餐廳: 幸福四季椰子雞 (譽發廣場)
資訊:

2021-12-30 661 瀏覽
已經唔係第一次黎每次都感覺良好今次入座時話限時90分鐘(可能放聖旦假FULL D掛)好彩最後無趕我地走我地就可以慢慢傾計呀椰子雞湯底如常好清甜就算之後加左湯都覺得好鮮味唔會好口渴呀雞肉又滑點埋餐廳比既青檸同辣椒好開胃呀今日點左聖子STAFF會貼心講定要煮幾耐我地好預時間呀聖子好新鮮煮得剛好唔會UN一讚個響鈴真係好鬆脆下次會再黎呀
已經唔係第一次黎
每次都感覺良好
今次入座時話限時90分鐘
(可能放聖旦假FULL D掛)
好彩最後無趕我地走

真係好鬆脆
下次會再黎呀
2021-12-28
2021-12-14 575 瀏覽
職員服務態度100分❤️ 可能我地去食既時候唔多客😍 會教我地點食 煮幾耐之類✨不過忙既話態度好唔好就唔清楚啦! 但美中不足既位係我地問有無紙巾 佢畀左tempo我地 但無講幾錢同要錢 原來要3$ 雖然唔係貴 但無講聲始終差咁啲野咁 影響左觀感🤔 食物方面 叫左手打蝦丸同黑松露丸 雖然手打好好咬口 但無咩味道 而鼓油亦都偏咸 整體而言係ok既 最好食估唔到係係薯粉同肉🤣🤣 薯粉好滑好好咬 有口感👍🏻 肉我地叫左豬肉 揀左西班牙既 但貴啲既肉 要好食係正常🤣 食物既擺盤好有心機🤤望落成件究高級晒👍🏻蟹柳擺左蟹既樣咁 好有feel🤣之後臨尾叫左個是日甜品 係椰子糕 亦都好好食✨✨ 不過價錢上唔係話抵食 但都可接受🤔🤔
職員服務態度100分❤️
可能我地去食既時候唔多客😍
會教我地點食 煮幾耐之類✨
不過忙既話態度好唔好就唔清楚啦!
但美中不足既位係我地問有無紙巾

係椰子糕 亦都好好食✨✨
不過價錢上唔係話抵食 但都可接受🤔🤔
2021-12-13
2021-11-28 575 瀏覽
第一次去幸福四季椰子雞火鍋,裝修環境都頗舒適,近窗位置還可以觀賞街景,我們點了花膠椰子雞鍋,湯味鮮甜,雞肉鮮嫰,火鍋配料點了三拼餃(九菜、鮮餃、松露)、四色手打丸、手工響玲、鮮海蝦、美國三國肥牛、羊肉片、什菜拼盤、稻庭烏冬等,配以三味醬料醬油,以及不記得什麼雪梨茶,整體味道都不錯,但由於星期六關係限時1個半小時比較趕,幸好服務員迅速配合,加上服務態度好,過程非常順利,亦跟預訂有85折,價錢算中上!感覺良好!
  • 花膠椰子雞鍋
2021-09-23 1341 瀏覽
同男朋友兩個人食,啲雞件加埋得八件,食落好鞋仲要唔滑,一食就知係啲勁cheap既雞;個椰子雞湯底冇味,飲落好似東南亞鋪頭有得買果啲$9一盒椰子水咁,清到呢,唔加豉油食佢地啲雞真係食唔落口;啲野食份量勁少,比成$40幾蚊既蓮藕都可以比得幾塊😑總結:食依間野會食到你懷疑人生,永久Blacklist,比依個價錢食d咁既質素,建議去食放題都冇咁嬲😅

啲野食份量勁少,比成$40幾蚊既蓮藕都可以比得幾塊😑

2021-09-20 964 瀏覽
預先訂左位所以有卡位坐呀兩個人坐相當闊落野食又唔會唔夠位放呀點左~竹笙椰子雞煲個湯仍然係好清甜好有椰香呀餐廳有辣椒, 黃薑粉同埋青檸放落豉油點雞食加埋真係好夾有左青檸好香好開胃~鮮炸蝦餅呢個熱辣辣黎到本如無咩期待點知有驚喜呀質感幾彈牙好香口~手工珍寶響鈴三件呢個都真係幾珍寶下仍然係好鬆脆就咁食都好味~冰豆腐呢個叫黎索下湯正常呀~西班牙黑豚肉切到薄薄地唔會UN幾有肉味肥瘦好適中呀仲點左杯冰茶(唔知有無記錯,好似青蘋果味)幾有果味架又唔算好甜讚呀
預先訂左位
所以有卡位坐呀
兩個人坐相當闊落
野食又唔會唔夠位放呀

