2024-08-18 4 瀏覽
今日喺外賣平台 外賣,叫咗雙重自由選之後其中一個主食香蒜肉絲意粉入邊有小昆蟲。我嗰陣已經食咗兩啖勁嘔心。自己覺得西九龍嘅餐廳盡量避免食用,衛生環境欠佳,食物質素差。
香蒜肉絲意粉
2024-08-18
2024-07-23 33 瀏覽
隔離薩莉亞20幾分鐘可自,pizza Hut要一個鐘,真巴閉話說我今日6:08 落外賣,要七點13分先有真係嬲到震,冇下次如果大家有個幾兩個鐘時間去等外賣先好落order
話說我今日6:08 落外賣,要七點13分先有
真係嬲到震,冇下次
如果大家有個幾兩個鐘時間去等外賣先好落order
焗飯,雞翼
外賣自取
2023-07-19 237 瀏覽
食完午餐周圍行買下電話卡同雜貨深水埗啲野係平啲條街好多野睇但無奈真係好熱咁就入西九商場hea下先行左咁耐有啲攰搵間好坐又可以坐得耐嘅餐廳就黎左pizza hut下午茶餐四十蚊起有份小食有杯野飲真係幾平喎叫左迷你至尊薄餅薄批底味道正常批底夠脆新鮮焗出黎味道都唔會太差嘅仲叫左朱古力窩夫呢個有驚喜喎 賣相唔差先啦價錢仲平喎甜品舖份量十足有成塊窩夫窩夫厚身有牛油香又夠脆上面仲有朱古力雪糕同布朗尼好食檸茶正常味汽水可以免費refill一次想食少少野坐下傾下偈呢度個下午茶啱晒仲有好涼嘅冷氣添
食完午餐周圍行

想食少少野坐下傾下偈
呢度個下午茶啱晒
仲有好涼嘅冷氣添
2023-07-08
「勁邪惡😈超治癮👼🏻」一向走係薄餅界潮流尖端嘅Pizza Hut,最近推出有魔鬼誘惑之稱嘅「邪惡鹹蛋黃蝦芝脆批」🍕今次減肥計劃又失敗喇🥹.😈 邪惡鹹蛋黃蝦芝脆批💰$179(普通批)$216(大批)將兩大魔頭鹹蛋黃🥚同芝士🧀結合,揉合喺Pizza當中🍕批底特別塗上咖喱葉鹹蛋黃醬,再加埋大蝦、蕃茄仔、咖喱葉及海鮮等配料💕濃郁鹹蛋黃醬汁覆蓋成個Pizza,入口充滿鹹蛋黃香,仲有爽彈大蝦同流沙鹹蛋黃質感相映成趣❣️芝脆批邊注入濃滿芝士,輕輕一拉就做到拉絲效果😍香脆批邊配搭軟心芝士,外脆內軟口感令人心動💓 四人分每人都有兩塊,勁快食完😆.🍕堂食四人套餐咁邪惡嘅Pizza梗係要同朋友分享啦😈四人套餐就啱啱好👍🏻除咗主角「邪惡鹹蛋黃蝦芝脆批」(大批)之外,仲有餐湯、蒜蓉包、兩款前菜(揀咗雞翼、焗白汁煙肉薯蓉)、兩款意粉/飯(揀咗黑椒海蜆炒意粉、金牌葡汁焗雞皇飯)、威尼斯迷你批、飲品✨人均百幾蚊嘅價錢,咁豐富嘅菜式,性價比超高😍.雖然呢個Pizza好邪惡,但食完真係好滿足好治癒🥰好嘢梗係要開心share啦😎🤟🏻仲唔快啲約埋身邊嘅朋友一齊去食🫵🏻🤓

😈 邪惡鹹蛋黃蝦芝脆批
💰$179(普通批)$216(大批)

