2019-02-14 7567 瀏覽
每年新春老婆都會有一晚係去同姊妹聚會拜年, 我今晚趁唔駛陪佢, 約埋老友收工後去食返餐, 吹下水。我地今晚揀左去佐敦呢間平昌 Premium食韓燒放題, 以前呢度仲係BBQ 7080時我地都經常黎食, 因為d野食唔錯之餘價錢又夠親民。👍我地8點幾到餐廳, 雖然係平日, 不過客人都好多。餐廳以一貫韓燒店設計風格, 以黑色, 木色為主, 外望尖沙咀, 佐敦市景, 座位寬敞, 環境唔錯。韓燒放題分3個級數: 國王御膳, 世子御膳同大君御膳, 我地揀左第二級嘅世子御膳。只需😁世子御膳揀世子御膳除左可以任點大君御膳上面所有食物之外, 仲加左多款韓式料理同肉類揀, 當中最吸引嘅一定係醬油蝦, 烤干貝, 牛前胸腹同肉眼。😍韓式前菜前菜有5款, 當中我最鍾意係泡菜, 辣度適中, 非常惹味。醬油蝦升級揀世子御膳可以任食醬油蝦真係好正, 醬油蝦好入味, 蝦肉富有彈性, 我地食完一碟已經立即再添食。😁牛前胸腹 牛肉眼 牛T骨扒升級可以揀嘅3款牛肉質素都唔錯, 絕對係回本之作, 特別係牛前胸腹, 油脂分佈均勻, 口感軟腍, 呢3款牛我地ENCORE左好多次。😁烤干貝 烤大蜆世子御膳加入左呢兩款海鮮, 干貝雖然

世子御膳

韓式前菜
前菜有5款, 當中我最鍾意係泡菜, 辣度適中, 非常惹味。

牛T骨扒

烤干貝 烤大蜆
世子御膳加入左呢兩款海鮮, 干貝雖然唔大粒, 不過都幾鮮甜, 大蜆蜆肉彈牙。😋
烤干貝 烤大蜆

其他任食食物味道都唔錯, 埋單連加一都係$284一位, 性價比好高。👍

飲品

甜品
甜品

餐牌

2019-02-13
牛T骨扒
2019-02-12 244 瀏覽
平昌鐵板燒分三種level 的自助餐:大君、世子及國王。Sauce 有麻油薑蓉、韓式麵豉醬及柚子醋汁。前菜有泡菜、昆布、芽菜等等傳統韓國健康蔬菜,醒神開胃。點餐紙種類繁多,我們點了大量牛肉,因為是頭號beef fans😁帶子蝦大大隻,海鮮的質量很好入味,肉質鮮嫩很爽口。韓式燉豬肋骨豬肋骨燉得好腍好入味, 配上韓式醬,肥牛油脂分佈平均,豬頸肉很新鮮。非常惹味!牛腩花肉唔會太韌, 脂肪雪花分佈平均,口感剛剛好。厚切五花腩厚切Grill出嚟嘅效果非常好, 肉嫩肥美,超級香口。飲品任飲,食店價錢便宜,性價很高,一定會再來!

前菜有泡菜、昆布、芽菜等等傳統韓國健康蔬菜,醒神開胃。

帶子蝦
大大隻,海鮮的質量很好入味,肉質鮮嫩很爽口。

韓式燉豬肋骨

牛腩花肉
唔會太韌, 脂肪雪花分佈平均,口感剛剛好。

厚切五花腩
厚切Grill出嚟嘅效果非常好, 肉嫩肥美,超級香口。

飲品任飲,食店價錢便宜,性價很高,一定會再來!
2019-02-01 198 瀏覽
今日放工好想食飽d, 即興約左個朋友出黎,想話食韓燒,朋友就話帶我去佐敦食平昌今日唔係weekend,但上到去已經都好多人佢有唔同ge選擇,我地揀左大君御膳一坐低侍應就幫我地上醬汁,竟然張紙上面同醬油碟有夾晒位上埋幾碟配菜,我自己好鍾意食泡菜,幾開胃然後侍應就幫我地例d蛋汁落去個鐵板邊,另一邊係一口甜薯D蛋其實好快就會熟,好好味好滑野飲都有唔同既選擇,我自己就鍾意飲烏龍茶,唔會俾d氣谷到胃好漲,就可以食多dD肉開始黎到喇有好多選擇,烤LA牛排骨,烤牛肉,辣醬牛五花肉烤牛脷等等等等,質數都幾好而且侍應都好快會自動幫我地換塊鐵板烤牛脷我覺得好佢又唔太厚,厚度適中,燒既時間都好快熟就食得,而且好有咬口,我好鍾意朋友鍾意食鰻魚同海鮮,所以都叫左好轉海鮮黎食,好滿足
今日唔係weekend,但上到去已經都好多人

