2017-10-09 597 瀏覽
我少去食意粉屋,但兩星期前,和同事去過尖沙咀分店食午餐,好好味,但今晚諗住同朋友去試下旺角呢間,叫左過398嘅二人套餐,先來龍蝦湯,苦嘅,勁難飲,3個人共飲左半碗,就投降,而豬仔骨,一d都吾好食,P i ZZa,都算0K,最後食左半份豬仔骨就走左,去左朗豪坊再食其他嘢。
龍蝦湯,豬仔骨
2017-10-09
2017-08-16 547 瀏覽
我們三個人點了很多東西~一個二人餐再加芝士火鍋~ˊ_>ˋ 個二人餐,超級好味尤其是龍蝦意粉~簡直係大愛~ 前菜還要是我最愛的哈密瓜火腿~ 不得了的晚餐~然後我們叫了特飲! 不過杯野好鬼甜~ˊ_>ˋ重點就是芝士火鍋, 不過我食咗兩個包同一塊肉就無食!係幾好食嘅~不過食咗兩啖你就唔會想再食囉!因為你已經好飽——搞到食唔落其他嘢囉~

我們三個人點了很多東西~
一個二人餐再加芝士火鍋~ˊ_>ˋ

個二人餐,超級好味
尤其是龍蝦意粉~簡直係大愛~

前菜還要是我最愛的
哈密瓜火腿~

不得了的晚餐~
然後我們叫了特飲!

不過杯野好鬼甜~ˊ_>ˋ
重點就是芝士火鍋

不過我食咗兩個包同一塊肉就無食!
係幾好食嘅~
不過食咗兩啖你就唔會想再食囉!
因為你已經好飽——

搞到食唔落其他嘢囉~

2017-08-11 368 瀏覽
生日同朋友仔近近地來到這裡食晚餐,其實好少食意大利野既我,經過這一餐突然喜歡上了。 首先要讚既係佢地服務態度好好,我地冇留意時間,佢地都唔會話收曬野趕我地走。 下次唔會阻你地收工嫁啦haha. 之後我地點左好多唔同美食,一定有我最中意既闊條面,而這間肉醬千層闊條面真係幾好味,又唔會焗得太硬,仲有芝士波菜唔會太老。 現在有個set餐竹篙帶子湯真係要試下,飲完仲想飲。 下次去一定要試更多款式美食,好開心既生日飯。
下次去一定要試更多款式美食,好開心既生日飯。
2017-06-16 447 瀏覽
平時番工帶飯多,人工得雞碎咁多要慳d 洗😂難得happy Friday 唔帶飯緊係要食好小小啦🤓~.勁耐無食意粉屋呀喂記細細個陣要扭計先有得食(呀爸呀媽一般覺得貴 同唔抵食😆).好!黎個set lunch 先價錢適中啦起碼包一個湯 一個包 一個沙律 一個主菜同一杯飲品.食西餐必點紅湯好飲 好濃味 夠酸 有小小小辣包唔硬 都算鬆軟嘩 仲有一小塊Parma ham又有芝士塊 我覺得我賺左 哈哈哈哈雖然個份落望落去好似唔大但由於又湯又包又沙律其實我都已經飽左 5成女士們其實真係岩岩好唯一美中不足係,唔知個日係味人手不足呢,落餐飲好耐之後先到呀😷😷😷😷
勁耐無食意粉屋呀喂
記細細個陣要扭計先有得食(呀爸呀媽一般覺得貴 同唔抵食😆)
好!黎個set lunch 先

女士們其實真係岩岩好

2017-06-09
午餐
2017-06-15 360 瀏覽
爸爸媽咪是這裡的會員,所以提議我來一起吃午餐,而我很早前只是去過一次,所以特別有新鮮感。這間店原來有兩層,1/F未坐滿所以樓上没有開放,環境潔淨舒適。午餐有Lunch Special,湯+包、沙律、主菜及飲品,價錢實惠,菜色都適合我們,如果這些揀不到,另有餐牌可供選擇。我們點了三個Lunch Special :3碗蘑菇森林忌廉湯配橄欖意大利香草軟包幾乎全碗都有蘑菇粒的忌廉湯,濃濃蘑菇味,覺得最好飲,很美味。淡淡的香草味麵包,鬆軟可口,不錯。風乾牛肉清新沙律少少咸香味道的parma ham,有咬口,而其他材料有小蕃茄、沙律菜、醬汁等,口感清新。意式雙龍特色飯 (小龍蝦及龍蝦汁)鮮味獨特的龍蝦汁意大利飯,有蘑菇和蕃茄做配菜,味道濃郁而不俗,小龍蝦肉彈牙爽口,材料豐盛,做得非常好的特色飯。橄欖油香煎魚柳。香草醬鮮茄茸意大利粉大大條魚枊煎得香脆可口,與鮮茄茸意粉一起吃,很惹味!夏威夷式薄餅 Pizza 餡料有加拿大煙肉、菠蘿,料雖然少,但鬆脆可口,沒有膩的感覺,都不錯。3杯熱即磨咖啡香濃幼滑,不是一般餐廳製作的咖啡味,我們飲後都讚不絕口!價格實惠,味道質素很好,非常美味,感覺每一款都用心製造,

