2022-07-06 1634 瀏覽
「志Kokorozashi」我total食過六次由於拖延症嘅理由依家先終於寫食評,四次lunch兩次night,當然compare午市晚市性價比lunch抵食夾玩冇得彈啦Menu: seasonal omakase 13品 $580 / omakase sushi set 13/10 $350/300 omakase sashimi set 7點14切 $300由於季節性選材問題佢嘅有時lunch用嘅材料都唔係特別高級或處理得好,不過勝在新鮮,本次係兩位十三品Feb冬末第二次再訪質素頗為下降嘅一個record起手依然係茶碗蒸,用料有唔同到,應該係seasonal change,上次係鹹口湯質今次係甜口醬感,之前係light啲今次就重口味啲1. 鹿兒島油甘魚腩刺身 紋路分布得好均勻,色澤粉嫩口感鮮滑2. 釜山瑩光魷魚首先瑩光魷魚都係日本北陸果邊更加出名,採用不知名嘅釜山產瑩光魷魚可能係control costs?捕漁季節係一年得春夏時節會湧上岸交配果幾個月先有嘅瑩光魷魚係completely seasonal menu 唔知去處理方法問題定係醃製方法問題完全冇魷魚鮮味甚至口感唔爽脆完全冇

釜山螢光魷魚

2. 釜山瑩光魷魚
首先瑩光魷魚都係日本北陸果邊更加出名,採用不知名嘅釜山產瑩光魷魚可能係control costs?捕漁季節係一年得春夏時節會湧上岸交配果幾個月先有嘅瑩光魷魚係completely seasonal menu 唔知去處理方法問題定係醃製方法問題完全冇魷魚鮮味甚至口感唔爽脆完全冇咩味

熟龍蝦刺身

3. 熟龍蝦刺身
師傅話因為疫情問題怕龍蝦會帶菌將龍蝦刺身蒸熟咗配芽蔥,層次豐富咗,但龍蝦甜鮮並唔突出,唯一優點就係幾抵飽同幾有嚼口

低溫慢煮鴨胸

4. 低溫慢煮鴨胸
去左幾次就知和食係Kokorozashi signature menu lol the sauce still too sweet並比起之前細舊咗,最後唔啱我口味俾咗男朋友食

北海道鮫鰈魚

5. 北海道鮫鰈魚壽司
通俗講就係比目魚、扁魚,學名叫鰈科,肉質緊實白身魚,爽脆又夠鮮甜

北寄貝

6. 北寄貝壽司
maybe my problem again對我嚟講係又腥又難嚼既一款

7. 金目鯛刺身 可能因為唔係上次果個師傅已經冇刀花了,金目鯛大眼仔點整都好難唔好食,不過不失啦

八爪魚

8. 八爪魚
I don’t got it😓好似嚼香口膠咁😓點解Omakase會有咁鬼cheap嘅材料,就算八爪魚春季產卵期當造都唔應該有兩種同一科嘅刺身或者吸物啦,我又唔係食全八爪魚宴

炙燒腦天

9. 炙燒腦天壽司
吞拿魚天靈蓋位,成條魚得兩三舊,滑身味淡,熟成完之後用灸燒逼出油脂會更重吞拿魚鮮味,基本上點做都好食

10. 千葉鰹魚刺身 not bad at all
11. 灸燒鰈魚邊 咬落去成口肥美油脂,入口即溶

雲丹海膽杯

12. 雲丹海膽杯
貴價雲丹口感一流唔使多講,基本上唔關師傅事係原材料靚到冇得彈,加兩啖仔左右嘅飯,海膽同飯嘅分量都比上次少咗三分之一,第一次甚至係三文魚子海膽杯,本回合就only雲丹海膽,雖然我明白雲丹海膽costs太高,但係呢種明顯嘅分量下降係會令人唔開心

