2024-02-20 264 瀏覽
好耐冇去過西營盤去開呢頭見到新開左間手撕雞外賣🐔ྀི 一人餐有原味手撕雞/辣味手撕雞+米線/粉絲/白飯配雞湯+小食+飲品 $86·招牌手撕雞(例牌)飯附雞湯雞肉鮮嫩多汁 個特製醬汁非常好味🤤雞湯鮮甜又惹味😋招牌手撕雞(例牌)雞湯米線外賣米線最重要就係米線同湯分開上呢間有做到🫶🏻拎到番屋企啲米線都唔會淋晒👍🏻醋香海蜇海蜇好粗身 份量都好多 配搭手撕雞+白飯一流🥰陳醋木耳一打開好大陣醋味 食落酸酸地 幾開胃🤣
好耐冇去過西營盤

陳醋木耳
一打開好大陣醋味 食落酸酸地 幾開胃🤣
2024-02-20
2024-02-15 175 瀏覽
喺西營盤返工食lunch 真係來來去去個幾間,同事介紹公司附近原來開咗間新嘅外賣餐廳,有得食手撕雞,所以同同事每人買咗一個餐嚟做lunch試下。一個餐幾十蚊,我唔食得辣,所以叫咗米線加招牌手撕雞,手撕雞配埋青瓜一齊食都幾惹味,外賣最緊要係湯同埋粉要分開,就算拎到返公司啲米線都唔會林晒,湯底係清甜嘅雞湯,食完唔會口渴。小食叫咗最豬手,有兩舊,外皮爽脆有酒香。同事就叫咗麻辣手撕雞,味道算幾辣特別開胃,白飯一大盒,但最好係會送一個清湯,就算食飯都唔會覺得好口乾,麻辣豬耳份量都唔少,用嚟送白飯亦都唔錯。總括來講幾十蚊可以喺西營盤多一個選擇,而且份量好多,唔記得講每個套餐都會送罐裝嘢飲所以一個餐食完其實都好飽。

2024-02-10 97 瀏覽
凍冰冰食返啲辣嘢㷫烚烚一流😊搵到公司附近有呢間手撕雞店跟餐仲有好多款小食任揀添~一人餐有原味手撕雞/辣味手撕雞+米線/粉絲/飯配雞湯+小食+飲品手撕雞好有嚼勁 雞肉有咬口配有芝麻、芫荽、青瓜🥒有多重嘅口感原味食落比較輕怡 麻辣就夠晒香口平時通常食涼拌麻辣 會見到一層紅油呢度個色水唔算好紅 但係食落真係夠晒辣😍想清新啲冇咁邪惡👿 建議大家點雞湯米線店家嘅雞湯係自家熬製 飲落好清新 食完都唔會口渴鍾意食濃味的話 一定要揀撈米線少少辣配埋啲香蔥一流另外更加仲有提供好多酒香/泡椒小食我就點咗醉豬手同泡椒牛展豬手醉香味濃 豬皮好爽口牛腱份量好多 食落就唔算好辣飲品仲可以揀罐裝汽水添!
凍冰冰食返啲辣嘢㷫烚烚一流😊
搵到公司附近有呢間手撕雞店
跟餐仲有好多款小食任揀添~

手撕雞好有嚼勁 雞肉有咬口
配有芝麻、芫荽、青瓜🥒有多重嘅口感
原味食落比較輕怡 麻辣就夠晒香口

另外更加仲有提供好多酒香/泡椒小食
我就點咗醉豬手同泡椒牛展
豬手醉香味濃 豬皮好爽口
牛腱份量好多 食落就唔算好辣

飲品仲可以揀罐裝汽水添!
1K
2024-02-10 56 瀏覽
上環呢間餐廳外賣有一人套餐同兩人套餐,我地買左一人一個一人餐,只做外賣,呢度出名手撕雞,所以我地買左唔辣既一份手撕雞肉,雞肉加埋青瓜絲幾好味,仲加左小食牛,彈牙爽口,牛都幾多片,另外仲叫左一份雞肉配米粉,加埋海蜇,海蜇好粗身,米粉好幼細加埋雞湯味濃郁仲有用左保温袋袋好,好用心,食物就唔會好快凍左,如果食物份量再多d就更好,米粉係好淋,仲配有雞湯好入味,清清地唔會太咸甘,仲包埋飲品加埋烏龍茶都唔算貴。

