2024-10-07 76 瀏覽
近期飲過最好飲嘅茶飲係佢啦順便同大家分享低卡健康特色配料水蜜桃烏龍茶+芒果寒天蒟蒻烏龍茶底有淡淡桃香 最驚喜嘅係芒果寒天蒟蒻 都幾重芒果味 而且佢係煙靭有咬口 茶底雖然叫咗無糖 不過配料嘅甜味帶起咗成杯飲品 好正!呢個組合大家真係要試吓!特上鐵觀音+桂花愛玉桂花愛玉微甜清新 特別之處在於入面仲有粒粒桂花籽✨健康又有纖維!大大杯配料 仲要俾得好多 咁抵飲 下次試埋其他配料先!
近期飲過最好飲嘅茶飲係佢啦
順便同大家分享低卡健康特色配料
水蜜桃烏龍茶+芒果寒天蒟蒻

特上鐵觀音+桂花愛玉
2024-08-26 163 瀏覽
不想工作 只想耍廢🫶🏻同朋友嚟到尖沙咀行街 咁啱經過呢一間廢茶 門口擺咗好多呢啲水瀨 咁就吸引咗我哋入去想試下佢啲茶係咪真係咁好飲啦 呢間有好多唔同嘅茶類同小食 望落都幾吸引聽聞試一間舖頭得唔得咁就要飲下啲最簡單嘅飲品嚟考佢嘅手藝 咁我哋又試咗呢個凍古早奶茶 茶底好濃 雖然揀咗走冰 店員亦都一早提醒我哋可能會嗰份量少啲啲 但望出嚟其實完全唔覺咁落去 仲好冰涼個茶試完呢款我覺得之後可以再嚟去試埋去其他嘅茶 等候時間亦相對短 兩三分鐘就得喺比錢嗰個位應有好多水瀨公仔係可以畀啲人去買 Cuteness overload🥰
不想工作 只想耍廢🫶🏻

呢間有好多唔同嘅茶類同小食 望落都幾吸引

喺比錢嗰個位應有好多水瀨公仔係可以畀啲人去買
Cuteness overload🥰
2024-05-22 219 瀏覽
從未飲過咁難飲既奶茶同同事外賣叫左杯紫薯牛奶,顏色紫得可怕,應該係全沖粉既,40幾蚊一杯超唔抵,飲落一d紫薯同奶味都冇,好似溝左水既奶咁中伏,以後唔會再叫*同事叫左杯珍珠奶茶,一樣都係咁淡,叫熱飲但係俾左凍飲
從未飲過咁難飲既奶茶
中伏,以後唔會再叫
*同事叫左杯珍珠奶茶,一樣都係咁淡,叫熱飲但係俾左凍飲
紫薯牛奶
外賣送餐
2024-05-08 208 瀏覽
我和太太在尖沙咀逛街,我.在尖沙咀「廢茶」點了兩款小食和一杯台式飲品,其中有炸桂花花枝丸和脆皮爆漿雞肉捲。炸桂花花枝丸,外層炸得酥脆,內裡鮮嫩多汁,每6粒~$20。脆皮爆漿雞肉捲則是一道口感豐富的美食,外皮酥脆,內部則是濃郁的雞肉香氣,每份~$23。這些小食既美味又具有創意,絕對是我們的最愛。我們還點了一杯百香果多多綠茶來解渴,每杯~$30。這杯綠茶口感清新,加入了滑順的多多奶蓋和酸甜的百香果,非常開胃又消暑。
今日係尖沙咀行街攰攰地,就係呢間廢茶買嘢飲下,佢門口有兩隻大樹獺公仔🦥超可愛!*****🍑水蜜桃烏龍茶 $28叫左微糖少冰,個烏龍茶好香水蜜桃味😍唔會好甜,冇罪惡感😎夏天行街消暑啱晒~🍫雙重可可鮮奶 $34呢杯可可鮮奶都叫左微糖~佢入面有啲曲奇碎😋加倍口感~🫔台式手抓餅 $35個台式手抓餅🫓我地揀左玉米芝士吞拿魚味🥰有鹹香又有拉絲嘅芝士🧀😍下午茶超推薦!*****

