2022-10-27 215 瀏覽
夜晚經過樂富就來左廿一堂食飯大約8點左右入座都幾多人排隊等位食環境都算大 好快就揾到位坐要讚下收銀個staff雖然好多人排隊好忙 個陣部自助餐機又壞壞地佢都好耐心有禮貌 態度好好雞肉本身甜甜地 加埋檸檬汁帶出左個雞味食落同啲飯好夾 好開胃食完仲想加飯底個大福見隔離枱唔食 但其實唔錯唔好睇隻色好怪 入面有cream 食落好似糯米糍絕對可以一試豬同牛既壽喜湯如果想打個邊爐 呢個一定係第一既選擇個鍋啲料好足個湯底唔叫重味但都不過不失
夜晚經過樂富就來左廿一堂食飯

2022-10-21
豚肉壽喜湯
牛肉壽喜湯
2022-10-24 190 瀏覽
今日嚟咗荃灣海之戀晚餐~呢間餐廳主要係食燒肉丼🤪仲要係即叫即燒🥰真係好正💓🥩小編首推牛舌丼🙌🏼入口即溶嘅感覺🎊坐窗口位仲有海景睇🧜‍♀️🌅~岩鹽燒鯖魚配燒魂丼 $82廿一厚切牛舌井 $78
今日嚟咗荃灣海之戀晚餐~
呢間餐廳主要係食燒肉丼🤪
仲要係即叫即燒🥰真係好正💓🥩
小編首推牛舌丼🙌🏼入口即溶嘅感覺🎊
坐窗口位仲有海景睇🧜‍♀️🌅

岩鹽燒鯖魚配燒魂丼 $82
廿一厚切牛舌井 $78
2022-10-15 237 瀏覽
🍤🥘廿一堂🍛🍜同家人仲有小朋友一齊行荃灣,行到攰,又想小朋友有岩食既野,就揀左海之戀商場入面既廿一堂,好耐之前食過一次中午飯😊🔸廿一咖哩唐揚雞丼 - 日式咖哩配唐揚雞,味道唔會好咸,唐揚雞都炸得ok, 都唔預佢係熱辣辣超香脆,有心機既係佢每份餐都做到便當式咁,幾方便,正常質素😋🔸滑蛋吉列豬扒丼 - 親子好選擇,小朋友都盡量唔食太濃味既食物,呢個就唔會太多汁,吉列豬扒就實左少少。🔸吉列豬扒配蕃茄濃湯讚歧烏冬 - 蕃茄濃湯唔夠濃😵‍💫顏色係可以既,烏冬質地算唔錯,唔會煮到好爛,乾身吉列豬扒會脆口啲,都唔錯!🔸和風漢堡玉子定食 - 呢個飯就配紫菜飯,好似牛角咁😊漢堡幾惹味,醬汁係日式燒汁,都好好送飯👍整體係正正常常,係連鎖日式定食既質素,全部餐都有跟麵豉湯,大福,漬物小碟,飲品可選,都可以接受,其實白天會見到窗外有海傍景,環境開揚。
🍤🥘廿一堂🍛🍜

2022-10-10 194 瀏覽
第一次食飯忍不住食到一半打食評。叫了C餐下午茶。冇樣嘢得魚柳有2塊,但魚柳硬到定得死人。究竟擺咗幾耐?!冇誇張,硬到似餅乾!!!炒蛋油到一個點,超油!幅圖明明好靚仔,明天炒得好靚,明明係橙黃色。實物嗰樣同味道都0分。嗰包,救命!!!都唔知擺咗幾耐😵‍💫又凍又淋!超級嘔心的一餐😣仲要$46。其實我真係好肚餓,都冇辦法食得落去!!
第一次食飯忍不住食到一半打食評。
叫了C餐下午茶。冇樣嘢得

嗰包,救命!!!都唔知擺咗幾耐😵‍💫又凍又淋!

