2019-09-24 1177 瀏覽
見天氣稍涼,去黃金海岸行下,同專登嚟Resto 食晚飯。未夠6 點入去食,因為晏d人多, 枱與枱之間好迫⋯好耐無飲佢嘅朱古力奶昔,專登叫嚟飲。 但好甜⋯Iced Cappuccino 就正常味道。專登嚟食佢嘅蜆肉意粉,意粉仍然好味 只係蜆肉太瘦~叫左個夏威夷pizza (Hawaii Delight pizza) 中size 薄底,味道ok海鮮Risotto 味道ok , 反而雞肉串燒 (chicken satay) 肉好‘鞋’,個醬汁麻麻,可以唔食 食食下開始多人,waitress 一見食完就即刻收碟,坐多一陣都無可能 ⋯⋯咁耐無嚟,價錢費左就一定,但質素真係不及以前,又要趕住走,短期內都唔會再嚟食了~

見天氣稍涼,去黃金海岸行下,同專登嚟Resto 食晚飯。

未夠6 點入去食,因為晏d人多, 枱與枱之間好迫⋯

好耐無飲佢嘅朱古力奶昔,專登叫嚟飲。 但好甜⋯

Iced Cappuccino 就正常味道。

專登嚟食佢嘅蜆肉意粉,意粉仍然好味
只係蜆肉太瘦~

Linguine  Vongol

海鮮Risotto 味道ok

2019-09-22
2019-09-23 751 瀏覽
唔知點解咁多好評!星期五晚點了二人餐,野菌pizza數到有幾粒菇,沒有其他料,只有芝士!餅底又唔係薄脆,唔係鬆厚!個西冷牛扒仲差!三分一係肥膏,五成熟都搞到咁鞋!真係佩服!一次算!點會有下次呢!唯一salad係ok既!餐湯,茶餐廳既羅宋湯仲好飲!
唔知點解咁多好評!
星期五晚點了二人餐,
個西冷牛扒仲差!三分一係肥膏,五成熟都搞到咁鞋!真係佩服!
一次算!
點會有下次呢!
唯一salad係ok既!
餐湯,茶餐廳既羅宋湯仲好飲!
2019-08-11 1173 瀏覽
去年開始,生日節目是在香港的酒店渡過,今年選了黃金海岸酒店,有家人陪伴,海景,沙灘,從凌晨到晚,眾多朋友的祝福訊息,紅包,蛋糕,足矣。最後當然少不了來頓美味的晚餐,從海水裡玩了兩個小時出來,我們都已飢腸轆轆,最後選擇了在黃金商場的義大利餐廳。室內已滿座,當晚氣溫只有20幾度,涼風習習,我們坐在室外,人流不多,頗有度假感覺。首先登場的是海鮮披薩,我們要的是Thin & Crispy 的餅底,芝士和海鮮份量都很大方,芝士拉絲,吃到條狀的新鮮魷魚,很快被瓜分完畢。再來的是醬烤豬仔骨,才129塊,份量比澳洲或者美國餐廳的份量更大,但價格卻只有它們的1/2,甚至1/3醬汁很濃但並不咸,肉質烤得非常酥軟入味,小姪女大讚好吃,連老爸也讚不絕口。伴碟的炸薯外脆內粉,老人家小朋友都大愛。老媽最愛牛油果,所以選了香芒大蝦牛油果沙拉,材料新鮮,醬汁開胃可口,唯一美中不足的是牛油果還沒熟透,竟然是脆的,像青泰芒的口感。紐西蘭青口是餐廳的Signature Dish, 有別於常吃到的白汁做法,這裏的做法是泰式,加了辣椒和蒜蓉,微辣香口,吃得到的鮮味最後上場的是烤牛肉千層麵,同樣有我們都愛的芝士,但麵的份量偏少,

