2014-10-14 569 瀏覽
又係一個温暖既家庭日去必勝客食晚餐。 平時都係叫開叫蒜蓉包做前菜,叫2-3個意粉加一個大批4個人食。今次特別D,想食香口野同新野,我地就叫左燒雞,大蝦Salad 同新出既芝士扭扭批。新鮮出爐,香碎既面包,再加溶為一體既牛油同蒜蓉,真係絕配 。係一個好開胃既前菜 (Good!)今次試呢個燒雞真係冇令人失望,非常入味非常香口,相信Pizza Hut 一定係落左秘製香草!!令人食上癮  。薯條既質素都唔錯,唔會林晒咁,好似即炸咁香!!!有田園既風味!!佢用左Pizza 薄批既砰片做底,好特別既配搭最後到主角芝士扭扭批LA,我地都爭住玩佢個扭扭芝士粒,試過差D拉到去隔離台都未斷,係香濃既芝士先伯做到咁,玩玩批邊再食埋D Toppings ,我地都覺得呢個批"抵玩又抵食"
蒜蓉包
新鮮出爐,香碎既面包,再加溶為一體既牛油同蒜蓉,真係絕配
。係一個好開胃既前菜 (Good!)
燒雞配薯菜
。薯條既質素都唔錯,唔會林晒咁,好似即炸咁香!!!
大蝦沙律
扭扭扭扭。。。芝士
45 分鐘 (堂食)
燒雞配薯菜
扭扭扭扭。。。芝士
2014-09-03 289 瀏覽
我走進這間餐廳,同行有十二人。一齊叫左好多野食,因為有人生日我地先叫左幾廿樣野食。首先我地就叫左些少小食,叫左小小薯條,D薯條都幾熱辣辣同埋D蝦球都幾脆,我以為好似好熱氣,但係食落就唔會話好油 賣相都幾好同埋食落都好似好飽飽地,之後就黎左個扭扭芝士批,之前睇廣告有賣,都已經好想食左佢,結果終於可以試到佢喇,好似食緊個麵包加左少少芝士,但係都幾好食既,但我下次唔會再叫,因為我覺得加左芝士又唔會話好特別,同埋又幾貴下
2014-09-03 851 瀏覽
2014-08-08 393 瀏覽
假日的pizza hut 特別多人不過下午茶都幾抵食由於吾係甘肚餓所以揀左大蝦焗薯蓉配蒜蓉包賣相不錯 三塊包幾脆囗但吾夠熱面頭既薯蓉焗到燶燶地幾好味大蝦得一隻不過好爽同彈牙另外加左十蚊食雪糕西班牙咖啡雪糕是另上的不過有d 溶溶地,不夠凍咖啡都幾好飲不會太過苦澀而且順口以呢個價錢黎講梗係ok
假日的pizza hut 特別多人
大蝦得一隻
不過好爽同彈牙
另外加左十蚊食雪糕西班牙咖啡
雪糕是另上的
不過有d 溶溶地,不夠凍
咖啡都幾好飲
不會太過苦澀
而且順口
以呢個價錢黎講梗係ok
2014-04-20 608 瀏覽
最近工作極為忙碌,晚上也懶得動身外出用膳,PIZZA HUT的外賣速遞,實在是不錯之選。忌廉雞湯: 多年不變,依然是香滑,傻仔敏是忌廉湯迷,所以是必點之選。意大利香草烤雞: 香草味十足,令雞肉倍添惹味,雞肉烤得皮香肉嫩,仍存肉汁,非常可口。而且啖啖肉,啱晒傻仔敏這種懶人。意式風情芝心批: 批邊的芝士,是芝士控的心頭愛,千島汁中和了飽膩感,但如果餡料可多一點就好了。香蒜肉絲意粉: 又是多年的情意結,簡單就是最好的道理下,個人認為這意粉依然是鎮店之選。蒜味香濃,單是配上意粉,已夠好味。