佢有唔同ge選擇,我地揀左大君御膳

一坐低侍應就幫我地上醬汁,竟然張紙上面同醬油碟有夾晒位

上埋幾碟配菜,我自己好鍾意食泡菜,幾開胃

然後侍應就幫我地例d蛋汁落去個鐵板邊,另一邊係一口甜薯

D蛋其實好快就會熟,好好味好滑

D肉開始黎到喇

有好多選擇,烤LA牛排骨,烤牛肉,辣醬牛五花肉
烤牛脷等等等等,質數都幾好

而且侍應都好快會自動幫我地換塊鐵板

烤牛脷我覺得好

朋友鍾意食鰻魚同海鮮,所以都叫左好轉海鮮黎食,好滿足

2019-01-31 231 瀏覽
同朋友行開廟街個邊,行到咁上下就搵野食下,又唔太想食大排檔個類,咁之前都聽過朋友講平昌,今次就食下佢!一上到去餐廳,已經聞到一大陣韓燒味! 本來諗住閒日同埋時間都唔太早,以為唔會好多人食,點知都幾乎爆滿,好彩好快就有位,同朋友點左個平啲既大君御膳,但係都已經好多款式,牛加豬已經有成十幾款,另外仲有雞同海鮮選擇。第一輪主要叫左牛,牛舌相當好食,好爽口,另外牛肋肉都幾重肉味,夾埋生菜食口感一流!海鮮我地叫左鰻魚,蠔,蝦,魷魚等鰻魚就可能因為係尾部位置,有點簿身而調味較似日式鰻魚,不過味道都非常好既,前後叫左幾條黎食滿足晒!蠔我就無食,不過見朋友燒得有點輪盡,因為連殼好大舊,而個爐本身唔係好大,放完兩隻上去已經冇左一半爐位,以及有點難熟。 蝦唔算好大隻,本身望落亦唔算好新鮮,但燒完食落好爽口好鮮,有驚喜!豬方面當然唔少得五花腩,叫一份份量已經好多而且全部都好大條,一啲都唔似係放題既食物!燒完好爽口,唔會話成舊都係肥肉,高質!另外仲叫左好多炒牛肉炒豬肉,全部夾住生菜食真係正呀! 個爐邊蛋幾香蛋味,都唔錯食到尾當然唔少得甜品,食條Melona雪條甜甜地個口即刻清新返~最後真係要讚下餐廳既職員,全

牛舌/牛肋肉

海鮮我地叫左鰻魚,蠔,蝦,魷魚等
鰻魚/蝦/蠔
海鮮

五花腩/辣味五花牛

另外仲叫左好多炒牛肉炒豬肉,全部夾住生菜食真係正呀!
個爐邊蛋幾香蛋味,都唔錯
Melona雪條

最後真係要讚下餐廳既職員,全部都好友善,有時漏左一兩樣野食未黎,問佢地都即時補返俾我地,仲好主動咁頻頻幫我地換個燒爐,抵讚!
2019-01-24
  • 烤牛脷
  • 烤蝦
  • 烤五花腩
2019-01-28 205 瀏覽
天氣開始冷又係時候食火鍋或燒烤呀!同朋友行完街想搵間坐得舒服啲既就醒起佐敦莊士成座都是食肆。最後我哋揀左去平昌食韓式燒烤入座後店員好好講解比我哋聽有三款放題,我哋今次揀左大君御膳。。。前菜都有好幾款,另外除咗有蛋漿外這間好特別有超甜蕃薯仔,細細粒好似栗子呀!牛肉有牛肋骨烤牛脷五花肉而豬肉有烤五花腩豬頸肉等等好多唔同種類,有辣有唔辣又有醬汁任君選擇。小食我點了海鮮燒餅,吉列炸蝦,海帶湯同冷麵。。。好豐富呀!飲品任飲雪櫃放在出面,種類都有好多款...氣水,菓汁,烏龍茶等。

小食我點了海鮮燒餅,吉列炸蝦,海帶湯同冷麵。。。好豐富呀!