海鮮披薩

醬烤豬仔骨

香芒大蝦牛油果沙拉

紐西蘭青口

最後上場的是烤牛肉千層麵,同樣有我們都愛的芝士,但麵的份量偏少,還是因為我們太愛的原因,所以感覺不夠吃

烤牛肉千層麵

世界很大很美,希望我們都能繼續努力開心生活,愛自己,愛家人,愛朋友,愛我們的家。

2019-08-06
海鮮披薩
醬烤豬仔骨
香芒大蝦牛油果沙拉
紐西蘭青口
烤牛肉千層麵
2019-07-28 842 瀏覽
香港黃金海岸係近沙灘所以好多人都想過黎慢活一下😻餐廳種類雖然唔多有d店舖價格也較高而這間西餐廳店性價比不錯👍🏼Ribs 佢肉嘅比例都唔會剩係得啲骨而且佢嘅醬烤汁好味卡邦尼 佢意粉嘅口感還可以 以佢嘅味道個人認為唔夠香芝士味唔濃 可以再好啲炸魚薯條 魚嘅肉質唔會鬆散炸粉吾厚👍🏼而且薯條真係熱辣辣飲品方面選擇都多有milkshake mocktail cocktail 等 三款我哋都有點 我同三五知己去飲杯野傾個計係一個幾好嘅選擇佢嘅份量都好多 細食嘅朋友 一人叫一個主菜應該會食唔晒
香港黃金海岸係近沙灘所以好多人都想過黎

我同三五知己去飲杯野傾個計係一個幾好嘅選擇
佢嘅份量都好多 細食嘅朋友 一人叫一個主菜
應該會食唔晒
2019-06-04 1040 瀏覽
自己住喺附近咁耐都仲未試曬黃金海岸商場所有餐廳。 見今日有時間,六點就嚟到喇!有少少落雨所以都唔係咁多人,本來去咗隔離中東餐廳,跟住發覺好似快餐店🙄 就行返出嚟😌成日行過呢間意大利餐廳裏面都好多人,於是入去試下啦!兩個人唔食得幾多嘢,不過預咗要打包㗎啦。首先叫咗個青口, 廚師用好多材料去炒呢個青口。好惹味!好香!呢個好食非常推介 佢配嘅蒜蓉包,點埋啲汁食一留第二樣叫嘅就係蟹肉意粉 🍝好好食好多蟹肉 🦀seasoning做得啱啱好好耐冇食過咁到位的 🍝比個Like 個chef!去意大利餐廳當然要試佢嘅pizza 🍕嗌咗最典型嘅至尊pizza 厚批。因為大碼同中碼差20蚊,所以我哋都係叫個大嘅,食唔曬打包返屋企。 但係呢度嘅pizza比較遜色 做得麻麻地....希望佢哋繼續努力。順帶一提今日見到個後生鬼仔乜都唔識,唔知係學生定係新請,不過好靚仔

NZ mussels

佢配嘅蒜蓉包,點埋啲汁食一留

好耐冇食過咁到位的 🍝比個Like 個chef
Crab pasta

做得麻麻地....
Supreme Pizza

2019-05-30
NZ mussels
Crab pasta
  • Crab Pasta
2018-10-30 1757 瀏覽
一班朋友去左位住黃金海岸附近既朋友屋企,本來想bbq。最後太趕book唔到,於是只好叫外賣,試下呢間野。7個人叫左1)炸雞翼 (4/5)- 成盆雞翼,份量十足,好味!2)pizza (3/5)- 全晚最無驚喜食物,不過都幾好味3) 炸尤魚圈 (4/5)- 尤魚香趣可口,配埋他他汁一流😋4)燒雞白汁意粉 (5/5)個人意為最好食既食物。白汁有cream又滑,燒雞好入味又香口!5)燒汁豬肋骨 (4/5)份量好大,同pizza做combo套餐,抵食!全餐咁多人都係$140per head.仲要食淨一半,下次開party encore!

7個人叫左

1)炸雞翼 (4/5)- 成盆雞翼,份量十足,好味!

2018-10-26
外賣送餐
2018-10-16 1412 瀏覽
星期日冇節目同女朋友由三聖沿著海邊步行到黃金海岸 行來行去每間餐廳都充斥著人流千挑萬選 揀左呢間餐廳因為想食pizza充被人家pizza 吸引進去~果然冇揀錯 叫左個秘制雞肉pizza 醬汁係用左少許酸辣醬我一個人食左四分三個 餅底夠脆口芝士味厚材料夠份量~~😽😽因爲食中午餐🥣我地叫左兩樣野仲有個沙律🥗 烤牛肉好香口 肉質好夠味 沙律夠多元化 有牛油果🥑蛋 香葉 蕃茄仔~仲有脆煙肉感覺好fresh 仲叫左一杯ice coffee 一杯hoegaarden咁就享受了一個下午值得推薦餐廳
星期日冇節目同女朋友由三聖沿著海邊步行到

仲叫左一杯ice coffee 一杯hoegaarden
咁就享受了一個下午
值得推薦餐廳
2018-05-22 1818 瀏覽
bad experience! pizza very few ingridents and taste normal. And most important the large size should be 14 inches but actually just around 12 inches. I ask the staff and they replied impolitely and just claimed the dish size is 14 inches. Ribs is also dry and tough!
2018-04-02 2093 瀏覽
之前已經去過黃金海岸, 但這是第一次夜晚時分到來...隨意逛了一逛後便開始選擇晚餐的地點, search完一輪後選了我們都愛吃的西餐。由於進去前已經在門外瀏灠過餐牌, 所以就坐後隨即可以點菜:這家餐廳價錢以意大利菜來說不算昂貴, 每道菜大約100元上下, 我們照平常的習慣點了一份意粉和一個pizza。第一道是簡單之餘又符合我們口味的香蒜蜆肉扁意粉, 首先扁意粉的質感合格, 是我們喜歡的軟硬度, 而且意粉也算入味, 有蒜香味之餘也帶香辣的味道。 唯一失色之處是蜆肉令人稍為失望, 因為蜆肉較細粒而且不夠新鮮, 甚至有沒有煮開口的蜆!下一道是秘製雞肉薄餅, 我們點了中批, 有10吋size (小size 和大size 分別有8吋和12吋, 各位可以按需要選擇喔!)相比意粉, 這個Pizza令我更為驚喜!它的材料非常豐富, 批底厚薄適中, 醬汁偏甜但配上蛋黃醬, 整體而言, 每一口pizza都不會有空虛的感覺, 不過10吋pizza對我們兩個人來說亦說大件, 下次選擇細size會比較適合。由於這裡的cocktail大部份都統一價錢在$65, 最後我們貪心地每人點了一cocktai (已經記不清
之前已經去過黃金海岸, 但這是第一次夜晚時分到來...
由於進去前已經在門外瀏灠過餐牌, 所以就坐後隨即可以點菜:

由於這裡的cocktail大部份都統一價錢在$65, 最後我們貪心地每人點了一cocktai (已經記不清名字了), 只記得前方那一杯是草莓味, 而後方則有紅莓汁, 兩杯cocktail都不算出色, 但如果真要選的話, 紅莓口味會優勝一點點吧!

三樣東西綜合評價後, 我們都認為這家餐廳只屬不過不失的等級, 如果沒有其他更心儀的餐廳, 也大可在此試試它們的pizza喔!
2018-03-10
2017-09-11 3286 瀏覽
已經係第二次來,今次係幫朋友慶祝生日(雖然係遲咗一個月),朋友叫我揀餐廳我就揀咗呢間餐廳,希望佢哋覺得我冇介紹錯啦!呢間餐廳係喺黃金海岸,如果大家揸車入嚟應該都會覺得方便嘅,我哋呢啲學生就唯有搭車去屯門市中心再轉巴士入嚟啦,不過冇塞車好快就入咗嚟啦。 呢間餐廳嘅侍應大部份都係講英文,如果大家唔識讀嗰啲字指住都可以對於黃金海岸其他餐廳黎講,呢一間算平!我自己個人就最鍾意食呢一間嘅ribs,個醬汁好正但係沙律就麻麻哋,鹹左D,如果用黑醋會更加好