意大利香草烤雞
香蒜肉絲意粉
2014-04-17
30 分鐘 (外賣送餐)
意大利香草烤雞
香蒜肉絲意粉
2014-04-17 400 瀏覽
蒜蓉包好吃但沒有特別...餐湯味道好但是蘑菇少了點...pizza上的橄欖不是太喜歡但整體味道還可以!那些蝦很彈牙和爽口,意粉有些少辣!第一次吃墨汁飯以前都是吃墨汁意粉...it is delicious!!
蒜蓉包
蒜蓉包好吃但沒有特別...
Mushroom cream soup
餐湯味道好但是蘑菇少了點...
橄欖大蝦pizza
pizza上的橄欖不是太喜歡但整體味道還可以!
大蝦意大利粉
那些蝦很彈牙和爽口,意粉有些少辣!
大蝦墨汁飯
2013-10-28
2014-02-20 572 瀏覽
咪睇個標題以為喺食開年飯之類,查實依餐喺生日飯,賀舅仔太太生日 ,咁啱佢生日時近農曆新年,又想試吓必勝客嘅新批,既然壽星女出到聲,想食乜都喺佢大晒,反正小弟對個新批都頗有興趣呀!所以,就趁教會活會完咗,未夠6:00pm就過咗嚟愉景新城嘅必勝客,唔使等就有位嘞,過多大半個鐘,未夠7:00pm門口已堆滿人晌度等位喇 。愉景新城嘅必勝客晌商場之內,睇佢個鋪就知,原先鋪位都唔算細,依家佔埋商場一角,連其中一個出入口都封埋就佢,面積大咗好多。老實講,揀鋪外嘅商場範圍位較鋪內好,原因喺開揚,唔侷促,加上放置少少盆栽,感覺唔會太冷清了無生氣 。雖然我哋請,但就由舅仔發辦,話晒佢點都應該知佢老婆口味啩。事先張揚試新批,所以新批「芝士7重奏」喺必然正選,再加兩個「半價升級優惠」小食,另叫多一個小食,仲有沙律、意大行麵、焗飯,就夠晒。 芝士7重奏小龍蝦帶子批 $189 「芝士7重奏」有兩款口味:菠蘿煙燻豬肉(普通$143 / 大批$179)及小龍蝦帶子($148 / $189),我哋要咗後者,因為佢哋幾怕肥豬肉,所以小龍蝦帶子就穩陣啲。最鍾意做到個批好似花形,晌農曆年,特別有花開富貴嘅感覺,雖然
芝士7重奏小龍蝦帶子批 $189

