二訪德美壽司好幾年前喺尖沙嘴食過一次 印象中性價比偏高最近就到訪咗大埔分店平日都全場滿坐 晚市仲有套餐~人均唔使二百蚊 好抵食🙂‍↕️🔸牛油果軟殻蟹卷 HKD85呢度嘅卷物非常大件兼足料!壽司飯包住酥脆炸軟殻蟹同爽脆青瓜絲面頭鋪上牛油果同蟹籽再淋埋沙律醬 一啖食哂就最滋味🔹鐵板牛舌 HKD82店員拎上枱嘅時候已經聞到好香每片牛舌都淋上蒜蓉牛油牛舌厚薄適中 入口彈牙嫩滑而且juicy !!!!洋蔥鋪底 吸哂蒜蓉牛油汁 連洋蔥都好好味超級推薦💖為咗呢個牛舌一定會再嚟🫣🔸鹽燒三文魚頭 HKD60三文魚頭外皮烤至微焦魚肉依然滑嫩 仲有豐富魚油🔹野菜牛肉鍋 HKD88有鍋物點可以冇烏冬 加咗$45配稻庭烏冬烏冬較幼身 份量足夠2個人食牛肉鍋有大量蔬菜 面頭鋪滿肥牛湯底濃郁帶點甜味 食到最後發現有寬粉一年四季都啱食嘅鍋物🍲🚩德美壽司 大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖
二訪德美壽司
好幾年前喺尖沙嘴食過一次 印象中性價比偏高

最近就到訪咗大埔分店
平日都全場滿坐

晚市仲有套餐~人均唔使二百蚊 好抵食🙂‍↕️

🔸牛油果軟殻蟹卷 HKD85
呢度嘅卷物非常大件兼足料!
壽司飯包住酥脆炸軟殻蟹同爽脆青瓜絲
面頭鋪上牛油果同蟹籽
再淋埋沙律醬 一啖食哂就最滋味

🔹鐵板牛舌 HKD82
店員拎上枱嘅時候已經聞到好香
每片牛舌都淋上蒜蓉牛油
牛舌厚薄適中 入口彈牙嫩滑而且juicy !!!!
洋蔥鋪底 吸哂蒜蓉牛油汁 連洋蔥都好好味

一年四季都啱食嘅鍋物🍲

🚩德美壽司
大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖
2024-08-20 1075 瀏覽
搬來大埔住了一個多月,發現周邊好多餐廳都沒試過,尤其經常經過翠和里巷仔見到呢間門外掛了很多燈籠的德美壽司,今晚一於入黎吃下晚飯。餐廳面積不算大,但座位寬敞,坐得都幾舒服,不論門外門內都有濃厚的日式居酒屋佈置。餐廳品牌都有相當規模,包括大埔這家店,總共有六家。餐牌食物種類亦相當豐富,壽司、刺身、鍋物任君選擇,還有多種清酒可選。今次點了︰1) 上壽司拼盤A ($238)這個拼盤共有九款壽司、兩件寫上"德"和"美"的玉子燒,魚生刺身,包括吞拿魚、三文魚、帶子等都是厚切大塊的,與壽司飯合在一起比例匹配,顯得飽滿。壽司飯是手握,米飯夠粘,不會一夾就散,味道新鮮。熟食方面,鰻魚壽司也不俗,鰻魚充滿香濃醬汁,肥而不膩。2) 三色魚生丼 ($130)這個丼是附送味噌湯和沙律的,飯前吃這兩個特別開胃。至於這個三色魚生丼相當足料,三文魚、吞拿魚、帶子都是厚切的,非常鮮甜,飯旁還有一隻溫泉蛋,混在飯裡,特別滋味!!3) 牛油果軟殼蟹卷 ($85)每次吃壽司必點的一道菜,軟殼蟹炸得恰當脆而鬆化,加上軟軟帶清香的牛油果,口感相當豐富又脆又淋。兩個人吃這三道菜都足夠了! 相當滿足。

餐廳品牌都有相當規模,包括大埔這家店,總共有六家。餐牌食物種類亦相當豐富,壽司刺身、鍋物任君選擇,還有多種清酒可選。
今次點了︰
1) 上壽司拼盤A ($238)