🍕堂食四人套餐

• 邪惡鹹蛋黃蝦芝脆批
2022-12-15 308 瀏覽
已一段時間未光顧過PIZZA HUT, 過去的印象是不差的, 是陪伴香港人成長的一間餐廳。今天大約2:00 PM 去完運輸署辦手續後, 專誠到來一試, 沒有太人客。點了金牌葡汁雞皇意粉。過了不久, 意粉送到來, 意粉份量及葡汁相當充足, 上面零星散佈了約十粒每粒約1cm 立方我相信是雞的東西, 因被葡汁包裹著, 除了有些看得出有兩粒是紅蘿蔔外, 其他我都以為是雞肉罷。心想: 碟意粉要$79 都不算便宜...為何就這樣得零星幾粒雞肉呢??無奈都開始進食, 才知道原來其他粒粒都不是全部雞肉來的, 是薯仔粒來的, 吃完後方知道雞肉粒就只有大約五粒而已...那刻真有點憤怒, 一間老字號, 一碟不算便宜的"雞皇意粉"...雞肉拼埋相信連一件雞柳的份量也沒有!!!通漲真的那麼嚴重嗎?? 我決定不會再幫襯~
$79 都不算便宜...為何就這樣得零星幾粒雞肉呢??
通漲真的那麼嚴重嗎?? 我決定不會再幫襯~
題外話/補充資料: 無意惡意中傷, 我手上還keep 住張單的...
2022-12-15
2021-07-29 568 瀏覽
今日同一班同事興起 ,黎左一個Pizza day ,於是黎左深水埗 叫左外賣自取!! 職員話大概30分鐘可以嚟攞, 地址係西九龍中心 3/F! ———————————————叫咗兩個Pizza ,一個千層麵 , 一個香蒜肉絲意粉 , 一個葡汁菜 同埋一個波菜意粉外賣自取 , 拎到返嚟都仲係熱熱地 不錯!! 今次仲用咗啲coupon🥰🥰🥰 抵食!
今日同一班同事興起 ,
黎左一個Pizza day ,
於是黎左深水埗 叫左外賣自取!!
職員話大概30分鐘可以嚟攞,
地址係西九龍中心 3/F!

———————————————

外賣自取 , 拎到返嚟都仲係熱熱地 不錯!!
今次仲用咗啲coupon🥰🥰🥰 抵食!
外賣自取
2021-07-20 274 瀏覽
Pizza Hut 應該係大家很熟悉的味道朋友剛好俾咗d coupon我,所以久違光顧了滿是驚喜pizza 就很穩陣的選擇可以說是 standard 最驚喜的是龍蝦酥皮湯好濃烈的龍蝦味加上一點點脆脆麵包粒除了鹹了一點,其他都很好甜品pizza天啊~pizza 加煉奶是如此好吃不要錯過
Pizza Hut 應該係大家很熟悉的味道
朋友剛好俾咗d coupon我,所以久違光顧了
滿是驚喜

pizza 就很穩陣的選擇
可以說是 standard

最驚喜的是
龍蝦酥皮湯
好濃烈的龍蝦味
加上一點點脆脆麵包粒
除了鹹了一點,其他都很好

甜品pizza
天啊~pizza 加煉奶是如此好吃
不要錯過
2021-07-06 223 瀏覽
位於西九龍中心既呢間pizza hut地方算大,位置亦多,而見呢間係有午市套餐揀,咁就入左去試下~印象中以前既Pizza hut午餐價錢都係大概$60左右,但而家普遍都要$70幾起跳,價錢感覺上就加左小小價啦,而以前汽水係可以任加既,但而家就只可以refill一次,雖然都唔會飲得太多,但又cut左小小野咁~而今次就嗌左一份白松露野菌烤雞薄餅,批底就揀左薄批~白松露野菌烤雞薄餅($79)首先份量方面佢係超級迷你批黎😂食完都唔會覺得話係好飽果類,而薄餅上既雞肉都算正常份量,而其他配料都係唔算太多,而食落雞肉同菇類都算配合,唔會話過份唔夾,而白松露既味道就唔係幾食得出,只係有小小白松露既香係氣,味道同質素係同平時叫外賣果類差唔多,但價錢就真係貴左小小啦~總結嚟講,個人認為係餐廳堂食pizza既話份量唔算太多,有啲食唔得太飽既感覺,而叫外賣套餐既話反而會更飽更滿足,所以下次再食就要諗諗啦~