2019-01-25 231 瀏覽
好久沒來了,一來就要點鰻魚了ヾ(@^▽^@)ノ 這裏的鰻魚是要我們自己再烤一下的,重點是我很喜歡吃烤鰻魚,在別的韓燒都很少見到,所以值得加分加分!!(≧ω≦)/炸蝦也炸的超香脆, 牛肋骨是這麼多肉類中最好吃的,我還點了豆腐湯一邊吃韓燒一邊飲辣湯可以解除油膩感多吃一點,。生菜是無限任加的。上次稱讚過的爐邊蛋這次就一般般了,但!是!!!爐邊的迷你甜番薯真的很好吃~我們還一直加點,不過這個加點是要付錢但太好吃不過只是港幣5元/6粒,我們就加點了2次,最可惜剛好遇上他們要續酒牌,沒法邊飲燒酒邊韓燒。*通風系統跟上次好像有點不一樣Anyway,這間韓燒算是我最近的心水之選
好久沒來了,一來就要點鰻魚了ヾ(@^▽^@)ノ
*通風系統跟上次好像有點不一樣
Anyway,這間韓燒算是我最近的心水之選
2019-01-24
5 分鐘 (堂食)
  • 鰻魚
  • 前菜
2019-01-24 213 瀏覽
是一間我吃過的韓燒, 會回來再吃的一間, 喜歡吃它的小蕃薯, 但需另加錢五蚊一碟 ,有六粒 ,一開始六粒是免費的, 之後要收錢,也喜歡喝他的湯 他有泡菜湯, 還有海鮮豆腐湯,也都好喝, 牛仔骨超推薦, 所以一定要點 串燒也好吃 牛舌也可 以前海鮮煎餅是好吃的,但今次吃海鮮煎餅, 未煮熟便出, 是生的,裏面全是粉漿,不好吃,豬頸肉和五花肉也可以,至於鰻魚, 沒有上一次品質感好吃, 上一次是又香又滑的,今次帶點腥味, 因酒牌問題上一次有酒喝 今次去到 只能喝汽水和茶還有韓國飲品,有點失望。 還有 不知道是不是抽風系統有問題 全店都是煙霧瀰漫, 吃完全身像煙燻了煙肉味, 上次吃一定不是這樣的, 如下次想吃,一開升降機門見到煙霧瀰漫的話,我一定立即關升降機門走人, 希望有待改進, 因沒有人喜歡吃完一餐晚餐,就成身油煙味的回家。 所以大家要清楚 不是寫食評騙人 而是 店舖水準不穩定 才出現這麼大的差距
2019-01-23
  • 牛仔骨
  • 泡菜湯
  • 番薯仔
  • 海鮮純豆腐辣湯
  • 牛脷
  • 烤五花腩
2019-01-23 151 瀏覽
天氣開始轉冷,所以朋友建議去食韓燒,行過佐敦的莊士倫敦廣場,全棟都是美食所以就選擇了五樓的(平昌)!店舖好大,所以不用等位,直接入坐😊放題任點形式,有三個價格選擇,價格越高,當然選擇越多啦!我選擇了中位價錢$258一位(未連加一)先來了一些前菜及牛肉,可以一邊食一邊再加點!牛肉好嫩,油脂分佈平均,不錯!👍🏻二人分量剛剛好,叫多幾款都唔會太飽!醬油蝦-入味之餘亦帶微微的甜味,好好食,但始終是生蝦,不能吃太多,所以點了兩碟便要忍手了😅爐邊有蛋汁之外,亦有番薯🍠粒粒,keep住保溫之餘,重係超甜的蜆肉超大隻,放埋一邊唔駛理,一打開即食!肉類都好入味!飲品,雪條都是任食的!整體都可以,只是油煙太大了,一行入去有點嚇親😅!離開坐巴士走時,都擔心油煙味太大影響到其他人😅!
店舖好大,所以不用等位,直接入坐😊
放題任點形式,有三個價格選擇,價格越高,當然選擇越多啦!
我選擇了中位價錢$258一位(未連加一)
二人分量剛剛好,叫多幾款都唔會太飽!
蜆肉超大隻,放埋一邊唔駛理,一打開即食!
肉類都好入味!
飲品,雪條都是任食的!
2019-01-22 136 瀏覽
今次來到選了大君和世子,不用叫已會上拼盤,不用再逐款叫,體貼食客。醬油蝦大隻,味道帶甜,不會太咸,肉很厚又彈牙,很好吃。梅頭豬是整塊豬扒上的,肉質柔軟,脂肪比五花肉少,還是很多汁。我最喜歡五花肉,可以燒到有點脆口,有咬口,配生菜一起吃可以減油膩的感覺。餐廳提供三款醬汁,各有特色,我特別喜歡麻油,清淡一點可以食出食物的原味。炸雞真是十分驚喜,想不到燒肉餐廳的料理都很出色,雞是即炸的,上碟還在冒煙,外層很薄又香脆,雞肉軟稔,咬下去沒有很多油,健康。
醬油蝦大隻,味道帶甜,不會太咸,肉很厚又彈牙,很好吃。

2019-01-22 6034 瀏覽
呢日我地去左佐敦食平昌 Premium~因為之前食過覺得旺角嗰間好食又抵食~今次專登來佐敦呢間, 有Premium呢個字嘅, 一定更加正吧佐敦分店嘅裝修, 同旺角分店好唔同~呢間大d,位多d,望落classical d , grand d~旺角就有風格d, 熱鬧d~來得premium, 今次食高一級嘅世子御膳~世子御膳已包晒大君御膳嘅野~另外仲可以叫世子御膳menu入面嘅野~喺我地入紙叫野食之前,其實已有一系列嘅前菜送來~仲有個肉拼盤同海鮮拼盤~因為食物款式眾多~我抽少少只係世子御膳先有嘅食物出來講下啦~醬油蝦我第1次食醬油蝦, 原來幾好食嫁啵!醬油味嘅生蝦刺身~甜甜地, 有d麻油香味~我encore左2次烤大蜆/烤干貝大蜆好大隻! 好好肉!但要畀d耐性燒, 要長d時間~干貝都算大粒~ 唔錯~牛t骨扒/牛肉眼/牛胸前腹3款都係sell新鮮~未經醃制的~肉質同味道都唔錯~雞肉凱撒沙律/安東燉雞/原味炸雞沙律上的雞肉其實都係炸雞來~沙律都幾大個, 沙律菜新鮮~仲有雞蛋~ 配上蜂蜜芥末醬~好食!燉雞d雞好林好入味, 係甜甜地的~炸雞係新鮮炸起的~熱辣辣脆卜卜, 要趁熱食~烤豬皮/香草五花肉第
呢日我地去左佐敦食平昌 Premium~
因為之前食過覺得旺角嗰間好食又抵食~
今次專登來佐敦呢間, 有Premium呢個字嘅,
一定更加正吧

佐敦分店嘅裝修, 同旺角分店好唔同~
呢間大d,位多d,
望落classical d , grand d~
旺角就有風格d, 熱鬧d~

來得premium,
今次食高一級嘅世子御膳~
世子御膳已包晒大君御膳嘅野~
另外仲可以叫世子御膳menu入面嘅野~
喺我地入紙叫野食之前,
其實已有一系列嘅前菜送來~
仲有個肉拼盤同海鮮拼盤~

因為食物款式眾多~
我抽少少只係世子御膳先有嘅食物出來講下啦~

我第1次食醬油蝦,
原來幾好食嫁啵!
醬油味嘅生蝦刺身~
甜甜地, 有d麻油香味~
我encore左2次

烤大蜆/烤干貝

大蜆好大隻! 好好肉!
但要畀d耐性燒, 要長d時間~
干貝都算大粒~ 唔錯~
牛t骨扒/牛肉眼/牛胸前腹

3款都係sell新鮮~
未經醃制的~
肉質同味道都唔錯~
雞肉凱撒沙律/安東燉雞/原味炸雞

沙律上的雞肉其實都係炸雞來~
沙律都幾大個, 沙律菜新鮮~
仲有雞蛋~ 配上蜂蜜芥末醬~
好食!

燉雞d雞好林好入味, 係甜甜地的~

炸雞係新鮮炸起的~
熱辣辣脆卜卜, 要趁熱食~

烤豬皮/香草五花肉

第一次自己烤豬皮~
都係要d耐性~

香草五花肉, 五花肉厚煎,
加左香草粉, 食落有香料的香味~

泡菜煎餅

泡菜味濃~

烤鰻魚

呢個真係不得不提,
大君御膳都可以叫,
可以自己烤鰻魚真係好好食

烤蝦

呢個都係大君御膳已可以叫~
蝦大大隻, 烤熟後食特別香~

臨走見到poster,
如果叫最高級嘅國王御膳,
仲有鮑魚可以食添呀!
有機會再來食先
2019-01-10
2019-01-10 246 瀏覽
今晚約咗幾個舊同學出嚟聚舊,有人提議去呢間 "平昌" 食韓國燒烤, 呢間韓燒係放題,任點任食,但食物水準都唔錯!鍋爐旁邊加上蛋漿, 蒸起上嚟嘅蛋,很滑、很香、很嫩口!呢度有海鮮,燒帶子就最快回本, 因為很快熟, 入口軟熟!肉類方面,好齊全!雞腎特別好食!T骨扒大大件燒起上來肉質很香!牛舌肉質嫩滑,好香嘅牛味而且肉味豐富!除咗有海鮮 ,肉類, 食韓燒當然唔少得飲番碗泡菜湯!醬油蝦好入味, 而且蝦肉新鮮,入口彈牙!呢度仲有多款韓式飲品!