上壽司拼盤

2) 三色魚生丼 ($130)
三色魚生丼

3) 牛油果軟殼蟹卷 ($85)
牛油果軟殼蟹卷

兩個人吃這三道菜都足夠了! 相當滿足。
2024-08-20
三色魚生丼
牛油果軟殼蟹卷
  • 上壽司拼盤A
2025-01-11 0 瀏覽
喺太和約舊同學食飯,佢話想食日本嘢,突然記起有間開咗好耐嘅日本餐喺翠和里,就試吓啦! 三文魚壽司$32三文魚幾新鮮,食落有點油脂,壽司醋落得剛好,好食!😗野菜牛肉鍋$88 (+$30 有烏冬)好熱,牛肉肥瘦相間,咬落有油脂香味,仲好多野菜,又有豆腐,配合手打烏冬,湯底甜甜的,有點像壽喜燒味道,令整個烏冬變得鮮甜好味😋牛油果軟殼蟹卷$85超大的壽司,一件等於出邊兩三件😆上面有好多蟹籽,裏面有青瓜,軟殼蟹,仲有牛油果,好香脆可口!煎鵝肝帶子卷$85一樣超大的份量!第一次食煎鵝肝壽司,估唔到幾夾喎!鵝肝味濃,上面嘅帶子好甜,加埋一齊又特別又好食,小編好欣賞!😍麵豉湯$12麵豉湯正常,夠熱唔錯!仲有甜品送添!好食!😍

三文魚壽司$32
三文魚幾新鮮,食落有點油脂,壽司醋落得剛好,好食!😗
野菜牛肉鍋$88 (+$30 有烏冬)
牛油果軟殼蟹卷$85

煎鵝肝帶子卷$85

麵豉湯$12
麵豉湯正常,夠熱唔錯!
仲有甜品送添!好食!😍
2025-01-09
5 分鐘 (堂食)
朋友話想食壽司,話想食番以前中學個味。今次就嚟咗大埔嘅德美壽司,呢間餐廳門口都掛住好靚好日系嘅橙色燈籠,裝修以以前日式嘅木調為主,入面有好多木雕嘅藝術品。餐廳唔算大,但係算坐得幾舒服。今次點左:✨大蝦刺身沙律俾我想像之中勁足料,面頭仲有好多蟹籽。食到底都仲係會有醬汁,唔會食到尾剩係得生菜乾錚錚。✨野菜牛肉鍋因為天氣凍,有啲想食熱嘢,所以叫咗個野菜牛肉鍋!入面有生牛肉,利用個熱鍋入面嘅熱湯,令到個生牛肉熟得啱啱好,保持嫩滑。仲有好多蔬菜同埋豆腐,粉絲同雞蛋,所有嘢都恰到好處,超夾。✨牛油果軟殼蟹卷 我去個陣我朋友已經叫我一定要叫牛油果軟殼蟹卷 所以我期望好高,點知真係冇令到我失望,佢個軟殼蟹炸得來唔會好油,而且落碟仲係熱辣辣!揸到好酥脆嘅軟殼蟹再加埋牛油果同埋蟹籽,再加埋青瓜絲鋪喺上面,再加埋沙律醬,我真係有咁大擘咁大個把口😆咩形象都唔想理啦!✨三文魚腩壽司🍣油甘魚壽司🍣每件壽司都好新鮮,啲刺身唔會好薄,魚肉肥油適中。

今次點左:
✨大蝦刺身沙律
俾我想像之中勁足料,面頭仲有好多蟹籽。
食到底都仲係會有醬汁,唔會食到尾剩係得生菜乾錚錚。
✨野菜牛肉鍋
因為天氣凍,有啲想食熱嘢,所以叫咗個野菜牛肉鍋!
✨牛油果軟殼蟹卷
我去個陣我朋友已經叫我一定要叫牛油果軟殼蟹卷
✨三文魚腩壽司🍣油甘魚壽司🍣
每件壽司都好新鮮,啲刺身唔會好薄,魚肉肥油適中。
10 分鐘 (堂食)
2025-01-02 135 瀏覽
同鍾意食既朋友一齊,想瘦都難啦😆我決定食完再減,依間地點係太和,以前成日送小朋友番學都會經過的高質壽司店🍙🍚鰻魚炒飯用石窩盛載,日本飯粒軟綿,還有香噴噴飯焦,鋪上柴魚片,鰻魚粒和紅蘿蔔碎配上特制醬汁🥕味道豐富🍣三文魚刺身6片三文魚大大件,肥美新鮮🥢蟹子沙律青瓜絲粒粒蟹子,非常開胃🦀牛油果軟殻蟹卷蟹卷好靚,脆卜卜,牛油果奶油配上蟹肉,好味🥢蟹肉蟹膏軍艦如果鍾意食蟹膏的不能錯過,蟹膏香滑🥢北寄貝壽司北寄貝光澤,肉質柔嫩,加少少醬汁和芥末提升鮮味最後還送紅豆蓉甜品🌟食物上菜快速🌟記得訂位常滿座🌟加埋一都算抵食