超級嘔心的一餐😣
仲要$46。
其實我真係好肚餓,都冇辦法食得落去!!
好油好醜的炒蛋
又凍又硬
2022-10-10
2022-10-07 195 瀏覽
真係奉勸想試呢間嘢嘅人要三思外賣叫咗晚餐角切和牛…返到屋企一打開真係嚇死牛肉又細粒 份量又極少望落去就已經勁乾同埋邊位已經燶曬食落口更加唔使講有諗過質素未必一定好好但係冇諗過係可以咁差另外叫咗個炸雞咖喱烏冬烏冬煮到好淋炸雞裏面都好乾似炸得太耐嘢飲方面 叫咗一杯無糖一杯正常百事但係返到嚟兩個餐嘅百事掉轉咗一飲落去 完全冇諗過百事都可以咁難飲想講海之戀好多選擇食個譚仔都好過佢又貴又唔好食以後都back list呢間舖頭
真係奉勸想試呢間嘢嘅人要三思

外賣叫咗晚餐角切和牛…
返到屋企一打開真係嚇死

又貴又唔好食
以後都back list呢間舖頭

外賣自取
2022-10-02 174 瀏覽
去呢間翠華集團既野 叫左個咖哩吉列豬扒烏冬, 凍咖啡, 個樣睇落去就正正常常, 但係一食就大件事, 奶晒野勁難食, 吉列豬扒係用勁cheap 既爛肉素材黎炸, 炸完都白雪雪好奇怪, 咖哩烏冬就水到好似湯咁, 一d 咖哩味都無, 完全唔係果回事, 咖啡又無咖啡味又無奶味, 飲左一啖就扔左, 最正常就係果椰菜沙律, 配麻醬係新鮮好食, 仲有粒大福即係燸米滋都係正常好食既, 咁樣lunch 都要$70+ 總括來說, 得個樣, 食落就知出晒事唔抵食,
2022-09-30 136 瀏覽
#廿一堂 📍 荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖廿一厚切牛舌丼 $78牛肉好大舊又煎十分香肉質夠淋而且醃到十分入味牛舌愛好者一定要叫👍🏻😉麵豉湯 (跟餐)普通麵豉湯冇乜特別 大福(跟餐)食落去唔太甜 都唔錯
#廿一堂
📍 荃灣大河道100號海之戀商場地下G02號舖

廿一厚切牛舌丼 $78
牛肉好大舊又煎十分香
肉質夠淋而且醃到十分入味
牛舌愛好者一定要叫👍🏻😉

麵豉湯 (跟餐)
普通麵豉湯冇乜特別

大福(跟餐)
食落去唔太甜 都唔錯
2022-09-25 162 瀏覽
這間日式店舖叫廿一堂,地點十分方便,就在荃灣西鐵站一出入海之戀地下商場處,店舖面積算大,座位寬敞,光線充足。在午市時段有不同款式的餐任選,並且附有一件大福和一杯飲品,這次我選了吃燒牛舌飯。當買票後便入內找座位,然後看屏幕等票上的號碼出現,便去取餐。牛舌有5塊,厚道相當,很入味,所以吃得很滿足。我的朋友揀了烏冬餐,可惜蘿蔔不好吃。在這間食肆消費,一餐約70元,較茶餐廳略高,如食客自動交回餐盤,便可以領取2元優惠券,可在指定日期前使用。
我的朋友揀了烏冬餐,可惜蘿蔔不好吃。
2022-09-11 317 瀏覽
我們於11/9/22(日)約上午10點左右到達餐廳,位置很多,我們叫了3個早餐。❶薯餅、厚切多士、田園沙律、牛乳滑蛋配迷你番茄螺絲粉($38):薯餅不大,厚切多士沒有牛油🧈但非常軟熟,田園沙律是一大堆椰菜,迷你番茄螺絲粉👌🏻❷吉列魚柳、炒滑蛋、田園沙律、厚切多士($43):吉列魚柳有2塊😝❸香熟豬扒、牛乳炒滑蛋配忌廉濃湯 肉醬公仔麵($39):豬扒很咸,忌廉濃湯 肉醬公仔麵🍜很創新飲品:玄米茶早餐份量適中,味道尚可。雖然餐廳讓食客自行收拾已吃完的餐具,但蠻多人沒有自己收拾,又沒有職員收拾,整體環境及整潔程度欠佳🥲
飲品:玄米茶
早餐份量適中,味道尚可。
薯餅、厚切多士、田園沙律、牛乳滑蛋配迷你番茄螺絲粉
吉列魚柳、炒滑蛋、田園沙律、厚切多士
香熟豬扒、牛乳炒滑蛋配忌廉濃湯 肉醬公仔麵
2022-09-11
$40 (早餐)
薯餅、厚切多士、田園沙律、牛乳滑蛋配迷你番茄螺絲粉
2022-08-09 542 瀏覽
荃灣西西鐵站C2出口 一出去就係呢間餐廳叫咗個13號晚餐🍴吉列豬扒 配日式咖喱讚岐烏冬跟餐仲有麵豉湯大福(甜品)凍檸茶🍹$79+3(凍飲)吉列豬扒整得好好食鬆脆 肉質唔錯🤩高質👍🏽又唔會太熱氣😋日式咖喱讚岐烏冬烏冬高質彈牙👍🏽咖哩味道剛剛好唔會太鹹 唔會太辣有d驚喜🤭🤭凍檸茶正😋唔會太甜🫶🏽啱晒我口味自助式👍🏽出飛拎餐食完自己執枱佢會比返$2現金劵下次用🤣坐得都幾舒服👍🏽
荃灣西西鐵站C2出口
一出去就係呢間餐廳

