2020-11-02 1893 瀏覽
兩年前我還在使用上手手提電話,跟上手「開飯喇」戶口的時候,曾經在「旺角」光顧位於「雅蘭中心」商場樓上的意大利麵餐廳「意粉狂熱」,撫心自問,我其實蠻喜歡當時的「意粉狂熱」。因為當時的「意粉狂熱」餐牌裡面,有一款走日本洋菜風格,以甜味「蛋黃醬」作為主要調味醬料,然後用「油炒」的方式,製作而成的日式蛋黃醬炒雞柳意粉。當時的我其實蠻喜歡當時「意粉狂熱」廚房製作出來的日式蛋黃醬炒雞柳意粉,因為日式蛋黃醬為炒雞柳意粉食品,由「意大利麵」到「雞柳」本身,都賦予一陣非常濃厚的蛋黃甜味。但是兩年之後,我光顧位於「紅磡」「置富都會」商場七樓樓層裡面的「意粉狂熱」,卻發現「意粉狂熱」裡面的主餐牌,主餐牌內容好像曾經被改動過。所以我亦再無法在「意粉狂熱」餐廳裡面點到那一款,用上日式蛋黃醬炒雞肉和意大利粉的食品,取而代之的是另一本我未曾見過的「意粉狂熱」餐牌。現在的「意粉狂熱」餐牌裡面,再沒有擁有「聯合國」風格,什麼地方口味都有的意大利粉,而且現在「意粉狂熱」餐牌都已經講明了,改為使用「日本」製的「小麥」粉去製作意大利粉,有別於傳統的「意大利粉」。至於現在「意粉狂熱」晚餐主餐牌裡面的「意大利粉」食品,也再沒有利

至於現在「意粉狂熱」晚餐主餐牌裡面的「意大利粉」食品,也再沒有利用類似國家地方的風格去區分,純粹以「意大利粉」食品的口味而分店呈現在餐牌裡面。

另一方面,我現在忽然發現「意粉狂熱」主餐牌裡面,除了確定已經沒有日式風格的蛋黃醬雞肉炒意大利粉之外,還出現容許食客加錢,為「意大利粉」食品另外加大一點五倍的服務。

但是正正因為現在的「紅磡」分店「意粉狂熱」餐牌裡面,肯定已經再沒有日式蛋黃醬雞肉炒意大利粉這一種食法,迫使我要在現在「意粉狂熱」餐牌裡面,重頭找一款自己喜歡的「意大利粉」食品。

現在的「意粉狂熱」「意大利粉」食品裡面,除了沒有擁有強烈國家或者地方風格口味之外,「意粉狂熱」現在的「意大利粉」,反而改為著重以強調食材為主,意大利粉食法變得沒有那麼重要。

結果我成功在現在「意粉狂熱」餐牌裡面,找到一款名稱叫做「香草烤雞雜菌意大利粉」的食品。餐牌圖片裡面的「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」,表面撒滿了「香草」,令「意大利粉」味道看似充滿了香味。

至於我現在在「置富都會」商場分店「意粉狂熱」裡面選擇享用的「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」食品,「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」實際製成品的表面上,香草雖然仍在,但是份量看似沒有餐牌圖片那麼多。

「香草」碎片只是以非常輕微的份量,有如「蜻蜓點水」一樣,輕輕散布在「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」的烤雞和雜菌表面上,意大利麵實際上都沒有沾染到太多「香草」,所以意大利麵實際香草香味沒有雞肉那麼強烈。

另一方面,「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」實際製成品裡面,沒有太多來自「蕃茄醬」的醬汁,整碟意大利麵給我感覺非常之乾身,享用過程也沒有讓意大利麵裡面醬汁意外濺起,也沒有弄髒自己衣服。

至於「意粉狂熱」「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」在被我另外加錢增大一點五倍之後,「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」實際製成品出乎意料地,沒有給我忽然膨脹變大的感覺。