蔥拖羅手卷

13. 蔥拖羅手卷
香、嫩、滑、超好食,同海膽杯同一個問題,飯同拖羅份量都比起我第一次食少咗同質感鬆散咗啲
14. 麵豉湯
蔥拖羅手卷
  • 熟龍蝦刺身
  • 13. 蔥拖羅手卷
2022-07-06 674 瀏覽
「志Kokorozashi」係我一個好鍾意食omakase嘅friend介紹俾我嘅舖頭,total食過六次由於拖延症嘅理由依家先終於寫食評,食過四次lunch兩次night,當然compare午市晚市性價比lunch抵食夾玩冇得彈啦Menu:seasonal omakase 13品 $580 / omakase sushi set 13/10貫 $350/300 omakase sashimi set 7點14切 $300由於季節性選材問題佢嘅有時lunch用嘅材料都唔係特別高級或處理得好,呢部份留返詳細食評再討論,會寫返上年第一次大概October November左右食既$580 13品當時我揀咗seasonal omakase 13品同行朋友啱啱食完嘢有啲飽就揀咗omakase sashimi set第一樣:茶碗蒸(燉蛋),起手茶碗蒸同埋麵豉湯、雪糕都係唔計入十三品入面嘅,所以如果計埋呢幾樣總共有十六樣,首先蛋汁同埋湯汁呈現分離狀態,食到最尾個底有bubble maybe唔係師傅睇住黎整,食得出用蛋味濃郁嘅蛋但可能佢蒸嗰陣個底接觸左水,茶碗蒸有bubble係呀好低級嘅日本餐廳都唔

第一樣:茶碗蒸(燉蛋),起手茶碗蒸同埋麵豉湯、雪糕都係唔計入十三品入面嘅,所以如果計埋呢幾樣總共有十六樣,首先蛋汁同埋湯汁呈現分離狀態,食到最尾個底有bubble maybe唔係師傅睇住黎整,食得出用蛋味濃郁嘅蛋但可能佢蒸嗰陣個底接觸左水,茶碗蒸有bubble係呀好低級嘅日本餐廳都唔會犯嘅錯🤷‍♀️🤷🤷‍♂️

1. 油甘魚刺身

2. 劍魚腩刺身
3. 半熟鴨胸
去左幾次就知這個和食係Kokorozashi signature menu but the sauce too sweet too heavy taste. Not for me
4. 銀鱈魚
處理得非常好,肉質細嫩鮮滑,應該有熟成過,本回合除海膽魚子杯外我個人favour

5. 金目鯛壽司
其實Oct Nov應該唔算係金目鯛當造,食得出新鮮,因劃上唔少刀花處理得宜肉質爽彈,呢一種刀花係之後再去果幾次已經Hea咗好多

6. 赤貝
completely my personal fault cos I didn’t said I don’t eat any kinda shellfish
對我來講食唔到任何鮮味只有腥上加腥

7. 松葉蟹
Nov北海道北太平洋解禁,正好遇著松葉蟹當造,肉碎compactly口感緊實、鮮甜,回味無窮

8. 稻草燒炙鰹魚
雖然我食唔出稻草味(?),但我食得出這一塊炙燒鰹魚背後嘅多重處理手法,鰹魚配清爽柚子汁加上炙燒每一步都perfect match

9. 灸燒腦天
吞拿魚天靈蓋位,成條魚應該得兩三舊,滑身味淡,熟成完之後用灸燒逼出油脂會更重吞拿魚鮮味

10. 灸燒鰈魚邊
肥靚正,入口即溶
11. 生蠔 my personal issue again 應該俾咗friend食

12. 三文魚子馬糞海膽杯
正到冇得彈,亦都係十三品既lunch time最後一次有三文魚子海膽杯啦,之後我食過幾次全部都係淨海膽杯,馬糞海膽鮮到甩頭髮(一種誇張修辭手段)
13. 蔥拖羅手卷