我們點了三個Lunch Special :

3碗蘑菇森林忌廉湯配橄欖意大利香草軟包

風乾牛肉清新沙律

意式雙龍特色飯 (小龍蝦及龍蝦汁)

橄欖油香煎魚柳。香草醬鮮茄茸意大利粉
大大條魚枊煎得香脆可口,與鮮茄茸意粉一起吃,很惹味!

夏威夷式薄餅

3杯熱即磨咖啡
香濃幼滑,不是一般餐廳製作的咖啡味,我們飲後都讚不絕口!

價格實惠,味道質素很好,非常美味,感覺每一款都用心製造,我很喜歡這裡,相信會較多來光顧啊!
2017-06-14
午餐
  • 蘑菇森林忌廉湯
  • 意式雙龍特色飯
  • 風乾牛肉清新沙律
  • 熱即磨咖啡
2017-06-07 227 瀏覽
和朋友去海洋公園玩了整天,累了乘車到旺角,想吃Pizza又剛好在信和附近,所以就到了那邊的Spaghetti House吃晚飯。因為平日多點套餐,今天想試試特別的菜式,所以前菜主菜分開點。沙律選了無花果西班牙火腿藜麥沙律,好喜歡它的味道,又light又清新、藜麥又健康,最適合在減肥中的我們啊~ 主菜Pizza點了煙肉大啡菇黑松露醬薄餅和日本魷魚墨汁意大利粉。Pizza很滿意,送到枱時是熱呼呼的,一拿起還拉出條條芝士絲,好棒!不過最印象深刻還是它的黑松露醬,未吃已經嗅到一陣陣濃烈的香味,吃下去很juicy,大滿足! 至於意粉,雖然沒比Pizza有驚喜,墨汁不太香濃,但帶子「啖啖肉」很大隻、魷魚炒得好香意粉口感亦不錯。 整體而言今晚點的菜式全部也很不錯啊。特別是pizza,會再想吃!唯獨美中不足的是當晚店員不小心走了單,讓我們等了很久。。作為賠禮,我們免費吃到了他們的香烤雞翼!雖然忘了菜式的名字,但那個也非常好味 。(下圖)

2017-05-27 178 瀏覽
果日去LEE座大廈度做FACIAL,臨上去前見到SH有下午茶叫價錢仲要好大眾化所以完左個FACIAL就落左去試餐牌忘了拍但上面有好幾樣野我都想食最後叫左LEE個, 有幾樣吾同小食的分享盤入面有煙三文魚,蕃茄,薯條,春卷: << 正正常常冇特別雞亦 << 最吾好食係佢...好似冇乜調味咁餐飲要了咖啡, 是濃味那種, 好岩我口味
果日去LEE座大廈度做FACIAL,
臨上去前見到SH有下午茶叫
價錢仲要好大眾化
所以完左個FACIAL就落左去試
餐牌忘了拍
但上面有好幾樣野我都想食
最後叫左LEE個, 有幾樣吾同小食的分享盤
入面有
煙三文魚,蕃茄,薯條,春卷: << 正正常常冇特別
雞亦 << 最吾好食係佢...好似冇乜調味咁