「芝士7重奏」有兩款口味:菠蘿煙燻豬肉(普通$143 / 大批$179)及小龍蝦帶子($148 / $189),我哋要咗後者,因為佢哋幾怕肥豬肉,所以小龍蝦帶子就穩陣啲。最鍾意做到個批好似花形,晌農曆年,特別有花開富貴嘅感覺,雖然小弟唔迷信,「花開」同「富貴」絕對無必然關係,但賣相別緻總會令人食得更開心
既然叫得芝士7重奏,真喺唔喺浪得虛名,若非餐牌有註明,相信都無乜幾個人食得出有邊7款芝士嚟,包括:巴馬臣芝士、水牛芝士、布旺倫芝士、車打芝士、羅馬諾芝士、忌廉芝士及蒙特里傑克芝士
。而且,餐牌仲特意介紹佢哋嘅特點,不過,有啲描述就認真無謂,好似車打芝士,描述如下:「是英國最受歡迎和美國第二大暢銷芝士,銷量僅次於水牛芝士。」講完都唔知佢嘅味道同特性。
言歸正傳,個新批睇落焗得唔錯,批面除有小龍蝦肉,迷你帶子粒,仲有菠蘿、青瓜片、黑橄欖,加上脆脆芝心邊。7款芝士咪以為放埋晒一齊,食過之後,概略估計批面嘅芝士醬有布旺倫、羅馬諾及蒙特里傑克芝士混和(因為有啲芝士都未曾食過,都喺估計),而每件批中心有個波波形芝士,一食就知肯定喺水牛芝士嚟,而糝面嘅喺巴馬臣芝士,至於芝心邊用上兩款芝士,包括車打同忌廉芝士,所以你會睇到「芝心」喺鴛鴦色。材料配搭不俗,一如傳統必勝客嘅厚批,厚身而鬆軟,由於集多款芝士於一身,所以芝味無窮,入口香濃
,怪不得個批嘅另一句口號叫:「滋味添錦繡」
芝士7重奏小龍蝦帶子批
凡惠顧必勝批,都可以利用「升級優惠」,以半價點選其中兩款指定美食,有小食,有甜品
雞捧伴瘋薯 $55(原價)/ $27.5(半價優惠)
其實即喺炸雞柳同薯條,伴普通茄醬,一大籃份量著實不少,直身薯條較麥記嘅粗少少,但炸得唔油,亦夠甘香;雞柳有4件,兩隻手指大細,所以,以原價賣到$55覺得有少少貴,況且,炸雞柳除咗香脆,亦無咩特別,如果醬汁加點心思、花款,會變得有賣點啲。故此,想食薯條,點「瘋薯條配煙肉及蜜糖芥末醬」或「瘋薯條配意式肉醬」會更好,比起依個雞捧伴瘋薯更有特色!
雞捧伴瘋薯
葡汁焗蔬菜 $50(原價)/ $25(半價優惠)
時蔬有西蘭花、椰菜花同甘筍,一向必勝客嘅焗嘢都有板有眼,今次啲蔬菜唔會太腍,幾好,最怕過腍一食粉晒咁,只喺稍嫌個葡汁欠椰香,再重啲都無妨。
葡汁焗蔬菜
田園蜜糖雞翼拼格格薯塊 $65
舅仔一向都被我哋哦佢成日食埋啲唔健康嘅香口嘢,蜜糖雞翼就格外開恩啦,一客有6件蜜糖燒雞翼,烤得金黃,算幾香幾好食
;不過,啲格格薯塊完全唔得,一啲唔脆,淋晒,絕對喺一早炸好晒嘅貨色
田園蜜糖雞翼拼格格薯塊
煙三文魚雜果沙律 $76
以幾款沙律菜及雜果沙律墊底,再加少少士多啤梨、藍莓、車厘茄做裝飾,陳鋪數大塊煙三文魚,沙律菜爽脆新鮮,煙三文魚燻香油潤,理論上都無得點輸,不過,伴自家製蛋黃醬,杰身到不得了
,都唔知撈落啲沙律菜度,抑或搵啲沙律菜點嚟食好?還是用嚟點煙三文食?真喺唔知佢想點!簡單沙律菜搵啲油醋撈撈已OK啦。
煙三文魚雜果沙律
煙三文魚雜果沙律
千層肉醬闊麵 $69
