2009-11-12 25 瀏覽
係旺角兜左好耐都諗唔到食咩之制..就是是但但甘去食PIZZA HUT~我地搭LIFT上1/F..一出到去已經有個面帶笑容既STAFF企係度等..~! 唔錯..~不過佢安排左張好細既2人枱比我地.... ... 因為我地SHOPPING既關係..1袋2袋甘...~夠位放低D戰利品又唔夠位比我地坐....~~~好唔開心地要求轉卡位....等左2-3個字都未轉到...又話有人埋緊單既?...追問之下,,~個STAFF話:有卡位架喇..不過唔記得叫你地轉過去............................搞錯!不過好彩...睇卡位SECTION既STAFF好好SERVICE!!條氣都順D呀~~~~我地ORDER左新果個星芝批,墨西哥薄餅同埋蒜容包~~~星芝批:好好食~~!好多蝦(不過好細隻)...,又多CHEESE,腸仔芝士邊~!好岩我~~~~!!!!呢個ITEM可以放係MAIN MENU以後有得食就好LU~~~~~~^^墨西哥薄餅:...薄餅上面得少量CHEESE,,~配MANGO SAUCE,..UMN,好似怪怪的...! 乜係甘KA咩....?! .......因為果晚我同朋友傾
不過佢安排左張好細既2人枱比我地....
搞錯!

我地ORDER左新果個星芝批,墨西哥薄餅同埋蒜容包~~~

因為果晚我同朋友傾計坐左差不多3小時..! ,,~ SERVICE依然很好,,.冇覺得我地阻住佢地既FEEL...GOOD
超正!!!!!!!!!
2009-11-10
超正!!!!!!!!!
  • 大蝦沙律星芝批
2009-10-06 13 瀏覽
今日我地1行5人去左MK呢間PIZZAHUT食野去到樓下有個女服務員問我地幾位..之後我地問有冇TEA..佢話有咁叫我地上去..上到1樓我地企左係度冇人理d服務員扮睇我地唔到咁..直行直過之後我地出聲問人..佢叫我地上2樓1坐低睇下食乜咁..之後叫左1個名為ALEX既男服務員過黎(身材黑實,高大,平頭裝)我地問:今日有冇TEA佢話:冇牙.我地:冇TEA咁我地唔食LA佢話:等等之後佢走左..1路行1路講話唔食咪走lo我地聽到之後勁嬲lo..佢話人都唔好咁大聲la仲要比個客聽到+im..最後係有tea既..我地落左4個tea.1個pizza同seafd好左落單既唔係佢...如果係1定慘死之後我地拎左d零食出黎食ALEX見到好快咁過左黎..用1隻手指指住我地同d野食佢話:呢到唔食得外來野!嘩嘩嘩..佢乜野態度牙用1隻手指指住我地..冇d禮貌..d客比你用黎手指指ga?佢既服務態度令我地大開眼界lo..極為惡劣之後仲有..可能我地傾計大聲左小小佢冇啦啦同個女服務員講話我地係staff又係要比我地聲到..佢真係冇事吧?次次扮講野細聲..但係又要比客人聽到想人地聽唔到就行遠d講la..我地唔明仲乜
今日我地1行5人去左MK呢間PIZZAHUT食野
去到樓下有個女服務員問我地幾位..
之後我地問有冇TEA..佢話有
咁叫我地上去..上到1樓我地企左係度冇人理
服務員扮睇我地唔到咁..直行直過
之後我地出聲問人..佢叫我地上2樓
1坐低睇下食乜咁..
之後叫左1個名為ALEX既男服務員過黎
(身材黑實,高大,平頭裝)
我地問:今日有冇TEA
佢話:冇牙.
我地:冇TEA咁我地唔食LA
佢話:等等
之後佢走左..1路行1路講話唔食咪走lo
我地聽到之後勁嬲lo
..佢話人都唔好咁大聲la
仲要比個客聽到+im..

好左落單既唔係佢...如果係1定慘死
之後我地拎左d零食出黎食
ALEX見到好快咁過左黎..用1隻手指指住我地同d野食
佢話:呢到唔食得外來野!
嘩嘩嘩..佢乜野態度牙
用1隻手指指住我地..冇d禮貌..d客比你用黎手指指ga?
佢既服務態度令我地大開眼界lo..極為惡劣

之後仲有..可能我地傾計大聲左小小
佢冇啦啦同個女服務員講話我地係staff
又係要比我地聲到..佢真係冇事吧?
次次扮講野細聲..但係又要比客人聽到
想人地聽唔到就行遠d講la..
我地唔明仲乜要話我地係staff?
咁又關乜事呢?佢咁講又想帶出d乜呢?

