵餐($58/6餸)
腩肉,羊肉,芋絲, 花枝丸, 萵筍, 金針菇

麻辣風琴豆腐($38)
鍾意食辣嘅話呢個一定要試, 個豆腐索曬辣汁, 而且食落去嗰種辣好開胃👍

香辣台灣香腸($38)
爽脆, 一定要點埋個辣汁, 先至夠惹未, 青瓜絲拌碟都爽甜

價錢同食物嘅性價比都好高, 我哋兩個人完全食唔曬啲嘢, 但係每一個小食都值得一試👍 又搵到銅鑼灣好食新熱點👍
  • 酥炸雞粒
  • 台灣香辣香腸
  • 風琴豆腐
  • 水煮魚
  • 玫瑰紅茶
2022-07-21 101 瀏覽
今日去咗銅鑼灣,忽然好想食川菜,所以去咗呢一間連鎖店叫川婆婆,上網睇過,原來佢都幾多分店😌唔知點解,行到入去感覺好似去咗譚仔,好有親切咁😂坐得都算舒服嘅,門口亦有一格格餸比你揀for 粉麵😌🍴水煮肥牛🍴呢度嘅水煮牛唔似出面煮嗰啲,面頭冇浸油,感覺冇咁油膩,但係佢都夠辣,而且d牛好稔,好吸味🥳🍴酸菜魚🍴酸菜魚相比起牛唔算好辣,可能因為我嗌咗BB辣嘅關係😆而且非常好送飯,佢奉送一個白飯,我都食晒🤤🍴涼拌土豆絲/涼拌萵筍/手撕雞🍴涼拌食品方面,都夠味,但只係比較細碟,比較欣賞手撕雞,麻辣味十足😍而佢嘅食品上面大部份都放花椒粉,非常惹味,唔食辣嘅朋友都可以叫走辣,好considerate 😂🍴自選米線🍴我哋今次叫咗腩肉,響鈴,墨魚卷,漢堡扒,台灣香腸同鴨血,亦係叫左bb辣😆,可能因為BB辣,湯底比較清,不過都夠我食😄地點方面都算易搵,如果想食平價川菜,呢間簡直係首選🥳

🍴水煮肥牛🍴

🍴酸菜魚🍴

🍴涼拌土豆絲/涼拌萵筍/手撕雞🍴

🍴自選米線🍴

地點方面都算易搵,如果想食平價川菜,呢間簡直係首選🥳
📍銅鑼灣利園山道5號地舖同個friend去咗Hysan 嗰邊嗰間Apple store 睇iPad,行吓行吓又到咗醫肚嘅時間😄😄😄,都係見到邊間有位就入去😂😂😂,真係啱啱遇着剛剛見到一間平時排晒隊嘅川菜店有位,咁就入咗去🤪🤪🤪1. 酸菜魚🐟🫕 $76 - 本人覺得呢碗酸菜魚唔止一人份量😂😂因為十分之大碗同足料👍🏻👍🏻👍🏻好多魚塊,個湯底簡直入魂,有幾種唔同嘅酸菜,再加上唔同配料例如海帶,蓮藕,牙菜,娃娃菜,同埋不可缺少嘅唔同種類辣椒🌶️令到個湯底嘅層次感十分容易入口,又酸又辣,又唔會太油膩,可以直接飲用或者撈飯,不過如果佢有碗米粉會在正啲🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️2. 飄香水煮魚🐟🌶🫕$76 - 超足料,因為呢個價錢冇諗過會有咁多塊魚🐟,啲魚塊好滑,配料有海帶,牙菜,娃娃菜同蓮藕用嚟索味,吸收哂啲辣油,食落又辣又香口😋😋😋,個辣湯撈飯一流,因為好有層次感👍🏻👍🏻👍🏻3. 手撕雞🐔$48 - 小食嚟講份量都好大份,每一件手撕雞都係差唔多sized,唔會又大又細,容易入口,手撕雞用咗青瓜,芫荽同芝麻,再加埋啲辣油食落口好滑同好有口感,唔會有味精味道😋😋4. 手拍青瓜拌海蜇🥒$38 - 份量就細
📍銅鑼灣利園山道5號地舖