🍚鰻魚炒飯

🍣三文魚刺身6片
三文魚大大件,肥美新鮮

🥢蟹子沙律
青瓜絲粒粒蟹子,非常開胃

🦀牛油果軟殻蟹卷
蟹卷好靚,脆卜卜,牛油果奶油配上蟹肉,好味

🥢蟹肉蟹膏軍艦
如果鍾意食蟹膏的不能錯過,蟹膏香滑

🥢北寄貝壽司
北寄貝光澤,肉質柔嫩,加少少醬汁和芥末提升鮮味

最後還送紅豆蓉甜品

🌟食物上菜快速
🌟記得訂位常滿座
🌟加埋一都算抵食
  • 沙律
2024-12-19 232 瀏覽
這家日式餐廳的環境充滿傳統和溫馨的氛圍。門口懸掛著明亮的橙色🏮燈籠,店內裝潢以溫暖的木質為主,牆上還有精美的木雕藝術品和一尊莊嚴的佛像,營造出典雅的和風氣息。座位區採用日式🎎簡約風格,座位舒適。餐點多樣化:野菜牛肉鍋🫕:一道非常誘人的火鍋,裡面有新鮮的牛肉、豆腐和蔬菜,淋上生雞蛋,湯汁呈現出誘人的金黃色。我們加配了烏冬更飽肚。大蝦🦐黃金燒:蝦燒得金黃酥脆,搭配新鮮的生菜鋪墊,擺盤精緻。蟹子沙律🥗:清爽可口, 略嫌蟹子未夠多燒菠蘿🍍:金黃色的燒菠蘿片擺放在竹葉上,表面微焦,甜美多汁。整體而言,食材新鮮,擺盤講究,每道菜都展現出廚師的用心。餐具選用傳統的日式陶瓷餐具,增添了用餐的格調。#香港美食 #大埔 #日式居酒屋 #德美 #留港消費

餐點多樣化:

我們加配了烏冬更飽肚。

蟹子沙律🥗:清爽可口, 略嫌蟹子未夠多

#香港美食 #大埔 #日式居酒屋 #德美 #留港消費
2024-12-16
5 分鐘 (堂食)
2024-12-10 218 瀏覽
德美壽司在大埔翠和里已經屹立多年,裏面嘅座位不算多,但是食物質素不錯,性價比很高。上壽司拼盤 $238這個拼盤共有九款壽司+兩件招牌玉子。招牌玉子甜甜的,上面印了「德美」二字。全部壽司都什麼新鮮肥美,尤其是帆立貝壽司,巨大的一隻!!士佐豆腐 $45這個豆腐是日式餐廳必有的,軟滑的豆腐,外面是薄薄酥脆的一層炸皮,配上紫菜及特製的醬汁,令熱氣感下降,亦添加了淡淡醬汁香味。燒牛舌 $40這間餐廳的牛舌是厚切的,燒製程度剛剛好,牛舌充滿肉汁,亦十分香口,灑上檸檬汁,減少一點油膩感,增加一點清新嘅味道。野菜牛肉鍋+洞庭烏冬 $88+$45這個鍋有別於其他的餐廳,它沒有gas鍋在熱著整個野菜鍋,但是熱度是足夠的。裡面的牛肉份量很充足,偏厚一點但不會太韌;蔬菜吸收牛肉汁的味道,十分鮮甜;洞庭烏冬每條都幼幼的但有口感;湯底是壽喜燒,加了生雞蛋後減少了一點甜膩的味道,是清中帶一點甜的感覺。這餐我們共吃了$502,性價比不錯。我們坐在卡位比較偏遠服務員的地方,但是桌子上的水一直也有人幫我們添滿,大大加分!!!

