今晚預先用新城市Apps攞定位!去到剛剛好!推介!實在好方便!^O^!我和2位朋友小敍揀咗食「意粉屋」!沙田E間剛裝修完一排,改為更加開放式!出面近門口附近坐位較寬,裡面大廳坐位之間比較逼(裝修後明顯加多咗D位)!我們被安排坐𥚃面的單邊4人卡位!Nice! 感覺自成一角!!大家都想食燒豬肋骨,見到E個套餐其中一個主菜可以叫,所以就試下E個套餐(尚有幾款套餐)〜"珍嚐。夏日龍蝦盛宴套餐"$3981.「特式龍蝦湯(2客)」有少許龍蝦肉,味道一般。略嫌咸咗些少!2.「芝士焗黑松露醬蟹籽波士頓龍蝦米多。手造新鮮寬扁麵」個名好長!寬扁麵麻麻,口感比較乾;龍蝦肉質比較嚡,不夠鮮味!上面焗芝士內另有磨菇、黑松露醬極少。整體味道偏咸。3.「星級醬燒珍寶燒豬肋骨配美國瘋薯條」(自選主菜有多款可選其一)分量都不少!我們3個剛剛好!如果2個人未必食得曬!都幾溜!一向都幾鍾意食佢嘅豬肋骨!今次比較淋,一刀便切開了!個秘醬味道較比前濃味!今次偏咸!瘋薯條係原個薯切條,會間中見到薯皮,但好味!4.「即磨咖啡(2杯)」改為凍檸茶,普普通通。另散叫了「小食拼盆$88」有(香辣炸雞、炸洋蔥圈、瘋薯條、特色春卷、秘製豬肉

1972 瀏覽

今晚預先用新城市Apps攞定位!去到剛剛好推介!實在好方便^O^!我和2位朋友小敍揀咗食「意粉屋」!沙田E間剛裝修完一排,改為更加開放式!出面近門口附近坐位較寬,裡面大廳坐位之間比較逼(裝修後明顯加多咗D位)!我們被安排坐𥚃面的單邊4人卡位!Nice! 感覺自成一角!!大家都想食燒豬肋骨,見到E個套餐其中一個主菜可以叫,所以就試下E個套餐(尚有幾款套餐)〜
"珍嚐。夏日龍蝦盛宴套餐"$398

4.「即磨咖啡(2杯)」改為凍檸茶,普普通通。

另散叫了「小食拼盆$88」有(香辣炸雞、炸洋蔥圈、瘋薯條、特色春卷、秘製豬肉腸)豬肉腸同薯條都好味!洋蔥圈不夠脆口!一般!辣炸雞不夠入味!!春卷最吾好食(個餡吾得)!小食拼盆整體:麻麻地!

總括而言:今晚大家都覺得D野比較咸,要成日飲水!上面套餐一般,感覺好溜!(>﹏<)!小食拼盆又麻麻! * 燒豬肋骨,都係跟淡味意粉會比較好* (另加一)
Ps. 意粉屋都係食返意粉比較穩陣。
1906 瀏覽
2014-06-22 1422 瀏覽
今日黎左意粉屋食晚飯,今晚都唔算少人一齊食嫁嫁,所以叫既野可以多D。首先就叫左依個小食拼盤,拼盤就有香辣炸雞,洋蔥圈,薯條,特色春卷,同埋依個秘製豬肉腸,依個豬肉腸就非常好食, 豬肉味比較重,食落幾好味,其他既野食就比較一般貨色D,香辣炸雞,雞膇都算大既,不過賣相都幾靚,外表炸到非常金黃色,但外層既粉醬就落得太多,雖然雞肉有幾多肉汁,但食落比較鞋至於洋蔥圈,都算幾脆,不過洋蔥味唔太夠,之後依個春卷味道就最突出,春卷皮夠哂薄,食落非常香脆可口,咬落個皮會散哂,非常之脆,餡料有D菜絲同埋豬肉絲,味道清清地唔錯,之後就係一個希臘神話薄餅,,咁料就有煙肉, 火腿, 菠蘿, 蘑菇,薄既餅底,我幾鍾意,餅底幾薄而且做得好脆身,上面既料當然係份量十分充足,味道都不錯,千島醬同芝士都唔錯,不過就覺得芝士可以多D。