點左
~竹笙椰子雞煲
個湯仍然係好清甜
好有椰香呀
餐廳有辣椒, 黃薑粉同埋青檸放落豉油點雞食
加埋真係好夾

切到薄薄地
唔會UN
幾有肉味
肥瘦好適中呀

仲點左杯冰茶(唔知有無記錯,好似青蘋果味)
幾有果味架
又唔算好甜
讚呀
2021-09-10
  • 珍寶響鈴
2021-09-17 901 瀏覽
有咩驅使到有這種態度打邊爐湯底各式其適椰子雞湯雖然唔係新但做得好都係個噱頭但這次經驗令我失望環境正常都可以但店長十分緊張過份熱情又過分行銷怕今天入不敷支感覺椰子湯略淡但清甜全雞一般不能令你難忘海鮮牛肉只係普通沒有超值沒有喜感最後食到菜尾本身早想要甜品但竟然被吹埋單我都忘了下單Edaciousness 3/10貴、唔飽、普通感覺這餐不享受
有咩驅使到有這種態度

Edaciousness 3/10
貴、唔飽、普通
感覺這餐不享受
2021-08-09 967 瀏覽
環境舒適,服務很好,乾淨企理,價錢合理,椰子雞鍋底10分清甜根據侍應指導後,雞肉非常滑嫩,湯底清甜,韭菜餃略鹹但用了十足,墨魚滑,蝦滑10分彈牙鮮味,還有支裝蒸餾水,感覺10分棋你乾淨。
2021-08-06
  • 沙冰
2021-07-15 1200 瀏覽
抱歉🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️現在先出食評!一直寫完就留左係手槁無出post 天氣開始乾燥朋友想補下身子 (對於呢點經常都會mean佢所以佢果排成日都好緊張🤭) 果日去有啲早其他客人未到,兩個人一坐低就好快埋黎好貼心口洗口液口罩袋唔小得然後就見我地睇完個煲有啲迷惘就推介其他 之前係大陸可能成日食得多因為上面開得太多 返到香港再食可能要求高小小 但呢間口味上適合香港人口味較為重椰子味而且重個適中我地飲完唔需要飲水去溝淡而且無味精 湯質素值得一讚👍個雲吞足料小弟口細要分三啖先食得到而且食得出唔係工場買返黎果種🤤 個煲仔飯當晚水準唔錯有啲特別好似探圳某同類型食肆一樣特別但都係果句香港好食啲岩口味 我朋友平時好細食最後佢食左四分三 小弟淨係可以食得一小碗 埋單走時候已經坐滿口有人排隊整餐晚飯整體上氣氛良好 不論招待定食物質素都值得回頭
post

埋單走時候已經坐滿口有人排隊

整餐晚飯整體上氣氛良好 不論招待定食物質素都值得回頭
  • 響鈴
2021-06-27 890 瀏覽
話說個湯底一滾,就已經聞到唔正常的味道,再試飲個椰子湯,有酸縮的味道,問個侍應,距答我係正常,酸既椰子湯叫正常,擺明玩嘢,不情願咁換左一煲比我,第二煲個味道完全不一樣,係真椰子湯底,無下次😡😡😡😡😡
不一樣,係真椰子湯底,無下次😡😡😡😡😡
2021-06-06 979 瀏覽
❤️❤️❤️❤️超級介紹❤️❤️❤️❤️我從未食過一間筒蠔可以係咁厚身,咁鮮味。可能係因為佢個椰子雞湯,滋潤得來超級鮮甜❤️冇諗過出去食火鍋,椰子雞入邊啲雞係可以咁鮮味❤️超級出色嘅,係佢嘅手工響鈴,出邊嘅響鈴裏便通常都唔會咁多腐皮,佢呢度嘅手工響鈴近乎係實心咁滯❤️由裏面脆到去外邊❤️正。一定要介紹嘅就係韭菜餃子,最鍾意食餃子嘅我,佢呢個韭菜餃,真係飽都會好想食呀❤️❤️❤️仲有最值得讚,係入邊嘅服務員,每一個都細心體貼,佢哋嘅面上總會帶着微笑,香港這樣的服務態度,真係好難得,透過推介呢間分店,等你哋多啲上去支持,香港需要真正的服務員❤️❤️❤️❤️❤️
❤️❤️❤️❤️超級介紹❤️❤️❤️❤️
海南清遠雞
手工炸響鈴
筒蠔
2021-06-01 754 瀏覽
今晚即興0係旺角搵食抬頭見頭呢間幸福椰子雞好吸引咁就上左去望下有無位好彩有位呀點左竹笙椰子雞湯底(半隻)好清甜呀好香椰子味雞肉好滑佢仲有青檸同辣椒同黃薑點豉油加埋個味道辣辣地好開胃讚自家制響鈴呢個黎到新鮮熱辣唔知係咪我地掛住飲湯無襯佢熱辣辣食食到個心就有少少硬但面頭係好鬆脆呀蟶子兩隻呢個係是日海鮮推介望落同食落都好新鮮仲要都幾大隻呀特長蟹棒黎到都幾狀觀個SIZE真係好長可以CUT開兩份食落口感就正常呀油麥菜呢個正正常常啦份量都可接受唔會好少呀
今晚即興0係旺角搵食
抬頭見頭呢間幸福椰子雞
好吸引咁
就上左去望下有無位好彩有位呀

