2007-11-14 15 瀏覽
如果只係講PIZZA, 我會比較喜歡去PIZZA HUT, 多過意粉屋搬左新舖之後, 我第一次來, 裝修唔錯, 坐得舒服今日試左佢既新口味- 蕃茄尤魚大蝦PIZZA個醬汁酸酸地, 好醒胃, 加埋蕃茄乾, 尤魚同大蝦, 熱辣辣真係幾好食架鴛鴦意粉, 即係墨魚汁意粉+普通意粉, 都幾好食, 但墨魚汁麵就無意粉屋既品質好意大利飯, 我都喜歡, 起碼煮得有咬口, 唔會太"淋"或太硬小食拚盤, 一般貨仔, 無乜特別餐湯, 不論係什菌湯還是什菜湯, 都係偏咸, 飲左一半已經放棄左餐飲, 居然有蘋果汁飲, 雖然係罐頭貨仔, 但已經比起咖啡檸茶好好多五個人叫左個四人餐已經夠食, 埋單$400, OK啦

搬左新舖之後, 我第一次來, 裝修唔錯, 坐得舒服

今日試左佢既新口味- 蕃茄尤魚大蝦PIZZA

小食拚盤, 一般貨仔, 無乜特別

五個人叫左個四人餐已經夠食, 埋單$400, OK啦
(非會員)
2007-10-04 8 瀏覽
本人於07年10月頭到上址食lunch,我的座位後面有一張店員用的serving table。用餐中途,突然好似噴泉咁有好多水係我後面噴出黎,整到我成個人、枱 上食物全部濕哂,或沾上水。跟住有三個侍應係咁抹枱,但無人走黎道歉同解釋發生乜野事。數分鐘後終於有一個經理走黎道歉,同話我知serving table上的水龍頭鬆左,所以噴水,繼而同我講佢d水係經過什麼四重過濾之類一堆廢話。大佬,你d水乾淨都唔代表我無事,我都濕哂,同埋都唔會食個d沾過你d唔知咩水既食物。最後個經理話比返8折我同比左一張free one lunch set coupon我,有無攪錯,我食得一半,而且仲整到濕哂,你仲好意思收我$。而且,我地係order 左兩個lunch set,你係都唔好咁cheap 剩係賠一半。同埋最重要係佢地無好認真道歉處理得好。真係非常差!!!!

同埋最重要係佢地無好認真道歉處理得好。真係非常差!!!!
去fd屋企打麻雀,叫了個特級帶子芝味外送速遞套餐。閃亮帶子芝脆批:第一次食呢個pizza,味道唔錯喎,在批面的芝士量夠少,o岩我。由於我唔食cheese,所以條芝脆我無食。但友人說芝士很香。呢個批ge sauce 味道新鮮,不像傳統的夏威夷批的茄醬味,而是日式海鮮醬,味道帶少少甜。有些金菇同蟹柳,再加上頗大粒的帶子,味道勝過以傳統的pizza。海鮮寬條麵:前陣子都食過這個意粉,覺得它跟數年前比較,真係退步咗唔少。白汁唔夠,令到面好乾,海鮮都係雪藏的,沒有任何味道。小食格格拼:有薯角、墨魚塊、雞翼及豬仔骨。我試了雞翼同豬仔骨,兩者味道皆不錯。蘑菇忌廉雞湯笑臉是給予閃亮帶子芝脆批的!
去fd屋企打麻雀,叫了個特級帶子芝味外送速遞套餐。

蘑菇忌廉雞湯

笑臉是給予閃亮帶子芝脆批的!
去fd屋企打麻雀,叫了個特級帶子芝味外送速遞套餐。

蘑菇忌廉雞湯

笑臉是給予閃亮帶子芝脆批的!
2007-07-02 8 瀏覽
終於有機會試扭扭批,早餐食左個生果就餓住肚出黎旺角食午餐。點知發現有新野:日式帶子批!仔細比較過後放棄左扭扭批餐要帶子批餐($178),果然貪新鮮。忌廉湯--一貫的pizzahut味道,太膩,結果都係飲唔哂。蝦多士配薯角--多士好細件,但都食到蝦肉,薯角不過不失,但為免熱氣都係少食為妙。三文魚蜆肉螺絲粉--又一與相片不符之食物。三文魚肉少,蜆肉更加唔之去左邊。螺絲粉軟淋淋,而味道,我同男友都認為我地自己都煮到。帶子芝脆批--終於黎啦,一試落口,唔熱既?!算啦,再食,pizzahut的傳統”煙韌”批底,配上日式燒汁,其實都幾奇怪的,不過我就接受到。芝士脆邊反而係最”正常”既部份。真係唔好睇少芝脆批,與男友瓜分一個普通批,點知係非常飽的,一直飽到夜晚十點都滯住!結果skip左當晚的晚飯,實在係完全食唔落。pizzahut無疑係創意豐富,每次我明天佢d批唔好食,但見到有新野始終都想試,你係得既!
終於有機會試扭扭批,早餐食左個生果就餓住肚出黎旺角食午餐。