2024-02-08 45 瀏覽
心血來潮,突然好想食手撕雞,朋友介紹上環有間手撕雞店,美味又廉宜,仲可以透過外賣平台或電話落單,方便快捷,小妹當然也要試試看😚招牌手撕雞1人套餐 $78▪︎手撕雞可以選擇麻辣或唔辣▪︎套餐可以選擇飯/湯麵/撈麵,如果選擇飯會附上雞湯▪︎任選1款小食▪︎奉送罐裝飲品1罐/津路烏龍茶+$5小妹今次就點了唔辣嘅招牌手撕雞,配雞湯粉絲,小食就選擇了醉雞翼,特製醬汁撈埋超級嫰滑嘅一絲絲雞肉、青瓜絲、芫荽等配料,充滿麻油和芝麻香味;另外粉絲吸收了雞湯精華,濃郁美味;醉雞翼散發住淡淡花雕酒香,雞肉嫩滑;整體食物不錯,套餐份量豐富,價錢親民。

招牌手撕雞
1人套餐 $78
▪︎手撕雞可以選擇麻辣或唔辣
▪︎套餐可以選擇飯/湯麵/撈麵,如果選擇飯會附上雞湯
▪︎任選1款小食
▪︎奉送罐裝飲品1罐/津路烏龍茶+$5

2024-02-07 30 瀏覽
想食下公司附近呢間手撕雞店,我叫埋朋友一齊食做晚餐,我們都叫了手撕雞一人套餐,除了手撕雞外,仲可以叫一款小食&飲品。⭐️招牌手撕雞(例牌)飯附雞湯雞肉好嫩滑多汁,送飯食,正。而雞湯湯底清澈,但雞味濃郁。⭐️麻辣招牌手撕雞撈米線雞肉口感與上者一樣,只不過辣啲,喜歡食辣,可以試下,好開胃。⭐️麻辣豬耳豬耳切片薄而富有嚼勁,搭配上麻辣調味,好正。⭐️泡椒雞翼雞肉好嫩滑,浸係辣椒汁剛剛好,香辣味道好正。⭐️可樂

⭐️招牌手撕雞(例牌)飯附雞湯
雞肉好嫩滑多汁,送飯食,正。而雞湯湯底清澈,但雞味濃郁。

⭐️麻辣招牌手撕雞撈米線

⭐️麻辣豬耳
豬耳切片薄而富有嚼勁,搭配上麻辣調味,好正。

⭐️泡椒雞翼
雞肉好嫩滑,浸係辣椒汁剛剛好,香辣味道好正。

⭐️可樂

2024-02-07 19 瀏覽
去西營盤買完海味,趕唔切返屋企煮飯,即刻叫個外賣手撕雞拎返屋企開餐。外賣平台落單就可以喺FreshLane拎,好方便。叫咗一個麻辣手撕雞雞餐,同埋一個不辣的手撕雞餐。🐥麻辣海蜇絲椒麻辛香,微微甜,辣口惹味。👍🏻🐥麻辣牛腱微辣,帶少少醃檸檬的特別香味,肉質軟硬適中👍🏻🐥手撕雞肉質超級淋,同青瓜絲一齊撈埋有多份爽脆口感,配料搭配得好。撈麵配搭埋雞湯。保溫袋包裝得好,天氣凍拎返屋企個餐仲熱。

外賣平台落單就可以喺FreshLane拎,好方便。

叫咗一個麻辣手撕雞雞餐,同埋一個不辣的手撕雞餐。

🐥麻辣海蜇
絲椒麻辛香,微微甜,辣口惹味。👍🏻

🐥麻辣牛腱
微辣,帶少少醃檸檬的特別香味,肉質軟硬適中👍🏻

🐥手撕雞
肉質超級淋,同青瓜絲一齊撈埋有多份爽脆口感,配料搭配得好。
撈麵配搭埋雞湯。

保溫袋包裝得好,天氣凍拎返屋企個餐仲熱。

2024-02-01
30 分鐘 (外賣自取)
2024-02-06 27 瀏覽
就快過年,公司好多嘢做,所以今日忙到都無出外吃飯,收工就買外賣吃。公司同事話有一間新開外賣店,好多同事都食過呢間外賣話味道唔錯👍,一於試吓😋——————-🐓撕撕雞…. 麻辣味道手撕雞配撈米線手撕雞落單時大中小辣任你選擇,味道惹味好吃,撈在米線內🍜吃得更加好味道小食蒜蓉味牛𦟌😋配烏龍茶一個滋味的….CC 手撕雞😋😋——————-忙中食吓外賣,簡單方便又好吃其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————