至於「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的另一個重要食材部分,就是顏色看來還算十分鮮艷的「蕃茄」,「蕃茄」裡面有一陣不算非常強烈的酸味,但是已經足夠成為「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」的主要醬汁味道。

經過「紅磡」「意粉狂熱」廚房師傅製作過程之後,「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的實際味道,都已經跟食品實際名稱劃上了等號,有齊「烤雞」嫩滑口感、「雜菌」彈牙口感,還有「蕃茄」酸味、「香草」香味味道。

尤其是「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」表面上那一層,顏色十分鮮艷分別的紅色「蕃茄」醬,令整碟「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」整體外觀和味道都自然被染色,變成來自紅色蕃茄的酸味。

至於「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的「烤雞」實際體積和外型,大致上都跟我的猜想十分吻合,每件雞肉實際製成品,都被切到比一元硬幣稍大一點。

所以我猜想「意粉狂熱」廚房師傅製作的「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」實際製成品,意粉裡面的「烤雞」雞肉部位可能來自於「雞柳」,又或者可能是來自於「雞腿」的部位位置。

由於「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的所有「雞肉」,都已經被完全拆骨,所以食客享用「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」的時候,都會食到無骨啖啖肉,而且完全沒有被油炸過的「雞肉」。
香草烤雞雜菌蕃茄意粉

至於「雞肉」的實際口感嫩滑程度,某程度上則受制於「意粉狂熱」廚房師傅,曾經把「雞肉」和「意大利粉」、「蕃茄」一起放在平底鑊裡面炒過,所以「雞肉」在所難免會有少許收縮,嫩滑程度難以跟中式「白切雞」看齊。

至於意大利麵方面,「紅磡」「意粉狂熱」廚房裡面的師傅,把「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的「意大利麵」煮到起碼有「八成熟」的程度,這是我在試食完第一口意大利麵之後認為。

「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的「意大利麵」實際口感略帶少許硬,「意大利麵」裡面有少許嚼頭,「意粉狂熱」沒有把「意大利麵」完全煮到變腍,所以享用過程變得比預計輕鬆一點。

至於「香草」裡面的香味,則為「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」實際製成品的蕃茄酸味裡面,增加感覺算是少許程度的香味,香味主要停留在雞肉身上,反而「意大利麵」不是太感受到。
Mango Yakult

至於「意粉狂熱」餐牌裡面的「飲品」,「飲品」沒有任何套餐價錢,主要有分為「酒精」和「非酒精」類別兩種任君選擇。「酒精」飲品包括了「啤酒」、「雞尾酒」、「紅酒」和「白酒」,和「西班牙」「水果酒」五款。

我則選擇了享用「意粉狂熱」,沒有酒精成分在裡面的手調「益力多」乳酸飲品「Mango Yakult」。顧名思義,「Mango Yakult」即是酸味「芒果」汁,跟酸味「益力多」乳酸混合之後的製成品。

所以「芒果」汁味道本來偏甜,略帶少許酸味,但是「芒果」汁後來加入味道偏酸的「乳酸」之後,「Mango Yakult」飲品整體「芒果」甜味裡面,在所難免夾雜少許「乳酸」酸味。

不過值得慶幸的是「意粉狂熱」飲品「Mango Yakult」「乳酸」裡面的酸味實際濃度,沒有最初預期那麼厲害,所以「乳酸」酸味也沒有把「芒果」甜味完全掩蓋凌駕過去。

