2019-08-01 385 瀏覽
又來到必勝客吃午餐,因時間已過了十二時,店內有八成食客已入座了。拿了票之後,只等了不消五分鐘,便有服務員帶領我們到店內較入的卡位就坐。一看午餐牌,發覺有幾款新的菜式,實在太好了!所有午市套餐是包括了餐湯或沙律、主菜和一款飲品。~磨菇忌廉雞湯+拿破崙雞肉煙肉意粉+熱柚子熱情 ($65)磨菇忌廉雞湯內的磨菇不少但雞肉不多,湯喝起來頗滑但味道較鹹。拿破崙雞肉煙肉意粉是必勝客的新菜色,賣相不俗,蕃茄汁開胃,意粉彈牙。雞肉是連雞皮的,口感滑滑,煙肉惹味,雜箘亦爽口。整體來説,這意粉令人滿意。熱柚子熱情喝起來甜甜酸酸,是飯後的好飲料。~意大利菜湯+意式雞皇飯+熱青檸魅力 ($65)意大利菜湯內的蔬菜豐富,蕃茄湯底容易被受落。意式雞飯焗得恰到好處,味道吸引,雞肉嫩滑,洋蔥青紅椒爽口,配上忌廉汁和粒粒飯來吃,非常配合。熱青檸魅力非常清新,微酸醒胃,是夏日好選擇。是次午餐,用了報章剪下的兩張優惠券,每個午餐減去$5,真是開心。

~磨菇忌廉雞湯+拿破崙雞肉煙肉意粉+熱柚子熱情 ($65)

熱柚子熱情喝起來甜甜酸酸,是飯後的好飲料。

~意大利菜湯+意式雞皇飯+熱青檸魅力 ($65)
意大利菜湯內的蔬菜豐富,蕃茄湯底容易被受落。

熱青檸魅力非常清新,微酸醒胃,是夏日好選擇。

2019-07-25
$66.5 (午餐)
2019-07-25 239 瀏覽
星期六帶完個仔返學就同老婆2個去搵野食, 見到PIZZA HUT無咩人就入去,下午可能早到關係唔洗點等, 打開MENU 見到有信用卡餐唔錯就試下...叫了2人餐,份糧應該夠3個人食。凱撒沙律幾好食,菜都夠新鮮焗薯夠熱味道一流...多芝士卡邦尼亞意粉整得非常好,夠入味,用料充足,煙肉煮得好香口.PIZZA 皮脆芝心批芝心夠熱,非常好吃....配料都好多環境: 地方夠大,坐得舒適價錢:3百幾蚊但物超所值
沙律
凱撒沙律幾好食,菜都夠新鮮
薯蓉
焗薯夠熱味道一流...多芝士
卡邦尼意粉

卡邦尼亞意粉整得非常好,夠入味,用料充足,煙肉煮得好香口.
PIZZA
PIZZA 皮脆芝心批芝心夠熱,非常好吃....配料都好多
環境: 地方夠大,坐得舒適
價錢:3百幾蚊但物超所值
卡邦尼意粉
PIZZA
  • 卡邦尼亞意粉
2019-07-21 169 瀏覽
食pizza我通常都會去pizza hut,我最鐘意食芝士,貪佢有芝心批,今日喺沙田,見到有新餐,d積分又差唔多到期,咁就食pizza啦海鮮扭扭pizza,批邊粒粒都爆滿雙色芝士,有拉絲感覺!批面有大蝦,帶子,香菇,足料!卡邦尼意份,汁煮得香濃,但味道偏淡香辣及原味雞翼,一貫作風,都係咁好味凱撒沙律上面有芝士,巴馬火腿,夠曬新鮮,生菜爽脆芝士白汁蜆肉焗薯蓉,香滑,汁夠濃郁+8蚊可以配特飲,就叫杯雪糕啫喱冰比小朋友開心下做會員免收加一,又可以貯積分換食物