2014-05-25 1461 瀏覽
首先裝修不錯 感覺有情調的 不過叫左d野食催左成3次都未黎 等足成半個鍾先開始食so crazy  叫個男侍應幫我換過枝水 佢話好 但轉頭竟然可以拎走我枝水冇比返我 跟住再叫佢比水又冇反應 同佢講左2次先有反應 食完叫埋單冇問我有冇會員卡已經唔緊要 點知佢話幫我埋但竟然可以走左出去 叫左第二個埋單等左5分鐘先搞掂 埋單埋成10幾分鐘都唔知想點 真係食到火滾 以後都唔會再黎  幾好食 肉醬千層麵 薯蓉唔算濟 中伏既感覺 咁就60幾 炸野得果5舊 又好油 而馬卡龍真係甜到像女完一啖已經唔想再食這個好吃 辣辣地幾正 個批又趣趣地 價錢好似係60幾
首先裝修不錯 感覺有情調的

而馬卡龍真係甜到像女完一啖已經唔想再食
這個好吃 辣辣地幾正 個批又趣趣地 價錢好似係60幾
2014-05-16
2014-05-23 1275 瀏覽
今日喺呢頭做完野又累又勁肚餓~誓要搵個好的地方休息下~路經此地~記得有會員咭的話第二客TEA SET可有半價優惠~咁著數~可以一試~入到去雖然唔算好多人~~但靠邊坐位已經冇晒~服務員先生帶我去左中堂一張枱正正就喺水吧前面~我自己好少坐得咁''正中'',感覺有少少奇怪~一坐下我發覺頭頂有氣流衝擊,望一望,原來係風口位,服務員先生好快留意到,仲問我洗唔洗熄左個冷氣..嘩~試問我又點敢要你地熄冷氣呢~其實可以調我去第二個位就可以了.我冇開口講,以為佢識做,點知佢冇反應,我講左句''唔洗''之後,服務員先生再冇跟進就走開左, V__V睇睇餐牌~D相又靚又吸引!因為太餓,所以誓要夠飽~~!!最後點左個招牌肉醬意粉餐同一客炸釀三文魚磨菇餐酥皮龍蝦湯 -酥皮來到的時候已經唔係好谷起,只可以話係一片酥油皮蓋在碗上,篤落去己冇左卜卜脆的感覺,龍蝦湯好夠熱,只係我覺得咸味比龍蝦味更濃芝士肉醬意粉 - 店中經典名菜, 上枱時仲好夠熱~芝士唔算得上好多~有可以拉出絲的感覺~肉醬汁好入味~而且份量好足夠,意粉煮得相當好食~烚熟左之後相信有搵過橄欖油撈左几下~意粉唔會互粘,一條條食落好有口感,炸釀三文魚磨菇 -
今日喺呢頭做完野又累又勁肚餓~誓要搵個好的地方休息下~
睇睇餐牌~D相又靚又吸引!因為太餓,所以誓要夠飽~~!!
最後點左個招牌肉醬意粉餐同一客炸釀三文魚磨菇餐
炸釀三文魚磨菇 - 超好味~上枱仲係好熱,炸得好乾身,脆卜卜但係又唔燶~咬落去啖啖三文魚肉~即使放左陣先食. 磨菇都冇出水情況~ 正~
兩杯餐飲~ 我點左兩杯熱檸密潤一下,心諗服務員應該會為我分開上~點知服務員姐姐一次過黎晒~ 一枱都係野飲~令我看似好大食咁~ HA....乜佢地唔會覺得冇唔妥架咩?!
不過算啦~食到好味既野~比人覺得我大食少少又點話~!! ^__^
題外話/補充資料: 店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...行遠一D!
2014-05-20
2014-01-29 2046 瀏覽
冬天流流, 總有一天想吃芝士火鍋的說. 西班牙風乾牛肉肉質是較乾身的那種, 挺香, 不太鹹, 還好 煙三文魚出奇地挺好吃的, 魚油很香, 讚! 芝士火鍋配料芝士鍋底超棒, 喜歡它夠濃, 管它有多胖, 真的好好喝! XD*澳洲特級牛肉 - 說可以生吃, 但熟了牛肉味更濃, 試過不同熟度, 還是較熟, 出了油的最好吃!*橄欖油香草槍魷魚 - 淡而無味... *美國瘋薯條 - 和芝士最配!!! 粗粗的, 不會太乾, 好吃!*香辣燒烤腸 - 和芝士吃會有點太濃... 一舊起兩舊止.. *意式肉丸 - 很不錯, 和芝士也是很配的! *香草白菌 - 菌類還是乾的或者炒過的更香, 這樣吃, 有點太淡...*西蘭花 & 螺絲粉 - 肉與肉之間的隔場還是需要旳*法包 - 普通, 麵粉本身不香.. *香草包粒 - 還好, 但有點乾..還沒有發掘其他芝士火鍋之前, 我還是會回來的~
冬天流流, 總有一天想吃芝士火鍋的說.
 西班牙風乾牛肉
肉質是較乾身的那種,
挺香, 不太鹹, 還好