相對於「意粉狂熱」食品「香草烤雞雜菌蕃茄意大利粉」裡面的「蕃茄」酸味,「Mango Yakult」飲品裡面的「乳酸」酸味,比「蕃茄」酸味來得淡薄,兩者酸味味道都比甜味強,兩者都值得下次再光顧享用。
2020-10-11
20 分鐘 (堂食)
$122.1 (晚餐)
香草烤雞雜菌蕃茄意粉
Mango Yakult
  • MangoYakult
2020-08-26 453 瀏覽
呢一間餐廳嘅薄餅薄薄地但係有好多料分量十足同埋比起出邊嘅薄餅譜價錢會比較優惠所以建議大家可以食呢一間我哋食咗呢1分明太子薄餅真係超級好食㗎所以大家記住要趁熱食啊依家仲有優惠添快啲去食啦
呢一間餐廳嘅薄餅薄薄地但係有好多料分量十足
同埋比起出邊嘅薄餅譜價錢會比較優惠
所以建議大家可以食呢一間
我哋食咗呢1分明太子薄餅
真係超級好食㗎所以大家記住要趁熱食啊
依家仲有優惠添快啲去食啦
2020-08-26 178 瀏覽
嗌左外賣絕對係推薦大家我食咗意粉再加玉泉蛋真係超級好食份量超級大我嗌外賣仲要超級快就到佢哋而家仲有做優惠添所以疫情期間真係可以食呢一間餐廳絕對係適合同屋企人一齊食㗎
佢哋而家仲有做優惠添
所以疫情期間真係可以食呢一間餐廳
絕對係適合同屋企人一齊食㗎
2020-07-13 472 瀏覽
😂意粉狂熱(裝修不錯👍🏻)🤔但係位置俾其他商舖遮住(原本見唔到,唔係想去呢度食架,轉彎先見到佢,俾佢既燈光吸引咗🤭🤭)是日叫咗:🐔~雞翼~👍🏻80分雞翼需然細隻但係好juice(配上芥末醬)🍄~帶子大啡🍄~👍🏻85分size 同普通🍄一樣(唔係大)帶子size係小元貝吧…🧑🏻男生可以當一口🍄吧😅Size需然小,但都保持🍄汁同味,口感十足🐚~青口~80分汁既味道帶點辣(嘢味👍🏻)青口就有特別優點😅普通貨識🍝~蒜香帶子青筍意粉~85分不油(乾新)👍🏻青筍煮得適中(沒有草青味)爽口帶子(是小元貝吧)…食不出味🍕~辣肉腸Pizza ~90分pizza底👍🏻👍🏻👍🏻超班(口感滿分)食指大動👆🏻辣肉腸👍🏻👍🏻好嘢味……回味總結:裝修80分整體味道88分食物size(略細碟)員工(禮貌)
😂意粉狂熱(裝修不錯👍🏻)
🤔但係位置俾其他商舖遮住

是日叫咗:
🐔~雞翼~👍🏻80分
雞翼需然細隻但係好juice(配上芥末醬)

🍄~帶子大啡🍄~👍🏻85分
size 同普通🍄一樣(唔係大)
帶子size係小元貝吧…
🧑🏻男生可以當一口🍄吧😅
Size需然小,但都保持🍄汁同味,口感十足

🐚~青口~80分
汁既味道帶點辣(嘢味👍🏻)
青口就有特別優點😅普通貨識

辣肉腸👍🏻👍🏻好嘢味……回味

總結:
裝修80分
整體味道88分
食物size(略細碟)
員工(禮貌)

pizza 🍕
2020-07-12
pizza 🍕
  • Pizza
2020-07-13 281 瀏覽
今日要去紅磡做野,同事話想食意粉,見天氣熱就近近地廢事行咁遠,去意粉狂熱試下同商埸入面其他茶餐廳式既餐廳唔同,意粉狂熱既位好闊絡,環境乾淨,可能係分錢分貨既關係啦!呢度既lunch set 由58蚊至88蚊都有,仲要加一,包餐湯/沙律+主菜+飲品,價錢都唔算平,不過勝在環境舒適取勝,適合同三五知己聯誼。我們分別嗌左1)照燒雞蛋黃醬pizza 2)鮭魚牛油果忌廉焗飯3)蒜香白酒汁海蜆意粉4)香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉1)和風照燒雞肉pizza Pizza 焗得比較乾,而且得好少料,好似面包舖10幾蚊個既pizza 包咁,真係麻麻地,唔推薦大家食2)鮭魚牛油果忌廉焗飯呢個要比劣評,本來鮭魚同牛油果都係本人至愛既食物,而且牛油果同三文魚既味本身應該好夾!但佢d牛油果勁生,好硬,一d 唔好食,破壞晒成個飯!建議餐廳用一d 熟既牛油果去做焗飯,應該會好味好多3)蒜香白酒汁海蜆意粉呢個意粉不過不失啦,蜆都無乜沙既,不過蜆既數目比較少,得7粒。4)香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉呢個係咁多個主菜入面最有驚喜既,一上枱已經好香,好惹味,而且d 雞好嫩滑,啱啱好,唔錯!總括而言,呢間餐廳不過不失啦,如果係紅磡附近