4. 手拍青瓜拌海蜇🥒$38 - 份量就細碟咗啲,不過味道依然好新鮮,咬落口脆卜卜,辣味適中,👍🏻👍🏻

餐廳好有一個open kitchen,座位比較窄少少,😁😁不過CP值勁高,食物勁高質,想食酸菜魚嘅朋友一定要去試因為真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻
酸菜魚
手撕雞
2022-07-18
15 分鐘 (堂食)
酸菜魚
手撕雞
2022-07-19 344 瀏覽
大熱天時銅鑼灣排大隊嘅食店通常為左食刨冰或甜品🍮🍧原來仲有利園山道呢間川菜我地閒日7:45PM黎到都要等成大半個鐘先有位🫣😂好彩呢度係QR CODE落單上菜都算快,5-10分鐘內上齊⏳⌛️🍚白飯份量可選 多飯|少飯|正常🌶辣度分 BB辣|小辣|中辣|大辣|菊花辣[***如有人食過菊花辣🙂請話我知係咩滋味***]主食份量好多,滿滿一大碗😲🫢.❥ 飄香水煮魚配白飯 [$76] 自選辣度:小辣配菜有海帶|芽菜|蓮藕魚肉嫩滑,夠香夠麻👍🏻但配菜唔多唔少會索左啲湯變相食到後尾會略偏辣🤗❥酸菜羊肉配白飯 [$86]自選辣度:BB辣[配菜同上]酸菜湯不會過鹹或過辣有古早香氣,係我鍾意嘅味道🌿飲啖湯再食塊羊肉或直接用湯黎撈飯都正🙌🏻😸.❥紅油抄手 [$28/6粒]自選辣度:BB辣點左BB辣但辣度似中辣😅我鍾意食辣覺得幾惹味朋友就食到e牙鬆鋼🥵😂.❥反斗墨魚膠豆卜 [$48]墨魚膠外面包住豆卜皮再攞去炸外皮炸得香脆,墨魚膠彈牙點甜酸汁食😙唔錯.❥豆漿 [$12]豆漿微甜,有解辣效果🫶🏻

大熱天時銅鑼灣排大隊嘅食店

上菜都算快,5-10分鐘內上齊⏳⌛️
🍚白飯份量可選 多飯|少飯|正常
🌶辣度分 BB辣|小辣|中辣|大辣|菊花辣
[***如有人食過菊花辣🙂請話我知係咩滋味***]
主食份量好多,滿滿一大碗😲🫢

❥ 飄香水煮魚配白飯 [$76]
自選辣度:小辣
配菜有海帶|芽菜|蓮藕

魚肉嫩滑,夠香夠麻👍🏻
但配菜唔多唔少會索左啲湯
變相食到後尾會略偏辣🤗

❥酸菜羊肉配白飯 [$86]
自選辣度:BB辣
[配菜同上]

酸菜湯不會過鹹或過辣
有古早香氣,係我鍾意嘅味道🌿
飲啖湯再食塊羊肉

我鍾意食辣覺得幾惹味
朋友就食到e牙鬆鋼🥵😂

❥反斗墨魚膠豆卜 [$48]

墨魚膠外面包住豆卜皮再攞去炸
外皮炸得香脆,墨魚膠彈牙
點甜酸汁食😙唔錯
❥豆漿 [$12]