烤雞巴馬芝士沙律
香蒜蜆肉炒扁意粉
魷魚圈
2017-09-10
香蒜蜆肉炒扁意粉
魷魚圈
2017-07-12 2324 瀏覽
今日係去朋友屋企到開PARTY, 順便慶祝一下生日......(又大一歲T_T).......屋主美女廚神唔得閒煮飯,咁就唔好煩啦!都係叫外賣pizza算啦~岩晒一班人食又唔洗諗麻~!!由於美女廚神屋企比較偏少少,以我所知就出名D既PIZZA鋪都唔會送入黎。。咁就打去黃金呢間Resto到訂啦~ (其實呢個月第2次食Resto, 上次去男朋友同學入伙飯?都係叫呢間~)上次食過都唔錯~早早打定電話問定會唔會送先~又好好彩真係送喎!!由於有朋友係唔食牛既,所以呢日都無order到任何牛既食物~首先就有Curly Fries $70 啦!唔夠多茄汁同比較乾身,食幾舊已經感覺到自己好熱氣XD再黎就叫左個Asian Platter, $135有D咩呢?就有咖哩角,春卷,沙嗲雞串同洋蔥圈其中。。沙嗲雞串又係勁dryyyyyyyyy。。其他3款都幾好食,由其係個洋蔥圈,食落仲有洋蔥生生地先有既刺激辣~再黎就叫左穩陣之選, Carbonara $125都幾漏同濃味既, 略鹹, 份量都有一個叮得既食物盒, 算ok啦!再叫左個南瓜蘆筍意大利飯 $115唉, 打食評呢刻先記起自己係叫左呢個飯,一路由開盒到食左

岩晒一班人食又唔洗諗麻~!!

上次食過都唔錯~早早打定電話問定會唔會送先~
又好好彩真係送喎!!

再黎就叫左個Asian Platter, $135
有D咩呢?就有咖哩角,春卷,沙嗲雞串同洋蔥圈
其中。。沙嗲雞串又係勁dryyyyyyyyy。。

再黎就叫左穩陣之選, Carbonara $125

再叫左個南瓜蘆筍意大利飯 $115
唉, 打食評呢刻先記起自己係叫左呢個飯,
一路由開盒到食左一啖都以為係蕃茄?飯, 因為好紅色。。
味道真係好一般。。。。食剩得最多既食物!!

再黎就係Dinosaur Ribs -Full $225
上一次食都覺得好大份, 每支骨都好多肉
但係今次呢份, 每支骨都好少肉, 又乾身....失望!
呢個骨係會跟埋wedges, 唔想食都可以加錢揀轉其他side dishes!

呀, 差d唔記得左仲有叫到 buffalo chicken wing $125
errrrr...都係好乾.......

最後主角梗係pizza啦!!!
睇相都見到我地叫左2款pizza,
一款係Margarita Pizza , L $135
一款係Seafood Lover Pizza, L $149

海鮮果款, 一打開個盒都幾失望, d海鮮睇落好細粒!!!
但係味道又出奇地幾好, 好有海鮮味嫁喎, 真係估唔到~~

反而個芝士睇好似好多芝士.....(其實因為都無其他配料XD)
食落又無乜芝士味..........所以都無咩人揀>_<!!!