1)和風照燒雞肉pizza

2)鮭魚牛油果忌廉焗飯

3)蒜香白酒汁海蜆意粉

4)香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

總括而言,呢間餐廳不過不失啦,如果係紅磡附近,想坐得舒服d同三五知己吹下水既話,呢度都係一個不錯既選擇既!
  • 香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
2020-06-26 132 瀏覽
太耐冇食意大利野 咁啱經過置富 見到佢係openrice 評價好似幾好 所以試下呢間意粉狂熱自己就嗌左鮭魚忌廉牛油果焗飯 而朋友就嗌左明太子雜菌意粉個份量算啱啱好 但係如果大食啲朋友可能就覺得唔太夠個焗飯芝士再多啲會好啲 但味道都算唔錯而一直都冇試過明太子 覺得好似好鹹咁 今次試咗少少朋友個意粉 又發現幾好食喎 唔係太鹹😂睇嚟下次可以挑戰下
自己就嗌左鮭魚忌廉牛油果焗飯 而朋友就嗌左明太子雜菌意粉
個份量算啱啱好 但係如果大食啲朋友可能就覺得唔太夠
個焗飯芝士再多啲會好啲 但味道都算唔錯
而一直都冇試過明太子 覺得好似好鹹咁
2020-06-23 141 瀏覽
今日去置富都會做一個嗰度先有嘅活動, 行完一輪之後覺得攰就想搵地方坐低食個飯, 於時兩個人搵咗間意大利餐廳坐原來已經到咗晚飯時間, 咁就順個便食埋啦呢度個set dinner都係200幾度三百幾蚊, 價錢算係合理首先想嘅呢個南瓜忌廉湯做得幾好, 將啲南瓜肉和碎咗,個湯都幾滑個沙律都幾大份, 仲有雞肉喺上面, 足足係兩個人嘅份量頭盤係呢個蒜香芝士雞翼, 我覺得可以辣少少,就加啲辣椒仔落去為咗減肥都食得清淡啲, 溫泉蛋蒜香磨菇意粉 都幾大份, 溫泉蛋嘅蛋汁整穿佢再撈勻啲意粉,幾Juicy呢個芝士牛油果烤雞pizza都幾好,好多牛油果跟餐有兩杯餐飲, 可以加12蚊轉做白酒, 即刻開心曬