14.麵豉湯
15.柚子味雪芭
2022-06-28 1472 瀏覽
Kokorozashi 志 - 25道菜真系非常豐富!🤗 全部食材都是時令的,由日本新鮮直送,鮮甜美味。海膽食過好多次,但原個海膽都是第一次品嚐,非常正。這餐dinner 是個很好很滿足的體驗!
2022-06-28
2022-06-10 1256 瀏覽
Omakase sushi set 13貫 ($350)首先會上茶碗蒸 茶碗蒸同平時食到嘅有少少分別 佢最上面鋪了一層紫菜高湯 覺得更加有鮮味·壽司分開四個一碟送上嚟 店員都會解釋每款壽司 同埋食嘅次序·第一碟入面最中意嘅係帶子 好新鮮彈牙 而且上面有少少海鹽再帶出佢個鮮味 ·第二碟嘅蟹肉壽司真係好足料🤩有勁多蟹肉 同埋一條蟹棒🦀🦀反而紅肉個個壽司(唔記得咗咩魚🥲) 我個人唔係好中意 肉質比較鞋·第三碟壽司係我覺得最驚喜嘅一碟🤤•三文魚子壽司係完全冇腥味😱•燒左口魚裙邊壽司係燒到啱啱好 入口即溶 啲油脂真係🤯超正 •腦天 今次係我第一次食腦天 即係吞拿魚頭頂的肉 一條魚只有兩片 佢比拖羅更加有魚味 而且冇咁肥•最後 係海膽壽司 真係超級好食 平時食海膽一定會有腥味或者少少苦澀味 但係呢個係完全冇 佢放入口 都係入口即溶 而且勁鮮甜 少少腥或者苦澀味都冇🥺真係超甜·第13件壽司 就係喺之前12件壽司入邊揀一件encore😆(除左海膽😢)所以要好好記得你最鍾意邊件壽司 我喺選擇腦天同左口魚之間掙扎咗好耐 最後決定都係左口魚😛因為佢啲油脂真係不得了·最後會上埋麵豉湯同柚子芝士蛋糕🍰完美收尾🤤
Omakase sushi set 13貫 ($350)

壽司分開四個一碟送上嚟 店員都會解釋每款壽司 同埋食嘅次序

第三碟壽司係我覺得最驚喜嘅一碟🤤
•三文魚子壽司係完全冇腥味😱
•燒左口魚裙邊壽司係燒到啱啱好 入口即溶 啲油脂真係🤯超正

最後會上埋麵豉湯同柚子芝士蛋糕🍰完美收尾🤤
希望下次可以book到bar枱再食😆
2022-05-11 1712 瀏覽
這間餐廳一向頗有好評,性價比高。可是如午市訂不到吧枱,真的不要在這選Omakase 來吃。還是吃個普通set算了。話說訂枱時已經知道餐廳午市有兩輪,分別是12-1:30/ 1:45之後。而且也只能夠坐普通席。因為慕名為食物而來,也明白餐飲業在第五波疫情面對沒有了晚市收入之壓力,我們也體諒這個安排,所以決定一試。準時到達,發現用餐區偏窄長,地上有水跡,只看見一男一女的侍應忙碌著。13道菜的Omakase 首項是蒸蛋,接著的刺身、鴨胸、海膽等食物,是頗新鮮但未能細嚼,下一道菜又已經匆匆上菜。某些食物因為上碟後要立即享用(如紫菜吞拿魚腩卷不能久等,紫菜已經不脆口, 大大影響口感), 我們不能依次品嚐,中後段吃各款壽司時吃得十分狼狽,完全是囫圇吞棗,也不知道吃了些什麼!侍應也根本沒有耐性去介紹食材和烹調方法,每次只是機械式拋下兩句便走了。雖則$580一個omakase 聽起來頗抵食,但侍應的無聲催促也真的過份,一個$600的午餐不該受到這種對待。最離譜是我們還未完成所有壽司,侍應已經把柚子雪芭送上來!1:45pm要交枱給下一輪客,也用不著1:30pm 已經那麼趕客吧。其實選吃Omakase 的