卡邦尼意份,汁煮得香濃,但味道偏淡

香辣及原味雞翼,一貫作風,都係咁好味

凱撒沙律上面有芝士,巴馬火腿,夠曬新鮮,生菜爽脆

芝士白汁蜆肉焗薯蓉,香滑,汁夠濃郁

+8蚊可以配特飲,就叫杯雪糕啫喱冰比小朋友開心下

做會員免收加一,又可以貯積分換食物
2019-05-13 379 瀏覽
行街經過見到pizza hut,突然間好想食就拉埋男朋友入去食。今次超開心,因為有一人set。最平都只係$5x。同埋平時2個人食pizza hut叫2人永遠都食唔晒。會好浪費,所以有1人set,1個人1個,份量就岩岩好!今次叫左千層肉醬闊條麵,同埋至尊pizza。肉醬闊條麵,做得非常好,因為平日在其他店鋪食到的麵底下會有一層油,但這個沒有,而且醬汁偏甜,我很喜歡。至尊pizza亦焗得剛剛好,不會太乾。下次經過可以一試!

至尊pizza亦焗得剛剛好,不會太乾。下次經過可以一試!
2019-04-03 377 瀏覽
星期六去左pizza hut 食下午茶(其實係brunch), 叫左兩個tea set. 一個肉醬意粉, 另一個係公司三文治。牛肉肉醬意粉, 味覺不錯、意粉硬度適中、肉醬夠多。公司三文治配薯條。 公司治材料好豐富、有雞肉、菜、蕃茄、ham, 等。但麵包皮烘得有點過硬。薯條 🍟 好食, 唔會有種好「油林林 」 的感覺、炸得夠脆口。Tea set 仲有餐飲, 汔水可以免費refill.兩個set 埋單大約$130,仲要食到好飽!價錢好reasonable .

牛肉肉醬意粉, 味覺不錯、意粉硬度適中、肉醬夠多。

公司三文治配薯條。

Tea set 仲有餐飲, 汔水可以免費refill.

2019-03-27 180 瀏覽
話說之前新年出去睇煙花,睇之前緊係要醫下肚先啦,見周圍都好多人,但又唔係間間有開門,所以就選擇左pizza hut!!大概五點幾就去搵定位,好在一去就有位啦見佢新出個咸蛋黃pizza餐人少少三個人可以一試,整體上都ok維持水準,不過個主角pizza真係冇咩咸蛋味
2019-03-27 167 瀏覽
最近Pizza Hut新口味都幾吸引!繼上次咸蛋黃醬之後,又一新口味~~~所以又要試下啦🤗🤗現製手藝薄餅精選 2人套餐 $353• 餐飲2杯• 可選2客意大利菜湯 / 蘑菇忌廉雞湯 / 南瓜藜麥湯• 可選1客巴馬火腿凱薩沙律及蜆肉焗薯蓉• 可選1客黑椒海蜆炒意粉 / 雞肉野菌意大利飯 / 卡邦尼煙肉意粉• 可選1款普通批^ 三文魚誘惑 / 巴馬風情我地二個人食,另加$48叫多左個炸蝴蝶蝦。個薄餅有巴馬火腿/三文魚蝦兩款,我地叫左三文魚蝦,餅底好食!!好飽飽,不過Pizza Hut越來越貴囉!

