2019-01-04 189 瀏覽
假日黎愉景新城行下街,想食過下午茶。雖然新肆比以前多,但有下午茶食嘅得幾間。經過見到pizza hut 星期日都有下午茶,選擇種類都算多,所以就揀呢間喇。要拎飛等位,等左一陣好快就有得坐喇。環境唔算寬敞,同朋友坐底傾計都適服嘅。同友人叫左兩個餐share食茶餐A9 - 墨西哥雞肉餡餅 ($52)又幾好食噃😋應該係即叫即整,饀夠多,唔係太油膩,感覺比Pizza健康,如果有芝士就更加正😝有沙律菜,除左薯條,呢個餐感覺幾健康😬A8 - 酥脆魚柳拼盤 ($47)又係幾好味噃。魚柳炸到金黃色,炸粉唔會太厚,食落好香口。個薯蓉都幾好味,份量啱啱好。總括而言,幾年前食pizza hut下午茶覺得唔好味又唔抵食,想隔幾年再食對佢改觀。食物素質拍得上連鎖西餐廳,呢個價錢唔算貴。如果再黎呢個商場,會encore食下午茶

同友人叫左兩個餐share食

茶餐A9 - 墨西哥雞肉餡餅 ($52)

A8 - 酥脆魚柳拼盤 ($47)

2018-11-06 276 瀏覽
同老婆去撑枱腳!很久沒食薄餅、行街經過必勝客於是去試下D新批呢期得吾得!等了一會就有位子,點了一個二人套餐!俄羅斯大蝦沙律!味道ok,食落很爽口,沙律配上底下的薄片別有一番口感!大蝦蜆肉焗飯!味道一般、蕃茄味很重、飯也焗得很軟,差評!早知選意粉海鮮狂熱批!主菜來了,可能第一次吃這種批,口感不錯,味道很好像手指公大的批裏有芝士+肉腸,值得一試的新批。

等了一會就有位子,點了一個二人套餐!

像手指公大的批裏有芝士+肉腸,值得一試的新批。
2018-10-28 193 瀏覽
經過Pizza Hut, 原來Pizza Hut 都有做下午茶時段,就入黎試下。餐廳好大,有好多座位。平日唔係好多人黎食下午茶,所以我地兩個人可以坐一張4人卡位,坐得好舒服👍🏻👍🏻 我地分別叫左一個下午茶版嘅千島醬海鮮批同埋一份公司三文治🥪。個pizza 同平日食嘅差唔多,無咩特別,純粹因為好耐無食pizza, 所以叫黎食下🙈🙈 有驚喜嘅係佢嘅公司三文治,大大份,好足料👍🏻👍🏻 同埋麵包焊到好脆,正😋如果大家想食一個悠閒下午茶,Pizza Hut 都係一個好選擇。
2018-08-12 533 瀏覽
睇電視廣告見有新批出左咁諗住試下啦都好耐無黎過愉景新城喇原來PIZZAHUT都已經轉左位,仲唔同左倍置添見廣告話Pizza Hut憑銀聯卡點堂食精選2人套餐,即享58折銀聯卡芝士輪盤扭扭批精選套餐可選2客意大利菜湯 / 蘑菇忌廉雞湯 / 南瓜藜麥湯• 1客巴馬火腿凱撒沙律及1客蜆肉焗薯蓉• 可選1客黑椒海蜆炒意粉 / 芝士海鮮焗飯 / 卡邦尼煙肉意粉• 可選1款普通批1個^ 帆立貝熱情/ 香烤盛夏之前成日都係飲蘑菇忌廉雞湯,未試過南瓜藜麥湯,咁一於試試佢啦,飲落都唔差,幾重南瓜味,值得一試巴馬火腿凱撒沙律就無咩等別喇,普通沙律啦蜆肉焗薯蓉,黎到夠熱,但味道淡左D芝士海鮮焗飯,焗得夠熱,仲好夠味,唔會好乾呢個既最重要既就係呢個芝士輪盤扭扭,話就話會有黑松露,但原來勁少仲淡味,食左都唔係好覺囉,好失望
睇電視廣告見有新批出左咁諗住試下啦
都好耐無黎過愉景新城喇
原來PIZZAHUT都已經轉左位,仲唔同左倍置添

銀聯卡芝士輪盤扭扭批精選套餐
可選2客意大利菜湯 / 蘑菇忌廉雞湯 / 南瓜藜麥湯
• 1客巴馬火腿凱撒沙律及1客蜆肉焗薯蓉
• 可選1款普通批1個^ 帆立貝熱情/ 香烤盛夏

巴馬火腿凱撒沙律就無咩等別喇,普通沙律啦
蜆肉焗薯蓉,黎到夠熱,但味道淡左D
芝士海鮮焗飯,焗得夠熱,仲好夠味,唔會好乾
呢個既最重要既就係呢個芝士輪盤扭扭,
芝士輪盤扭扭批
蜆肉焗薯蓉
芝士海鮮焗飯
蘑菇忌廉雞湯 / 南瓜藜麥湯
巴馬火腿凱撒沙律
題外話/補充資料: 食呢個餐要留意一樣野,就係本身自己係金會員,但原來個9折係呢個餐係無用架,只有得儲分架咋 要照番呢個餐既價錢計加一架!!!
2018-07-03 341 瀏覽
今日同朋友同他家人嚟呢個親子商場晚飯。小朋友提議Pizza Hut, 梗係要去啦。Pizza Hut嘅Pizza一如既往,反而其他食物有一點點驚喜。BBQ醬燒豬肋骨豬肋骨好入味,而且無“醃過龍”,唔會整到好似上2層嗰間咁,口感跟煲湯肉一樣。散哂。伴碟薯條好脆身,唔係嗰種一凍就腍嘅貨色。煙三文魚忌廉長通粉忌廉汁好香濃,煙三文魚份量好夠。“撈”埋一齊食,煙三文魚咸香好好味。雖然係大型連鎖式餐廳,但最後都有一點點驚喜。

BBQ醬燒豬肋骨

煙三文魚忌廉長通粉

雖然係大型連鎖式餐廳,但最後都有一點點驚喜。
2018-06-28
2018-06-05 350 瀏覽
忙裡偷閒幾日,自從愉景新城依個商場早幾年大改造左之後。都好少行。最近去係因為佢格離開左個8咪半既商場,內裡有宜家家居,從而吸引人流。13:30入座,內裡空空如也。我們安排了座卡位。冷氣都比較凍。我同朋友都點了葡汁雞皇焗飯 $49比起平時A La Carte 平好多。lunch set重要包埋餐湯/沙律,餐飲。我點了羅宋湯,湯不夠熱。而朋友點了忌廉雞蓉湯,她說超鹹不易入口。葡汁雞皇焗飯熱辣辣,好香葡汁味,雞肉有點過鞋。餐飲不用另外加錢就有3款特飲。另外加左$10有2隻雞翼依個價錢都真係幾抵食

我同朋友都點了葡汁雞皇焗飯 $49

葡汁雞皇焗飯熱辣辣,好香葡汁味,雞肉有點過鞋。

餐飲不用另外加錢就有3款特飲。

另外加左$10有2隻雞翼

依個價錢都真係幾抵食
2018-04-06 424 瀏覽
環境:算坐得舒服,吾會枱同枱迫食物:pizza香脆。意粉焗得夠香。蒜蓉包越來越縮水,但一樣甘香口好食。草苺夢幻(drink):梳打水加草莓jam,好難飲。vanilla ice cream jello dink,小朋友每次來必点的。加$10雞翼,味道OK,但超級細隻。湯:OK, 吾太熱,温度剛剛好。服務:OK價錢:加一後,除番$8X幾一位,偏貴!少來!
環境:算坐得舒服,吾會枱同枱迫

草苺夢幻(drink):梳打水加草莓jam,好難飲。
加$10雞翼,味道OK,但超級細隻。
湯:OK, 吾太熱,温度剛剛好。

服務:OK

價錢:加一後,除番$8X幾一位,偏貴!少來!
2018-03-27 231 瀏覽
芝士7重奏~大蝦帆立貝:濃濃既芝士,仲要係芝心邊,yummy 🍝海鮮闊條麵:必食之選,有時去pizza hut食,都係想食海鮮闊條麵哦,到而家都仲係咁好食🐔辣味雞翼:辣度十足,食越想食🥦芝士菠菜:哩個就麻麻地啦,菠菜出水,影響到個口感🐷肉丸配拿破倫汁:都係一般,無咩特別
🐔辣味雞翼:辣度十足,食越想食
🥦芝士菠菜:哩個就麻麻地啦,菠菜出水,影響到個口感
🐷肉丸配拿破倫汁:都係一般,無咩特別
從未見過一間咁差嘅舖,明明裡面有大把空檯,但都要人響出面死等爛等!搞到門口堆滿晒人!又齋企呆等!禮貌咁問佢地個收銀職員,卻係收到佢態度勁差來回應,黑住塊面愛再不理,當無聽到你講嘢。一再追問先至求其敷衍下你話同事安排緊!仲要係用不耐煩的語音對住你講!咁唯有再等下啦,但原來又係得個等字,佢哋真係完全唔想理!唔通佢地實質係想趕客,做少得幾個就幾個?所以佢地先至會咁?本嚟滿心期待想幫襯佢地,但比佢地嘅咁嘅態度搞到無晒心情!真係估唔到pizza hut而家搞成咁,真係對佢地超失望!以後都係唔好再幫襯佢地為妙!
2017-11-14 315 瀏覽
平時成日叫pizza hut 外賣,今日黎到荃灣愉景新城pizza hut既分店💕 等位都要等一段時間,好彩附近都有舖頭可以行吓😝環境幾舒服,比起外賣,更喜歡堂食,更能食到食物最真既味道👻我地點左pizza hut 新出既肥牛泡菜雞拉麵鍋😜😜配料好豐富,係一人份量,除左肥牛,泡菜,雞,仲有韓式年糕,腸仔,午餐肉等等。叫得拉麵鍋,又點少得拉麵😝👻👻 中間仲有個拉麵,加上熱溶芝士同紫菜,超級讚!另外,亦好喜歡呢個芝士熔岩批,特別佢條邊,非常脆! 仲有流心芝士!!

2017-10-13 326 瀏覽
很久沒吃pizza hut,剛好下午茶時間,見到$22起的招牌,就試試看。閒日的下午沒什麼人,2人可坐張大枱。望望餐牌,茶餐款式蠻多,但內容極hea...2隻雞翼加幾塊薯格,再加半件花生醬多士,盛惠$4x... 忘了拍照... 但雞翼不熱,薯格亦看似擺了一會,一點也不脆。惟一稍為入得口的,就是花生醬多士。另外order了carbonara。隔離枱遲過我們來,也上碟了。問一問才知搞錯了單,漏了我們份。店員說3min可以。即然可以這麼快,為什麼剛才落單時又說要等15-20分鐘?Buffer 用來漏單的嗎?等待意粉的同時,聽到隔離枱也有錯單情況。一杯熱咖啡出了4次...似乎這𥚃的落單情況好混亂久候的意粉到了。麵條軟身得毫無口感,醬汁亦不夠濃厚。等得耐又不好吃,愈食愈down...

2隻雞翼加幾塊薯格,再加半件花生醬多士,盛惠$4x...

忘了拍照... 但雞翼不熱
,薯格亦看似擺了一會,一點也不脆
。惟一稍為入得口的,就是花生醬多士。

2017-07-04 378 瀏覽
其實係好耐冇食過PIZZA HUT,以個商場又冇咩選擇,所以入去食個下午茶。落完ORDER後等了20多分鐘,連我朋友都已經食完,原來喺落錯單,OK,咁你落錯既PIZZA去邊度?都咁耐?要再等多10分鐘有多先嚟個難食到嘔既白汁雞皇飯,你唔話比我聽係雞,我都唔知食咗咩, 冇味道,四塊薄到好似火腿咁薄既唔知咩肉。侍應又打瀉水,我坐隔離隻腳濕晒,一聲對唔住都冇。收加一服務費,真笑話。以後所有PIZZA HUT都誤駛去。

侍應又打瀉水,我坐隔離隻腳濕晒,一聲對唔住都冇。
收加一服務費,真笑話。

以後所有PIZZA HUT都誤駛去。
2017-07-04
2 分鐘 (堂食)
2017-06-09 328 瀏覽
Pizza hut可以話係食極都唔會慣💓今次外賣試咗佢個有啲帶子有啲蜜桃有啲蝦有啲菜既芝心批!個邊已經贏哂,芝士咇出黎咁! 跟住帶子非常大粒!啲蜜桃夾落芝士到又咸又甜個感覺真係冇得頂! 佢既外賣永遠都好好,食落熱辣辣。
Pizza hut可以話係食極都唔會慣💓
佢既外賣永遠都好好,食落熱辣辣。
外賣送餐
2017-05-26 253 瀏覽
他的第一次給了我-帶他來D Park,不是住這區之前去附近的商場經過已經想來行下,上次同幾個朋友帶埋佢地小朋友已經覺得個商場又大又寬闊,好適合一家來食,玩,買!!!今次帶他來已是晚飯時間,一見到Pizza Hut就好想食Pizza(我愛吃有菠蘿的,而他就超愛吃Pizza)叫左6件細批同海鮮寬條意粉,落完order侍應話要等5-6個字(可能我食慣外賣自取的,那些好快就做好)好吧,等到25分鐘,餓死喇,意粉都要咁耐?叫杯曲奇朱古力咖啡,順便催下單,過多幾分鐘,兩樣野都到齊,真系要30分鐘?(定我果個唔系套餐要耐少少?)我見隔離枱都等左幾耐先到。*意粉好香蒜香忌廉汁,料也不少,唔錯。*Pizza 脆邊芝心好食,但d料同皮夾埋硬系差咁d,唔系最好食。*咖啡味唔濃,朱古力味重,似生朱古力,幾好。
2017-05-25
放工後喺愉景新城買完鞋,已經9:00pm,諗住求其食,見到pizza hut,都好啦,有時隔冇幾耐都會想食佢嘅。平時去,如果兩個人,我都會散叫,多數一個沙律、雞翼、普通批,因為樣樣我都鍾意,所以好滿足,但今次唔知搞乜鬼,諗住試下新嘢,唔好成日都係叫呢D,點知就樣樣都不是自己想食的😉我地見到呢個新pizza,就叫左呢個餐,扭扭邊有香腸及軟芝士的,其實都好味的,但食完軟芝士果part,就會覺得個邊邊好乾,pizza中間係桃及雞肉,可能我本身鍾意咸味的pizza多D,所以試咩新嘢丫🙈個餐跟一個小食,唔記得乜嘢同肉丸二選一,冇我最愛的雞翼揀,我唯有揀茄汁肉丸,其實都不錯,只不過冇想起我地揀埋肉醬意粉,所以全部都係茄汁系列😂,呢個故事教訓我:唔好為左試而試,都要啱食先好🙈仲有一樣嘢,一路食一路有D昆蟲仔飛,商場入面的餐廳都咁嘅?😨