白松露野菌烤雞薄餅

2021-07-04
2021-05-01 279 瀏覽
以往都是訂奧運pizza hut的外送,今次奧運的未開門,訂了深水埗這家,結果在pizza裡發現頭髮…………而且是埋在餡料裡面的,明顯是製作過程中落入去的。好想嘔
2021-04-12 222 瀏覽
由於想用左啲積分嘅關係,所以今日特意黎食Pizza Hut。一入到黎場面好冷清,只有少量客人係到用餐。嚟到就用積分同加錢換左個香蒜肉絲意粉同錦繡至尊。同埋叫咗個龍蝦汁海鮮飯,個海鮮飯上菜速度快,但冇乜海鮮都算,食落去係溫完全唔熱,真心唔掂。🤦🏻‍♀️本身都諗住嗌個小食拼盤,有個豬肋骨小食拼盤當日停售,咁就諗住叫雞翼薯格拼盤,點知職員話得返辣味雞翼,同埋冇哂薯格,咁所以算數。🤦🏻‍♀️冇諗過今次堂食竟然咁伏,以後都係外賣算。🤦🏻‍♀️

嚟到就用積分同加錢換左個香蒜肉絲意粉同錦繡至尊。

冇諗過今次堂食竟然咁伏,以後都係外賣算。🤦🏻‍♀️
2021-01-27 197 瀏覽
* Pizza係超級至尊最好味 *屋企開派對叫Pizza Hut外賣速遞就最方便,朝早手機落單,指定時間就會送到上門。因為我哋仲有壽司等其他食物,所以我今次叫左2人大批套餐,加$18叫了超級至尊鬆厚大批,一個葡汁雞焗飯,加$10叫了原味雞翼拼脆薯格和兩客忌廉湯。我哋屋企係超級至尊鬆厚大批的忠實fans,覺得味道最好味。葡汁雞焗飯就好啱小朋友口味,葡汁整得好好。
* Pizza係超級至尊最好味 *

2021-01-19
生日
2021-01-19 143 瀏覽
天氣凍冰冰,懶得煮飯,近近地樓下嗌返個Pizza Hut上嚟食🤣🤣🤣介紹吓今次嗌咗啲咩Pizza Hut最新出嘅健康之選批批底係用燕麥黎整的,聽落去都健康啲先🤣🤣🤣咁實際上燕麥真係比平時嘅麵粉健康👍👍👍味道都唔錯㗎燕麥底 + 芝士 +蕃茄 + 香草🌿簡簡單單已經好好味了😋佢最健康嘅係連素食者都啱食👍👍👍辣肉腸批次次都必嗌的因為覺得佢真係簡單又好味😋因為我唔係太鍾意太多餡料的,所以簡簡單單啲批我會比較鍾意❤甜奶油迷你批又係夠晒簡單好味😋再加埋有煉奶,可以說是生活中一點甜👍👍👍除咗Pizza之外當然要帶返啲小食啦原味雞翼 + 辣薯格😁最後加多個海鮮焗飯話晒晚餐唔食返少少飯又點可以叫係晚餐呢🤣🤣🤣4個人嗌左5樣嘢真係簡簡單單又一餐😊
介紹吓今次嗌咗啲咩

Pizza Hut最新出嘅健康之選批
批底係用燕麥黎整的,聽落去都健康啲先🤣🤣🤣
咁實際上燕麥真係比平時嘅麵粉健康👍👍👍
味道都唔錯㗎
燕麥底 + 芝士 +蕃茄 + 香草🌿
簡簡單單已經好好味了😋
佢最健康嘅係連素食者都啱食👍👍👍

辣肉腸批次次都必嗌的
因為覺得佢真係簡單又好味😋
因為我唔係太鍾意太多餡料的,所以簡簡單單啲批我會比較鍾意❤

甜奶油迷你批
又係夠晒簡單好味😋
再加埋有煉奶,可以說是生活中一點甜👍👍👍

除咗Pizza之外當然要帶返啲小食啦
原味雞翼 + 辣薯格😁

最後加多個海鮮焗飯
話晒晚餐唔食返少少飯又點可以叫係晚餐呢🤣🤣🤣

4個人嗌左5樣嘢
真係簡簡單單又一餐😊
2020-12-28 131 瀏覽
日常消費儲yuu積分,換購pizza,好正啊,尼餐省左二三百蚊芝士海鮮pizza始終無至尊海鮮pizza甘正,海鮮就得小小八爪魚,至尊有大大粒蝦肉,而且感覺至尊既芝士多好多甘!至於朱古力軟心蛋糕,開始以為距會甜到漏,埝左好耐都無換。但係食落竟然唔會甜到漏喔!距有配莓醬汁,淋落個cake到食落去酸酸地,口感唔錯!cake真係軟心既,個底就脆脆地,朱古力味道香濃,cake比較薄身,反而仲啱食,小食多滋味喔!嗯,個cake唔錯,令我覺得驚喜!薯格好香脆,雞翼都係不如KFC,哈哈!

薯格好香脆,雞翼都係不如KFC,哈哈!
2020-12-27
20 分鐘 (外賣自取)
  • 朱古力軟心蛋糕
2020-09-03 146 瀏覽
是日下午茶:1) 焗蘋果酥配朱古力雪糕好耐冇食,依然可以keep到水準👍👍2) 薯格:同雞記同樣貨源?都係好味配朱古力窩夫:太硬了,而且唔夠醬配兩隻辣味雞翼: 食唔出有辣味😫3)兩隻雞槌:比起雞記就差D, 不過講起雞記, 點解呢排啲雞槌細咗咁多配青蘋果薯仔沙律: 唔想食澱粉質嘅我,寧願全部要青蘋果☺️❤️
是日下午茶:
1) 焗蘋果酥配朱古力雪糕
好耐冇食,依然可以keep到水準👍👍
2) 薯格:同雞記同樣貨源?都係好味
配朱古力窩夫:太硬了,而且唔夠醬
配兩隻辣味雞翼: 食唔出有辣味😫
同事係Pizza Hut會員,佢七月生日🎊,月尾先發現有啲生日優惠卷仲未用,所以呢日午餐就決定喺度搞掂。餐廳環境其實好闊落嘅,不過呢個時世可以的話都係買外賣好啲。堂食同外賣餐牌唔同,但門口只放咗堂食午市餐牌😅。要量完體溫入到餐廳,店員知你買外賣,先有外賣餐牌睇...。我建議放返一個喺門口好啲🙏🏻。點完餐後大約等15分鐘就有得拎,食物熱辣辣焗出嚟,店員禮貌OK,整體服務算唔錯👍。由於我唔鍾意食Pizza🍕,所以我哋叫咗兩個一人意粉餐,再追加咗份小食。依個份量足夠二人開P,即係夠食有突,非常豐富🤤。J6.海鮮寬條麵($67),我記得細細個嗰陣食好正,但奈何之後再幫襯覺得好貴,唔捨得食。外賣好似平啲,哈哈。寬條麵上面鋪咗大量海鮮,包括蜆肉、🦐蝦肉、蟹柳、魚肉同🦑魷魚等,勁足料。醬汁係蒜蓉牛油白汁,頗Creamy同惹味的。J7. 千層肉醬闊麵($67),估唔到外賣千層麵個賣相都幾好,本身驚真係會好似堆肉醬咁混埋一齊🍝。千層麵外圍加配咗啲薯蓉🥔,肉醬層就釀滿喺闊麵中間,份量恰到好處,味道亦唔會過酸。題外話,肉醬係混合牛肉同豬肉的。依款Pasta比較飽肚,啱男仔食。個人餐跟配嘅指定小食係一件芝士肉
海鮮寬條麵
千層肉醬闊麵
芝士肉醬窩夫
個人餐跟配嘅指定小食係一件芝士肉醬窩夫,呢個組合幾特別,兼且搭調。窩夫甜甜哋,配埋鹹鹹嘅🧀芝士肉醬幾好食,好味過薄餅,但食一件已經好滯下。
蘑菇忌廉雞湯
蘑菇忌廉雞湯(+$5),五蚊有個湯都幾抵嘅,但套餐應該包埋至啱數囉!忌廉湯夠濃郁,一啲都唔稀,仲有唔少🐔雞肉同蘑菇。
辣味雞翼拼迷你腸
辣味雞翼拼迷你腸(+$33),半價先值得加配,正價不了。雞翼同腸仔各有四件,脆皮腸其實都唔太細條嘅,雞翼就夠辣幾正🌶。
總括嚟講,其實我近年好少食Pizza Hut,因為多數食佢嘅副線,性價比高啲嘛。不過原來主品牌又真係好食啲😋,今餐樣樣都唔錯。我哋用優惠卷減咗$100,如果唔減每人大約$80,價錢中規中矩啦。
2020-07-31
15 分鐘 (外賣自取)
海鮮寬條麵
千層肉醬闊麵