雖則$580一個omakase 聽起來頗抵食,但侍應的無聲催促也真的過份,一個$600的午餐不該受到這種對待。最離譜是我們還未完成所有壽司侍應已經把柚子雪芭送上來!1:45pm要交枱給下一輪客,也用不著1:30pm 已經那麼趕客吧。其實選吃Omakase 的客人,是否可豁免受兩輪時段限制呢?
Omakase

這裏晚市有個千二元25道菜的Omakase. 但如果以這個「被速食」的態度去享受美食,我寧願不吃了。
2022-05-11
Omakase
2022-05-10 1120 瀏覽
今日約左家人到志食lunch omakase ,開心🥳一點準時到 揀左十三品既set1.茶碗蒸 蛋身嫩滑但蛋味略淡2.油金魚腩刺身魚腩有帶點煙熏味 伴以芝麻同吃 充滿油香 3.劍魚腩刺身伴以紫蘇葉嘅花 同吃 甜甜地,帶出劍魚腩的鮮甜味,而紫蘇葉嘅花不會像紫蘇葉般搶眼的味道,反而像綠葉般伴在劍魚腩身旁4.富山兵庫螢光魷魚配蛋黃醬彈牙 甘甜 鮮美5.慢煮鴨胸配芥末醬伴以醬汁同吃,鮮嫩而不膩6.左口魚壽司肉質柔軟細膩7.赤貝鮮甜味濃郁8.池魚肉質緊實爽口,不過唔算鮮甜9.金線鯛魚爽口彈牙,不過有小小腥10.腦天腦天即吞拿魚頭頂的肉,口感軟滑,脂肪多,食落口感軟滑,魚味極濃,坊間omakase少見11.牛油煎白子趁熱辣辣食,牛油輕煎,外面微脆,內裡很creamy ,口感像芝士軟綿綿而且不腥,有驚喜的一碟!12.鰈魚鮮甜堅韌有嚼勁13.海膽杯濃厚creamy口感14.吞拿魚蓉手卷魚蓉幼滑無筯15.miso soup正常無過咸16.青檸雪芭一個好開心嘅ending服務方面都好ok,只係收碟嗰度由於我哋坐吧枱,所以收碟時我哋直頭要打側身先得,所以有熱野黎時大家坐sushi bar就互相小心多些了Ov
今日約左家人到志食lunch omakase ,開心🥳
一點準時到 揀左十三品既set