煙三文魚
出奇地挺好吃的, 魚油很香, 讚!
 芝士火鍋配料
*橄欖油香草槍魷魚 - 淡而無味...
*意式肉丸 - 很不錯, 和芝士也是很配的!
*西蘭花 & 螺絲粉 - 肉與肉之間的隔場還是需要旳
*法包 - 普通, 麵粉本身不香..
*香草包粒 - 還好, 但有點乾..

還沒有發掘其他芝士火鍋之前, 我還是會回來的~
2013-12-17
2013-12-06 1665 瀏覽
一直對Spaghetti House印象麻麻,不過之前食過佢的芝士火鍋感覺唔差;今年開始凍了,於是同朋友再去。Waiter主動詢問要凍水定熱水,幾唔錯;我地點左個388套餐,2個人食綽綽有餘。先來一個前菜,西班牙風乾牛肉拼煙三文魚沙律,我唔食海鮮,但朋友話三文魚唔錯。風乾牛肉咸香味濃,個人好鐘意。芝士火鍋好快送上,但牛肉冇我想像中同芝士咁夾。配料包括麵包粒、辣味腸、薯條、肉丸、魷魚 、西蘭花、菇同螺絲粉,睇落份量唔大,食落真係唔少。一般: 肉丸淡而無味。香草菇咬落去好大陣水味,芝士都遮唔到。 麵包粒較軟身又有少許靭。 雖然我好愛薯條,但同芝士夾真係幾膩。唔錯: 螺絲粉同芝士簡直天生一對。 辣肉腸本身重味,唔會俾芝士搶晒D味,仲反而出現層次,出奇地夾。 魷魚朋友話唔錯,爽口。 西蘭花本身清淡,同芝士夾埋唔會太膩。食完來杯凍檸茶,嘆!
西班牙風乾牛肉拼煙三文魚沙律
芝士火鍋