——————-
🐓撕撕雞…. 麻辣味道手撕雞配撈米線
小食蒜蓉味牛𦟌😋
配烏龍茶
一個滋味的….CC 手撕雞😋😋

——————-
忙中食吓外賣,簡單方便又好吃
其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————
2024-02-05 10 瀏覽
呢2日咁凍,真係無咩勇氣踏出門口決定嗌外賣手撕雞解決一餐😂今次只叫咗一人套餐($78)招牌手撕雞: 手撕雞喺小編喜歡嘅菜式之一雞肉鮮嫩多汁,香氣四溢,再配以特製醬汁,真係美味非常🥰配湯撈麵: 今次手撕雞小編揀咗湯撈麵湯好鮮美,麵條Q彈可口小食麻辣皮蛋:食落口感辛辣鮮美,皮蛋的香味恰到好處⭐CC CHICKEN 🐔上環德輔道西103-109號 樂基商業中心1樓外賣熱線:97767267
呢2日咁凍,真係無咩勇氣踏出門口
決定嗌外賣手撕雞解決一餐😂
今次只叫咗一人套餐($78)

招牌手撕雞:
手撕雞喺小編喜歡嘅菜式之一
雞肉鮮嫩多汁,香氣四溢,
再配以特製醬汁,真係美味非常🥰

配湯撈麵:
今次手撕雞小編揀咗湯撈麵
湯好鮮美,麵條Q彈可口

小食
麻辣皮蛋:
食落口感辛辣鮮美,皮蛋的香味恰到好處

⭐CC CHICKEN 🐔
上環德輔道西103-109號 樂基商業中心1樓
外賣熱線:97767267
2024-02-04 23 瀏覽
撕撕雞@Freshlane 地址: 上環德輔道西103號樂基商業中心1樓Freshlane假日宅在家打機煲netflex,都懶到出汁,唔想化妝隨便落街買外賣返屋企食,這個weekend共識要hea 到世界盡頭有一人set 手撕雞麵 小食 、價位ok ,一於每人一個餐解決lunch手撕雞分原味同麻辣,各要一,另外配麵底/白飯,麵則有米線同粉絲。因我地邊打機會慢慢食想湯麵浸淋,所以要了飯小食不錯,麻辣豬耳同牛展,以跟餐小食來講,份量都幾多主角手撕雞個調味汁撈等均,味道突出濃厚,好下飯。而且加了青瓜絲,口感更爽利。我好喜歡白芝麻,佢灑了好多,正中我下懷
撕撕雞@Freshlane

小食不錯,麻辣豬耳同牛展,以跟餐小食來講,份量都幾多

2024-02-02 21 瀏覽
麻辣手撕雞是這家餐廳的招牌菜,而且它絕對沒有讓我失望。手撕雞的肉質非常嫩滑,配上濃郁的麻辣醬汁,讓人欲罷不能。麻辣的辣度也很適中,不會太辣,但也能帶來一點微妙的麻辣感。雖然這道菜的份量不算很大,但足夠滿足一個人的飢餓感。另外,我對麻辣土豆絲印象深刻。這道小食以薄片切成的土豆絲為主,搭配麻辣醬汁和一些蔬菜,味道鮮美。土豆絲的口感酥脆,麻辣醬汁的香辣味也很突出,這道小食成了我與手撕雞的完美搭配。最後,麻辣牛展是我在這家餐廳的另一個選擇。牛展的肉質鮮嫩多汁,搭配上麻辣的調味料,非常美味。這道菜的辣度稍微高一些,對於喜歡辣味的人來說絕對是一個不錯的選擇。

2024-01-27 34 瀏覽
Work from Home 好想食手撕雞去左Freshlane 睇下有咩食餐廳位置比較隱蔽 我諗如果唔係住附近都未必識同屋企人一人一個一人餐 價錢都幾抵食得好飽肚呀手撕雞揀咗辣同唔辣各一麻辣招牌手撕雞(小辣)麻辣味道好香口招牌手撕雞鹹香味十足 兩款手撕雞都配上青瓜絲增加口感嘅層次配上芝麻同埋嫩滑嘅手撕雞肉 各有風味令人忍唔住一啖接一啖咁食主食各叫左一款雞湯粉絲店主人好貼心咁將雞湯同粉絲分開裝雞湯香味濃郁 粉絲軟硬度適中熱辣辣浸落個湯度特別好食麻辣撈米線揀咗小辣 辣到適中 辣味濃郁米線吸收晒辣汁嘅香味 好入味餐廳嘅小食選擇特別多 花多眼亂最後各叫咗一款小食醉牛展牛展有好香嘅牛味 切成薄片 好鮮嫩配以特製嘅汁醬好入味麻辣豬耳豬耳好爽口加埋特製嘅麻辣汁好食套餐仲附上罐裝飲品添呀都真係好抵食呀
Work from Home 好想食手撕雞