3.劍魚腩刺身

4.富山兵庫螢光魷魚配蛋黃醬
彈牙 甘甜 鮮美

5.慢煮鴨胸配芥末醬
伴以醬汁同吃,鮮嫩而不膩

6.左口魚壽司
肉質柔軟細膩

7.赤貝
鮮甜味濃郁

8.池魚
肉質緊實爽口,不過唔算鮮甜

9.金線鯛魚
爽口彈牙,不過有小小腥

10.腦天

正常無過咸

16.青檸雪芭
一個好開心嘅ending

Overall在尖沙咀性價比高的omakase
已經第三次去食依間Omakase,連師傅都認得我哋🤣個人推介$350 Lunch set🤘🏻,性價比十分高,食足13件壽司🍣,仲包埋湯同雪糕🍦,食材高質,13件入面除咗海膽之外可以揀一件encore,個人特別喜歡火炙油甘魚腩👅,入口即溶,而且非常Juicy🤪,去咗兩次都係揀咗呢件encore😍,已經推介左比朋友😗👍🏻溫馨提示,記得早d book位呀😝
2022-05-01 822 瀏覽
突然同Mr 有半天假,丟低仔女出城去朝早WhatsApp "志" , book到即興1230 bar枱位,歡欣❤️第一次嚟,地方唔太大, 望到出面小小海景,但師傅周圍窗台位雜物比較多,塵亦見到唔少,對於食日本壽司既地方黎講,係有點失望。好彩當日既壽司質素唔錯,對得住個價錢。我地各自點咗13 貫omakase set (因為難得拍拖,想留肚去cafe 飲番杯咖啡食件cake)今次同師傅講咗我地比較鍾意油香較重既魚,而就唔太鍾意醋漬魚類,師傅都細心為我地挑選啱我地口味既壽司,真正既 廚師發辦👍 當中印象比較深刻既有深海池魚,吞拿魚腦天 (即係天靈蓋,頭頂既肉,每條大吞拿魚都只有一塊)同 撻沙魚 (師傅話同平時既左口魚係同科,油分會再多d) 都好鮮甜,重油香最後一貫 會交俾食客自己揀番前12貫既其中一舊,先生encore 了腦天,我就揀咗 深海池魚甜品係柚子sorbet (如果可以大球小小就好了😝)
[性價比高]
突然同Mr 有半天假,丟低仔女出城去

好彩當日既壽司質素唔錯,對得住個價錢。

甜品係柚子sorbet (如果可以大球小小就好了😝)

• 深海池魚壽司
2022-04-29 535 瀏覽
平日lunch omakase 性價比極高,只係580+10%就有13course omakase。有茶碗蒸,刺身,再有六件壽司,和食,麵豉湯,最後仲有甜品添。Service幾好,師傅亦都會親自介紹每款壽司,平時食omakase會好大壓力,講嘢要好細聲😂但係呢度嘅師傅有問有答,令你食得輕鬆,可以真正享受食物。Today’s menu茶碗蒸刺身:螢光魷魚>劍魚>油甘魚慢煮鴨胸壽司:金線鯛>右口魚>池魚>努天>新鮮北寄貝>海膽>吞拿魚蓉和食:白子麵豉湯冧酒提子雪糕

Today’s menu

麵豉湯
冧酒提子雪糕

2022-04-28
2022-04-16 833 瀏覽
最近見到吾少朋友介紹依間Omakase ,見價錢吸引就同友人來試試,今次叫左廚師發辦季lunch set 13品$580位食飯方面有茶碗蒸,三款刺身,六款壽司,兩份和食,海膽壽司杯,吞拿魚蓉手卷,味噌湯同柚子芝士蛋糕,我最愛系油甘魚刺身同海膽魚子飯油甘魚刺身入口即溶,好新鮮,海膽壽司杯啖啖海膽好滿足,一啲都唔腥,鮮味十足,魚子亦好新鮮,其他壽司都好食,整體來講,環境座位也寬敞,服務態度都好好,性價比高,值得一試
個人覺得性價比很高的omakase亦係Omakase既入門級別就算唔坐Bar位 其他座位都好靚 環境好乾淨因為食咗都一段時間 未得閒整理😂淨係記得食咗下面大部分 一千頭就可以食到25道料理 絕對係會抱住個肚飽住走性價比真的很高很高‼️ఌ䔿菜(秋田縣)ఌ金目鯛 - 熟成八日ఌ右口魚ఌ鰆魚ఌ白蝦ఌ池魚ఌ鰹魚ఌ海菠蘿ఌ鯖魚卷ఌ北海道蠔ఌ愛侶魚ఌ毛蟹ఌ粒貝ఌ石垣貝ఌ白玉米ఌ赤身ఌ北海道白子海膽ఌ機煮鮑魚ఌ三文魚籽最後最後 我好記得面前既師傅問我飽唔飽 我竟然答唔飽😂原來仲準備咗個壽司生日蛋糕比我😂📍志 𝐾𝑜𝑘𝑜𝑟𝑜𝑧𝑎𝑠ℎ𝑖ℎ𝑘尖沙咀亞士厘道17-19號17樓
個人覺得性價比很高的omakase
未得閒整理😂
淨係記得食咗下面大部分
一千頭就可以食到25道料理 絕對係會抱住個肚飽住走
性價比真的很高很高‼️