壽司拼盤 $238

士佐豆腐 $45

燒牛舌 $40

野菜牛肉鍋+洞庭烏冬 $88+$45

2024-12-09
  • 上壽司拼盤
2024-12-08 171 瀏覽
德美壽司 • 大埔位於大埔嘅呢一間日式餐廳,喺我哋用膳嘅時候已經滿座,今次叫咗魚生飯、壽司同串燒,食物質素都幾好,我同朋友整體感覺都好滿意,推介俾大家✅ 特上壽司拼盤 拼盤包括三文魚、池魚、油甘魚等10多款壽司,個人最喜愛蔥拖羅蓉卷,吞拿魚蓉格外肥美;三文魚子壽司一口咬落去爆曬汁;海膽壽司甘香;三文魚油香滿溢,帶子軟糯✅ 北海道帶子甜蝦魚生丼 呢個飯嘅魚生係三文魚,三文魚肥美有油香,帶子鮮甜軟糯,兩隻甜蝦肉味鮮甜,另外加上三文魚子同蟹籽,食完好滿足👍🏼✅ 牛油燒帶子串 & 大蔥雞肉 帶子大大粒好飽滿,雞肉串燒嫩滑有肉汁,大蔥增加香氣,兩款串燒都做得好好
德美壽司 • 大埔

✅ 特上壽司拼盤

✅ 北海道帶子甜蝦魚生丼

✅ 牛油燒帶子串 & 大蔥雞肉
2024-11-29 166 瀏覽
今晚黎到德美食晚餐,平時假日行過成日都見到要排隊,今日決定黎試試佢😆餐牌選擇非常多,刺生、壽司、卷物、天婦羅、串燒等等應有盡有滿足晒我地唔同需要👍餐廳感覺幾日式,走日式木系風格坐得舒服,有師傅即場整壽司,氣氛幾好☺️我地叫左北海道甜蝦帶子魚生丼,有跟沙律同味噌湯北海道甜蝦帶子魚生丼好豐富🥰甜蝦好大隻,食落非常鮮甜,口感定糯,非常好食三文魚份量都幾多,塊塊厚切食落三文魚獨有既魚油香充滿口腔,油脂感非常唔錯帶子刺生同樣鮮甜味美,仲有三文魚籽既咸香同埋三文魚鬆係非常豐富既一碗魚生飯😆👍牛油果🥑軟殼蟹卷個size大到嚇親我,每件都有半隻杯咁高,真係好大份好抵食軟殼蟹熱辣辣係新鮮炸起,食落酥脆惹味,有淡淡蟹既鮮味牛油果夠creamy,青瓜解膩加上蟹籽增添口感,無論味道同口感都非常豐富👍唐揚豆腐係我好鐘意既日式料理,但整得好食既餐廳唔多呢間令我非常有驚喜😍😍😍豆腐炸得非常金黃,而且炸皮極薄咬落唔會成口粉,可以食到炸物既香同埋酥脆口感豆腐十分軟滑,一咬就散開,有淡淡豆香醬汁鰹魚味好濃厚,為豆腐增加味道,醬汁仲帶有微微辣度,令整體味道一啲都唔單調十分驚喜🥰大蔥雞肉串燒雞肉嫩滑不柴,大蔥黏稠而有濃濃蔥香另

餐牌選擇非常多,刺生、壽司、卷物、天婦羅、串燒等等應有盡有
滿足晒我地唔同需要👍

餐廳感覺幾日式,走日式木系風格
坐得舒服,有師傅即場整壽司,氣氛幾好☺️

我地叫左北海道甜蝦帶子魚生丼,有跟沙律同味噌湯

北海道甜蝦帶子魚生丼好豐富🥰
甜蝦好大隻,食落非常鮮甜,口感定糯,非常好食
三文魚份量都幾多,塊塊厚切
食落三文魚獨有既魚油香充滿口腔,油脂感非常唔錯

帶子刺生同樣鮮甜味美,仲有三文魚籽既咸香同埋三文魚鬆
係非常豐富既一碗魚生飯😆👍

牛油果🥑軟殼蟹卷
個size大到嚇親我,每件都有半隻杯咁高,真係好大份好抵食

軟殼蟹熱辣辣係新鮮炸起,食落酥脆惹味,有淡淡蟹既鮮味
牛油果夠creamy,青瓜解膩

加上蟹籽增添口感,無論味道同口感都非常豐富👍

唐揚豆腐

係我好鐘意既日式料理,但整得好食既餐廳唔多
呢間令我非常有驚喜😍😍😍
豆腐炸得非常金黃,而且炸皮極薄
咬落唔會成口粉,可以食到炸物既香同埋酥脆口感
豆腐十分軟滑,一咬就散開,有淡淡豆香
十分驚喜🥰