*****

🍑水蜜桃烏龍茶 $28

🍫雙重可可鮮奶 $34
呢杯可可鮮奶都叫左微糖~佢入面有啲曲奇碎😋加倍口感~

🫔台式手抓餅 $35

*****
2024-04-06
15 分鐘 (堂食)
  • 台式手抓餅
2024-04-21 119 瀏覽
好多樹懶🦥嘅廢茶尖沙咀呢間茶飲店真係好特別😍全間店舖都有好多好多🦥🦥🦥呢度仲可以購買樹懶公仔啲公仔望到都溶化你嘅心🤣順便可以喺樹懶公仔牆打埋卡門口都有兩隻大大隻嘅可以影相㗎!黑糖珍珠厚奶🧋超級濃郁嘅奶香味珍珠煙靭仲有少少彈牙而且黑糖比一般嘅糖健康👏🏻宇治金時(抹茶紅豆奶蓋沙冰)磨得超級碎嘅沙冰唔會好似咬緊冰塊咁凍入口仲要軟綿綿🥰抹茶濃烈加上少少Creamy嘅奶蓋真係好正🤤啱晒抹茶控💚
好多樹懶🦥嘅廢茶
尖沙咀呢間茶飲店真係好特別😍
全間店舖都有好多好多🦥🦥🦥
呢度仲可以購買樹懶公仔
啲公仔望到都溶化你嘅心
🤣順便可以喺樹懶公仔牆打埋卡
門口都有兩隻大大隻嘅可以影相㗎!

黑糖珍珠厚奶🧋
超級濃郁嘅奶香味
珍珠煙靭仲有少少彈牙
而且黑糖比一般嘅糖健康👏🏻

宇治金時(抹茶紅豆奶蓋沙冰)
磨得超級碎嘅沙冰
唔會好似咬緊冰塊咁凍
入口仲要軟綿綿🥰
抹茶濃烈
加上少少Creamy嘅奶蓋真係好正🤤
啱晒抹茶控💚

呢間係尖沙咀🚇嘅廢茶以最鐘意灑廢嘅樹懶🦥做主題,地點方便而且飲品同小食嘅款式🤩都幾多所以十分之旺場!除咗有王牌嘅珍珠奶茶🧋之外,仲有勁吸引有芝士奶蓋係頂嘅黑糖珍珠厚奶🥛。小食方面有鹹或者甜🍮嘅選擇,滿足唔同人嘅需要。我今次揀咗🧋黑糖珍珠厚奶同埋🌽粟米吞拿魚芝士🧀台式手抓餅。黑糖珍珠厚奶🥛頂部有一層厚厚嘅芝士🧀奶蓋,有少少咸香又可以帶出黑糖珍珠🧋嘅甜美,加上黑糖珍珠十分之😍煙韌軟滑,所以好好飲!佢哋嘅台式手抓餅🫓有幾種口味可以選擇🤤,我揀咗粟米吞拿魚🐟芝士口味,即叫即製🔥熱辣辣而且用料十足,十分🧀芝味!