點左
竹笙椰子雞湯底(半隻)
好清甜呀

油麥菜
呢個正正常常啦
份量都可接受
唔會好少呀
題外話/補充資料: STAFF 好HELPFUL呀 會叫客人飲左湯先 食埋雞先再加湯火煱
2021-05-28
  • 椰子雞鍋
2021-05-07 815 瀏覽
三大一小盲中中walk in 食咗一千二百幾,完全唔知食乜 , 啲嘢又細碟,又唔係高質素, 個脆肉鯇魚腩多骨梅嘅,下欄嘢 。。一家大細諗住食飯都費事講太多, 埋單直接問佢有冇折,佢話openrice Book先有八折喎,平日就五折。你係值嘅我一蚊都唔會同你講價, 我話不如你畀返個八折我啦,最後冇折比我 , 既然我開到口咁你咁堅決唔緊要,你識做人我識做人, 自己都做過飲食,我勁少咁樣去踩一間舖頭,佢又唔問客原因去改善, 錢我照畀,其他我都費事同佢講, 上到嚟openrice先睇到中咗伏,搵水魚。收我正價加一仲要茶位 畀啲咁嘅嘢我食 , 百幾蚊一碟美國豬肉畀八片我, 仲要係啲普通貨, 椰子雞煲冇特色。。。。 其他嗰啲嘢真係細碟唔值,淮山 蜂巢豆腐 好似都係得個八件,都費事嘥氣講佢有幾唔值呀 。 睇佢玩得幾耐, 老老實實冇下次,仲要唱衰你添, 生意唔係咁做 ,完。
2021-04-27 685 瀏覽
晚餐又唔想邊爐唔想雞煲然後成日路間見到既椰子雞決定去試一試上到去啲侍應服務態度好好環境好舒服 又會問我想食咩口味 會推介幾款菜式最後嗌咗個竹笙椰子雞牛小排有牛味冇雪藏味點多咗幾樣餸就已經飽啦三個人買單都係九百幾蚊都幾平㗎
晚餐又唔想邊爐唔想雞煲

牛小排有牛味冇雪藏味
點多咗幾樣餸就已經飽啦

三個人買單都係九百幾蚊都幾平㗎
2021-04-01 800 瀏覽
小心中伏如果有計開數嘅話一睇就知個套餐其實同半價優惠嘅主菜單係一模一樣價錢套餐$288一位 +1醬料$15飲品$30鍋底,煲仔飯 冇半價大概跟住套餐叫“計埋50%半價”, 鍋底, 加番醬料, 少量飲品***$600左右+1*** 不過最刺激都係樓面, 一坐低大概10分鐘瘋狂chur你落單🥲前菜超級難食, 超酸美國牛一般啦啲丸餃就算啦🌚啲份量勁少連我嘅女人都話唔夠飽🥲 好彩落街有得食燒賣魚蛋補番數anyways....努力搵錢
小心中伏

套餐$288一位 +1

醬料$15
飲品$30
鍋底,煲仔飯 冇半價
***$600左右+1***

前菜超級難食, 超酸

美國牛一般啦
啲丸餃就算啦🌚

anyways....努力搵錢
....消失的椰子雞
  • 推介大家唔使食
2021-03-30 487 瀏覽
今次是第-次到幸福四季吃文昌雞。這餐廳的食品質素很高。同時服務員的服務態度也好好。很值得推介去的地方。其中最出色的時巨大響令,手打肉丸。脆肉腩魚片。菜很新鮮。地方舒適。
今次是第-次到幸福四季吃文昌雞。
這餐廳的食品質素很高。
同時服務員的服務態度也好好。
很值得推介去的地方。
其中最出色的時巨大響令,手打肉丸。
脆肉腩魚片。
菜很新鮮。