一般

肉丸淡而無味。
香草菇咬落去好大陣水味,芝士都遮唔到。
麵包粒較軟身又有少許靭。
雖然我好愛薯條,但同芝士夾真係幾膩。
唔錯

螺絲粉同芝士簡直天生一對。
魷魚朋友話唔錯,爽口。
西蘭花本身清淡,同芝士夾埋唔會太膩。
食完來杯凍檸茶,嘆!
2013-11-25
2013-12-04 957 瀏覽
話說一直都好想食芝士火鍋,終於等到啦六點就入去坐定定!叫左個388咩牛芝士火鍋首先當然試下個“湯底”先啦。好濃的芝士味!不過無芝士絲,有點兒失望食盤煙三文魚真係鹹到飛起-_-食完好似食左一根鹽落肚澳洲牛配芝士一流牛肉好香!因為牛肉用醃過,所以只有芝士的香魷魚原來係生架....我認識的芝士火焗應該全部都係熟野,即使唔熟都可以生食甘嘛,所以有啲意外總結,真係太鹹,下次都係去番啲正宗少少
話說一直都好想食芝士火鍋,終於等到啦

六點就入去坐定定!叫左個388咩牛芝士火鍋

食盤煙三文魚真係鹹到飛起-_-食完好似食左一根鹽落肚

澳洲牛配芝士一流
牛肉好香!因為牛肉用醃過,所以只有芝士的香
魷魚原來係生架
總結,真係太鹹,下次都係去番啲正宗少少
2013-10-01 677 瀏覽
意粉屋D服務聽聞好正,甘日有幸同媽媽出去“撐臺腳”。可能因為岩岩晚市無幾耐,唔洗五分鐘就可以入左。一入到去個feel好正,好似好高雅甘。D環境,裝潢都令人覺得好舒服~坐低之後侍應行埋問要熱水定凍水,隨即便遞上餐牌。餐湯叫左個什菜湯同龍蝦湯,個什菜湯除左有小小辣整體都覺得ok。而主餐我叫左個芝士焗卡邦尼意粉,而媽咪就叫左個焗什菜闊麵。因為都ok肚餓所以叫多左個焗西蘭花,小食拼盤,仲有黑椒蜜汁雞翼。雖然最終都食唔曬依然覺得好滋味。媽咪話我個芝士意粉太多芝士佢唔系好中意,但我覺得芝士味並唔系好重,無左芝士陣味可能成個意粉無論色香味都差D 掛?hah,至於個蜜汁雞翼我覺得並不是好好味,算勉強ok。但服務方面真系好抵贊,因為進食期間不停都會過來加水,態度好好~
2013-09-23
5 分鐘 (堂食)
2013-08-26 575 瀏覽
已經差不多整個星期都吃著清淡的食物,今晚碰巧看到意粉屋的餐牌原來已經改頭換面,還有加入一些新穎的菜式,這絕對是一個很好的藉口,讓飢餓已久的味蕾,好好的滿足一番。點了一客經典的小食拼盤和一個新款薄餅,味蕾最終是滿足了,意粉屋的水準確實沒有退步,可惜感覺依舊平凡,仍然沒甚驚喜。 小食拼盤--拼盤包括有香辣炸雞, 炸美國洋蔥圈, 美國瘋薯條, 特色春卷, 秘製豬肉腸,當中含豐富豬肉味的豬肉腸最討人歡心,其他的食物都只屬一般貨色而已 香辣炸雞--份量比家鄉雞的雞膇大一點,外表金黃色,一口咬下,嚐到的是外層的粉醬,事實上粉醬稍為太多,雞肉有肉汁,但是帶點鞋身 炸美國洋蔥圈--包著洋蔥的外層算是香脆,跟伴碟的薯條差不多,只是略嫌厚一點和洋蔥的味道不太濃郁 特色春卷--小食拼盤中的食物全是油炸,這款春卷的炸功最為突出,再加上春卷皮足夠薄,造成香脆可口,咬下皮脆四散,當中的餡料主要有疏菜絲和豬肉絲,不過味道清淡,春卷只脆口,味道則索然 秘製豬肉腸--肉腸充滿豬肉的味道,質地厚身,有嚼口,最好味 希臘神話薄餅--薄餅餡料有加拿大煙肉, 火腿, 菠蘿, 蘑菇,餅底名為POP UP PIZZA,屬於薄餅底類
小食拼盤
香辣炸雞
炸美國洋蔥圈
特色春卷
秘製豬肉腸--肉腸充滿豬肉的味道,質地厚身,有嚼口,最好味
秘製豬肉腸
希臘神話薄餅--薄餅餡料有加拿大煙肉, 火腿, 菠蘿, 蘑菇,餅底名為POP UP PIZZA,屬於薄餅底類型,餅底呈現少許波浪形狀,因為中間有較多的空氣,餅薄而且脆身,灑在上面的餡料也十分充足,味道也不錯,如果千島醬汁和芝士可以多點,相信整個薄餅會更美味
希臘神話薄餅
希臘神話薄餅
2013-08-23
2012-11-15 393 瀏覽
去左食個Lunch,都幾抵食。有一個酥皮湯,蒜茸包同千層麵。酥皮湯熱辣辣的酥皮湯超好味!! 酥皮好鬆軟,而且賣相美觀,湯裡有2粒蝴蝶粉。 有好多雜菜,又唔會太酸!蒜茸包有好多餐廳既蒜茸包唔知係唔係因為放左好耐所以唔脆或者好似石頭咁硬,但係我今次食,我就覺得好好味!除左蒜味好夠之外,個包又唔會話好硬同唔脆。千層麵個人超愛食千層麵!但係其實如果食哂成個會個得好「漏」。個係今次我竟然可以成個食哂,仲唔覺得好「漏」!真係好正!千層麵既麵又唔會係好粉,𥚃面仲要係熱辣辣!!食完之後真係心情大好呀!!
去左食個Lunch,都幾抵食。
有一個酥皮湯,蒜茸包同千層麵。