原來已經到咗晚飯時間, 咁就順個便食埋啦

個沙律都幾大份, 仲有雞肉喺上面, 足足係兩個人嘅份量

呢個芝士牛油果烤雞pizza都幾好,好多牛油果

跟餐有兩杯餐飲, 可以加12蚊轉做白酒, 即刻開心曬

2020-06-22
2020-06-04 264 瀏覽
今日兩個人去咗呢間食意粉,雖然我唔係太鍾意食意粉,但係朋友係意粉fans,又話呢度個甜品好特別,所以一於嚟試吓。我哋今日叫咗以下食物:意式薄切三文魚忌廉芝士卷焗珍寶大啡菇釀帶子特濃南瓜粟米忌廉湯牛油果吞拿魚沙律海蝦牛油果羅勒忌廉意粉香烤香草羊架香蕉朱古力Pizza意式薄切三文魚忌廉芝士卷,其實覺得似「日式」多過「意式」,Anyways 味道係唔錯嘅👍🏻 而後面嘅海蝦牛油果羅勒忌廉意粉,味道香濃不過忌廉有啲膩,如果想試多啲其他嘢食嘅話,建議兩個人share食。最欣賞呢個牛油果吞拿魚沙律,味道有層次,沙律creamy 中有醬汁同車厘茄嘅酸甜味中和,作為頭盤唔會太膩👍🏻👍🏻呢個焗珍寶大啡菇味道唔錯,但帶子略嫌過熟,而大啡菇size 亦唔算好大,$38 偏貴。反而$28 特濃南瓜粟米忌廉湯更抵飲。如其名,南瓜味香濃,湯厚實,亦有粟米嘅甜味。我對羊架一向要求高,三分熟肉質先最美味,而呢個香烤香草羊架就太熟啦,令肉質唔夠軟滑。最期待嘅甜品,冇令我失望,自製嘅Pizza皮加埋朱古力雪糕同新鮮香蕉,冷熱口感同時並存,真係超好味😋

我哋今日叫咗以下食物:

意式薄切三文魚忌廉芝士卷
焗珍寶大啡菇釀帶子
海蝦牛油果羅勒忌廉意粉
香烤香草羊架

焗珍寶大啡菇帶子

特濃南瓜粟米忌廉湯

如其名,南瓜味香濃,湯厚實,亦有粟米嘅甜味。

香烤香草羊架

2020-06-04 123 瀏覽
今日放工好攰,一個人想食餐好少少,但係夜晚又唔想食得太Heavy,去咗紅磡呢間《意粉狂熱》,俾佢門口個招牌吸引咗,睇落裏面都幾靚,應該坐得幾舒服,就入咗去。入面個大燈好吸晴😂👍🏻 枱凳都幾有外國小餐廳嘅感覺。雖然來呢度應該食意粉🍝,但真係冇乜胃口所以只叫咗個沙律同湯。特濃南瓜粟米忌廉湯,好香南瓜味,雖然冇乜粟米味,但個湯好甜,都幾好味😋然後食咗呢個牛油果吞拿魚沙律🥗平時喺其他地方嘅牛油果沙律,啲牛油果🥑通常得好少,呢度份量應該都有成個牛油果,吞拿魚沙律配雞蛋簡直絕配,加埋番茄同啲汁酸酸地都幾醒胃,原本冇乜胃口嘅我都食晒😋😋簡簡單單又一餐,$100有找,唔算好平,但係味道唔錯,都算抵食,下次精神好啲,我一定會再嚟試吓啲意粉🍝

入面個大燈好吸晴😂👍🏻 枱凳都幾有外國小餐廳嘅感覺。

2020-06-03 123 瀏覽
今日黎紅磡要參加白事,完左之黎帶住沉重既心情黎置富搵食,呢間意粉狂熱以前曾經係旺角試過,當時試過麻麻地,不過好累唔想周圍搵,見到有二人餐就入左,套餐有沙律、千層麵、Pizza、一份小食(我地叫左雞翼)、兩杯飲品。千層麵普通,無乜芝士味。Pizza幾驚艷,個餅皮幾好味,又香又煙韌。個蒜香雞翼都好正,啲蒜香係黎自果舊牛油,食到停唔到口,可惜得4舊。套餐真係份量好足,我地計過散叫會貴好多。不過見到佢宣傳恒生Enjoy卡優惠係同和民一齊搞既,應該係同和民有關係,而和民係藍店,如果唔係趕住食完走,大家記得Research下先啦

