2006-04-24 18 瀏覽
其實我好幾年無0黎食0野.不過見到近兩個食評,想講幾句.1./一間餐廳,生果沙律有幾好食呀??講下pizza,spaghetti 好過啦.2./Waiter 點樣推介,可以俾食客覺得有80%相似??有無講沙律入面有乜生果??3./"餐具無水積."好似有d 回應前一個post ga 投訴.{{{希望唔好係假食評,少少意見,可改善餐廳質數.}}}我自己就覺得:裝修後格調好0左.但座位與座位間太貼.食品& 服務就o.k.啦,唔會有驚喜0個隻.
其實我好幾年無0黎食0野.不過見到近兩個食評,想講幾句.
{{{希望唔好係假食評,少少意見,可改善餐廳質數.}}}

2006-04-22 20 瀏覽
我今日同幾個fds去食@@d人服務態度真係好好@佢地仲有同我地講d廚師推介@@d推介味真係同waiter講既野有八成相似呀~~我今日食個沙律@d鮮果真係幾好食呀~@d待應係我地出出入入都好有禮貌@都唔係太差@同埋餐具都冇水積@值得一試@
2006-04-21 1 瀏覽
我今日同幾個fds去食@@d人服務態度真係好好@入去既時候有講歡迎光臨@走又有講多謝晒@今時今日呀@麥當勞連呢句野都慳埋@我雖然係鐘意去快餐店@但E家我鐘意去呢間舖頭多過去快餐店@今日佢地仲有同我地講d廚師推介@@d推介味度真係同waiter講既野有八成相似呀~~我今日食個沙律@d鮮果真係幾好食呀~@仲有@整體呢講都好好食@唔算太差@值得一試@
仲有@整體呢講都好好食@唔算太差@值得一試@
2006-04-19 5 瀏覽
昨晚去點了$228套餐, 個燕麥Pizza(火局)到乾爭爭, 好硬, 好難食!服務差到死一! 經理成日唔記得客人剛剛的要求!!!!!!其他職員態度欠佳, 幾無禮貌!環境好(火局), 餐具有積!

環境好(火局), 餐具有積!

2005-10-17 4 瀏覽
那天下午去食,叫了Clam with Angel Hair and Mochaccino.等了好久,兩樣一齊到,杯mochaccino上面d cream已全部溶掉!我跟CAPTAIN投訴,他說:"幫你整番。"30秒後再送上,wow,真有效率,原來他的意思是加cream!!!並非換過一杯!而意粉更差!以為自己食冷麵!又油!又沒味道!足足飲了三大杯水!請都不會再去!
請都不會再去!
2005-07-17 1 瀏覽
問心,究竟食物質素緊要丫,定係服務態度呢?類似連鎖餐廳在這幾年無論在裝修格調及食物款式都進步了不少,值得一讚。但係近牌因為行開街有幾次dead air, 就分別到了三間不同的意粉屋食tea兼kill time. 服務係明顯改善中,好細心,好笑容,冷氣凍要披肩都有,但係d食物,尤其春卷,d皮就過厚(三間都係),仲係凍既,炸野好易比評語O家,另餡料到太粗喇,唔係興"厚切"O下話?係時候要檢討下。

2005-03-23 7 瀏覽
今日出去做完野, 去埋銀行都已經成4點幾, 忽然口痕想食cake,想搵個冇咁多人既地方, 係旺角來講, 呢度算唔錯,比較清靜!!叫左件cake, 得一款,唔知叫咩名, 佢\話係=homemade cheese cake, 件cake 個味好淡, 有d酸酸地,不過都接受到既, 食完冇咁滯!另外叫左杯青萍果菠蘿汁, 我個人覺得唔係咁好飲, 下次都係飲coffee 好d!!帶位個waitress 好nice,好好招呼& with sweet smile ~good bor~~總概來講, d 野食就一般啦, service 同環境都好~可能我去個陣都成4點半, 比較少人啦~

可能我去個陣都成4點半, 比較少人啦~
2004-09-01 2 瀏覽
因小妹上次甩底....今次便請大佬吃飯賠罪,得2個choice....一係pizza hut...一係這裡,當然我選spaghetti house其實我第2次食,上次已經年幾前,只不過不想再吃pizza hut不知食乜好,叫左2人餐:有湯,xxx crab soup---一般,無乜crab味我記得上次食豬仔骨不好食,今次有左飯同spaghetti:紅酒南瓜燴牛尾意大利飯---第一次食牛尾,都有4~5件,都不少肉,都ok~飯就普通,南瓜有些地方好硬,焗芝士火腿煙豆粉---原來即長通粉,老實真的好簡單普通....無特別加2杯drink其實不太值,特別焗粉= ="另加$15要左cheese cake....又不是我杯茶是軟淋淋,似cream不是cream 咁total:$230
因小妹上次甩底....
今次便請大佬吃飯賠罪,得2個choice....
一係pizza hut...
一係這裡,當然我選spaghetti house

不知食乜好,叫左2人餐:
有湯,xxx crab soup---一般,無乜crab味
我記得上次食豬仔骨不好食,今次有左飯同spaghetti:
加2杯drink

其實不太值,特別焗粉= ="
另加$15要左cheese cake....
又不是我杯茶
是軟淋淋,似cream不是cream 咁

total:$230
2004-08-11 8 瀏覽
之前個東亞promo我去試過個二人餐一來好抵, 二來個pizza 真係唔錯!我食的是希臘神話薄餅個餅底好鬆化出奇地比必勝客好甚至覺得比意粉屋的意粉更好食我係新世紀分店同呢間試過薄餅值得推介
之前個東亞promo
我去試過個二人餐
一來好抵, 二來個pizza 真係唔錯!