鍋爐旁邊加上蛋漿, 蒸起上嚟嘅蛋,很滑、很香、很嫩口!

呢度有海鮮,燒帶子就最快回本, 因為很快熟, 入口軟熟!

肉類方面,好齊全!雞腎特別好食!
T骨扒大大件燒起上來肉質很香!
牛舌肉質嫩滑,好香嘅牛味而且肉味豐富!
除咗有海鮮 ,肉類, 食韓燒當然唔少得飲番碗泡菜湯!

醬油蝦好入味, 而且蝦肉新鮮,入口彈牙!

呢度仲有多款韓式飲品!

2019-01-01 311 瀏覽
真係好耐冇食韓燒了,今次嚟到佐敦既平昌premium,佢係一間任食既韓燒而任食都分咗三個唔同既級數,我地今次就平平地揀咗最基本既大君御膳雖然係平,但食物種類都有好多可以揀首先一坐低店員就會幫我地倒蛋醬喺爐邊,等佢熟咗就可以食到滑嫩既蛋。另外前菜有泡菜同韓國壽司,個壽司包住既材料夠曬正宗!我地點咗好多肉,有烤牛肋骨、牛排骨、五花腩、烤豬肉等等非常推介五花腩!烤完之後一入口係滿滿既肉香,又唔un,我地之後都翻點咗幾次另外海鮮方便都好多野揀,我地點咗生蠔同蝦,蝦又大隻又爽口彈牙,正!總括嚟講依度既食物質素都幾高,而且又可以任食,覺得仲正過出面好多要散嗌既韓燒,一定會再返嚟食

雖然係平,但食物種類都有好多可以揀

我地點咗好多肉,有烤牛肋骨、牛排骨、五花腩、烤豬肉等等

2018-12-29 243 瀏覽
Food : seafood is not good at all. Given the price. Really, not much is expected. Oyster and scallop are super small. The meat part is ok. Evironment : sitting is spacious but 通風 is very very bad. You will feel like eating in the kitchen. The place can be a bit more tidy up.Service : service is good.

Service : service is good.
2018-12-29 254 瀏覽
今日去到佐敦平昌食韓國燒烤, 任食燒烤分為三個級數。我點了最基本的大君御膳, 雖然點了最基本級數任食,但是食物種類很多。我點了照燒五花牛肉, 燒LA牛排骨, 烤牛肋骨肉,牛肉腌漬叉肉,烤五花煵,烤豬肉。 海鮮有烤生蠔, 青魚,帆立貝,鰻魚。當侍應送上各種食物, 便見到食物很新鮮。 脂肪與肉的比例也很高質, 食物質素是喜出望外地好。 比較我在韓國吃的韓國燒烤,這一間真的是很好吃, 絕對不會遜色。至於海鮮方面, 烤生蠔很大隻。青魚,帆立貝,鰻魚也很有鮮味。 我的媽媽對這餐廳的評價也讚口不絕, 而且價錢很平。星期一至四指是188, 連埋加一埋單都只是$414.這間韓國餐廳就真的是令人回味,值得再幫襯的餐廳。

這間韓國餐廳就真的是令人回味,值得再幫襯的餐廳。
2018-12-19
2018-12-27 255 瀏覽
呢日同男朋友見面,突然想吃燒肉。但如果兩個人散叫,叫到的款式唔會多,所以就選擇左任食韓燒,放題的形式就可以樣樣食 d。一坐低就有韓式前菜,芽菜好味。我最鐘意食韓式海鮮煎餅,平時單叫都唔平,呢度可以任食,當然要點來食啦。味道 okay, 我有 encore 😊 炒粉絲男友叫,我無食,佢好像話味道 okay。我好鍾意呢款烤牛肋骨肉,咬落好有牛香味。同埋呢款肉你望見肥瘦適中,唔會太肥,多食都唔會內疚。encore 之選。見到都可以烤海鮮,可以烤蠔、扇貝、鰻魚、魷魚等海鮮,都幾特別,食落都算新鮮。其他肉類如牛排骨肉,薄切五花腩等,薄切五花腩好易燒燶,大家都係揀返正常厚度的五花腩應該比較易燒。肉類味道都好,都新鮮,不過個人最喜歡上面提過的牛肋骨肉。另外魚叫炸蝦過下炸物口癮 😂每枱都有生菜一盤夾肉食,值得一讚。飲品款式都多、甜品主要係韓式雪條。

每枱都有生菜一盤夾肉食,值得一讚。
飲品款式都多、甜品主要係韓式雪條。