我地食完野真係好嬲..冇諗過有1個咁既員工
不停咁話d客人..pizzahut有你真慘
好似係度趕客咁..
ALEX你今時今日既服務態度真係要改改la!!!!

ps
izzahut d食物係唔錯的..好味

但服務態度真係差
2009-10-01
  • pizza同紅豆卷
2009-07-30 4 瀏覽
8個人係冇BOOK TABLE既情況下, 等一大約45分鐘. 終於有位喇.叫左個4人SET DINNER + 個厚批hawaiian我地真係好想知4人set dinner係唔係真係for 4人ga????我地8個人都飽wor食到.... 有2個頭盤, 4個soup, 4杯drinks, 1個扭扭批, 2個意粉.頭盤: 雞肉丸 同 雞翼 > 雞翼, 自己煮都可能好味過佢.Soup: 有mushroom 同 "羅送" choose, 每樣2個1個扭扭批: 唔記得叫咩喇. 不過好得意, 不過我係唔中意食chesse既本身.意粉: 海鮮闊條麵 - 我既最愛! 唔知咩肉醬意粉, 都係意粉lor, 佢個source ok 既都.真係... 如果有人去, 千奇唔好佢話4人就當佢4人, 唔係到時叫多左 waste左就唔好喇.佢有樣野唔好, 見我地食完, 問我地要唔要 dessert, 我地話唔要, 佢就同我地講個用table 既time 已經 finish, 要我地走. 都冇人等喇, 洗唔洗咁快呀.
叫左個4人SET DINNER + 個厚批hawaiian

我地8個人都飽wor食到....

2009-07-24
2009-07-04 7 瀏覽
同阿媽去pizza hut 食lunch。今次選了旺角呢間,因為太子始創嗰間質素實在唔得。要了2個set lunch。一個海鮮闊條面同西班牙海鮮炒飯。跟雜菜湯同飲品。菜湯偏咸,唔辣;都幾多雜菜。不過最奇怪係乜湯要打"獻"架咩?杰杰地,好奇怪!先講海鮮闊條面。係好味嘅。 因為之前食過係好乾好乾,乾到撈唔到。今次好食喇,白汁充足,剛好將所以闊條面撈勻。近碟邊的又焗得乾乾地、脆脆地。闊條面煮得恰到好處,不會太淋太削。海鮮都只係得d急凍魷魚仔、蝦仔同青口仔。食完個闊條面都仍然幾滿意嘅,不過再食埋個飯就真係極不滿呀!個炒飯用上本地米,一點都不彈牙,淋淋的。炒飯上了食,呈黃色,但無香味。炒飯基本上係完全無味,似食白飯囉!到d海鮮喇,真係激到爆呀!連急凍海鮮都可以唔新鮮?蝦係梅的;魷魚仔又淋味道又酸;連殼青口有怪味!真係極無奈喎!海鮮完全唔能夠食,炒飯又無味,真係唔知自己食緊乜!服務係唔錯。有個waiter 好靚仔,仲好好笑容,做waiter 真係浪費晒呀!咁靚仔做model 都得喇!整體黎計,不同分店,質素依然!只係個闊條面同服務攞番d分,如果唔係俾硬喊面囉!今次俾ok lar~
同阿媽去pizza hut 食lunch。
今次選了旺角呢間,因為太子始創嗰間質素實在唔得。
要了2個set lunch。
一個海鮮闊條面同西班牙海鮮炒飯。
跟雜菜湯同飲品。

菜湯偏咸,唔辣;都幾多雜菜。
不過最奇怪係乜湯要打"獻"架咩?

杰杰地,好奇怪!

先講海鮮闊條面。
係好味嘅。
因為之前食過係好乾好乾,乾到撈唔到。
今次好食喇,白汁充足,剛好將所以闊條面撈勻。
近碟邊的又焗得乾乾地、脆脆地。
闊條面煮得恰到好處,不會太淋太削。
海鮮都只係得d急凍魷魚仔、蝦仔同青口仔。

食完個闊條面都仍然幾滿意嘅,不過再食埋個飯就真係極不滿呀!

