2019-12-05
朋友對食物要求好高,但凡她話想試都一定已做資料搜集,有些吸引她去試的原因!今次她選擇的餐廳令我有點意外!這間餐廳招牌菜是魚!!對於要求高的朋友,一般的魚好難過得到她的嘴!所以我都好期待這間餐廳,相信質素應該不錯的!餐具簡單但吸引目光侍應話份量好大,所以我地兩個人叫了兩款菜式秘製白湯酸菜鱸魚(小份)$268呢個就係吸引我朋友黎食的招牌菜之一!可選大中小辣,我地揀左小辣!一上菜先飲左啖湯,有微微既酸味,辣度適中,不怕遮蓋酸菜味。湯底唔係味精味,飲得出用魚熬製,食魚前已經飲左成碗湯主角當然係魚!呢個鱸魚好鮮甜,肉質嫩滑!魚肉鮮味,唔係”雪”魚,不怕腥!最重要係條魚完美咁起左骨!!!啱曬食魚怕吃到骨的人!仲有,佢好足料,可以食到成條魚不同部位,好似魚背、魚腩,一睇就知!巢辣牛肚$128呢個同剛才既辣不同,這個是麻味較重的辣!牛肚切成幼條,吸左麻辣味除左牛肚,仲有麵起底下,我加左酸菜白湯一齊食,好味!食完好滿足!這間餐廳有點令我喜出望外!條魚真係正,最重要係無骨,啱曬怕麻煩既我!
餐具簡單但吸引目光
侍應話份量好大,所以我地兩個人叫了兩款菜式
秘製白湯酸菜鱸魚(小份)$268
呢個就係吸引我朋友黎食的招牌菜之一!
可選大中小辣,我地揀左小辣!
巢辣牛肚$128
呢個同剛才既辣不同,這個是麻味較重的辣!
牛肚切成幼條,吸左麻辣味