大蔥雞肉串燒

雞肉嫩滑不柴,大蔥黏稠而有濃濃蔥香
另外醬燒汁夠濃厚,味道咸咸甜甜,非常惹味

清酒煮蜆

又係滿滿一煲,清酒味非常突出但又突兀
配上蜆肉既鮮甜,非常夾

蜆肉火喉亦岩岩好,食落一啲都唔會韌👍
食完蜆飲一啖蜆汁同清酒精華,超正😆

店家仲有附送甜品,黑糖味濃厚,中間紅豆餡亦好香甜軟糯,好食👍
2024-11-21 160 瀏覽
所有食材都非常新鮮,海膽新鮮又鮮甜,份量足😜🤤❤️-和風三文魚沙律:🥗清新的三文魚沙拉,搭配和風醬汁,爽口又不油膩。❤️-溫泉玉子拌冷奴豆:🥚滑嫩的溫泉蛋與清爽的冷奴豆搭配,口感細膩,清新可口,是開胃的好選擇。❤️-海膽刺身:海膽的鮮甜與濃郁的海洋風味,讓人欲罷不能,質地柔滑,好適合海鮮愛好者。❤️-牛肉烏冬 :🍲熱騰騰的牛肉烏冬,湯底濃郁,牛肉鮮嫩,搭配彈牙的烏冬麵,十分滿足。❤️-免治雞肉棒:🍢外脆內嫩的雞肉棒,口感豐富,中間係爽脆嘅雞軟骨,送啤酒一流😆❤️-大蔥雞肉:🍢大蔥的香氣與雞肉的鮮味相得益彰,簡單美味,令人回味無窮。😋😋
所有食材都非常新鮮,海膽新鮮又鮮甜,份量足😜🤤

2024-11-20
20 分鐘 (堂食)
  • 沙律
  • 海膽刺身
2024-11-17 135 瀏覽
大埔超人氣嘅壽司店!德美壽司真係平靚正😋🥘 野菜牛肉鍋冬天必食推介!啖啖肉片新鮮彈牙,牛肉油花分佈勻稱,入口即溶!湯底清甜鮮美,配埋各款新鮮野菜,飲到最後一啖都唔覺得漏!個鍋料好足,配埋烏冬食,絕對食到滿足!🍱 上壽司拼盤A呢個係店舖招牌之選!每件壽司都係師傅用心打造,賣相靚到癲!新鮮程度一流,主打刺身厚切,魚肉油潤鮮甜!醋飯調味恰到好處,粒粒分明!🍺 Suntory黑啤凍凍地嘅黑啤配埋新鮮刺身,簡直完美配搭!泡沫綿密,啤酒香濃郁,微微麥芽香,順喉解膩!#德美壽司 #大埔美食 #壽司推介 #日本料理 #火鍋放題 #新界美食 #香港美食 #必食壽司 #大埔必食 #打工仔美食

大埔超人氣嘅壽司店!德美壽司真係平靚正😋

🥘 野菜牛肉鍋

🍱 上壽司拼盤A

🍺 Suntory黑啤

2024-11-14 153 瀏覽
超高質大埔德美壽司 細細個就好想試㗎啦,不過一直都唔夠膽入!今日終於有機會試試了 ,環境坐得舒服,環境都好日式。成個場都好安靜,啲人都係安靜咁樣傾住偈食嘢! 價錢就中上啦對於我嚟講,但真係好食過所謂嘅Omakase!佢每件嘅size好似我平時出去食嘅Double咁魚生好鮮 嗰日食完第日已經好想再試,嗰個海膽卷物比到驚喜我!下次一定要再試德美壽司 (大埔)大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖#大埔美食#好食壽司#大埔好去處#德美壽司
今日終於有機會試試了 ,
環境坐得舒服,環境都好日式。
但真係好食過所謂嘅Omakase!
佢每件嘅size好似我平時出去食嘅Double咁