晌咁多款意大利麵裡邊,海鮮寬條麵及卡邦尼煙肉忌廉濃汁意粉屬於小弟心水,不過,依個千層肉醬闊麵我都幾鍾意。一層意大利闊麵皮,一層肉醬,層層相間,香濃美味,小弟就特別鍾意勁加巴馬臣芝士,超濃香!
千層肉醬闊麵
車打海鮮焗飯 $71
飯類方面,都見出咗啲新嘢,不過,依舊揀嚟車打海鮮焗飯,但今次個焗飯做得比較低水準,死因一喺海鮮料好少,死因二喺個法式車打芝士白汁好淡口
,跟一般白汁差唔多,何來芝士味。
車打海鮮焗飯
雖然外間都開咗唔少高水準嘅薄餅店,但都仲仍會幫襯必勝客,除咗價錢尚算實惠外,主因都喺佢不時出啲新款薄餅,次次都鬼馬有心思
,未必款款又夾又好食,但總會有不時驚喜!
慶祝紀念
生日
2013-12-01 151 瀏覽
有張免費pizza 劵月尾到期,今天特意前來愉景新城pizza hut 開餐。星期日下午1時全場爆滿,幸好取票後約15分鐘便安排入座。原來星期日也有午市套餐,而所有午市套餐包括餐湯1客(配蒜蓉包2片)或迷你凱撒沙律一客,連飲品一杯。快速點了吞拿魚煙肉腸長通粉配忌廉湯和可樂($53),再加免費的夏威夷鬆厚普通批。約20分鐘店員端上兩片充滿牛油香味咬落卜卜脆的香草蒜蓉包和微暖略稀的忌廉湯。然後是我喜愛的吞拿魚煙肉腸長通粉,長通粉軟硬適中,吞拿魚碎悄悄混入茄醬中,變成絕味蕃茄三文魚,味道剛好不會過酸,配搭沈實的通粉最適合不過,而幾片細薄煙肉腸只是錦上添花。最後出場是夏威夷鬆厚普通批,批底熱辣軟綿但多油,芝士被溶化得與火腿絲和菠蘿糾纏一起,從中心點蔓延至批邊,趕快喝啖可樂降降溫。是日結賬$65,從味道,環境,服務各方面看都是一頓超值午餐
是日結賬$65,從味道,環境,服務各方面看都是一頓超值午餐
2013-11-24
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
其他
2013-08-05 116 瀏覽
尋日(4-8-2013 Sun)係全民運動日,女友人IN幸運地book到3個鐘o既羽毛球場,咁我就有得打o勒.我o地打到7點走人搵o野食,連同我男友,女友人WK, F, LT同佢兩個女,六大兩細諗食咩o野,終於決定食Pizza Hut,我o地o黎到都幾多人等,其實都預o左,o岩o岩係開始食飯時間,不過我o地等大枱,第三張就係我o地,咁唔怕啦.我o地係咁等係咁等,入得去全部都係2-4人,由八十幾號飛叫到接近我o地o既96號飛,都未聽叫過大枱No.,真係等o左好耐,我兩次睇見出面有兩張並排o既四人枱吉o左,個接待o既男receptionist就畀晒2人入去坐,於是我行去睇佢張表.咁o岩前面一大班人嘈佢要枱,佢就安排畀佢o地,部份人入o左去先.我睇到張表,mark o左我o地o既No.係o係7:18pm到,而有個未入去o既八十幾號起,入o左去o既細枱,7:33pm到o既都入o左去,即係佢真係係咁畀細枱入唔畀大枱入,有冇攪錯呀!我睇睇錶,呢個時間已經係7:55pm.而o個批未入去o既一人個女人同我講,佢o地等o左成個鐘,嘈佢至畀枱. 咁其實佢有mark低客人o黎到o既時間,即係知道邊啲人等得

