2022-05-18 216 瀏覽
黎開旺角,食完正餐想食個甜品,就同朋友入左旺中,行左一圈,最後揀左食呢間雞蛋仔其實之前都食過兩次,覺得質素OK既 朋友揀左斑蘭味雞蛋仔,我地再加左兩球雪糕即叫即做,所以喺現場等左大約十分鐘啦到手係用左個杯裝住比我地,食起上黎都算方便~外貌就好靚喇,味道就一般般啦斑蘭雞蛋仔,朋友同我一致認為好普通,唔重斑蘭味,又唔係特別脆喎雪糕就揀左雲呢嗱同芒果,其實都無咩特別,應該係雀巢出品啦上次我試左呢間既流心蜂蜜雞蛋仔,係好味架,真係有流心,甜甜地咁,幾特別!推薦大家食嗰款啦 斑蘭就唔好喇

其實之前都食過兩次,覺得質素OK既

朋友揀左斑蘭味雞蛋仔,我地再加左兩球雪糕

即叫即做,所以喺現場等左大約十分鐘啦
到手係用左個杯裝住比我地,食起上黎都算方便~
外貌就好靚喇,味道就一般般啦

雪糕就揀左雲呢嗱同芒果,其實都無咩特別,應該係雀巢出品啦

斑蘭就唔好喇
2022-05-06 124 瀏覽
本身都幾鍾意食斑蘭蛋糕🙈經過旺中竟然見到有斑蘭雞蛋仔!仲要都幾多人排隊等緊😬就二話不說即刻走咗去買~雖然佢係即叫即做😆攞上手熱辣辣外面睇落去脆卜卜聞落去都略為有蛋香味但食咗之後發現... 兩個字 — 大伏😅其實我要求都唔高呀有啲斑蘭味就可以了🤨結果同原味雞蛋仔冇分別或者連普通雞蛋仔都不如🥲蛋漿明顯唔太均勻外脆內軟都做唔到🙁完全係空心嘅雞蛋仔$21蚊唔算平😞除咗個賣相還可以接受之外水準完全係below average食完之後突然之間sad咗🙃曬咗錢又嘥咗個肚食其他好嘢中晒服呀大佬真係搞唔掂可能係整呢個店員有問題🥶因為我見網上都有啲好評唔知啊反正以後唔會再食如果大家有食過不妨都分享吓好唔好食...⭐️ CP值:🐘🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:建議唔好🥲
本身都幾鍾意食斑蘭蛋糕🙈
經過旺中竟然見到有斑蘭雞蛋仔!
仲要都幾多人排隊等緊😬
就二話不說即刻走咗去買~

雖然佢係即叫即做😆
攞上手熱辣辣
外面睇落去脆卜卜
聞落去都略為有蛋香味
但食咗之後發現...

兩個字 — 大伏😅

中晒服呀大佬真係搞唔掂

可能係整呢個店員有問題🥶
因為我見網上都有啲好評
唔知啊反正以後唔會再食
如果大家有食過不妨都分享吓好唔好食...

⭐️ CP值:🐘🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:建議唔好🥲
2022-04-30 124 瀏覽
有日放假經過旺中,聞到香濃嘅蛋香味,就係「Modos摩豆買咗一份伯爵茶味嘅雞蛋仔,價值$25!😊等咗五分鐘就拎到,除咗濃濃蛋香之外,伯爵味都好出,甜度適中,食完仲有一種齒頰留香嘅感覺!呢個小店仲有其他特色口味嘅雞蛋仔同格仔餅想試!😋