我今次揀咗🧋黑糖珍珠厚奶同埋🌽粟米吞拿魚芝士🧀台式手抓餅。

5 分鐘 (堂食)
宵夜
2024-04-18 99 瀏覽
在加拿芬道一整條街的茶飲店都已經差不多變成是內地的茶飲店 大部分都是手打檸檬茶那些 台式飲品好像真的愈來愈少 看到這間廢茶門外的樹懶🦥真的太可愛了 就直接選了這間茶飲 剛好碰上逢星期一至三都有指定飲料買一送一的優惠 兩個人平均都只是$15 便可以喝到一杯台式飲品 真的太便宜了吧🥹星期二的優惠飲料是桂花珍珠奶綠桂花珍珠奶綠 選了走甜少冰 完全沒想過桂花珍珠很重桂花味道 而且比想像中沒有很甜 Q彈口感真的很贊!一點都不[廢]
看到這間廢茶門外的樹懶🦥真的太可愛了
星期二的優惠飲料是桂花珍珠奶綠
2024-04-04 106 瀏覽
非常喜歡他家的飲品 🍸很多種類也很喜歡例如冬瓜茶也是我最愛的台灣飲料之一還有珍珠奶茶🧋也是一絕 他的小食種類也是我喜歡的 手抓餅超正在台灣已經10分喜歡吃難得在香港也有 還有他的窩夫,我選擇了芋泥口味也是很香脆
非常喜歡他家的飲品 🍸很多種類也很喜歡
例如冬瓜茶也是我最愛的台灣飲料之一
2024-03-31 46 瀏覽
📍今日雖然無太陽🌞但係天氣都係濕濕立立咁☔️好想飲番飲凍野呀🧋呢度成間舖頭都係樹懶🥰隻隻樹懶都非常之可愛❤️有大大隻😄又有細細隻😆每一隻樹懶都好吸引喔😍真係見到都好開心❤️即刻買返杯試吓先🥳✨絕地爆珠特飲 ✨🍍呢杯好香菠蘿味👅菠蘿果肉漿撈埋入有氣嘅梳打❤️最特別係佢加咗粒粒優格爆珠💥爆豬放入口輕輕咬一下就有一個好爆裂嘅口感🌈雖然佢冇得揀少冰少甜,但係佢個味道同埋佢嘅冰凍程度係啱啱好😍佢嘅爆珠真係令人好有新鮮感😄粒粒都好有汁✅超爽㖿🥳

✨絕地爆珠特飲 ✨

外賣自取
  • 絕地爆珠特飲
經過間舖好得意,好多樹懶!好鐘意樹懶!實在太cute!而且佢既生活模式,實在好適合我地學習架!😎😛🤪😆🥰店鋪入面好多樹懶公仔,超卡娃兒😍最正係店鋪有句金句牌:《跟樹懶學耍廢,爽爽人生不白費》金!石!良!言!要好好銘記於心😌😆👍🩷既然店面咁可愛吸引,就幫襯下佢d“廢水”試下。🧋鮮奶茶$30有好多茶底選擇:古早/茉香綠/伯爵/鐵觀音/烏龍。試個烏龍茶底先,都不錯既。🍋花漾檸華$32=鮮檸檬+桂花蜜+桂花愛玉,清新、芳香、輕盈,加埋愛玉有咬口。除咗"廢水",仲有"廢物"😆🤣🥢台式手抓餅(芋泥肉鬆味)好香芋泥,好味!😋眼見店舖得一個店員,落單、整嘢飲都係佢🤣不過做嘢唔會似樹懶,店員好爽手!呢d"廢水"同"廢物"都幾得意,啱我!🤭😜😆🤣
經過間舖好得意,好多樹懶!
好鐘意樹懶!實在太cute!
而且佢既生活模式,實在好適合我地學習架!😎😛🤪😆🥰

店鋪入面好多樹懶公仔,
超卡娃兒😍

最正係店鋪有句金句牌:
《跟樹懶學耍廢,爽爽人生不白費》
金!石!良!言!
要好好銘記於心😌😆👍🩷

既然店面咁可愛吸引,
就幫襯下佢d“廢水”試下。

🧋鮮奶茶$30
有好多茶底選擇:
古早/茉香綠/伯爵/鐵觀音/烏龍。
試個烏龍茶底先,
都不錯既。

🍋花漾檸華$32
=鮮檸檬+桂花蜜+桂花愛玉,
清新、芳香、輕盈,
加埋愛玉有咬口。

除咗"廢水",仲有"廢物"😆🤣

🥢台式手抓餅(芋泥肉鬆味)
好香芋泥,好味!😋

眼見店舖得一個店員,
落單、整嘢飲都係佢🤣
不過做嘢唔會似樹懶,店員好爽手!