ఌ䔿菜(秋田縣)
ఌ金目鯛 - 熟成八日

原來仲準備咗個壽司生日蛋糕比我😂

📍志 𝐾𝑜𝑘𝑜𝑟𝑜𝑧𝑎𝑠ℎ𝑖ℎ𝑘
尖沙咀亞士厘道17-19號17樓
2022-03-29 862 瀏覽
🍣季節性廚師發辦 全13品$580Season Omakase Set 13 course🥚蒸蛋~嗚門卷、芫茜段、鮮冬菇、白果✨暖笠笠好清好滑🍣🦞季節限定螢光魷魚、龍蝦肉、鰹魚刺身✨螢光魷魚皮好薄好嫩滑,好香魷魚味,龍蝦肉配龍蝦膏正常,鰹魚刺身好比較濃味,原來咁好味😋🦆鴨肉✨鴨肉皮好多油份配蛋黃醬沒有那肥膩,正常發揮🍣🍣🍣六件壽司✨賣相好吸引,壽司已經加了wasabi ,飯已加了豉油,每件壽司各有特色,不同口感,非常新鮮,好味😋😍👍🏻🍣海膽三文魚籽飯✨海膽非常新鮮😍,飯比較飯黏已經調教好味道,係有味飯配埋三文魚籽,賣相吸引🍣紫菜吞拿魚卷✨見到吞拿魚碎配加了豉油嘅飯,脆脆的紫菜😍入面除了吞拿魚和飯還有咬到爽脆的感覺,唔知入面有咩添😅,但口感有爽又肉碎再加紫菜,好正😍👍🏻🍵白麵豉湯✨有豆腐和昆布,正常發揮🐟煎白子✨白子煎得好香口又入味,口即溶,食完就好飽😄🍨雪葩✨甜品永遠唔嫌多😂🖼日式裝修,不過今次太遲訂唔到bar枱,table枱靜靜地都幾好,下次要早點訂bar枱
🍣季節性廚師發辦 全13品$580
Season Omakase Set 13 course

🥚蒸蛋
~嗚門卷、芫茜段、鮮冬菇、白果
✨暖笠笠好清好滑

🍣🦞季節限定螢光魷魚、龍蝦肉、鰹魚刺身

🦆鴨肉
✨鴨肉皮好多油份配蛋黃醬沒有那肥膩,正常發揮

🍣🍣🍣六件壽司

🍣海膽三文魚籽飯

🍣紫菜吞拿魚卷

🍵白麵豉湯
✨有豆腐和昆布,正常發揮

🐟煎白子
✨白子煎得好香口又入味,口即溶,食完就好飽😄

🍨雪葩
甜品永遠唔嫌多😂

2022-03-29
  • 螢光魷魚
2022-02-28 1100 瀏覽
一個月前網上預約, 用餐日期前一日會收到訊息確認訂枱.預約左中午12點 VIP房, 但由於餐廳12點先關門, 加埋其他人一齊排隊入座, 所以都要5-10分鐘先坐低.等候的門口位置突較為狡窄, 應該只能夠容納 8-10個人我地揀左13 Course set 黎試~ 反正要食, 緊係食到盡先試得哂師傅手勢~環境方面, VIP 房比較開揚同光猛, 岩哂咁凍嘅日子不過見間中都會有店員入黎拎野, 都有部份係儲物室啦~俾大家睇下有幾好陽光啦~ 食野方面, 因為每日都有不同餐單就不一一介紹~ 直接去相!整體黎講, 食物真係好新鮮, 完全唔需要沾豉油, 否則蓋過本身師傅預先調教好嘅味道.每次上菜, 都有店員詳細介紹每道菜式,而且壽司都會推薦先後次序去食.坐VIP房係未必做到30秒內由師傅手放到入口,有時候見早過我地叫餐嘅人已經上哂前菜我地都未有,而且要時不時就同店員講加熱茶,所以大家食 Omakase 要自己考慮清楚自己需要揀坐 VIP 房定BAR 枱啦~
加埋其他人一齊排隊入座, 所以都要5-10分鐘先坐低.
等候的門口位置突較為狡窄, 應該只能夠容納 8-10個人
Seasonal Omakase Set (13 Course)

