2019-04-09
麵包係我由細到大都好鍾意食, 鍾意食嘅程度去到,唔食飯淨係食麵包都得。 而家啲台式麵包開始越來越多, 令我對麵包嘅選擇又多咗。這間麵包店裝修時尚新穎, 夠晒開揚光猛。呢度除咗有麵包之餘原來仲有其他台式飲品, 真係啱曬而家嘅潮流。麵包款式好多,有大有細,自已食又得同人share又得。珍珠鮮奶茶: 奶茶香滑唔會太濃太甜, 而且 珍珠罕有是透明的, 珍珠大粒煙韌仲好有口感,跟正宗台灣嘅珍珠奶茶好相似, 不是周圍都飲到。囧囧之胖麵包超大, 表面鋪滿抹茶粉,而抹茶粉下面有一層厚厚既白色朱古力, 內裏還有一些紅豆。 麵包非常軟熟略帶輕輕既抹茶味,而白朱古力夠晒香滑亦唔會太甜, 紅豆份量剛好,唔會太多。呢款包本人極力推介 ,令人一試難忘。蒜蓉磚形狀四四方方比較長身, 全麵包也鋪滿了蒜蓉醬, 麵包香口鬆軟, 非常惹味。飲品分得整齊清晰, 款式也多。而家做緊優惠,買第二杯半價真係幾抵飲。
麵包款式好多,有大有細,自已食又得同人share又得。
囧囧之胖
蒜蓉磚
飲品分得整齊清晰, 款式也多。
而家做緊優惠,買第二杯半價真係幾抵飲。