德美壽司 (大埔)
大埔翠和里1號永發樓地下1A號舖
#大埔美食#好食壽司#大埔好去處#德美壽司
呢間充滿日式居酒屋🏮設計嘅老店,受歡迎程度咁多年都未有退減,食物款式多,質素有保證牛油果軟殼蟹卷 $85 牛油果香滑細膩,配搭軟殼蟹脆脆的,蟹籽,沙律醬,咬落去有口感同鮮味,飯卷中有大量青瓜絲& 軟殼蟹肉呢個係受歡迎選項,中途已經聽到師傅嗌停野菜牛肉鍋 $88 個鍋用左好多材料整,有生蛋,肥牛片大大片唔算肥,仲有好多野菜,有大菇,金菇,香濃豆味豆腐煲入面有粉絲,野菜牛肉個湯好甜壽司絕對不能缺少點了洋風三文魚壽司($42 一客)、火炙白身魚壽司 ($45一客) 2款都為火炙系列😋😋三文魚肥美好鮮甜,白身魚新鮮味道唔算好突出鹽燒油甘魚鮫 $98外層用醬汁煎香,咬落香脆魚鮫啖啖肉,魚肉帶少少咸味日式海鮮蒸蛋 $38呢個茶碗蒸超足料,有蟹柳,幾腍身嘅蝦仁,香菇,蛋好滑,中間仲有豬肉粒,鳴門卷🍥,用高湯蒸,味道濃郁,好滋味完左仲有小甜點-和菓子享用

牛油果軟殼蟹卷 $85
呢個係受歡迎選項,中途已經聽到師傅嗌停

野菜牛肉鍋 $88
煲入面有粉絲,野菜牛肉個湯好甜

壽司絕對不能缺少
2款都為火炙系列😋😋
三文魚肥美好鮮甜,白身魚新鮮味道唔算好突出

鹽燒油甘魚鮫 $98
外層用醬汁煎香,咬落香脆
魚鮫啖啖肉,魚肉帶少少咸味

日式海鮮蒸蛋 $38

完左仲有小甜點-和菓子享用
2024-10-03
20 分鐘 (堂食)
  • 日式海鮮蒸蛋
  • 洋風三文魚壽司
2024-11-01 210 瀏覽
今日去大埔翠和里食經常食嘅日本餐廳,點左個燒汁雞排定食。一來到就有個沙津,茶碗蒸同面豉湯。每樣野份量都好好。沙律同面豉湯正正常常,無咩特別。而個茶碗蒸係最出色,滑得黎又有蛋香,入面仲有d 冬姑肉同雞肉粒。 食完前菜湯埋碗湯就上燒汁雞排定食。 今次雞排燒得有少少濃,但唔影響味道。本身雞排都醃得好入味,配埋白飯食夠哂飽肚。 最尾仲有粒雪米糍做甜品,非常滿足。午餐黎講咁多野食都係$66蚊,同茶記差唔多價錢真係無得投訴啦。
今日去大埔翠和里食經常食嘅日本餐廳,點左個燒汁雞排定食。
一來到就有個沙津,茶碗蒸同面豉湯。
2024-10-30
2024-10-31 195 瀏覽
朋友訂左大埔翠和里既德美壽司,我地大概7點半到,店員立即為我們安排座位。店外掛滿紅色橙色燈籠,感覺好似置身於電影裏江戶時期既日本,加上店內以木色為主調,每個角落都散發著濃厚既日本風情。食物方面,我們點了什錦天婦羅、大蝦天婦羅卷、德美玉子燒、牛油帶子串、七味燒墨魚咀、燒雞翼及牛肉炒飯。什錦天婦羅有兩隻大蝦、茄子、青辣椒、南瓜及蕃薯,特別係大蝦天婦羅新鮮爽彈,鋪上金黃色炸醬鬆脆美味。大蝦天婦羅卷米飯包住紫菜青瓜絲同大蝦,上面再加上天婦羅脆脆、蟹籽同沙律醬,多重口感配搭一流。玉子燒蛋味濃郁好香甜,燒物都燒得唔錯,外面微微焦香,內裏juice,而且用料新鮮有鮮味。日式牛肉炒飯用石鍋上非常有誠意,珍珠米用日式醬汁炒而且好多牛肉粒,好香牛肉味,作為主食最好不過。最後還送上兩件和果子做甜品。我同朋友食得好開心。

2024-10-30
15 分鐘 (堂食)