豆漿微甜,有解辣效果🫶🏻
2022-07-14
2022-07-18 62 瀏覽
銅鑼灣希慎旁有間抵食🌶️川式粉麪,雖然店舖唔算大,食物款式都好多選擇,有水煮、酸菜同番茄系列自選3餸川式粉 💰5️⃣0️⃣粉麪揀咗細紅薯粉,薯粉第一次見似河粉咁長扁形,食落滑嘟嘟,微微煙韌😋39款菜品中揀咗半肥瘦嘅腩肉、羊肉片同皇帝菜飄香🌶️水煮魚 💰7️⃣6️⃣一人份量嘅🐟水煮魚配飯,份量足料,生魚片新鮮又滑,配料有海帶、蓮藕片、娃娃菜,BB辣度岩岩好口水雞 💰4️⃣8️⃣🐔雞件斬得幾大件下🤣面頭淋上麻辣醬好有四川嘅味道🤤手拍青瓜拌海蜇 💰3️⃣8️⃣海蜇爽口,青瓜清甜,加入開胃酸醋同香辣更開胃,喺夏天涼菜小食首選😍荔枝伯爵紅茶跟餐💰1️⃣5️⃣🎈川婆婆 (利園山道)🎈銅鑼灣利園山道5號地舖

自選3餸川式粉 💰5️⃣0️⃣

荔枝伯爵紅茶跟餐💰1️⃣5️⃣

🎈川婆婆 (利園山道)🎈
銅鑼灣利園山道5號地舖
2022-07-17 55 瀏覽
我的朋友都知道川菜是我的最愛,所以當我的朋友告訴我「川婆婆」這家餐廳的時候,我毫不猶豫地就衝了過去,想品一品川菜的美味。來到川婆婆之後,店員非常熱心地招待我們落座,店裡窗明几淨,裝飾也很有水準,給人提供了一個很好的就餐環境。落座之後,我們發現這家餐廳主打的川菜不僅包括許多典型的川菜佳餚,還包括麻辣燙等等特色美食,真的是讓人喜出望外。我們點了不少的菜,整體上味道都很不錯,用料很講究。風味上也有地道的四川風情。水煮肥牛:這道菜的肥牛份量非常足,還搭配了其他非常多的蔬菜。口味適中,辣得恰到好處,突出了肥牛的鮮香可口。上湯娃娃菜:這家店的上湯娃娃菜還加上了蒜蓉醬,所以吃起來別具一格,非常鮮嫩。红油抄手:紅油抄手是我的最愛,這裡的抄手選擇的是港式的鮮蝦雲吞。吃上去口感非常好,搭配辣油真的是一絕。涼拌蒿筍和香炸台灣香腸:前者口味鮮嫩爽口,後者焦香撲鼻,都是非常值得一試的小吃。麻辣燙:我們這次選擇麻辣燙以肉食為主,味道真的是非常好,番茄湯配上微微辣。再加上各種鮮嫩食材。吃到嘴裡讓人忍不住,還想再吃一口。總的來說,這真的是一家很值得一來再來的餐廳。約上三五好友,或者跟親戚朋友相聚這裡,都會是一個非常好

水煮肥牛:
上湯娃娃菜:
红油抄手:
涼拌蒿筍和香炸台灣香腸:
前者口味鮮嫩爽口,後者焦香撲鼻,都是非常值得一試的小吃。
麻辣燙:
總的來說,這真的是一家很值得一來再來的餐廳。約上三五好友,或者跟親戚朋友相聚這裡,都會是一個非常好的選擇。
2022-06-14 179 瀏覽
想食辣野,就隨意搵到呢間餐廳~餐廳唔係太大,lunchtime時間陸陸續續都會坐滿人🍴用QR code落單,我就嗌咗個水煮肥牛配白飯😆可以揀少飯/多飯/正常,我就揀咗正常首先,個水煮肥牛好大碗😍啲肥牛細細塊,唔多肥肉,份量又多!而且仲有好多配料,芽菜、蓮藕、海帶等等😋夠辣夠麻,值得一試!荔枝伯爵紅茶就比較淡,但都有淡淡嘅荔枝香味~不過要注意⚠️餐廳並無水提供,落單嗰陣要衡量下洗唔洗嗌飲品🙈
想食辣野,就隨意搵到呢間餐廳~