咁其實佢有mark低客人o黎到o既時間,即係知道邊啲人等得耐啦,咁點解唔拼埋啲枱畀一大班人o既入?咁mark低有咩o野用?我o地又繼續等,WK開始發火,話再唔拼枱佢就拍枱.又話一係我o地分兩張枱坐,到有時坐返埋一齊.我就問o個個男receptionist,點解大枱耍等咁耐?佢好委屈咁話,已經同啲客講o左,有客人等o緊,個半鐘就要交枱,但佢o地仍加單.

就算係咁,咁點解有枱可以拼佢唔叫人拼?係佢唔識轉彎定想製造好多客o既效果?我o地係等到冇晒其他客,淨返我o地,甚至後面又有一pair客人o黎,佢都即畀枱佢o地.WK重覆拍枱,個男receptionist至問入面兩張枱可唔可以拼埋?然後至畀到我o地,時間係8:09pm,足足50分鐘.50分鐘,我o地大部份人都好肚餓,包括LT o個兩個細路女.要我o地等半個鐘我o地覺得可以接受,但等成個鐘同埋係咁畀後過我o地o黎客人入座,呢點絕對唔可以容忍.

而今日寫呢篇食評時,嬲到打電話去佢o地o既head office投訴,但原來佢o地冇head office,我唯去打去外賣熱線問,佢o地都話冇咩customer service o既電話,叫我打去呢間分店搵經理.我話我唔想由呢間分店處理返,佢就畀另一個人聽我講.我講o左後,佢話會同分店反映,亦叫我留低電話,留低o左後冇耐,呢間分店經理打畀我,問完後再問返佢o既同事.

然後又覆返我,話當時2-4人枱係叫o緊6點幾去到o既2-4位,六十幾號o既客人入去,因為當時清得好慢.其實佢講咩呢?佢意思係我o地7:18pm到時,個男receptionist至叫到o個啲No.,OK,fine,冇問題.但我講o既係7:55pm,我o地仍未有枱時,7:33pm到o既2-4人已經早過我o地入座.我真係接受唔到呢個”解釋”囉,而結論係,去Pizza Hut唔好一大班人去;或者,大家要醒目啲,分開人數分枱食.

入到去,我o地都快快點分別點二人同四人意式手製pizza餐各一,價錢係$228.00同$452.00,而因為LT大女LWT只鍾意食肉醬意粉,所以另外叫畀佢.

兩個餐合共有以下食物:
1. 黑椒海蜆炒意粉
o係點餐時,由於大部份人都唔食辣,而且枱上都有黑椒碎,但唔想叫野菌意大利飯,就問個女仔呢個會唔會好辣?佢唔識答.咁我就叫佢呢個請落少啲黑椒.
呢個睇落都幾多蜆,黑椒亦都唔係落得多,食落,味道都係正常冇乜問題.

2,3. 蘑菇忌廉雞湯同意大利菜湯
我飲前者,質地偏稀,味道尚可;而男友飲o既意大利菜湯就冇畀意見,都係咁啦.

4. 香蒜芝士白汁蜆肉薯蓉
由於一客份量唔多,我o地每人只分到一湯匙試食,呢個熱騰騰,而我分到o既係冇蜆肉,薯蓉都幾滑o既,芝士同香蒜味我就食唔到.

5. 蝴蝶蝦三式拼盤
Menu上冇寫有咩o野,原來有唔知咩o野雞中翼同脆皮腸各四件,
我同男友只食到雞中翼同脆皮腸,脆皮腸冇特別啦,而雞中翼,男友話食到檸檬味.我食就覺得冇乜特別.

6. 菠菜薯蓉
呢個有啲菜o係入面,比之前o個個香蒜芝士白汁蜆肉薯蓉豐富啲,但同樣地,一人試一湯匙.

7. 肉醬意粉
呢個只係LWT一人食晒,但WK幫佢’了’開睇,話肉醬少到極,只係薄薄一層.
然後兩個pizza一齊到.

8. 水牛芝香pizza
我只記得有水牛芝士,酸青瓜,菠蘿同牛肉丸.
水牛芝香pizza
呢個一食落去有驚喜,最主要係茄醬酸甜得o黎惹味,好好食.

9. 菲達之海pizza
Menu介紹係菲達芝士,大蝦,菠菜同香濃茄醬
呢個
味道比水牛芝香失色,講明有香濃茄醬,但我反而食唔到,味道淡淡的.

10. 烤雞田園沙律
送到o黎我至記得農曆年同女友人TW o係荔枝角食過, (o個個食評:http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2284115&tc=sr2&con=rvw)呢個同樣地烤雞少同唔香,不過冇咁乾,有啲肥,味道都同上次食o既差唔多吧.

11. 菠菜芝士白汁肉腸長通粉
呢個味道淡淡,冇乜特別,OK吧.

12. 雞肉煙肉意粉配拿破崙汁
雞肉煙肉意粉配拿破崙汁
呢個我最後至食,乾到冇人有,拿破崙汁少到冇人有,而且味道唔夠,好難食.
o衣o家睇返menu,原來冇菠菜薯蓉,咁,即係侍應攪錯o左,我o地亦係唔知情o既情況下食o左.