叫咗個13號晚餐
🍴吉列豬扒
配日式咖喱讚岐烏冬
跟餐仲有麵豉湯
大福(甜品)
凍檸茶🍹

$79+3(凍飲)

吉列豬扒整得好好食

食完自己執枱
佢會比返$2現金劵下次用🤣
坐得都幾舒服👍🏽
2022-08-02 450 瀏覽
經常喺荃灣搵食,太多選擇有時都唔知食乜好,所以就喺西鐵站揀咗間最近嘅試吓🤣 12點人唔多,先喺門口買野食再入去揀位。套餐價錢都好抵,仲包主食、飲品同埋甜品👏🏻餐廳一半係落地玻璃,所以好光猛,仲可以睇到海景。食個lunch都感覺好chill🤩 餐廳座位都好多,大部分以卡位為主,座位都係4人枱,坐得寬敞啲又舒服啲。自助形式需要自行取餐,食完後再自己返還餐盤。✨廿一厚切牛舌丼 $68厚切牛舌果然係真材實料,塊塊都差不多2cm厚📏咬落唔韌之餘亦好juicy,肉汁🈵 下層有少許洋蔥,入味又腍甜。白飯加上燒汁香濃又帶點飯甜味,咬起嚟粒粒分明煙韌,日本米無誤😋 甜品大福外皮煙韌,入面濃濃忌廉好香,不過忌廉同外皮味道感覺有點點唔太夾😅✨廿一炭燒鳥丼 $62雞肉鋪滿成個碗面,夠哂足料👍🏻 肉質亦好腍唔會韌,入味之餘唔會煮過龍。飯嘅份量都唔少,肥b都夠食呀😆🔍整體感覺:食物味道同質素都夠優質,套餐價錢超值,哩個價錢有埋甜品真係幾正😍 由於餐廳係自助形式,所以冇乜接觸店員,冇咩特別服務可言,不過出餐都好快,搵個位坐低之後已經可以去攞野食💪🏻

廿一厚切牛舌丼
✨廿一厚切牛舌丼 $68

✨廿一炭燒鳥丼 $62

廿一厚切牛舌丼
2022-07-28 285 瀏覽
荃灣果然係美食天堂,想食乜嘢都有。去開海之戀商場, 見呢間廿一堂好多分店,但係從來未食過,咁就試吓佢啦!🍱廿一厚切牛舌丼 ($68)一見到個牛舌,就已經心心眼😍,因為真係好厚!燒牛舌嘅精髓就係要夠喉,咁先可以保持滿滿肉汁嫩滑嘅口感,加上少少燒汁,好想食多幾塊🥰不過飯嘅質地我就略嫌淋左啲喺海之戀商場食飯,有一個開心位,就係絕大部份嘅餐廳都有海景位🌅,平平嘅價錢,就有咁舒適嘅relax time,係爽嘅🥰