環境方面, VIP 房比較開揚同光猛, 岩哂咁凍嘅日子
不過見間中都會有店員入黎拎野, 都有部份係儲物室啦~
俾大家睇下有幾好陽光啦~

食野方面, 因為每日都有不同餐單就不一一介紹~ 直接去相!
茶碗蒸
醃鴨胸

銀鱈魚, 油甘魚, 龍蝦加蝦膏
銀鱈魚西京燒
壽司6件 (13 Course set)

馬糞海膽杯
吞拿魚蓉手卷
麵豉湯
柚子雪葩

整體黎講, 食物真係好新鮮,
完全唔需要沾豉油, 否則蓋過本身師傅預先調教好嘅味道.

每次上菜, 都有店員詳細介紹每道菜式,
而且壽司都會推薦先後次序去食.

坐VIP房係未必做到30秒內由師傅手放到入口,
有時候見早過我地叫餐嘅人已經上哂前菜我地都未有,
而且要時不時就同店員講加熱茶,
2022-02-14
情人節
銀鱈魚, 油甘魚, 龍蝦加蝦膏
壽司6件 (13 Course set)
馬糞海膽杯
吞拿魚蓉手卷
柚子雪葩
😋食物味道感覺:好🌹鮮甜新鮮度:中上 💰這個價值:符合( $580 set)🌇環境:非常細小 🤝服務: 好、有禮貌、有留意客人需要👵🏻總結:簡單又平平地 但又幾好食既omakase之選👍🏻平日下午2pm兩個人來食omakase, 地方細細地,坐位滿座 但過了中午繁忙時間點 感覺又唔算迫。但我無吧台坐,看不到厨師整壽司和聽不到厨師講解。 侍應招乎幾好 會每牒講解,服務感覺算是中上, 但講解時語調有點快~第一次來呢間食,叫左個13品 $580(有$350 13件壽司/ $300 7款14切 刺身選擇)我叫既$580 全13品裡面其中一項壽司拼盤有6件🍣: 分別是深海池魚、金目鯛、劍魚、赤貝、腦天(呢件最好食 吞拿魚天靈蓋既肉 香濃鮮味 火炙過暖軟入口即溶)、左口魚(都係火炙過 加上油脂感最重 入口即溶 )其中一道馬糞海膽配蟹肉 即刻覺得個餐抵番曬😍 鮮甜海膽 蟹肉就中規中矩。有牒係 鴨胸肉 都幾好~
😋食物味道感覺:好
🌹鮮甜新鮮度:中上
💰這個價值:符合( $580 set)
🌇環境:非常細小
🤝服務: 好、有禮貌、有留意客人需要
👵🏻總結:簡單又平平地 但又幾好食既omakase之選👍🏻
我叫既$580 全13品裡面其中一項
有牒係 鴨胸肉 都幾好~
2022-01-17
2022-01-16 1153 瀏覽
結婚紀念日,餐廳只有一款廚師發板25course ,第一道菜生蠔,幾新鮮有驚喜,但之後全部都係魚,又唔夠新鮮,味道單一,沒有驚喜,真係可一不可再,最後有個白子蒸蛋,都算叫特別!只可以講夠多,仲量不重質,如果你當日本元x壽司食都算抵,都食得飽,但唔算係廚師發板🤔個人意見!最後意見係,廚師發板並唔係咁,如果有人第一次食,千祈唔好以為所有 omakasa 係咁😒,我之前食過一啲好好食的,有層次又有深度,仲好有驚喜
,我之前食過一啲好好食的,有層次又有深度,仲好有驚喜