服務:
除o左上面講o既等位服務差劣外,我o地order完o野等o野食,耐都算,可以體諒,但,點解湯同汽水呢啲咁簡單o既o野都可以唔係即刻有,而係一個意粉先到,重要問至畀?
我o地食完o野叫埋單,F順口問一個女仔有冇咩discount,個女仔好倔咁講一個’冇’字.

睇o黎呢間分店o既員工要接受陪訓至得喇,而o個一分只係畀聽order o個個女仔.

價錢:
由於我o地加肉醬意粉時,冇再睇餐單就咁叫,到埋單睇至知係$55.00,連加一呢餐係$808.50,其實真係唔想畀加一o個$73.50.

今次人均消費計7個人,味道亦唔計肉醬意粉,係2.76分
2013-08-04
50 分鐘 (堂食)
$115.5 (晚餐)
2012-12-26 42 瀏覽
來到一年一度的聖誕節一於去吃芝士火鍋來過一過暖粒粒聖誕吧原本心裡有別的餐廳想去的不過太遲訂位 而且聖誕的餐單太多限制所以就改為到今年新推出芝士火鍋的Pizza Hut還好早兩個星期趕得及訂位所以來到不用等位就可以入座了我跟男友整天沒有吃過東西所以點了超多東西分別有一客正常版的芝士火鍋 一客秘製雞鎚 和一客意式辣肉腸脆脆由於今晚客人比較多所以食物來得有點慢不過這都是在預期之內的首先來到的是雞鎚上面看到有黑椒的痕跡想不到咬下去的時侯連肉裡面都佈滿黑椒味而且肉汁超多 很滑嫰超快就被我們一掃而光了然後就到芝士火鍋了配料很豐富啊芝士的味道很香濃 就好像中式芝士焗龍蝦的那款再從配料說起蝦: 蝦肉非常彈牙 是全個火鍋的亮點 帶淡淡的鮮味 跟芝士的咸味是絕配 而且最驚喜的是蝦腸全都已挑乾淨 讓人吃得安心薯條: 新鮮炸起 帶點燙 不會過油 如果芝士能在著條上拉到芝士絲就更吸引長通粉: 是比較淋的口感 中間的通心部分剛好可以讓芝士慢慢流進去 又是芝士火鍋不能缺少的良伴雞粒: 這個都是新鮮炸起的 雞粒的脆皮加上芝士這個脆皮讓人充滿新鮮感麵包: 麵包是烘過的 沒沾上芝士時是脆口的 但沾芝士的時侯要跟時間競賽
來到一年一度的聖誕節

配料很豐富啊

芝士的味道很香濃 就好像中式芝士焗龍蝦的那款
再從配料說起
清甜的青蘋果

麵包: 麵包是烘過的 沒沾上芝士時是脆口的 但沾芝士的時侯要跟時間競賽 如果動作太慢 麵包會變硬 影響口感
腸: 腸已切成薄片 但略為太薄 所以沒太多口感可言
肉丸: 肉丸大大粒 充滿肉香 不過肉丸本身已經帶咸味 配上芝士就更咸 有點不太配的感覺
青蘋果: 外層的芝士帶咸味 但咬到蘋果時 又有果酸和香甜的味道 整個配搭清新得宜
又一新竉
最後 脆脆都來到了
所謂脆脆 就有如一個簡單輕型版的迷你批一樣
餅底名乎其實 造得很薄
由其是邊位的位置又脆又好吃
餡料簡簡單單 只有芝士 幾片辣肉腸和番茄 已經相當好吃 (此外還有少量肉碎及粟米粒)
這個配搭可以說是三劍客

聖誕節
清甜的青蘋果
又一新竉
2012-09-06 41 瀏覽
家人想簡單吃一頓pizza晚餐, 於是簡單地想起pizza hut, 這商場較容易泊車, 便出發!Pizza很香脆, 批邊真得美味, pizza上的餡料算豐富, 兩款肉腸及菠蘿, 醬汁不是一般的蕃茄醬, 而是少許酸甜令人開胃的千島醬這份ribs有兩大排, 很夠份量, 很容易被切開, 肉骨客易分離, 焗得剛好, 非常入味, 想不到專做pizza的亦能有不錯的ribs, 難得!與上次比較, 今次的服務已沒那麼好了, 真的是完全改變了呢...