個炒飯用上本地米,一點都不彈牙,淋淋的。
炒飯上了食,呈黃色,但無香味。
炒飯基本上係完全無味,似食白飯囉!

到d海鮮喇,真係激到爆呀!
連急凍海鮮都可以唔新鮮?

蝦係梅的;魷魚仔又淋味道又酸;連殼青口有怪味!

服務係唔錯。
咁靚仔做model 都得喇!

整體黎計,不同分店,質素依然!
只係個闊條面同服務攞番d分,如果唔係俾硬喊面囉!
今次俾ok lar~
  • 海鮮闊條面
2009-06-16 3 瀏覽
兩個女仔晚飯, 取道pizza hut, 星期日, 但唔知點解唔係太多人..菜色包括了意式菠菜雞肉酥卷伴沙律同一個普通裝超級夏威夷, 個批今次在水準之下, 因為菠蘿唔夠多, 而且焗得比較乾, 平時我好鍾意食o架, 芝士都係唔夠, 呢間pizza hut無海運入面間咁好wor意式菠菜雞肉酥卷第一次食, 口感比較硬, 都係焗得過o左火食物唔算好, 唔知係唔係因為咁, 人客不算多呢?

意式菠菜雞肉酥卷第一次食, 口感比較硬, 都係焗得過o左火

食物唔算好, 唔知係唔係因為咁, 人客不算多呢?
2009-04-29 1 瀏覽
可能之前食過馬鞍山既piaza hut, 今次一黎呢間食返差唔多既野食, 即時有一個很大既對比......首先, 我同朋友叫左一個二人套餐($178加一), 每人一碗湯, 一同點了雜菜湯, 不知怎的,總是覺得piaza hut既雜菜湯味道有d似涼茶......不過呢間味道比較正常返d, 不過用料尚少。我們個餐, 包一個piaza批(大約中size,有6件), 我地叫左個唔記得個批名(見圖), 我地轉左做薄批, 當堂無咁漏, 因為驚食唔晒!!! 呢個批, 沒有什麼suprise, 芝士又少, 一般一般。之前前菜, 叫左黑松露吞拿魚磨姑(超唔好食)!!!!!最難食莫過於那個芝士汁雞肉墨魚麵!!!! 墨魚麵仲衰過普通意粉, 仲要又淋, 又碎濕濕, 又無里芝士味, how come?????之後我地另加10蚊叫左個咖啡曲奇冰, 還可以接受到,,,,,,仲有,加左個木康布甸($13加一), 嘩...咁難食既..........完全沒有馬鞍山那間般,香滑美味........唉, 好彩呢餐飯唔洗我地比錢, 如果唔係真係陡錢!!!! p.s.不過d服務人員則尚好禮貌,服務ok.不過唯獨食物差d!

之前前菜, 叫左黑松露吞拿魚磨姑(超唔好食)

唉, 好彩呢餐飯唔洗我地比錢, 如果唔係真係陡錢!!!!

中午相約三位友人到 pizza hut lunch看到 menu 有新批, 於是試一試 [ 松露誘惑芝心批 ], 餡料有黑松露醬、鮮什菌、紅洋蔥、洋蔥, 味道一般啦, 可能食唔慣 pizza 有什菌做餡 另叫多三個 set lunch1. 什菌炒雞肉天使麵 $48, 奉送餐湯1客及汽水1杯味道好, 材料同天使麵既份量成正比, 不過唔見得係炒囉.. 似撈埋多 d ^^2. 吞拿魚煙肉腸螺絲粉 $41, 奉送餐湯1客及汽水1杯味道唔錯, 小小酸酸地, 幾開胃架=]3. 挪威三文魚凱撒沙律 $55, 奉送餐湯1客及汽水1杯清清地又健康 !

中午相約三位友人到 pizza hut lunch

另叫多三個 set lunch

1. 什菌炒雞肉天使麵 $48, 奉送餐湯1客及汽水1杯

2. 吞拿魚煙肉腸螺絲粉 $41, 奉送餐湯1客及汽水1杯
味道唔錯, 小小酸酸地, 幾開胃架=]

3. 挪威三文魚凱撒沙律 $55, 奉送餐湯1客及汽水1杯
清清地又健康 !

