3天前
捌壹壹 (蘭芳道) (銅鑼灣)巫山紙包魚(原條清江魚)香酥花枝丸銀花雞骨草石斛竹蔗茅根水銅鑼灣的正宗四川烤魚餐廳最近我去咗位於銅鑼灣蘭芳道嘅811!呢間餐廳環境好闊落,裝潢時尚,讓人一入去就感覺好舒服,非常適合同朋友聚餐或者家庭聚會。話說返嚟,最重要嘅當然係食物啦!我試咗佢哋嘅招牌「巫山紙包魚」,用原條清江魚製作,魚肉鮮嫩,搭配香辣嘅調味,非常正宗,真係帶有濃厚嘅四川風味!辣味適中,食完之後令人回味無窮。另外,我仲試咗「香酥花枝丸」,外脆內嫩,口感超好,每一口都充滿鮮味,絕對係酒味嘅最佳搭配。再加埋「銀花雞骨草」,味道清新,搭配上啲香料,口感非常棒,令人食得津津有味。最後,我仲點咗一杯「石斛竹蔗茅根水」,非常解渴,清甜不膩,完美作為餐後飲品,幫助消化。😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍銅鑼灣蘭芳道13號地舖#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkf
巫山紙包魚(原條清江魚)
香酥花枝丸
💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖資料
📍銅鑼灣蘭芳道13號地舖
#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant