2020-09-17 326 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於旺角!📜”手卷駅 (旺角)📌 地址:旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA30A舖🕐營業時間: 1200-2200🍽分店地區:旺角 大角咀 沙田📝評價💬📢1️⃣炸蝦卷$25即叫即炸😋😋超新鮮咬落去卜卜脆🤤🤤仲感受到熱氣 🤣🤣🤣芝士配搭溶埋落去舊飯嗰度真係好幸福嘅感覺🤤🤤🤤原本仲想試其他嘢食但係因為掃街想食嘅舖頭實在太多🤭🤭😇下次要試埋手卷先得🤩🤩🤩但真係好好味!💛💛💛💛💛Support🤩🤩🤩🤩KS評分 5分最高🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於旺角!
📜”手卷駅 (旺角)
📌 地址:旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA30A舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

2020-09-13 324 瀏覽
第二次食了,當然係覺得正先encore啦~今日開party, 點少得🍣喺旺中,好方便,預早落單,第二日攞,嗌咗嘅太多,有軟殼蟹手卷,帶子手卷,螺肉,火炙三文魚腩壽司, 火炙左囗魚邊壽司,加州卷……total HKD412螺肉都算幾大盒,微辣,肉幾大粒👍, 帶子手卷,飯同紫菜係分開嘅,食時打開包裝自己包,紫菜夠脆,帶子好新鮮又大件😋,火炙三文魚腩好肥美,燒一燒仲香🥰有提供豉油同Wasabi, 獨立小包裝,不過好難開🙄
有提供豉油同Wasabi, 獨立小包裝,不過好難開🙄
2020-09-12
外賣自取
2020-08-06 458 瀏覽
回帶每次去旺中掃街都必食呢間既手卷,而且軟殻蟹手卷係我既旺中至愛🥰🥰原隻軟殻蟹即叫即炸,熱辣辣好香脆,加上紫菜又脆卜卜,沙律醬又夠多😋😋好好味😋😋第二間都冇咁好食,次次都一定食呢間,好食過葵廣嗰啲好多😔😔依家又好想食了。建議大家遲啲疫情過後,可以周圍去掃食既時候,都可以支持下呢間小店。不過,冇試過佢其他手卷/卷物😂😂次次諗都唔洗諗就揀左軟殻蟹。大家可以試完分享下😂價錢好抵食,十幾蚊就有交易。
回帶

2020-08-02 278 瀏覽
自從旺角中心多咗好多立食選擇之後,我嚟旺中嘅次數都多咗好多。因為每次諗唔到食咩嚟旺中就冇錯㗎啦,多選擇得嚟價錢又大眾化,價值係掃街必到之一嘅地方。今次試咗手卷駅嘅海膽魷魚手卷($24),用料新鮮豐富,滿口魷魚嘅感覺真係超滿足呀☺️
2020-07-21 244 瀏覽
呢日難得去旺角東附近,所以去左旺中逛逛..唔知係咪疫情關係呢,個場好靜,多左好多吉鋪...Anyway, 逛逛吓去左試呢間嘅原隻軟殼蟹手卷,即叫即炸,大大舊熱辣辣,調味岩岩好,蟹身juicy, $30咋!連鎖壽司店嘅軟殼蟹手卷,隻蟹先得1/6舊,仲要炸過龍,仲要收$28再加一,太過份喇!
呢日難得去旺角東附近,所以去左旺中逛逛..
唔知係咪疫情關係呢,個場好靜,多左好多吉鋪...