加勒比海芝脆批
Barbecue Ribs
2012-08-04
加勒比海芝脆批
Barbecue Ribs
2012-06-28 39 瀏覽
好耐冇去pizza hut 食tea. 咁岩經過又唔知去邊好, 所以就同朋友去食下一人一個set: 至尊 pizza & 海鮮闊條面~白湯尚可, 紅湯好似水咁~冇味~迷你至尊 pizza 好味~ 厚批係唔同d~海鮮闊條面太"流". 不過依tea 既價錢黎講, 確實抵食~

一人一個set: 至尊 pizza & 海鮮闊條面~
白湯尚可, 紅湯好似水咁~冇味~

迷你至尊 pizza 好味~ 厚批係唔同d~

2012-06-27
2012-03-16 60 瀏覽
午膳時間, 三人約定來Pizza Hut, 坐下叫了三個午市套餐:卡邦尼忌廉濃汁煙肉意粉: 意粉有點乾, 好在有些蘑菇和香濃肉質感的煙肉和忌廉汁夠濃才能搭救! 千島海鮮迷你批: 要了薄批, 雖說是迷里材料相當非富, 有芝士, 吞拿魚, 菠蘿, 青紅椒八瓜魚肉! 上枱即食批身是烘得香脆, 芝士用量也很適當, 很怕食pizza等於食芝士, 整個批來說油份不會多, 不期然安慰起來, 相比厚批一點也不遜色!萄汁雞皇飯: 飯粒硬度剛好, 萄汁很多夠出色, 稍略雞肉有點乾爭爭的感覺! 只是覺得午餐中沒有澱粉質總是不夠實在似的!套餐附送餐湯, 蒜茸包和餐飲; 另加$9元可享有甜品:泡芙: 外皮不脆, 內里的忌廉甜度適中!朱古力雪糕: 一般的雪糕, 吃不出是什麼牌子, 還可以, 也不會太甜! 凱旋沙律: 份量不少, 羅馬生菜非常爽甜, 食落口口索索聲, 還有香脆的麵包粒點綴!侍應們服務算是好, 雖是午市繁忙時間, 附近幾枱都送錯食物, 但都識得好快講聲唔好意思呀! 大部份後生侍應都看得出是新入職, 也感到她們是出發自內心的, 今時今日的連鎖式餐廳中算是很難得找到的了!

套餐附送餐湯, 蒜茸包和餐飲;
另加$9元可享有甜品:
泡芙: 外皮不脆, 內里的忌廉甜度適中!

2012-03-16
2011-11-19 26 瀏覽
近日工作忙到癲﹗今日放假都無例外,中午行完山,計劃食埋下午茶就要歸家處理T_T就近去到PIZZA HUT,咦~難得要等位呢=O一心食下午茶餐,不過兩點半才開始,還差十五分鐘啊用幾分鐘研究餐牌,原來粉麵飯類在下午茶和午時一樣價錢和配套,不過下午茶餐多左一堆小食餐出來咁解。但我們不想吃得太HEAVY,還是乖乖等下午茶餐。正式點菜時,店員主動問我們有沒有渣打信用卡﹖因為下午茶餐買二送一好在友人有帶住張卡,我們再點多一個餐,呵呵﹗第一個是原味雞翼拼薯格配花生牛油厚多士,每樣都是我愛吃的﹗我一直都鐘意食PIZZAHUT的雞翼,好好味,肉嫩多汁;以為多士有牛油和花生醬,走了牛油,點知上面加了練奶還好,多士很厚烘得夠脆;薯格味道不用說,勝在份量夠哂多。其實這一個餐我計過是最抵玩的廿幾元食到三樣,仲會實飽肚的呢。之後是友人想試的千島海鮮烤卷估不到有四大條。烤餅般的皮,灑上了芝士,烘得很脆很香,再包住蝦﹑魷魚,還有少少千島醬汁,甜甜酸酸,食落和PIZZA一樣,實在美味。我很欣賞這個小食。其實吃到此已經好飽,最後的酥脆雞棒伴薯條簡直將我個胃飽上頂峰香脆的薯條和咸香的雞肉條,很難不好吃,這個雞棒比上次在旺角