酥皮湯
有好多雜菜,又唔會太酸!
蒜茸包
但係我今次食,我就覺得好好味!
除左蒜味好夠之外,個包又唔會話好硬同唔脆。
千層麵
個人超愛食千層麵!但係其實如果食哂成個會個得好「漏」。
個係今次我竟然可以成個食哂,仲唔覺得好「漏」!
真係好正!千層麵既麵又唔會係好粉,𥚃面仲要係熱辣辣!!
食完之後真係心情大好呀!!

題外話/補充資料: 其實我本身係個食好小野既人,對於我黎講其實個set係好大。 但係,今次我都可以食哂成個餐呀!! 我好期待下次去食芝士火鍋 :P
2012-10-01 300 瀏覽
食物方面先唔講,味道一般到唔一般,充飢還可味道唔好強求重點係個水吧阿姐,佢面目猙獰,怨氣沖天,沖凍飲時竟然用手"拿"冰,仲有D飲完既杯放到成個水吧枱都係,衛生程度惡劣,簡直令人側目仲有,D侍應生個個未訓醒,就好似一個行屍走肉既活死人,態度差到爆,整跌D叉又唔執,仲要當波咁踢,離X晒譜總之以後唔會再黎!
食物方面先唔講,味道一般到唔一般,充飢還可味道唔好強求

總之以後唔會再黎!
慶祝紀念
紀念日
2012-08-23 239 瀏覽
今日去意粉屋dinner、等位好快、行開一陣就過no. 但好快可以安排到位比我地:)叫左個套餐食,有餐湯、兩個main dish、野飲同甜品,差吾多300都ok掋!另外叫左個餐前小食首先個soup,外貌系橙色、但又對吾系羅宋湯,飲落系忌廉湯、湯內有帶子同蘿蔔、還可以。。。餐前小食叫左小食套餐、8十幾蚊都幾大碟!非常一般main dish簡左燒豬肋骨配美國瘋薯and千層面:)心諗賣相正啦、一定正啦豬肋骨個汁怪怪地。。。食左幾舊就停左手、但真系好大碟、兩個人食一碟就飽了!等左好耐好耐好耐,催3催4終於催到個千層面出來!我靠!賣相很差,似一盤肉醬意粉多d,算啦唉。放入口,食左少少就無食,很是一般!甜品簡左個雪糕配pan cake 賣相差、吾太開胃。但有意外驚喜!好好味!一冷一熱配合得好好、朱古力醬1d都吾膩,一試便愛上!推介!服務一般,需要改!waiter有推介食物、覆單、勤添水,非常體貼。但系食物一系一次上幾樣,一系隔好耐,令人無心情。加上催野食我覺得就算佢就出都應該返黎比個交代我、一個又系咁兩個又系咁!食物素質下降左、同我多年前食系吾同一個level了。真失望!整體合格、正所謂一分錢一分