2020-05-03
2020-05-30 1979 瀏覽
公司請食飯正所謂有大食大,就食最貴嘅鐵板牛。餐廳做好防疫措施,清潔安全食得安心!喺火車站附近大家散隊交通都走得方便。紅磡火車站對面置富商場,人流唔係太多保持到 social distances ,遠遠見意粉狂熱,套餐都好抵食,枱與枱之間有相隔到有空位,食得安心!睇咗一陣Menu,二人套餐 $268-368。抵食!足足有冇8-9 items,感覺好滿足!香烤安格斯一口牛柳想食牛,Grilled Dish 試吓新口味,香烤安格斯一口牛柳,用鐵板熱辣辣上枱,旁邊有一塊小黑圓石,把切細件的安格斯一口牛柳放上去再 grill 一下,肉嫩多汁,多了一份炭烤惹味,滋味無窮!香草烤雞凱撒沙律想吃多點蔬菜,特意叫了一客凱撒沙律,香草烤雞好新鮮,雞肉嫩滑多汁,凱撒沙律清新爽脆,好健康!法式芝士洋蔥湯法式芝士洋蔥湯,味道濃郁,湯夠晒熱,洋蔥跟芝士的香味很搭配。秘製炸雞一般食韓國嘢就最喜歡秘製炸雞,呢度都做得唔錯,香噴噴,外面炸得酥脆,裏面熱辣辣,而且入口充滿鹹香。香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉雞差唔多全部都係雞,愛健康鍾意食白肉所以今餐好多雞雞雞!香草烤雞皮脆肉滑有鹹香,雜菌分量多夠晒清新,羅勒香味特別味道香濃,

香烤安格斯一口牛柳

香草烤雞凱撒沙律

法式芝士洋蔥湯

秘製炸雞

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
雞差唔多全部都係雞,愛健康鍾意食白肉所以今餐好多雞雞雞!香草烤雞皮脆肉滑有鹹香,雜菌分量多夠晒清新,羅勒香味特別味道香濃,忌廉意粉入口 creamy 有彈性,果然是這裏的招牌狂熱菜。

跟餐有甜品,細細件好滋味,朱古力蛋糕,濃厚的朱古力提拉米蘇口味。咁又享受了一晚跟同事歡樂的晚餐。

• 法式芝士洋蔥湯
  • 香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
  • 香草烤雞凱撒沙律
上網search返先知呢間係黃店💛 未食過決定黎試試佢!第一次食呢間餐廳 叫得意粉狂熱😂就梗係order意粉啦🍝..weekend食lunch set都包沙律/湯同熱飲 仲要可以免費加大1.5倍分量意粉😆 幾抵咁wor!..🐣溫泉蛋芝士卡邦拿意粉 ($88+10%)因為1pm先食全日第一餐 好似好肚餓就upgrade埋1.5x意粉 真係好多!!😂..溫泉蛋出奇地好靚好流心💛 芝士好多好濃🧀 所以都幾滯~建議各位想食呢款就算肚餓都唔洗加大🤣🤣 雖然我都食左9成🙊叫左沙律🥗 但好似好少料~相對之下就叫餐湯好d🤩 總括黎講都算性價比高🥳同埋上菜幾快 算唔錯😆

上網search返先知呢間係黃店💛 未食過決定黎試試佢!

第一次食呢間餐廳 叫得意粉狂熱😂就梗係order意粉啦🍝
🐣溫泉蛋芝士卡邦拿意粉 ($88+10%)
溫泉蛋出奇地好靚好流心💛 芝士好多好濃🧀 所以都幾滯~
建議各位想食呢款就算肚餓都唔洗加大🤣🤣 雖然我都食左9成🙊