現製手藝薄餅精選 2人套餐 $353

• 餐飲2杯
• 可選2客意大利菜湯 / 蘑菇忌廉雞湯 / 南瓜藜麥湯
• 可選1客巴馬火腿凱薩沙律及蜆肉焗薯蓉
• 可選1款普通批^ 三文魚誘惑 / 巴馬風情

2019-02-22 218 瀏覽
新出左咸蛋黃pizza就去試下啦,聽到呢個名本身諗起咸蛋黃魚皮就估佢係好好味,點知出到來係冇咩咸蛋黃味😭失望😞 上邊有啲炸雞,其實感覺有啲唔夾,不過啲炸雞都係好味嘅。我地再睇清楚個餐名,原來叫「咸蛋黃醬」pizza, 有個醬字。。。可能因為咁所以味道不似預期。。。但我覺得如果啲醬多啲會香好多好味好多!不過overall pizza hut係好味嘅😋下次再試其他味
但我覺得如果啲醬多啲會香好多好味好多!
2019-02-16 139 瀏覽
新年團拜時我地未有能力整足夠嘅嘢食招呼朋友,外賣Pizza Hut係一個好好嘅選擇!佢地出咗鹹蛋黃醬芝心批,我哋就叫咗個軟殻蟹味嘅試下食喇軟殼蟹嘅份量唔多,如果同元氣壽司嗰啲軟殼蟹比較,食落口都唔係好覺得香脆新鮮嘅感覺。鹹蛋黃嘅份量係好少好少,散在餅嘅面頭,聞到弱弱嘅蛋黃味,但食落口唔覺得嘅。如果依兩樣嘢可以多啲嘅話就好啦。Pizza嘅餡料仲有青椒、菠蘿、橄欖、洋蔥等等。口感清新嘅。我最愛嘅係佢㗎 Pizza邊芝心位置,好濃郁好味嘅芝士,正正

外賣送餐
午餐
2019-01-28 320 瀏覽
今天又來到Pizza Hut 吃下午茶餐,沙田舖面積較大,頗容易找到座位。悠閒下午茶的選擇很多:計有精緻、經典和窩心之選。茶餐各配免費添飲汽水一次或指定冷熱飲品一杯;經典之選更可配餐湯。下午茶餐價錢是由二十多元至六十多元。我們今天選了一個墨西哥芝士雞肉脆餡餅配熱檸茶($52)和一個意式雞皇飯($63)配涷檸茶。墨西哥芝士雞肉脆餡餅外脆內軟,還配有炸脆的薯條和一兜鮮沙律菜,絕對是完美配搭。餡餅內滿佈溶化了的芝士,夾著嫰雞肉、烚熟的雞蛋和許多波菜;餡餅皮是烘脆的墨西哥薄餅。意式雞皇飯的材料有滑滑雞肉、爽脆青紅椒、洋蔥和惹味橄欖,配了一個白汁。吃起來味道清香,令人滿足。

2019-01-15
$63.5 (下午茶)
2019-01-22 137 瀏覽
我覺得在OPENRICE上, 往往一些連鎖餐廳都是不被重視的。因為連鎖餐廳通常都有統一的工作流程, 材料, 以致服務也有一定的標準。我認同, 可是往往我們也會發現, 在這些連鎖快餐店中, 也會有出類拔萃的個體。沙田這一家PIZZAHUT就是這個例子吧! 原因無它, 也是他良好的服務態度及認真炮製的食材吧!環境方面這裡跟其他店也相近食物方面我們兩人叫了一個新推出的簿餅 -  鹹蛋味軟殼蟹芝心普通批。坦白說, 簿餅是美味的, 軟殼蟹跟醬料也是迎鮮的, 可是總覺得味道怪怪。可能我未接受到這些近年興起的食材。至於雞翼 - 每次來到PIZZAHUT也必點的拿手小菜。最後叫了一個炸魚拼盤, 非常划算!!最後提醒大家, 一定要加入PIZZAHUT的會員, 因為每消費一元,就有一分。例如儲夠80分, 便可以換取一個葡汁雞皇飯, 很容易累積!而且, 買單時候還有九折優惠!

沙田這一家PIZZAHUT就是這個例子吧!
原因無它, 也是他良好的服務態度及認真炮製的食材吧!

環境方面
這裡跟其他店也相近

食物方面
我們兩人叫了一個新推出的簿餅 -  鹹蛋味軟殼蟹芝心普通批
可能我未接受到這些近年興起的食材。
至於雞翼 - 每次來到PIZZAHUT也必點的拿手小菜。
最後叫了一個炸魚拼盤, 非常划算!!

例如儲夠80分, 便可以換取一個葡汁雞皇飯, 很容易累積!
而且, 買單時候還有九折優惠!
2019-01-19
10 分鐘 (堂食)
2019-01-20 104 瀏覽
Tonight’s dinner reminded me why we don’t eat at Pizza Hut anymore. First we got ticket 101, that’s good cuz the current ticket is 99. Half an hour later we are still waiting around even though there wasn’t a lot of people... don’t know what’s going on. Finally my son and I got a table, we ordered a salmon pizza and with the app coupon (which is great, we like coupons), ordered roasted half chicken. The picture on the menu looks awesome but when the real thing arrived... let’s just say we don’t recommend it.

Not to mention we sat down at our table the exact same time as our 4 seater neighbors and they got their food, ate, and left even before our pizza arrived. The first salmon pizza that finally arrived looked so completely different from the menu that I showed the menu to a waiter and they offered to change it. Ok that’s fine, except my son and I are starving by this point.

The second salmon pizza that arrived looked amazing but we were so tired by this time we couldn’t really enjoy it.

We also didn’t get any water until we asked for it.

I thought I could give Pizza Hut another try because of the app and the coupons but tonight just taught me otherwise. Also, what’s the point of the app if I can’t even order on it- it redirects you to either call or use the website...
Roasted  half  chicken
2019-01-20
用餐優惠
優惠券
2019-01-17 84 瀏覽
週末嘅下晝諗唔到食乜, 所以就黎咁呢間喺沙田中心嘅pizzahut, 貪佢嘅地點夠哂方便。由於正值下晝3點幾, 所以門口都無乜人等位, 大概5分鐘已經可以安排入位。一坐低就叫咗一個下午茶set, 裡面有四件公司三文治、薯條同埋一杯野飲。可能pizzahut嘅客人實在太多, 所以啲員工都幾忙, 未能夠即時埋黎落單。不過落單後啲野食都算快到, 幾有效率。公司三文治嘅面包有烤過, 但因為面包係預先烤定, 所以咬落唔算脆。至於配料唔算少, 有蕃茄、煙肉、火腿、蛋同埋雞肉。雖然有蕃茄搭配, 但太多蛋同肉, 所以食落都係有啲膩, 食哂四件三文治會好飽肚。薯條就正正常常, 似m記食開嗰款但有比較粗身啲。以下午茶黎講, 呢個set可以接受。

公司三文治

薯條就正正常常, 似m記食開嗰款但有比較粗身啲。

以下午茶黎講, 呢個set可以接受。
2018-12-01
5 分鐘 (堂食)
2019-01-05 87 瀏覽
凍凍地食芝士木鍋選擇其實都幾多,今次選擇左比較平民嘅Pizza Hut。加左黑松露,味道都幾豐富,但係芝士就十分稠身,食物點落去有少少難掛汁。配料都幾多,但總體來講芝士冇咁稠身會好很多。

配料都幾多,但總體來講芝士冇咁稠身會好很多。
2018-11-10 244 瀏覽
有句話:「執條褲頭帶,唔見副身家」,我就剪下$6優惠券,結果吃咗$178的下午茶,雖然美其名慳得一蚊得一蚊,但我就很感受消費者貪便宜心情,也見優惠券有成効之道!三人行到沙田中心新張不久的Pizza Hut吃下午茶,發覺裝置比剛結業的城市廣場Pizza Hut遜色得多,既來之,則安之,不會因此立刻離開。三份下午茶:最抵食$24 蝦煙肉薯蓉&蒜蓉包,味道OK,加$8轉朱古力曲奇咖啡冰,冰面有個忌廉球令咖啡冰添滑,喝一口,除了朱古力和咖啡味道,更充斥粉碎的曲奇餅,一杯冰冰滿足三種味道和口感,頗好。$47酥脆魚柳拼盤加$8轉凍意大利咖啡,我分享少許沙律,個汁幾特別像果醬。$67卡邦尼煙肉意粉,加$8轉雪球者喱冰,煙肉和意粉份量也不少,意粉上還有脆脆煙肉乾,味道不錯。

三份下午茶:
蝦煙肉薯蓉&蒜蓉包