挪威三文魚凱撒沙律
松露誘惑芝心批
2008-12-27 1 瀏覽
2008年07月14日, Pizza hut有promotional 送pizza所以來了。再要了沙律。想清清地,照片賣相不錯,所以叫了沙律,不過實物有點走走地,削咗D。味道還好。Pizza都無以前吃的鹹,但仍覺Pizza皮麻麻地。
2008年07月14日, Pizza hut

2008-09-18 4 瀏覽
為左常餐既貼紙,就走去食PIZZA HUT,因為食滿10次常餐免費送1,仲差幾個,就儲埋佢啦同朋友ORDER左二人常餐,4X蒜蓉包 : 好味WO!! 好想食多幾塊2X餐湯 : 一般2XMINI批 : 份量都吾係太細者,夠食WO!! 而且熱辣辣脆卜卜,D芝士拉得好長,正2X餐飲 : 只有汽水,想要杯華田都冇-.-服務都OK呀,見對面有D麻煩客,但佢地都好耐心SERVE
為左常餐既貼紙,就走去食PIZZA HUT,
因為食滿10次常餐免費送1,仲差幾個,就儲埋佢啦

同朋友ORDER左二人常餐,
4X蒜蓉包 : 好味WO!! 好想食多幾塊
2X餐湯 : 一般

2X餐飲 : 只有汽水,想要杯華田都冇-.-

服務都OK呀,見對面有D麻煩客,但佢地都好耐心SERVE
(非會員)
2008-09-02 17 瀏覽
昨天看完醫生後,與男朋友商量食什麼好最後決定去這家吃環境幾好唔錯既....雖然張桌子就細張些小....但不會有過逼的感覺我同男朋友叫了一個二人常餐一個pizza一個意份兩個湯包同兩杯飲品味道係唔錯既.......可以接受但份量真係好小食完之後都好似係冇食過野既感覺返到屋企仲好想煮東西吃
昨天看完醫生後,與男朋友商量食什麼好
最後決定去這家吃
環境幾好唔錯既....
雖然張桌子就細張些小....但不會有過逼的感覺
我同男朋友叫了一個二人常餐
一個pizza一個意份兩個湯包同兩杯飲品
味道係唔錯既.......可以接受
但份量真係好小
食完之後都好似係冇食過野既感覺
返到屋企仲好想煮東西吃
2008-08-25 2 瀏覽
昨天巳買好戲票, 今日去朗豪坊睇戲~ 睇左場好好睇的戲, 巳差唔多十點, 但老公放工直接過來都沒食野, 所以按計劃同細佬三個來左食pizza~我同細佬一早巳食野, 所以剩係拿coupon換左個夏威夷普通厚批, 再叫一個小食拼盤, 我自己要左個煙三文魚什果沙律, 再點了杯椰香白咖啡(細佬叫的)~我因為太夜關係, 所以祇係食了盤沙律, 有三大件煙三文魚, 味道唔錯, 但沙律得薯仔同蘋果, 咁就收我55元, 真係好貴~無問過佢地其它味道點, 但呢兩樣都食過好多次, 我諗應該都不會差~今晚好滿足, 人生如此 , 還有咩好要求?
今晚好滿足, 人生如此 , 還有咩好要求?
$50 (宵夜)
2008-07-13 10 瀏覽
同朋友們四人叫左個二人扭扭腸批套餐,另再點左海鮮寬條麵和三文魚Pancake~個Pizza都OK既, 其實批邊設計十足十係一排腸仔包咁, 冇咩新意囉! 食完會好滯, 都係之前芝士心果隻好食好多!海鮮寬條麵一向都係我既至愛, 可惜份量好似好少咁, 同埋可能我地9點半先入到去, 都算係夜, 得返o的餸尾, o的麵條斷晒咁, 完全搵唔到一條完整既麵... 不過我相信都只係間唔中係咁o者!最離譜係個三文魚Pancake, 而家做緊會員價$38~ 睇Menu係好靚既四片三文魚, 黎到點知係勁細片?! 我地第一個感覺可以用「驚嚇」黎形容, 完全係餐牌上面果一片三文魚再切開四片咁...

