2008-10-04 73 瀏覽
02-OCT-08 6:30pm 放工時行經地鐵站, 見到惠豐, 即時醒起佢有不同糖水 /粥 /素糉等等小食. 由之前地鐵站內做到而家新鋪, 地方大左又有幾個座位方便即買即食. 早前試過佢既冬菇粟米粥, 清清地幾好, 今日見到佢有蕃薯糖水, 只售 $8, 亳不猶豫人買下一碗堂食. 只見亞姐慷慨地畢上8成滿的黃/橙蕃薯, 取其一個較甜, 一個較香, 薑味及甜品皆適中, 在秋風起時間吃幾暖胃的, 而且可當成一個飽肚的晚餐!佢d涼茶有10 幾20 款, 都是即日煲, 試過不錯 ~
02-OCT-08 6:30pm

佢d涼茶有10 幾20 款, 都是即日煲, 試過不錯 ~
勁多即日煲涼茶
又香又甜
又香又甜
2008-08-14 49 瀏覽
As this shop is located in Kwai Hing, not much choice around there to eat.So sometimes I would get some snacks from here, dosnt taste that good, also the woman who serves you has an atitude problem, she tries to be quick, so if your slow or still deciding, she ignores you.Unless there is no other choice, I would not come here.

2008-08-11 54 瀏覽
平時搭完mtr,肚餓,就會買盒齋番家食,酸齋*一盒齋(大):ok~平時只係叫全部酸齋,因為酸齋好味(自己喜歡),今日就咩都要,有咖哩齋,豉油齋,酸齋,齋cha燒等等....其他齋麻麻....特別係咖哩齋,可能係自己唔喜歡..所以覺得lee間d咖哩齋特別唔好味~*糯米卷:妹妹食,佢話ok,不過不失,d糯米太淋,痴埋一舊,仲有好多好多間鋪頭好過佢~
平時搭完mtr,肚餓,就會買盒齋番家食,酸齋

糯米卷
2007-11-21 49 瀏覽
雖然試過一次間野d野唔好食.不過成日放工經過.又心思思想試埋其他野...齊鹵味($6 兩款): 唔好食..口味做得唔好~齋鴨腎唔夠硬.口感一d都唔似真果d鹵味..我覺得葵涌廣場地下果間【如意素食】d齋鹵味好食好多..由其是齋鴨腎.口感同味道都好好~燒賣($5 兩件): 大大件.食落都ok既.不過可能我放工果陣已經7點..d燒賣擺耐左.所以食落好凍.而且d邊有d硬..芋頭魚($3): 呢個勁難食.size大約得手指尾咁大到..咬落去芋頭味又冇.嘜味都冇.乾僧僧.我食左一啖就扔左喇!馬拉糕($5): 個阿姐係個蒸爐度拎出黎比我..所以有微溫(注意:係微溫.絕對唔係熱辣辣果d) 食落有好香既蛋味.我覺得有少少似食緊蛋卷.係間鋪入面黎講.都算係幾ok既一樣喇!白糖糕($4): 白糖糕都唔差.本身糕既厚度岩岩好!食落酸味唔大..得少少~甜度岩岩好..

紫米砵仔糕($4): 好難食.第一次食到冇味既砵仔糕.完全唔覺得佢有紫米味囉..至於質感係淋身既!要$4一件唔係平喎!芝麻糕($4): 呢個有芝麻味.雖然唔係香濃既.不過已經好過個紫米砵仔糕嫁喇..口感係好糕既糕..唔係淋身既!羅漢果茶($12): 大支裝$12..比起其他涼茶鋪或者係健康工房果d平..飲落口甘甘甜甜.唔錯!有好有唔好..中立啦..

有好有唔好..中立啦..