呢個小店仲有其他特色口味嘅雞蛋仔同格仔餅想試!😋
2022-04-26
5 分鐘 (堂食)
  • 伯爵茶雞蛋仔
2022-04-23 91 瀏覽
一直都幾鍾意食依d特色的雞蛋仔,可能今日唔好彩揀左個味麻麻地。。。積及橙朱古力雞蛋仔,見到店員整左一個,之後唔成功😂😂,再整多個比我。聞到好香橙味,外皮都幾脆,內心軟軟地又帶左少少Q彈幾好口感,但食唔出橙味??? 朱古力係朱古力粒,d朱古力都比得幾多下,幾夠味。有d失望係食唔到橙味,但又聞到….,下次揀過第二個口味應該冇問題,整體黎講係唔錯的,會再次幫襯試下其他味。不過依d真係要趁熱食,凍左之後個心就冇咁Q彈店員服務態度都好好👍
店員服務態度都好好👍
2022-04-15 103 瀏覽
今日去開旺角,經過童年回憶旺中忍唔住入咗去掃街🥰 第一站就係雞蛋仔。Modos有好多特別口味揀,例如流心蜂蜜、土凰梨酥、肉鬆蝦乾等。不過同行朋友接受唔到咁進階嘅口味,所以我地就食咗平凡中帶點不平凡嘅伯爵雞蛋仔。等咗大約10分鐘,熱辣辣嘅雞蛋仔就到手喇!見到伯爵茶落得一啲都無手軟,成底雞蛋仔都舖滿茶葉碎,聞落係好香嘅茶味。咬落好有驚喜,餡料煙韌,偏向麻糬質地,大滿足!注意事項⚠️鍾意食脆卜卜嘅,到手記得要盡快食,我地行到出旺中都腍咗了🙈📍 摩豆 旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A

注意事項⚠️
鍾意食脆卜卜嘅,到手記得要盡快食,我地行到出旺中都腍咗了🙈

📍 摩豆
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA27A
2022-03-17 108 瀏覽
好難食雞蛋仔黎講真係好難好難好難食點解?個雞蛋仔係濕架!濕再淋 難食到好似食緊未熟既麵包又粉 吾知點形容 總知就係咁大個人未試過咁難食既雞蛋仔仲要係冇味 好似成個雞蛋仔用粉黎制作不可一不可再仲要成$18 一啲都吾值!以為大家拎住係正常嘅嘢 點知係伏到咁最嬲係話即是制造,但都咁難食係點做到?搵人笨嘅係旺中黎講真係中心位 好位置但浪費其他冇試 都吾會有下次,食左一淡馬上掉因為吾知食緊啲咩落肚 就好似食緊啲粉落肚咁 唉 中伏
好難食
雞蛋仔黎講真係好難好難好難食
點解?個雞蛋仔係濕架!
濕再淋 難食到好似食緊未熟既麵包
又粉 吾知點形容 總知就係咁大個人未試過咁難食既雞蛋仔

仲要係冇味 好似成個雞蛋仔用粉黎制作
不可一不可再
仲要成$18 一啲都吾值!
以為大家拎住係正常嘅嘢 點知係伏到咁
最嬲係話即是制造,但都咁難食係點做到?

搵人笨嘅
係旺中黎講真係中心位 好位置但浪費
其他冇試 都吾會有下次,食左一淡馬上掉
因為吾知食緊啲咩落肚 就好似食緊啲粉落肚咁 唉 中伏
2022-02-12 108 瀏覽
人生第一次食到呢啲咁難食既雞蛋仔 一拎上身見到勁薄 可以用晶瑩剔透泥形容!!都算 我當佢皮薄啲 點知食落口 口感軟綿綿 淋到好似放左好耐先拎出添泥比我咁 仲衰過出面街邊個啲 仲要係暗花特別版(起洞洞)重點係仲要夠膽死賣18蚊原味 咁我幫襯返街邊個啲唔好 本來之前聽朋友講其他味個啲得個色無味 我諗住原味應該無伏 點知咁垃圾以個人食雞蛋仔既經驗:制作慳料,溫度控制差。一個字:伏 兩個字:大伏四個字:伏伏伏伏一個字:伏 兩個字:大伏四個字:伏伏伏伏
仲要係暗花特別版(起洞洞)
重點係仲要夠膽死賣18蚊原味 咁我幫襯返街邊個啲唔好