水煮肥牛

2022-06-14
水煮肥牛
2022-05-26 273 瀏覽
自己一個喺銅鑼灣搵嘢食完全諗唔到食咩行行下諗起附近有川婆婆就去咗食😎今次已經係第二次食第一次食係食麻辣燙今日食水煮魚個人覺得水煮魚個湯底出色啲👍🏻因為身上冇現金,問職員有冇得碌卡或者支付寶佢哋話只可以現金同八達通但係佢就提議我可以用佢個外賣qr code買咁我就可以用佢個網站俾錢 照樣堂食但係就要加多兩蚊外賣盒嘅錢冇辦法啦冇帶現金兩蚊都局住比🤣叫咗個水煮魚中辣($78)勁大碗好多配菜 海帶 芽菜 蓮藕仲有好多魚😂食到一半已經超級飽仲要已經叫咗小飯 都食唔晒😂😂😂本身我個人都食得辣食佢個中辣覺得還好(平時譚仔食開小辣-中啦)大家去食可以斟酌下👍🏻下次經過都會再食嘅🤣🤣
自己一個喺銅鑼灣搵嘢食
完全諗唔到食咩
行行下諗起附近有川婆婆就去咗食😎
今次已經係第二次食
第一次食係食麻辣燙
今日食水煮魚
個人覺得水煮魚個湯底出色啲👍🏻

因為身上冇現金,問職員有冇得碌卡或者支付寶
佢哋話只可以現金同八達通
但係佢就提議我可以用佢個外賣qr code買
咁我就可以用佢個網站俾錢 照樣堂食
但係就要加多兩蚊外賣盒嘅錢
冇辦法啦冇帶現金兩蚊都局住比🤣

叫咗個水煮魚中辣($78)
勁大碗
好多配菜 海帶 芽菜 蓮藕仲有好多魚😂
食到一半已經超級飽
仲要已經叫咗小飯 都食唔晒😂😂😂
本身我個人都食得辣
食佢個中辣覺得還好(平時譚仔食開小辣-中啦)
大家去食可以斟酌下👍🏻
下次經過都會再食嘅🤣🤣

• 水煮魚
💥服務態度唔得、系統有問題📍川婆婆|銅鑼灣📍人均消費 $ 6 X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL台灣野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️💟自選三餸麵呢度一定用QR CODE自己落單既,本身都唔係咩特別既事,唔止我地台,格離台都出現一個情況:只係落到一碗,另外一碗SUBMIT左但去左黑洞🙃無侍應覆單,直到第一碗食到一半催單,佢先話比我哋知無落到,叫我地再落過😩食落去味道okay既,選擇都唔少,份量好足,如果牛腩唔係一定要跟酸菜就好了,應該呢隻唔係一隻好食既酸菜😂搶哂啲味另外午市係無跟野飲既~🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌘🌑性價比🌕🌕🌕🌗🌑回頭率🌕🌕🌕🌑🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥服務態度唔得、系統有問題

📍川婆婆|銅鑼灣
📍人均消費 $ 6 X

#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL台灣野

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️

💟自選三餸麵

另外午市係無跟野飲既~

🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌘🌑
性價比🌕🌕🌕🌗🌑
回頭率🌕🌕🌕🌑🌑
(五粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2022-04-17 360 瀏覽
廚房班人,比碗咁嘅野人食真係對得住自己???碗麵一遞過黎,我心諗 "嘩乜野黎,比人食架?" 賣相負分,味道0分,比幾滴油我就叫多麻?? 譚仔都有誠意過你🙄肉就好似肉碎咁得幾條,姑寒到咁不如唔好做啦🙄蓮藕就大大舊,但係爽到好似生食咁🙄聽到隔離枱嗌多蒜,最後比左個走蒜佢,我懷疑廚房條友都比左少麻我,我要多麻呀!!!🙄$50我去登龍街間米線可以食到死,仲要好食好多添🙄 我相信冇一間可以好似呢間咁垃圾
廚房班人,比碗咁嘅野人食真係對得住自己???
肉就好似肉碎咁得幾條,姑寒到咁不如唔好做啦🙄
蓮藕就大大舊,但係爽到好似生食咁🙄

$50我去登龍街間米線可以食到死,仲要好食好多添🙄
我相信冇一間可以好似呢間咁垃圾