2020-07-16 312 瀏覽
芝士吉列蝦卷 $25/4個-面芝士吉列蝦卷 $25/4個面頭個芝士同醬好好味👍🏻好似除咗芝士仲加多兩種醬😋好有驚喜比喺餐廳食嘅芝士火灸特別,同埋更有層次-壽司飯軟硬剛剛好,握得幾實-吉列蝦就冇咩特別,炸得都脆嘅-只係略嫌燒得唔夠-非常推介👍🏻
芝士吉列蝦卷 $25/4個
面芝士吉列蝦卷 $25/4個
面頭個芝士同醬好好味👍🏻好似除咗芝士仲加多兩種醬😋好有驚喜
比喺餐廳食嘅芝士火灸特別,同埋更有層次
壽司飯軟硬剛剛好,握得幾實
吉列蝦就冇咩特別,炸得都脆嘅
只係略嫌燒得唔夠
非常推介👍🏻
2020-06-30 264 瀏覽
旺中黃店💛X日式小食系列😽❗️❗️行到餓就支持下‼️▫️餐廳:手卷駅▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍此為:旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA30A舖(港鐵太子站 B2 出口, 港鐵旺角站 D2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 22:00▫️價錢:~$20+—美味:🍤🍤🍤+0.5🍤環境:🍣🍣🍣+0.5🍣(冇得堂食‼️)價錢:💰💰💰—依間係專賣壽司🍣小食既旺中小店💛👧🏻有日餓到就暈🤣就去食幾件壽司🍣🍣叫咗個炸蝦卷🍤(4件-$19)☺️又唔係嘩一聲咁好食,但都幾脆幾新鮮☺️☺️仲有啲沙律醬☺️幾夾🤓🤓—#好西 #打卡 #甜品 #旺中 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #T.O.P #lunch #chicken #chickenhill #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #雞翼控 #黃色經濟圈 #黃店 #黃店推介 #葵芳美食 #壽司 #炸蝦 #sushi #手卷駅 #旺角
旺中黃店💛X日式小食系列😽
❗️❗️行到餓就支持下‼️
▫️餐廳:手卷駅
▫️地點:全香港有3️⃣間分店
▫️營業時間⏰:星期一至日
12:00 - 22:00
▫️價錢:~$20+

美味:🍤🍤🍤+0.5🍤
環境:🍣🍣🍣+0.5🍣(冇得堂食‼️)
價錢:💰💰💰

2020-06-16 265 瀏覽
芝士吉列蝦卷 $25 (8.5/10)中學個陣每次黎旺中都會食😝💗炸蝦即叫即炸 熱辣辣非常香脆!仲有大量沙律醬同芝士🧀味道香濃惹味經炙燒後 一舊大大啖食 超好味 推介🔥
芝士吉列蝦卷 $25 (8.5/10)
中學個陣每次黎旺中都會食😝💗
炸蝦即叫即炸 熱辣辣非常香脆!
仲有大量沙律醬同芝士🧀味道香濃惹味
經炙燒後 一舊大大啖食 超好味 推介🔥
2020-06-12 266 瀏覽
旺中食物選擇多樣化,當中點可以少得壽司店😋呢間又係黃店嚟,啲款式都好多樣化,上至壽司刺身,下至卷物小食都好好食🥰價錢係好親民同埋係超級好食😍芝士三文魚反卷 $26角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕成個表面都係芝士🤩好濃郁嘅芝士味但又唔會好膩👍🏻三文魚反卷份量都幾大,咁好彩我地用咗三文魚腩整,所以入口幾肥美😍一次過享受度芝士嘅濃郁同埋三文魚嘅肥美,真係無得頂🥰.忌廉蟹肉薯餅 $18角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕忌廉蟹肉薯蓉整得好滑,好香蟹肉味😋即叫即炸真係做到外脆內軟🤩所以鍾意食記住要叫☺️

芝士三文魚反卷 $26
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕
忌廉蟹肉薯餅 $18
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌕
2020-05-17 351 瀏覽
前排睇完有youtuber 推介呢間壽司店既芝士吉列蝦卷($25)所以就叫左一份親身試吃下。個日旺中勁多人,原本以為要好耐先有得食,但等左10分鐘左右就有。拎上手仲熱既🤩佢$25有4舊,壽司上面勁多醬有燒到熔熔地既芝士。呢個組合真心無得頂!旺中壽司店有咁既質素真心令人喜出望外。會再encore!
2020-04-25 340 瀏覽
今日喺旺角食完飯之後唔係太夠飽,所以決定落一落街搵嘢填下個肚,黎到旺中,心思思想食壽司,就被呢間有好多選擇嘅手卷駅吸引左啦❗️❗️因為都叫食左個飯,就輕輕地叫左個芝士吉列蝦卷就算,但其實其他都好似好吸引咁😍😍😍😍😍芝士吉列蝦卷 $25芝士好多好濃,溶曬係上面,令人流曬口水🤩🤩而吉列蝦又係新鮮炸起,唔會冧曬,好脆,好好食😋😋😋😋😋整體黎講質素唔錯,價錢又相宜,黎到旺中想輕食,就一定要試下佢👍🏻👍🏻