餐飲要了咖啡, 是濃味那種, 好岩我口味
2017-05-17 160 瀏覽
朋友生日打算食意粉屋慶祝,但質素真係大不如前。先講食物,有set dinner 選擇,因為同朋友想食既野都係個set dinner menu入面有 咁就直接嗌左3個set! 普遍所有主餐都好重味精好鹹🤢🤢真係食兩啖都唔多想再食 同埋分量好細 男仔朋友一個set dinner 都唔夠食再講服務態度 我地個set包飲品一杯,一直都未到,差唔多食哂啲野再追問多兩次先俾杯飲品我地😐 同埋我地預備左生日蛋糕 嗌佢上蛋糕 都等到10分鐘先上到 🤦🏼‍♀️蛋糕仲有啲變左型🤕真係可一不可再👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
朋友生日打算食意粉屋慶祝,但質素真係大不如前。
普遍所有主餐都好重味精好鹹🤢🤢

真係可一不可再👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2016-07-17 1064 瀏覽
假曰係旺角,食晚飯時間9點,竟然完全唔使等座,而且環境唔錯,但食物質素就一般。叫左classic set, 真的好伏!紅湯太咸,白湯就還可以,有大量蘑菇tim!ps:呢點要強調下,因為好多餐廳忌廉湯又水又無湯料。超級雜錦pop up pizza, 得中間有料,個邊就好脆,成個pizza得個邊好味,因為牛肉非常膻。而肉醬意粉,個汁唔錯,但太少肉醬,麵太多,攪拌完,變得成個麵好乾!

叫左classic set, 真的好伏!
紅湯太咸,
白湯就還可以,有大量蘑菇tim!
ps:呢點要強調下,因為好多餐廳忌廉湯又水又無湯料。

2016-07-17
2016-04-11 811 瀏覽
同朋友聚會想食西餐,結果揀左意粉屋意粉屋必食“龍蝦帶子天使麵”,料很多,龍蝦肉彈牙,配上龍蝦湯味既醬汁,好香濃,好夾以前“蒜蓉飽”是很脆口的,而家轉左都香蒜蓉味,但冧身的,以前好食d黑椒蜜汁雞亦,中意佢甜甜地,好多蜜汁,黑椒又能提昇雞肉既鮮味
同朋友聚會想食西餐,結果揀左意粉屋
意粉屋必食
2015-04-24 824 瀏覽
星期五晚一個人在旺角行完街想找一間坐得舒舒服服的餐廳享用一個一個人的晚餐所以就來了意粉屋首先點了個田螺薯蓉味道不錯而且田螺的份量也不少薯蓉的咸度剛剛好然後還點了個帶子墨魚汁意粉意外地有很多粒帶子不過較差的是不夠鮮甜幸好的是那墨魚汁救了整道意粉香濃的墨魚汁香味
星期五晚

不過較差的是不夠鮮甜
幸好的是那墨魚汁救了整道意粉
香濃的墨魚汁香味
2015-04-18 525 瀏覽
我都好耐無去過意粉屋了。呢晚係我和我男友相識後第一次約會,而且旺角呢間意粉屋既野都幾好食啦,咁我一於寫番篇食評啦。我們約 7 點半去到意粉屋,呢晚都幾多人呀,等了 15 分鐘至有枱俾我地,都算快啦。田螺焗薯蓉薯蓉的賣相都唔錯,既有薯蓉的軟滑口感,上面焗得有少少金黃的焦,又有少少脆脆地。田螺上面有好多蒜蓉,係有幾重蒜蓉味,味道都ok。炸鷄籃 (配薯條)炸鷄皮炸得卜卜脆,好香口,不過有些油。鷄籃入面有炸鷄翼和炸鷄下腿,煮得夠熟,肉質都頗嫩滑。薯條都炸得好香脆。我發覺我們兩個都好鍾意食薯蓉和芝士肉醬之類的東西~ 我們好心靈相通地,一致都好想食蕃茄肉醬千層闊條麵。上面舖上焗好的芝士,溶左入去千層麵上,有少少膩但係我好鍾意,肉醬都少少蕃茄的甜酸味,只是闊條麵稍為稔左少少。呢度三碟餸,份量都頗多架,我們兩人都食唔晒。我們食了約 $300,價錢都算合理。我們九點食完,食完都仲坐係度吹水無所不談,傾得好開心,而且桌面有好大支水,任飲唔嬲,我們坐到 10 點都無人會趕客,我覺得呢度都係吹水既好地方。