2020-05-08 121 瀏覽
Pastaholic 這間餐廳名改得好,既然餐廳主打pasta,就一定試試他的pasta是不是有水準。首先,我們點了炸雞做小食,炸雞出奇地嫩滑,拍得住尖沙咀的韓式炸雞店。然後點了安格斯一口牛,牛味濃郁,有嚼口,由於是熱石上的,溫度夠熱,上枱時是medium,成數自己控制。滿心期待的pasta,水準也不錯,點了個蘆筍帶子蒜蓉意粉,賣相精緻,意粉al dente。餐廳裝修走美國風,座位寬敞,服務殷勤,是間不錯的平民西餐店。
2020-05-07 1241 瀏覽
其實而家自從少咗自由行之後,直通車又冇,紅磡真係一個幾舒服嘅地方。所以有時間唔中都會出去行吓。.自問自己消費力又唔係高,所以都會傾向搵一啲平平哋嘅嘢食。.我會形容「意粉狂熱」Pastaholic係「好食版」嘅薩利亞,兩者大致路線相同,但前者就環境、食物都好啲。佢呢度有好多嘢介紹,我為咗唔想煩,所以就一次叫咗個兩人餐,有六樣嘢食,$319。..先來嘅係法式芝士洋蔥湯,洋蔥湯好甜,而且裏面非常足料,近啲嚟睇,好多洋蔥碎都係入面。洋蔥湯入邊仲有舊蒜蓉包,由於個洋蔥湯裏面有芝士,同埋蒜蓉包本身搽左牛油、蒜蓉,連埋啲湯汁係入面,成個食,個味道好豐富。..另外就係個南瓜忌廉湯,整體感覺好Creamy。..之後就係呢個沙律,沙律係有雞肉、胡麻醬、同埋其他蔬菜喺入面,不過不失,幾清新。.之後再嚟嘅就係小食,芝士焗雞翼。雞翼焗得好脆,而且加咗勁多芝士粉係上面,再配埋佢個蜜糖芥茉醬,都算幾好食。.再之後就係嚟到佢嘅主菜,我哋叫咗個肉醬千層麵,個汁都算香濃,而且都好重蕃茄味。唯一有個位就係如果啲面再有多啲汁索入去嘅話就更加好。.再之後就係Pizza,呢個Pizza啲蝦幾好食,最正嘅就係每一塊都有獨立嘅一舊芝

自問自己消費力又唔係高,所以都會傾向搵一啲平平哋嘅嘢食。

另外就係個南瓜忌廉湯,整體感覺好Creamy。

之後再嚟嘅就係小食,芝士焗雞翼。

唯一有個位就係如果啲面再有多啲汁索入去嘅話就更加好。

再之後就係Pizza,呢個Pizza啲蝦幾好食,最正嘅就係每一塊都有獨立嘅一舊芝士,再配埋個甜甜嘅千島醬,幾好食。

最後就係呢個甜品,係Tiramisu,細細地,都有咖啡味、酒味,算係唔錯。

2020-05-05
  • 法式芝士洋蔥湯
1K
2020-03-22 914 瀏覽
講起食西餐個人喜歡食意粉同薄餅呢類輕食,最啱約埋幾個朋友一齊去食番餐,今次就去咗紅磡火車站隔離置富都會開飯,如果大家有來過都會知道係這裡是一個小型美食集中地,方便附近嘅學生同上班一族來享用,而行了一陣最後我地就選擇這裡,一次過有齊晒大家鐘意嘅美食係度,當然首選主打係意粉同薄餅,除此之外餐牌上都有其他不同風味菜式提供,幾個人食最啱選擇就一定係套餐,包括有多款美食連飲料同是日甜品,另外仲可以散點多一至兩款美食保證大家食得滿足,先來有特濃南瓜粟米忌廉湯,飲到濃郁南瓜味之餘加上忌廉更香滑,當然有埋香草烤雞凱撒沙律一邊食,再來有前菜小食,香辣蕃茄濃汁煮青口,食到青口鮮嫩肉質,加上濃汁香辣味食落又幾刺激,輪到呢款係香草烤雞雜菌羅勒意粉,一入口已有淡淡嘅香味,沾滿晒係每條意粉上口感十足,連同香滑烤雞肉食更滋味,唔少得另一款美食明太子忌廉芝士海老Pizza,香脆餅底鋪滿芝士同海老賣相十足,仲食到明太子鮮味,味道會比較濃厚又惹味正,再點多款蕃茄香草雞肉天使麵,食到天使麵質感細緻柔軟,配搭美味醬汁最佳組合,食埋精美甜品又品嚐完一餐意式風味美食。
當然有埋香草烤雞凱撒沙律一邊食,
食埋精美甜品又品嚐完一餐意式風味美食。