我食的是希臘神話薄餅
個餅底好鬆化
出奇地比必勝客好

甚至覺得比意粉屋的意粉更好食

我係新世紀分店同呢間試過
薄餅值得推介
2004-08-08 1 瀏覽
晚上同朋友食dinner.1) 三文魚沙律: 份量不大, 味道一般, 當頭盤食都ok2) 蜆肉天使麵: 味道好淡3) 薄餅(greece legend) : 好好味, 比pizza hut既更香脆, 芝士味更濃, 好surprised!!!雖然叫既食物唔多, 但可能個pizza 好飽肚, 所以最終打包左半個pizza走.環境普通, 跟其他意粉屋差不多, 無咩特色...服務態度十分好~~留返張發票, 一個月內憑票去同一間分店, 可有15% off discount添~
晚上同朋友食dinner.
1) 三文魚沙律: 份量不大, 味道一般, 當頭盤食都ok
2) 蜆肉天使麵: 味道好淡
環境普通, 跟其他意粉屋差不多, 無咩特色...
服務態度十分好~~
2004-07-01 0 瀏覽
這間意粉屋,是我比較去得多的一間,裝修完之後第二次去,上次去的時候,d食物都ok,只是沒有了那個特價的夜宵套餐,有d失望。但今次去,可能是食set lunch之故,所以食物和服務也不是太好。set lunch 有︰蒜蓉包︰平時order一客就熱辣辣,好好味,但今天就凍且硬。羅宋湯︰好多紅色的茄汁油浮上面,平時也不是這樣。沙律︰煙三文魚都幾好,用的是鮮果,維持水準。白汁蜆肉蝴蝶粉︰很一般,D味好似很淡,D蜆肉很韌。香橙什飲︰推廣期內,可免費改為香橙什飲、檸檬什飲和紅豆冰。我選了香橙什飲,一飲之下,我完全明白它為何叫香橙什飲,而非鮮橙什飲,因為它是用了濃縮橙汁溝梳打水。TOTALLY DISAPPOINTED,以前是用鮮橙汁(不肯定是鮮榨OR果汁先生之類。最過份的是,我吃完包,喝了兩口湯之後,侍應就把沙律、粉和飲放在桌上。到我喝完湯,吃完沙律,D粉已經半涼了,不好吃了。吃完粉,杯飲又已經不凍。
set lunch 有︰
羅宋湯︰好多紅色的茄汁油浮上面,平時也不是這樣。
沙律︰煙三文魚都幾好,用的是鮮果,維持水準。
白汁蜆肉蝴蝶粉︰很一般,D味好似很淡,D蜆肉很韌。
2004-05-16 3 瀏覽
今日go to there.d 野好正~
今日go to there.d 野好正~
2004-05-15 3 瀏覽
我第一次去呢間Spaghetti House,由於去係上樓舖,而且個門面唔係太吸引,所以初頭都無乜Expectation.但入到去原來裝修都唔錯.我覺得呢度D pizza好食過pizza hut,而且最欣賞佢地D service,個個侍應都好好,好有禮貌,值得一讚!
2004-04-12 2 瀏覽
新裝修完的意粉屋,唔.....無咩特別,反而無沙田個d咁正, 只不過係無以前咁殘今期有新menu,係個焗飯,焗寬條麵同salad,order了一個二人set, $218有招牌貨三文魚芒果salad,話得推介一定無食,三文魚多又新鮮, 唔會太咸太硬,芒果半邊半邊咁上,一碟salad有成二個半mango,salad係雜果底,有哈密瓜,密瓜,apple,菠蘿,雜菜, 好好味!好fresh!set有埋新菜式南瓜海鮮焗飯,原個南瓜上,有蝦,魚塊,魷魚,個賣樣認真一流,但味道太清,d飯好無味, 海鮮好似白恰咁,好淡,食到底, 個南瓜重焗到出晒水,底部d飯濕晒,好差,如果個飯可以加番d sauce入去做,一定會好味得多.
2004-02-01 2 瀏覽
PIZZA .我叫左一個珍什綿,同SEAFOODSEEFOOD 較釨EAT意粉超SUPPORT煙二文魚意粉
PIZZA .我叫左一個珍什綿,同SEAFOOD
SEEFOOD 較釨EAT
意粉超SUPPORT煙二文魚意粉