最後食剩好多野啊, 做晒大晒鬼添~
以上係預8人份量!! 下次再叫要小心d 叫唔好食剩咁多先得~~~~
2017-07-07
20 分鐘 (外賣送餐)
  • Seafood Lover Pizza
2017-07-11 1614 瀏覽
Seafood risotto哩個海鮮燴飯賣相唔錯入面嘅海鮮份量唔算多但個人認為都算足夠燴飯食落有咬口 口感唔錯Blue swimmer crab linguine哩碟扁意粉味道唔錯食落煙煙韌韌 如果入面嘅配菜多返啲就好啦Meat love pizzaPizza材料好足賣相同味道都唔錯值得一試
Seafood risotto

Pizza材料好足
賣相同味道都唔錯
值得一試
2017-05-18 1553 瀏覽
想揸下車去食飯,又唔想太遠話去大縫20分鐘車程嘅黃金啦😃一定有位丫嘛😆其實呢度餐廳唔多,就是但揀間啦😅叫咗一個2人set加闊麵試下先...2人餐有2個湯同2杯汽水湯,類似好稀嘅薯溶質地幾香,幾好味海鮮拼盤炸蝦大大隻,又juicy仲有炸蠔,魷魚圈同薯圈,正👍🏻燒豬骨BBQ醬好惹味豬骨唔靱唔鞋,有驚喜其實2個人食都飽飽地!牛肉醬千層闊麵芝士拉絲㗎😆😆😆😆好香,又唔會焗到乾爭爭最後汁都撈埋😂
想揸下車去食飯,又唔想太遠
話去大縫20分鐘車程嘅黃金啦😃
一定有位丫嘛😆
其實呢度餐廳唔多,就是但揀間啦😅
叫咗一個2人set加闊麵試下先...

2人餐有2個湯同2杯汽水
湯,類似好稀嘅薯溶質地
幾香,幾好味

海鮮拼盤
炸蝦大大隻,又juicy

仲有炸蠔,魷魚圈同薯圈,正👍🏻

燒豬骨
BBQ醬好惹味
豬骨唔靱唔鞋,有驚喜

其實2個人食都飽飽地!

牛肉醬千層闊麵
芝士拉絲㗎😆😆😆😆
好香,又唔會焗到乾爭爭
最後汁都撈埋😂
2016-12-28 2460 瀏覽
食過兩次,岩哂年青人,食物改良過,係香港人口味,但又不失外國風情,兩次都係坐外面,環境唔錯,係啲坐椅唔太舒服坐唔耐,同埋一食完即時有人黎執碟,想坐耐少少既,記得留返大半杯野飲,會坐得無禁唔好意思!野係好食既,個“牛肝菌意粉”係超級好食,仲有“炸芝士”都好正,黃金海岸啲餐廳黎講,算平!啲ribs同扒都大大件,味道中上!蔬菜好似係得沙律,岩哂食肉獸!
食過兩次,岩哂年青人,
食物改良過,係香港人口味,但又不失外國風情,
兩次都係坐外面,環境唔錯,係啲坐椅唔太舒服坐唔耐,
野係好食既,個“牛肝菌意粉”係超級好食,
仲有“炸芝士”都好正,
黃金海岸啲餐廳黎講,算平!
啲ribs同扒都大大件,味道中上!
蔬菜好似係得沙律,岩哂食肉獸!

2016-04-10 4684 瀏覽
Overall quite satisfied with tonight meal. Italian food is always my favorite(; In Hong Kong, not every restaurant offering risotto so we ordered two risottos but only this mushroom risotto was aromatic and soft. Seafood risotto was unpredictably sour... The most delicious dish was Fettuccini Salmon, so creamy and milky, made me falling in love withResto Deluxe Pizza was full of cheesesss and also my lover.Dinosaur Ribs within my expectation, just a bit dry, really can't compare with those I've
Mushroom Risotto
Seafood Risotto
Fettuccini Salmon
Resto Deluxe Pizza
Dinosaur Ribs within my expectation, just a bit dry, really can't compare with those I've tried in America. American Ribs are the best!
Dinosaur Ribs (Full)
Honestly, the portion of each dish was out of my expectation. The dishes were larger than it looks. We're fully contented(;
However, the services were bad! They're too passive to serve the customer...
2016-04-10
Mushroom Risotto