就近去到PIZZA HUT,咦~難得要等位呢=O
一心食下午茶餐,不過兩點半才開始,還差十五分鐘啊
好在友人有帶住張卡,我們再點多一個餐,呵呵﹗
我愛你~渣打~~
廿幾元食到三樣,仲會實飽肚的呢。
三個願望
之後是友人想試的千島海鮮烤卷
估不到有四大條。
號角
海鮮滿瀉
香脆的薯條和咸香的雞肉條,很難不好吃,這個雞棒比上次在旺角店食到,沒有那麼咸和乾渣呢。
飽肚欣物
最後再一個人飲掉兩壺檸茶,反艇了
爽﹗一人飲兩壺
但每杯檸檬片得兩片/.\
環境較為嘈吵,始終在商場中開放式經營。服務生有禮,但靈活性還可加強,不過說到底,今趟很難得今次遇到服務生主動向客人說什麼優惠的情形了﹗(你知啦,好多餐廳情願D客人唔知,唔問,佢地免得過都唔想賺少D)。近幾年PIZZA HUT的服務看得出有進步,表面是客人福音,查實最終得益是店方呢﹗
2011-10-09
3 分鐘 (堂食)
$38.5 (下午茶)
海鮮滿瀉
爽﹗一人飲兩壺
三個願望
號角
飽肚欣物
我愛你~渣打~~
  • 千島海鮮烤卷
2011-11-13 37 瀏覽
假日約左屋企人食飯,本來唔想食pizza的,細表妹堅持要食,神早11點幾就去,都唔使等位,好耐前系其他pizzahut單點左5份龍蝦湯,廚師大佬失手應該落左2次鹽,咸到死,跟住退曬5份龍蝦湯,就無點過,我地都叫左套餐,跟餐有湯+包或者沙律(我地沙律同湯各2份),飲料,主食,最貴先70蚊,好抵食,幫表妹叫左個至尊厚批+可樂(好似可樂可以續杯),屋企人分別叫左西班牙海鮮炒飯+凍奶茶同海鮮墨汁意飯+熱奶茶,好多料(西班牙海鮮炒飯我試左一口,好味,屋企人話凍奶茶茶味同奶味都無嘜,唔好飲),我就叫左雞皇墨汁意飯+凍檸茶,我地3個大人食3個飯都食唔曬,我姨食左2口就打包左個西班牙海鮮炒飯啦,佢地2個人食一個海鮮墨汁意飯都有剩,我自己食一個雞皇墨汁意飯又系剩一半,我的雞皇墨汁意飯有D甜甜的感覺,有奶油,所以有D“濟”,其實我地3個人叫2個餐就啱啱好,我表妹食左跟餐的3塊包同1塊pizza,剩低的都打包啦總體套餐量好足,味道唔錯,態度OK,total埋單+1后292.6蚊
至尊厚批56蚊
海鮮墨汁意飯70蚊
西班牙海鮮炒飯70蚊
表妹+餐包+湯
跟餐迷你凱撒沙律(幾濃的芝士味)
跟餐凍檸茶
雞皇墨汁意飯70蚊
埋單
2011-11-12
西班牙海鮮炒飯70蚊
表妹+餐包+湯
跟餐迷你凱撒沙律(幾濃的芝士味)
跟餐凍檸茶
雞皇墨汁意飯70蚊
埋單
  • 西班牙海鮮炒飯,凍檸茶,凱撒沙律