結果skip左當晚的晚飯,實在係完全食唔落。

2007-06-12 13 瀏覽
pizza hut出親新嘢多數都會試,尤其係芝士嘢,今次個扭扭批都幾有創意,不過當扭晒個邊食時,中間個餡就唔多想食,因為唔鍾意食至尊底,好咸,如果改用千島醬0既批底會好好多,而且講芝士的話,我覺得上次0既三重芝士好食d。另外要講吓個焗豬扒飯,d飯同塊豬排都好難食,以後都係叫麵穩陣d...
2007-04-27 3 瀏覽
26 April 2007 (Thur) - Birthday Dinner (12)從來對pizza hut 既熱情都唔係太大,所以只可以講係普通既一餐!不過好早去到,所以有卡位坐,都幾舒服!食咗意國情調二人套餐($169) 再加一個香焗小食併盤($40),意餐有:‧百事/ 七喜2杯‧意大利菜湯/ 蘑菇忌廉雞湯2客‧卡邦尼忌廉濃汁煙肉意粉/ 海鮮寬條麵/ 什菌雞肉炒天使麵1客‧脆炸墨魚塊拼魚圈/ 葡汁焗蔬菜1客‧巴馬火腿特薄脆批/ 至尊迷你批1個湯我同朋友揀咗一人一樣,紅湯係唔錯,剛剛好唔太杰唔太稀;卡邦尼忌廉濃汁煙肉意粉:又唔覺得叫濃汁,好似稍乾,我以為係乾炒咋...葡汁焗蔬菜:入面其實只有西蘭花,椰菜花同紅蘿蔔仔,所有菜都較硬,而紅蘿蔔仔入面甚至係凍既;至尊迷你批:係因為唔敢試其他嘢先叫呢個餐,因有呢個隱陣pizza!另外個併盤麻麻,有焗魚圈,秘製雞翼及惹味烤迷你豬肉腸,只係雞翼正,其他就勉強,尤其是魚圈好難食下!最後餐飲我試咗佢杯Strawberry柚子蜜熱既,要加$6蚊,因為餐飲唔包!但係我覺得太甜,早知叫過第二樣!總括都幾後悔叫呢個餐,應該叫個豪啲既..或散叫,因為好似叫餐

‧百事/ 七喜2杯
‧意大利菜湯/ 蘑菇忌廉雞湯2客
‧脆炸墨魚塊拼魚圈/ 葡汁焗蔬菜1客
‧巴馬火腿特薄脆批/ 至尊迷你批1個

最後餐飲我試咗佢杯Strawberry柚子蜜熱既,要加$6蚊,因為餐飲唔包!但係我覺得太甜,早知叫過第二樣!總括都幾後悔叫呢個餐,應該叫個豪啲既..或散叫,因為好似叫餐冇九折...

服務係好好既,不過較鈍,好似成日睇唔到人叫佢哋咁,可能真係忙得滯!
2007-03-30 5 瀏覽
終於等到HSBC咭和必勝客做特價餐,於是今日就拉朋友去食。‧什果賓治&柚子冰茶:我杯冰茶淡淡的…‧海皇湯:超難飲!!!好濃味好濟…菜湯好飲好多呀~~~‧大蝦雞尾杯:一直都想食,不過嫌散叫貴^^整體上OK,有蝦有生果有菜.‧超級夏威夷火熱三重芝心批:本來我朋友叫意式風情普通批,點知黎左呢個芝心批(我地唔鐘意食芝士…),批底好薄,批邊好厚,味道都幾好既.‧西西里雞三重奏:好正的一味,雞翼分開3截(3隻味),有辣有甜的,最尾個截仲嚷左d料,啖啖肉好正!‧挪威三文魚卷:碟卷0黎到成pat0野,極樣衰,我地要求換過。之後0黎0個碟好正常,又多汁,不過三文魚都係散散的3片,同張menu相完全不乎!不過個卷味道一流,仲有伴碟的沙律汁勁好食呀!!‧忌廉泡芙:埋左單臨走睇返張單先知道未上,即刻叫佢上囉!‧酥炸海鮮拼盤:唔夠飽所以叫多一樣,呢個餸食左幾次架喇~ 服務生的態度很好的,可惜個個都唔醒目…特別係解釋張帳單0個陣,連佢地都唔明白個計法囉(HKSC咭單點0野食有9折)仲有…呢個餐可以唔用HSBC咭來埋單的嗎?我未出示咭佢已經拎左張單0黎畀我埋,跟本唔使CHECK你有冇指定信用咭…><
終於等到HSBC咭和必勝客做特價餐,於是今日就拉朋友去食。

‧什果賓治&柚子冰茶:我杯冰茶淡淡的…

‧海皇湯:超難飲!!!好濃味好濟…菜湯好飲好多呀~~~

‧忌廉泡芙:埋左單臨走睇返張單先知道未上,即刻叫佢上囉!