芝士吉列蝦卷 $25

芝士好多好濃,溶曬係上面,令人流曬口水🤩🤩

而吉列蝦又係新鮮炸起,唔會冧曬,好脆,好好食😋😋😋😋😋

芝士吉列蝦卷
其實自從罷食元x之後,發掘左好多高質嘅黃色日本店,食貨表示開心🥳(雖然係咁,樓下嗰間仲係有人排隊,點解咁多人鍾意食蟲架🧐)·今次介紹呢一間係旺中既手卷專門店。內裏有不同嘅文宣,叫咗個軟殼蟹手卷醫肚。·原隻軟殼蟹手卷其實都係迷你版,比我想像中細隻。不過即炸既蟹搽上BB沙律醬之後,根本就冇可能難食,我成分鐘就食晒😆!爽皮啊!💛·店內其實選擇都好多,下次應該可以再叫多啲!正🤤-原隻軟殼蟹手卷|$28-手卷駅 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA30A舖
原隻軟殼蟹手卷

店內其實選擇都好多,下次應該可以再叫多啲!正🤤
原隻軟殼蟹手卷|$28
手卷駅 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA30A舖
  • 厚燒玉子
2020-03-29 280 瀏覽
店面但壽司款式就好齊全,最鐘意佢個三文魚反卷,表面有蟹籽沙律醬,雖然好肥好邪惡,但一定要自己再加醬🤩三文魚仲要唔係得個一粒仔都算係大舊。仲有個蟹子手卷上面滿滿的蟹子沙律,蟹子多得來唔會太咸,啱啱新鮮包好嘅紫菜口感仲係好脆,加少少Wasabi豉油好滿足🤤超足料兼性價比極高。
之前見人post呢間黃店所以save低左諗住嚟支持下~點知嚟到先發現原來我好耐之前已經食過,而且印象中都真係幾足料幾抵食!整體來講,如果行行吓街口痕肚餓嘅話,呢度都真係一個唔錯嘅選擇!.if you are kinda hungry & craving for some sushi in MK🍣 you can definitely check out @pop.sushi.hk 😆 not a bad option for some quick sushi rolls 😋 they definitely do not skip out on the fish roes in the handroll unlike other places 🤣 they really make sure every bite has a bit of fish roe and not just 🍚.《芝士飛魚籽手卷》$23 😋😋之前食過呢度嘅手卷都知佢非常之足料~今次都唔例外😎每一啖咬落去都充滿着飛魚籽,正!芝士飛魚籽嘅味道都係同平時喺壽司鋪食到個種一模一樣,我自己本身就勁鍾意食果一款壽司,所以我對呢
芝士飛魚籽手卷

《芝士飛魚籽手卷》$23 😋😋
芝士飛魚籽嘅味道都係同平時喺壽司鋪食到個種一模一樣,我自己本身就勁鍾意食果一款壽司,所以我對呢個手機都非常之滿意!
略嫌啲飯有少少太過熱,令到紫菜好快就冧咗,如果凍返少少就perfect喇~
手卷駅 @pop.sushi.hk
📍#BELLYwongs_MK
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_sushi
芝士飛魚籽手卷
2020-03-01 260 瀏覽
話說去旺角中心行街,平時都係TOP食野,TOP入面已經食到厭晒,突然朋友推介旺中嘅小食店,於是口痕去試,點知發現有驚喜。旺中有好多小食店,當日都買左好多小食,但唯有一間,我印象深刻,因為不論價錢、味道都非常吸引:手卷駅。去到鋪面,已經有好多人排隊,我望左一陣餐牌,就點左軟殼蟹手卷。軟殼蟹炸到非常香脆,非常鬆軟,咬落去去啖啖汁,好juicy💛 而且佢好即整即有,熱氣噴人,更加好食,重點佢只係$28,平時食軟殼蟹都要$50,佢係好抵食。最近已經要食多幾次,好味到唔記得影相😋😋😋

軟殼蟹手卷

最近已經要食多幾次,好味到唔記得影相😋😋😋
軟殼蟹手卷