呢d"廢水"同"廢物"都幾得意,
啱我!🤭😜😆🤣
廢茶以樹懶為主題的台式飲品店,宗旨「學樹懶耍耍廢 爽爽人生不白費」完全講中晒我的人生觀😂而且店面仲擺放左好多樹懶玩偶,超可愛想全部帶晒番屋企!!台式飲品除左經典款式,仲有唔少鮮奶同生果的配搭,口味創新又吸引!! 🦥🦥🥤- 炭焙烏龍茶 桂花珍珠 HK$26 ☕茶味濃郁炭焙烏龍!!炭焙烏龍茶茶味濃郁,配搭充滿桂花糖漿的桂花珍珠甜度岩岩好,同時享受茶香及珍珠口感。- 鐵觀音奶茶 HK$23  🥤茶味為主調!!鐵觀音同樣茶香十足,但稍微掩蓋奶香味,比較適合濃茶口味的朋友。
炭焙烏龍茶 桂花珍珠

- 炭焙烏龍茶 桂花珍珠 HK$26 ☕
鐵觀音奶茶

- 鐵觀音奶茶 HK$23  🥤
15 分鐘 (堂食)
$25 (其他)
用餐優惠
優惠券
炭焙烏龍茶 桂花珍珠
  • 炭焙烏龍茶
2024-03-11 51 瀏覽
今天是一個不用上班的悠閒日子,我和我的老婆決定在家裡度過這美好的一天。我們決定點外賣,選擇了尖沙咀的一家店叫做「廢茶」。我們選擇了幾款台式飲品和小食,準備在家裡品嚐。首先是朱古力摩卡~$36,這款飲品結合了濃郁的朱古力和咖啡的香氣,絕對是咖啡愛好者的最愛。接下來是咖啡拿鐵~$32,這款飲品濃郁香醇的咖啡味道和柔滑的牛奶交織在一起,給人一種悠閒的享受感。最後,我們還點了脆皮爆漿雞肉捲~$23,這款小食外皮酥脆,內裡則是嫩滑多汁的雞肉,口感絕佳。我們拿到飲品和小食後,回到家中,找了一個舒適的位置,開始一邊追劇看電視,一邊品嚐這些美食。追劇時的緊張刺激和美食的美味結合在一起,讓我們感到無比的滿足和享受。

2024-03-05 75 瀏覽
1️⃣廢是諗奶茶(少糖,少冰) $30這杯奶茶非常適合我這種什麼都不想去想的人,因為奶茶的配料是由調茶師隨意選兩款。被選中的是仙草凍和珍珠,兩款都是我喜歡的!奶茶挺香的,仙草凍也滑溜溜,珍珠Q彈,整杯飲料充滿不同口感。2️⃣宇治抹茶紅豆松餅窩夫$35看顏色就知道抹茶味有多濃鬱,窩夫🧇質地松軟,除了抹茶香也充滿蛋香。那個醬是鹹的,跟甜的紅豆和窩夫一起吃,衝擊味蕾。3️⃣台式手抓餅 $35手抓餅是切開四小塊,很容易吃。我選了肉鬆跟芋泥,吃的時候要小心芋泥爆醬,真的不偷工減料👍🏿除了有吃有喝的,店裡還有自家超級可愛的樹懶精品。真的想把它們全都帶回家😍
1️⃣廢是諗奶茶(少糖,少冰) $30

2️⃣宇治抹茶紅豆松餅窩夫$35

3️⃣台式手抓餅 $35

2024-03-02 82 瀏覽
依家出街大家都習慣一人一杯手搖飲品, 我同謙上次係尖沙咀行完街見口渴行左去廢茶到買左兩杯野飲和一個小食。🍹 特濃黑糖珍珠咖啡拿鐵 ~ 一吸成口滿滿煙煙韌韌的黑糖珍珠口感超口, 拿鐵又夠香濃幼滑。🍹 熱帶鳳梨 ~ 即係鳳梨奶蓋沙冰,上層奶蓋濃郁,一吸帶有鳳梨的酸甜氣息,搭配上綿密奶蓋,豐富的口感讓人回味無窮。🫓 台式手爪餅 ~ 芋泥肉鬆口味, 手爪餅外層酥脆可口,包著軟滑芋泥香口肉鬆,層次加分。呢到仲有樹懶公仔賣的幾可愛呀!

呢到仲有樹懶公仔賣的幾可愛呀!