‧酥炸海鮮拼盤:唔夠飽所以叫多一樣,呢個餸食左幾次架喇~

*旺角彌敦道655號1樓(朗豪坊旁)分店*
2007-03-12 3 瀏覽
2:00去食午餐,食左烤雞沙拉,菜好新鮮,不過略大件,要cut開先食到..碟野好大碟呀,食完幾飽,而且好平呀,午餐沙拉大約30元到, 非常平,同埋唔洗等位少有..
2007-03-06 1 瀏覽
等左10張木台..終於有位喇4個人既關係..叫左1個2人餐+多個肉醬意粉個白湯好味..因為雨天關係..飲完有d暖肚既感覺!意粉幾好味..不過如果加埋芝士粉會好味更多..-__-1個白汁雞x飯...唔記得叫多汁..搞到好似食緊白飯咁..不過凍左反而會好食d..仲有個小食拼盤..麻麻地姐..最好就係咖哩角囉而個pizza..簡左新個隻3重芝士..唔食由至可..1食就咸死左食左1啖要狂飲水..=__=我男朋友食得好咸野..都覺得咸左d真係體會到3重芝士既驚喜!!!!
等左10張木台..終於有位喇
4個人既關係..叫左1個2人餐+多個肉醬意粉
個白湯好味..因為雨天關係..飲完有d暖肚既感覺!
意粉幾好味..不過如果加埋芝士粉會好味更多..-__-
1個白汁雞x飯...唔記得叫多汁..搞到好似食緊白飯咁..
不過凍左反而會好食d..
仲有個小食拼盤..麻麻地姐..最好就係咖哩角囉

而個pizza..簡左新個隻3重芝士..
唔食由至可..1食就咸死左
食左1啖要狂飲水..=__=
我男朋友食得好咸野..都覺得咸左d
真係體會到3重芝士既驚喜!!!!
2007-02-08
最愛芝士0既我,見到佢出三重芝士海鮮批緊係要試吓啦,叫咗個manhattan咭外賣速遞餐$185。個芝士邊真係幾好味喎,好鍾意嘛,個海鮮闊麵就麻麻地,啲麵好硬嘛...
2007-02-01 2 瀏覽
2個人冇叫pizza 因為會食唔哂叫左6樣野$39酥皮龍蝦湯太傑了好似保農左錦同埋有幾粒似係蝦肉多d既野$49大蝦雜果沙律,一般水準蝦得4隻蜜瓜好硬$29意式肉丸腸仔呢個比較好只係個汁辣辣地幾好味肉丸就冇味既$38吞拿魚煙肉腸螺絲粉味道真的唔錯衰在佢d螺絲粉冇浪乾水搞到淡哂$22芝士旦糕係最好的一個但好似細舊左d$48肉醬闊面又係冇浪乾水要242 食呢餐就唔多抵囉總括黎講d野食味道只能入得口150到就差唔多
2個人冇叫pizza 因為會食唔哂叫左6樣野
$49大蝦雜果沙律,一般水準蝦得4隻蜜瓜好硬

$22芝士旦糕係最好的一個但好似細舊左d
$48肉醬闊面又係冇浪乾水

2007-01-22 6 瀏覽
同久未見過面的朋友行街..決定食pizza hut等位期間..職員好貼心咁送左杯熱檸茶比我..雖然細杯..但心都暖埋!!!等左唔係好耐就有位啦!!!因為2個女仔..我成日又未食過野..所以決定叫一個細批,一個意粉,2個湯!個批叫左薄批..好似食緊餅干咁..=[我個湯係脆皮3文魚湯..3文魚得一舊=口=!!仲要係超級腥個囉///意粉點汁又唔夠..有d淡..其他服務環境都好好..好good
同久未見過面的朋友行街..決定食pizza hut
等位期間..職員好貼心咁送左杯熱檸茶比我..
雖然細杯..但心都暖埋!!!
等左唔係好耐就有位啦!!!
因為2個女仔..我成日又未食過野..
所以決定叫一個細批,一個意粉,2個湯!
個批叫左薄批..
好似食緊餅干咁..=[
我個湯係脆皮3文魚湯..3文魚得一舊=口=!!
仲要係超級腥個囉///
意粉點汁又唔夠..有d淡..
其他服務環境都好好..好good