田螺焗薯蓉
田螺焗薯蓉
炸鷄 (配薯條)
肉醬千層闊條麵

2014-06-06
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
炸鷄 (配薯條)
  • 炸鷄籃
2014-06-22 656 瀏覽
好耐冇食過意粉屋了,因上次唔好經歷所以對佢冇咩好感,但差唔多4點約左朋友唔知食咩咪上去試下,諗下午茶都唔會差得咁緊要吧!入到去侍應都會問要暖水定凍水,呢個我係好欣賞的款式唔太多好容易選左3份餐,份量都唔細,坐得都舒服又唔太嘈,最喜歡係個pizza,好脆好鮮蕃茄味,蕃茄湯天使麵就一般,另外薯條香草包都好味,杯朱古力好濃好滑,整體嚟講都唔錯,可以下次再去
入到去侍應都會問要暖水定凍水,呢個我係好欣賞的
,整體嚟講都唔錯,可以下次再去
2014-06-12 458 瀏覽
朋友真利害又有優惠卷 我無所謂咁一於逢陪 今日照舊兩個人 照舊去呢間,吾同的就是食物 當然要試試其他有乜好食 公司三文治蘇格蘭煙三文魚沙律 雜錦薄餅同煙三文魚法包 首先落枱的是三蘇格蘭三文魚沙律三文魚朋友食話好香好味 我食巴拿馬火煺同沙樂美腸仔 係切得很薄,不過老實講 食落口感覺那陣煙昏味好不習慣 個人感 果陣好似臭味,cut少少巴拿馬火煺比朋友佢話好正潻生菜好新鮮,鏍絲粉有少量,撈埋個汁食幾特別 雜錦薄餅同上次一樣,所以吾介紹 今日食煙三文魚跟法包好似好大份 擺設好似熱九一條長法包 餡料入面有多片煙三文魚,蕃茄片 當然仲有沙律醬反而煙三文魚又幾香 感覺同果陣沙樂美腸完全吾同諣 個汁甜甜地,三文魚咸咸地 個法包硬硬地好脆口,充滿口感 可惜伴碟薯條炸得過火,只有揀部分食 公司三文治,餡料有雞肉片,雞蛋 火煺,蕃茄沙拉汁,麵包吾夠脆 味道普通我地兩人揀三杯咖啡 一個湯,朋友飲湯,不過上次都介紹過湯 ,咖啡價錢仲平過上次 四份餐合共172都算可以吧
朋友真利害又有優惠卷 我無所謂咁一於逢陪
今日照舊兩個人 照舊去呢間,吾同的就是食物
當然要試試其他有乜好食 公司三文治蘇格蘭煙三文魚沙律
雜錦薄餅同煙三文魚法包 首先落枱的是三蘇格蘭三文魚沙律
三文魚朋友食話好香好味 我食巴拿馬火煺同沙樂美腸仔

果陣好似臭味,cut少少巴拿馬火煺比朋友佢話好正潻
生菜好新鮮,鏍絲粉有少量,撈埋個汁食幾特別
雜錦薄餅同上次一樣,所以吾介紹

今日食煙三文魚跟法包好似好大份 擺設好似熱九
一條長法包 餡料入面有多片煙三文魚,蕃茄片 當然仲有沙律醬
反而煙三文魚又幾香 感覺同果陣沙樂美腸完全吾同諣
個汁甜甜地,三文魚咸咸地 個法包硬硬地好脆口,充滿口感
可惜伴碟薯條炸得過火,只有揀部分食
價錢仲平過上次 四份餐合共172都算可以吧
2014-06-11
2014-06-04 405 瀏覽
五點幾想食個tea又想食西式野,就試下好耐無食既Spagehetti House啦呢個時間黎講都算係多人,原來佢宜家都有下午茶,吸到唔少客黎食下野飲下野吹下水啦咁當然係叫返兩份tea sets食下啦第一份tea set - 闊條麵新鮮焗起都算幾香,不過個面就焗燶左少少,味道方面合理,無咩驚喜第二個set - 酥皮龍蝦湯&煙肉蛋長通粉整返個肥仔湯,酥皮香噴噴好正,龍蝦湯味道好似無從前咁有蝦味而個煙肉蛋長通粉係cream sause底,對於佢既煙肉同蛋就有點失望尤其係個蛋......總體黎講加上環境尚算不錯
咁當然係叫返兩份tea sets食下啦

第一份tea set - 闊條麵
闊條麵

第二個set - 酥皮龍蝦湯&煙肉蛋長通粉
酥皮龍蝦湯
煙肉蛋長通粉
整返個肥仔湯,酥皮香噴噴好正,龍蝦湯味道好似無從前咁有蝦味
尤其係個蛋......

總體黎講加上環境尚算不錯

2014-05-31