手撕雞揀咗辣同唔辣各一
麻辣味道好香口

招牌手撕雞
鹹香味十足
招牌手撕雞  (例牌)

兩款手撕雞都配上青瓜絲增加口感嘅層次

套餐仲附上罐裝飲品添呀
都真係好抵食呀
午餐
麻辣招牌手撕雞(小辣)
招牌手撕雞  (例牌)
  • 麻辣招牌手撕雞
2024-01-27 20 瀏覽
呢2日凍左懶煮飯,見到外賣平台有撕撕雞,自己又住得近,就決定外賣自取。叫左2份set,主打菜手撕雞,一份辣一份不辣,小食一份,飲品,再加飯或麵,其實一個人食都算很豐富❤️招牌手撕雞:帶有麻油的香氣和手撕雞的嫩滑口感。手撕雞則帶有濃郁的雞肉口感鮮嫩。招牌麻辣手撕雞:辣味十足的菜餚,帶來了辛辣的風味,香辣十足。醋香木耳:醋的酸味和木耳的爽脆口感。木耳咬口十足,醋酸够惹味爽脆豬耳:豬耳的口感脆爽,非常適合作為開胃菜。我沒有選飯,選了湯粉絲,而且湯和粉絲分隔,不會糊,另外辣撈米線够滋味辣度十足,必選👍

爽脆豬耳:豬耳的口感脆爽,非常適合作為開胃菜。
  • 招牌手撕雞
  • 招牌麻辣手撕雞
2024-01-26 13 瀏覽
撕撕雞@Freshlane上環德輔道西103號樂基商業中心1樓Freshlane無論係打工仔定住附近嘅街坊都好 Order完上嚟去特定櫃位拎就得呢個方式幾新穎 而且呢個位可以一次過拎到好幾間店舖嘅美食招牌手撕雞 配白飯 麻辣牛腱 津路烏龍茶麻辣手撕雞配撈米線 麻辣海蜇 以嫩滑手撕雞肉和煙熏辣椒 配上彈牙撈米線 搭配上濃郁的湯汁和各種香料 辣椒、花椒、蒜末等調味料記得倒埋麻辣手撕雞嘅醬汁入去一齊撈米線嘅水份保持得幾好 拎到返屋企都唔會硬晒
撕撕雞@Freshlane
上環德輔道西103號樂基商業中心1樓Freshlane

無論係打工仔定住附近嘅街坊都好
Order完上嚟去特定櫃位拎就得
呢個方式幾新穎 而且呢個位可以一次過拎到好幾間店舖嘅美食
招牌手撕雞 配白飯 麻辣牛腱 津路烏龍茶

麻辣手撕雞配撈米線 麻辣海蜇

以嫩滑手撕雞肉和煙熏辣椒 配上彈牙撈米線
搭配上濃郁的湯汁和各種香料 辣椒、花椒、蒜末等調味料
記得倒埋麻辣手撕雞嘅醬汁入去一齊撈
米線嘅水份保持得幾好 拎到返屋企都唔會硬晒
2024-01-25 8 瀏覽
聽聞上環開咗間手撕雞嘅外賣店。今日試下外賣自取,過程都好簡單,我喺佢哋網頁度就可以落單,然後嚟到西營盤站A2岀口,行幾分鐘就到,十分方便。我嗌咗個一人餐 ($86),包手撕雞主食(配白飯、湯麵或撈麵、)小食、湯及飲品。我就嗌咗無辣招牌手撕雞,估唔到份量都幾多喎,雞肉嫩滑仲要無乜雞皮我鐘意🤩 加埋青瓜絲同惹味嘅醬汁,餸飯一流呀👍🏿 仲包個清清地嘅雞湯,一啲都唔油膩,而且仲有啲蒜粒喺入面添。小食就嗌咗醉牛展,咬落非常爽口,而且酒味唔重,啱我口味。飯品可以嗌樽裝烏龍茶或汽水。

小食就嗌咗醉牛展,咬落非常爽口,而且酒味唔重,啱我口味。

飯品可以嗌樽裝烏龍茶或汽水。