以個人食雞蛋仔既經驗:制作慳料,溫度控制差。

一個字:伏
兩個字:大伏
四個字:伏伏伏伏

一個字:伏
兩個字:大伏
四個字:伏伏伏伏

雞蛋仔
2022-02-08 100 瀏覽
除咗難食就係非常之難食人生食過最難食嘅雞蛋仔簡直係伏到不得了嘅雞蛋仔仲要$25真係拎食拮魚蛋燒賣仲好簡直係刺激眼球完全係一Pat野扁撻撻咁連想完整摵一粒食都有困難說好的雞蛋仔呢?有圖有真相無吹水真係好醜嘅雞蛋仔見到個樣都知唔好食仲衰過果啲空心雞蛋仔空心雞蛋仔起碼都仲有個形係度呢個真係唔知咩玩法同一塊抹布差唔多俾返少少拱形都好呀大佬呀一拎上手一分鐘都無就已經扁到咁想點呀可以話係完美演繹被坦克車輾過的雞蛋仔
除咗難食

簡直係刺激眼球
完全係一Pat野
扁撻撻咁
連想完整摵一粒食都有困難

說好的雞蛋仔呢?
有圖有真相

一拎上手一分鐘都無就已經扁到咁
想點呀
可以話係完美演繹被坦克車輾過的雞蛋仔
2022-01-17 105 瀏覽
🍵宇治金時格仔餅 $26佢哋嘅雞蛋仔同埋格仔餅都係即叫即整預大概要等10分鐘透過薄薄嘅紙袋摸到佢熱辣辣格仔餅好厚身 咬落紮實但唔會話成口麵粉帶蛋香味 反而抹茶味唔太突出。話明宇治抹茶當然唔少得紅豆厚厚嘅格仔餅夾著紅豆蓉質地綿密黏黏哋 唯獨調味略顯過甜整體都幾有份量 建議同朋友分會更滋味!
宇治金時格仔餅
🍵宇治金時格仔餅 $26
佢哋嘅雞蛋仔同埋格仔餅都係即叫即整
預大概要等10分鐘
透過薄薄嘅紙袋摸到佢熱辣辣
格仔餅好厚身 咬落紮實但唔會話成口麵粉
帶蛋香味 反而抹茶味唔太突出。
話明宇治抹茶當然唔少得紅豆
厚厚嘅格仔餅夾著紅豆蓉
質地綿密黏黏哋 唯獨調味略顯過甜
整體都幾有份量 建議同朋友分會更滋味!
下午茶
宇治金時格仔餅
2021-12-13 104 瀏覽
好耐冇行過旺中,見到呢間雞蛋仔menu吸引,口痕痕就買個班蘭雞蛋仔($21)試吓啦。見號碼只係四個,點知等等等等等,等咗20分鐘先有,原來中間仲有個foodpanda整成六七個雞蛋仔。早講要咁耐,我就行吓再返嚟啦。等咁耐,以為慢工出細貨,點知一拎上手係咁:整得咁肉酸嘅再睇落啲……嘩!直頭蓮蓬圖咁根本冇心機整。趕交貨都唔係整到咁吖。味道方面好驚喜,係驚喜地差。外脆內軟做唔到,完全係空心雞蛋仔,班蘭味係香精味。$21唔算平,賣相唔得又難食再加等咁耐,冇下次。中晒伏。

等咁耐,以為慢工出細貨,點知一拎上手係咁:

整得咁肉酸嘅

再睇落啲……

嘩!直頭蓮蓬圖咁

根本冇心機整。趕交貨都唔係整到咁吖。

味道方面好驚喜,係驚喜地差。

外脆內軟做唔到,完全係空心雞蛋仔,班蘭味係香精味。

$21唔算平,賣相唔得又難食再加等咁耐,冇下次。中晒伏。
2021-12-12
20 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2021-11-14 103 瀏覽
本身超鍾意食班蘭蛋糕,今日經過旺中有啲肚餓,雖然平時唔係食開呢間,但有啲想試下新嘢,就係呢間買咗一底班蘭雞蛋仔💚佢哋呢間雞蛋仔係即叫即造,所以拎到上手係新鮮出爐熱辣辣🔥 雞蛋仔外面都脆嘅,除咗頭尾蛋漿有少少唔均勻之外,大部份都係咬開見到係一半空氣一半雞蛋仔嘅結構🤪但係雞蛋仔內部入面唔知點解水氣好重,濕到好似食緊麻糬/糯米糕個種煙韌又濕濕哋嘅口感😂又唔係話唔好食,但係個人麻麻地呢種口感班蘭味都算出,但唔係好香班蘭味🙈後尾睇到原來好多排隊嘅人都係嗌流心蜂蜜雞蛋仔或者係原味,可能班蘭味唔係佢哋嘅主打,或者下次食就食下其他味啦🐥~
佢哋呢間雞蛋仔係即叫即造,所以拎到上手係新鮮出爐熱辣辣🔥
班蘭味都算出,但唔係好香班蘭味🙈
2021-11-05 75 瀏覽
🍠和風紫薯雞蛋仔 $29即叫即烘 等咗大概10分鐘熱辣辣食雞蛋仔外脆內鬆軟 到食到後半就比較煙韌紫薯餡足料 每粒都有!質地綿密黏黏哋有少少似蓮蓉🤣最鍾意係甜度天然感覺啱啱好食完一底負擔都唔會好重。
和風紫薯雞蛋仔
🍠和風紫薯雞蛋仔 $29
即叫即烘 等咗大概10分鐘
熱辣辣食雞蛋仔外脆內鬆軟
到食到後半就比較煙韌
紫薯餡足料 每粒都有!
質地綿密黏黏哋有少少似蓮蓉🤣
最鍾意係甜度天然感覺啱啱好
食完一底負擔都唔會好重。
午餐
和風紫薯雞蛋仔
2021-11-04 74 瀏覽
我覺得應該頂左比人,以前粒粒都脹卜卜,粒粒都好分明,外脆內軟,現在根本兩個樣,對上次買格仔餅又燶底又燶邊,今日買了芝士味鷄蛋仔,成塊都係扁好似食餅咁食。以前佢地好講質素,現在根本係10-15元質素賣到20-30價錢,我應該唔會再食佢。
2021-11-04
15 分鐘 (堂食)
$25 (其他)
Book左枱晏啲喺旺角食野,未夠鐘就諗住行下旺中,但行行下又好肚餓😂,行過聞到幾香,所以就去食下呢間既雞蛋仔。🔅流心蜂蜜雞蛋仔 ($24)原味太普通,同朋友都鐘意食蜂蜜味所以就叫左😝,等左一陣就拎得。雞蛋仔都幾脆,但一咬已經覺得奇怪,好似唔係蜂蜜味。細細啖咬開一粒先發現佢既流心係有粒蜂蜜珠珠(?)喺每粒雞蛋仔到😱。所以嚴格黎講唔係流心…💬同想像中有唔同所以扣左分,價錢唔算平,不過有少少唔值☹️。不過佢有好多其他新奇既味,例如羅宋湯、斑蘭味,可能係呢個唔太啱我口味🙈。
流心蜂蜜雞蛋仔
流心蜂蜜雞蛋仔
🔅流心蜂蜜雞蛋仔 ($24)

2021-08-10 129 瀏覽
平時無行開旺中嘅習慣🤓之前去過一次只係覺得地方好細好窄 行街都行都吾鬼舒服😬🤣但最近一次朋友生日,系旺角行到top就再次行過同佢梯下有咩咁好食(都不時見有foodie推薦)朱古力雞蛋仔 $22哇 首先個樣已經唔係好掂 輕微有小小密集恐龍症但呢個都吾系最重要同過份‼️佢d雞蛋仔個心系接近空嘅⁉️好明顯食到好拮嘴 出面脆但入麵絕對吾軟因為好明顯麵糊都未倒夠🥴😕好差令人完全吾想繼續食落去👎我吾知道呢個系基於乜原因 系巨地本身系甘左定因為個日人多麵糊吾夠???
朱古力雞蛋仔 $22