餐前小食叫左小食套餐、8十幾蚊都幾大碟!非常一般

服務一般,需要改!

食物素質下降左、同我多年前食系吾同一個level了。真失望!整體合格、正所謂一分錢一分貨。
  • 甜品
2012-08-17 200 瀏覽
老實講 , 一向我都唔會去食意粉屋 , 因為無一樣野係特別好食pizza , pasta , ribs , salad ... 對我黎講無試過有野食係令我留下印象 唯一係令我有特意黎幫襯 , 就係早幾年出過o既番茄味芝士火鍋 最近一年, 因為細佬 join 左做 member , 經常有優惠 , 所以我地一家都多左黎食野 , 今晚亦都係一樣 . 細佬有張八五折劵 , 黎試下個新野 < Sun鮮波士頓龍蝦套餐 >1. 特式龍蝦湯~ 有 d 磨菇同龍蝦肉 , 賣相看似不俗 , 但飲落好稀好淡味 @@"2. 繽紛海鮮薄餅~ menu 上面列出o既配料 , 好抱歉我幾乎每樣一粒o既海鮮都搵唔到我食兩件 , pizza 面就係得磨菇 , 牛油果 , 洋蔥同蟹子 , 唔通係我唔好彩 ?淡咖哩醬 , 但一 d 都唔淡 , 好濃味但就好似好多咖哩粉開出黎但無調味咁只有咖哩香而無咸味 -.-" 加埋 d 配料都係無乜味o既 .... 好唔掂 ><"3. 燒原隻波士頓龍蝦 , 意大利血橙莎莎汁伴花邊意大利粉~ 上枱o個刻 , 係充滿期待o家 , 半邊燒好o既龍蝦 , 淋上混

所以我地一家都多左黎食野 , 今晚亦都係一樣 .
1. 特式龍蝦湯
2. 繽紛海鮮薄餅
3. 燒原隻波士頓龍蝦 , 意大利血橙莎莎汁伴花邊意大利粉
淋上混左香草 , 紅洋蔥 , 蒜蓉煮過o既香橙汁
可惜 ..... 食落都係無乜味 ... 個橙汁睇落似辣椒油 , 真係好油 ..
無橙味 , 莫講話橙味 ... 係酸 ? 甜 ? 咸 ? 完全食唔到 ..
淨係食到一層油 , 係龍蝦肉個面o個 d 蒜蓉洋蔥有少少味 ,
不過隻龍蝦似乎唔係幾新鮮 , 肉質好鞋又無黎鮮味 ,
點汁又太油 , 唔點又無乜味 , 唔食佢又好似好浪費
龍蝦鉗一向都不及肉身咁彈牙同鮮甜 , 但以呢隻蝦身o既質素 ,
個鉗 ... 口感同味道就簡直有如一舊煲湯瘦肉 , 食到想吐返出黎 ><"
而個花邊意大利粉 , 好夠熱 , 好多蕃茄粒 , 頭兩啖幾好味 , 但越食越咸 ....
可能因為成餐都太淡所以顥得個意粉味道過份濃烈 , 早知拆 d 龍蝦肉撈落去食啦
4. 凱撒沙律
~ 用細佬張 member card d 積分換o既 , 成餐最好味係佢 !!
蔬菜新鮮清爽 , 個醬汁都幾好味 , 唔會有過多o既芝士粉 ,
撈勻之後都仲係好乾身 , 好似無乜汁咁 , 但食落都己經好夠味 , 唔錯
## 個餐要 $ 368 , 咁o既水準 , 係超級唔抵食 ><"
細佬話唔會續會喇 , 換句話說 ... 我地應該唔會再試 lu , 88
2012-08-16
用餐優惠
其他
2012-08-07 112 瀏覽
好耐冇食意粉屋, 今日特登再試, 個忌廉湯冇之前甘好味, D garlic bread 都唔熱, 叫左個龍蝦海鮮天使麵, 好難食, d 汁太多又希味唔得, 叫左凍朱古力, 原來要加13蚊, d waiter 又唔出聲, 都唔緊要, 但系杯朱古力好淡, 有d似奶水, 后來換左又甜到不得了, 其它又唔覺特別好食, 我唔會再試啦!
2012-08-07
2012-04-19 352 瀏覽
14-Mar-2012 (WED)今日係白色情人節,亞佬放工都已經夜晚九點。因為地點方便,最後決定嚟到沙田新城市廣場一期分店 - 意粉屋晚餐,沙田火車站一出閘行幾分鐘就到。平時沙田食店好多時都會有好多人等位,可能因為時間既關係,今日黎到竟然有位唔駛等。未進入餐廳服務生已經有禮地招呼,坐底後還先後送上餐牌和暖水讓我等待亞佬。坐著的是軟座car位,環境舒適還有悅耳音樂。 平時都好少咁夜出街食飯,今日發現原來都有好多人咁夜先開飯架,望見全場都坐滿八九成客人。我吔選咗個波士頓龍蝦套餐,$348 另加一,會員再有9折。 特式龍蝦湯(2客)原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵挪威堙三文魚鮮果沙律配以即磨咖啡或茶(2杯)特式龍蝦湯足料好鮮甜,但味道偏酸。挪威堙三文魚鮮果沙律三文魚、菜和各樣生果都好新鮮,生果夠爽口,沙律醬清香好味。原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵以往食的龍蝦都係半隻上,今次原隻夠晒啖啖肉,爽口鮮嫩。意大利麵超有口感,但配汁還是偏酸了一點。凍檸檬茶和糖水是分開上,茶味濃,檸檬新鮮,冰粒份量恰當。離開時還有客人剛進場,這裡都是個飲嘢傾計既好地方。不過我覺得個廚房師傅好像轉了
14-Mar-2012 (WED)

今日係白色情人節,亞佬放工都已經夜晚九點。
沙田火車站一出閘行幾分鐘就到。

平時沙田食店好多時都會有好多人等位,
可能因為時間既關係,今日黎到竟然有位唔駛等。

坐著的是軟座car位,環境舒適還有悅耳音樂。
望見全場都坐滿八九成客人。

我吔選咗個波士頓龍蝦套餐,$348 另加一,會員再有9折。

特式龍蝦湯(2客)
原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵
挪威堙三文魚鮮果沙律
配以即磨咖啡或茶(2杯)

特式龍蝦湯
足料好鮮甜,但味道偏酸。
挪威堙三文魚鮮果沙律
三文魚、菜和各樣生果都好新鮮,生果夠爽口,沙律醬清香好味。
原隻波士頓龍蝦●西西里蒜香茄茸扁意大利麵
以往食的龍蝦都係半隻上,今次原隻夠晒啖啖肉,爽口鮮嫩。
意大利麵超有口感,但配汁還是偏酸了一點。
凍檸檬茶和糖水是分開上,茶味濃,檸檬新鮮,冰粒份量恰當。

離開時還有客人剛進場,這裡都是個飲嘢傾計既好地方。
不過我覺得個廚房師傅好像轉了,味道不像以前調較得那麼合味。
這個價錢以龍蝦餐嚟講尚算適中
2012-03-14