扭扭腸批
Meun上的三文魚Pancake
三文魚Pancake
扭扭腸批
2008-07-02 31 瀏覽
今晚帶埋老婆仔同屋企人一齊黎食PIZZA HUT我地係HAPPY FRIDAY黎食由於妹妹要買電話 所以我地過黎拎飛仔先 要排20張台之後就去買 呢部試下果部試下 足足加埋成粒鐘先買到買完之後返過黎繼續等啦 點知仲有成10張台先到不過我地都等啦 等多差唔多成半個鐘先有位每次食呢間PIZZA HUT都食得幾GUR下因為 呢度D服務算係唔錯 食物又快咁又令我想起 之前母親節去左藍田啟田商場果間PIZZA HUT囉旺角呢度每日都應付咁多客 但佢地既食物速度快 員工又足夠有禮貌係值得一讚 之前藍田果次 員工雖多 但服務一般廚房又應付唔到堂內食客需求 我地叫左個PIZZA都要等成個幾鐘又有點冷待堂食客人 較為專注外賣客 有點過份而這間旺角PIZZA HUT一直係我首選旺角的兩間PIZZA HUT這裡無論食物水準 服務都係一流好比朗豪坊對面果間 即使果邊唔洗等位排隊但食過一次都怕怕 更莫講話 藍田果間PIZZA HUT一間咁大集團 唔知點解個MANGEMENT咁唔統一講返今餐我地五個人叫左呢幾樣野三文魚蜆肉螺絲粉 - 偏咸 較濃味肉醬千層闊麵 - 水準之作 每次必叫煙三文魚班戟 - 會員卡優惠 有
今晚帶埋老婆仔同屋企人一齊黎食PIZZA HUT

但食過一次都怕怕 更莫講話 藍田果間

講返今餐我地五個人叫左呢幾樣野
三文魚蜆肉螺絲粉 - 偏咸 較濃味

肉醬千層闊麵 - 水準之作 每次必叫

煙三文魚班戟 - 會員卡優惠 有四件 我無吃 但家人說幾好吃

大千島海鮮芝脆批 - 料很足 汁很好 皆因千島汁是我最愛

五個人食呢幾樣野都幾飽下
唔錯 食PIZZA HUT 呢間分店真係不二之選
三文魚蜆肉螺絲粉偏咸
2008-07-01 6 瀏覽
星期五約了朋友一齊食飯,知道一定多人,預早幾日訂位。服務生除了幫我訂位,仲問我要唔要卡位,非常好的建議,book了七點(只有這個時間可以book)。放工後,兩層都滿晒人,服務生已hold了一張,非常好。如果真係無hold,一定有排等。等埋朋友一齊order,要了扭扭芝士批兩人餐+三文魚沙律。個批等了大概20mins,喜歡辣肉腸,加埋生果,味道唔錯,不過黎到唔夠熱,d芝士不太溶,好快凍左,唔好食。食完個餐之後,再叫了甜品,我選了cheese cake,都ok,不過非常飽,另一個朋友選了奶油批,黎到就知大獲,勁大同飽肚,一d都唔似甜品,朋友說味道不錯。值得一讚,服務不錯,waiter動作快,又唔吹人走,good!

奶油批
2008-06-20 20 瀏覽
肚餓, 好想食扭扭批, 次次都好多人排隊, 撞正o個日夜左無乜人就去拎飛啦~~等位時睇下個menu, 原來得大批($205), 兩個人點食大批呀? =_="但見東亞信用卡做緊優惠, 一個二人餐亦只需$208, 好抵, 有:- 海皇湯兩客- 煙鴨胸沙律一客- 扭扭腸大批一個- 飲品兩杯- 甜品 椰汁士多啤梨雪糕兩客唔駛唸即刻落order, 餐湯好快就到, 海皇湯偏咸, 好濃, 好重蝦味, 個人不太喜歡。沙律唔錯, 不能對pizza hut 的鴨胸有大期望, 平平穩穩啦最好食都係個批, 一見到個批邊d 粒粒已經有好想"meet" 佢出黎既慾望,粒粒入面用左兩種cheese, 熱度剛剛好, 外脆內軟滿有口感;經烘焙的辣肉腸也很出色, 加上甜甜的蜜桃, 很新鮮的配搭...... 甜品只是一小球椰汁雪糕淋上士多啤梨醬, 不過都吃不下了.... ^^""最後, 各位朋友留返張單仲可以o係7月23號之前上pizzahut 個website 玩遊戲贏獎品添
肚餓, 好想食扭扭批,
次次都好多人排隊, 撞正o個日夜左無乜人就去拎飛啦~~

- 海皇湯兩客
- 煙鴨胸沙律一客
- 扭扭腸大批一個
- 飲品兩杯
- 甜品 椰汁士多啤梨雪糕兩客

唔駛唸即刻落order, 餐湯好快就到,
海皇湯偏咸, 好濃, 好重蝦味, 個人不太喜歡。