🍱廿一厚切牛舌丼 ($68)
不過飯嘅質地我就略嫌淋左啲

• 廿一口厚燒牛舌丼
2022-07-27 211 瀏覽
我食呢份吉列豬扒 咖哩烏冬加咗個抹茶同埋薯餅 個餐仲送埋個大褔($85), 間餐廳望住個海景睇到啲人大汗淋漓感跑步, 自己飲住一杯冰涼嘅抹茶個心特別透心涼。 個大福非常港式, 因為係用椰絲做,個餡係用忌廉cream,食落去幾特別,個cream幾嫩口味道好夾。吉列豬扒同大快活差唔多, 脆香多汁。咖哩烏冬好有家嘅味道, 我特別諗阿媽嗰啲咖哩磚烏冬, 味道皆可口。炸番薯餅好好食, 壽司郎差唔多但係佢比壽司郎好因為佢多咗個沙律醬, 薯餅同沙律醬嘅味道都好夾下。服務 係自助嘅所以只會畀一星因為享受唔到。
吉列豬扒同大快活差唔多, 脆香多汁。
服務 係自助嘅所以只會畀一星因為享受唔到。
2022-07-27
  • 咖哩吉列豬扒烏冬
2022-07-26 225 瀏覽
中午12時,36度既天氣行經海之戀商場,就去了一間日式餐廳,廿一堂。首先要係門口購票先,之後就選定位置。剛剛好有張窗口旁邊既卡位,天氣之熱隔住玻璃都感覺到,我點了一份廿一燒鳥丼,坐下三分鐘就到我攞餐。燒雞鋪滿了整個碗再加上一半檸檬汁,味道突出而且有碳燒既味道,飯就用上正宗日本米加上洋蔥同汁,海景加美食簡直是大滿足。飲品我點了一杯可樂但我將用剩一半既檸檬放入可樂,笑了。另外甜品有個大福,外層是椰絲加上軟軟的糯米團入面有甜度剛剛好既忌廉,值得再去。
2022-07-24 149 瀏覽
過嚟呢邊做野,做到好攰😴一出地鐵站口就見到呢間⛩️直接唔理三七廿一坐入去☄️呢到以日系淺木色裝修🛖我揀咗窗邊位坐坐低見到碼頭🚢同埋跑步徑🏃🏻‍♀️仲有海景🏞 心情即刻放鬆返。呢到好似快餐店咁,要去收銀落單再拎野食出到去叫咗個灸燒豚肉飯,餐包一粒糯米糍同埋飲品或者麵豉湯,今次揀咗麵豉湯🥣飯嘅份量唔算多對一個普通人應該夠飽當然我係唔夠嘅🤣不過係未飽,但夠嘅感覺!加埋湯同甜品,其實都啱啱好嫁😆最後行埋don donki,仲可以直接搭車返家添,認真方便!
過嚟呢邊做野,做到好攰😴
一出地鐵站口
就見到呢間⛩️
直接唔理三七廿一坐入去☄️

呢到以日系淺木色裝修🛖
我揀咗窗邊位坐
坐低見到碼頭🚢同埋跑步徑🏃🏻‍♀️
仲有海景🏞 心情即刻放鬆返。

呢到好似快餐店咁,要去收銀落單再拎野食
出到去叫咗個灸燒豚肉飯,餐包一粒糯米糍
同埋飲品或者麵豉湯,今次揀咗麵豉湯🥣

飯嘅份量唔算多
對一個普通人應該夠飽
當然我係唔夠嘅🤣
不過係未飽,但夠嘅感覺!
加埋湯同甜品,其實都啱啱好嫁😆

2022-05-28
下午茶