2024-01-16 467 瀏覽
喺The Ring度食咗一頓,真係想讚佢個「泰式冬陰功蝦仁意粉」— 意粉彈牙得嚟,同埋每條都細膩咁吸滿咗辣辣地嘅湯汁🌶️,超級惹味!蝦仁又大隻肉感又飽滿,啖啖肉真係正!再嚟個「泰式牛肉生菜包」,牛肉夠味夠香,搭埋新鮮嘅生菜,簡直就係清新同辣味嘅完美配搭!🥬🍖講到「鮮茄煙三文魚薄餅」,哇,批底鬆軟得嚟底部又夠脆,上面嘅三文魚夠鮮,加上啖啖芝士,咬落去係咁嘅滿足感!最後又點咗「明太子雞翼」,呢個真係出奇制勝!皮脆肉嫩之餘,雞翼入面嗰股鮮甜嘅明太子醬,真係鮮味炸裂啊😍!來呢到食嘢,真係食得好心曬口,會想再黎!👏👏👏
2023-12-15 520 瀏覽
之前同fd黎過 今日再同幾個女仔fd黎玩🫶🏿想試下佢地d cocktail 叫左5杯The ring special 即係自己揀返口味 跟住bartender就會因應返 調杯酒出黎呢2個杯好靚😍 我地都係想要d易入口甜甜地既cocktail 幾好飲 唔會勁甜 呢個就真係…好睇好影既 但個噴水有d不受控😂😂😂 我影完之後個職員就幫我拎開 換返落另一個杯度叫左d野食 個pizza同意粉都好食😋其他炸野就岩餸酒佢pizza係薄皮 脆卜卜 好多芝士🤩後面加多左個麻辣雞腎 好入味👍🏿越食越辣會想下次再黎試下佢其他野😚
之前同fd黎過 今日再同幾個女仔fd黎玩🫶🏿

2023-12-04
  • 海鮮pizza
  • Carbonara
2022-07-09 1708 瀏覽
琴晚同班同事Happy Friday , 早幾日book 左枱,就已經話你地9個人,不如俾個舒服既位你地坐,Sofa 位 $3000😑😑😑 大佬 生意難做 明既 但我地無揀 只揀左$1500 枱....去到, 只係幾張高枱仲要得6張櫈,完全唔值$1500,侍應又講多次 最好俾多一半坐sofa, 但我地無理,繼續飲野。 之後d 音樂就愈黎愈大聲,大聲到演唱會都無佢咁大聲,好似去左Club咁,同朋友完全傾唔到計,講野講到聲沙! 飲品數量唔算多,唯一好係有得掟鏢。唔建議大家去,都無下次!

飲品數量唔算多,唯一好係有得掟鏢。

唔建議大家去,都無下次!
Happy Friday同朋友慶祝生日~上OpenRice 睇下有咩大熱餐廳先~👀睇擂台都幾多好評 就提早幾日book左位原路成條諾士佛台都已經好熱鬧🔥上到去好靜,可能時間尚早8:00PM 擂台得幾2-3枱客 呢到有得玩酒game 飛鏢等坐底就有staff比小食 係d類似粟米脆脆(要額外收費)兩個人$30我地兩個人叫左幾款小食🍱🐮泰式燒安格斯牛肉大約$168個賣相比較普通似係煎牛肉 個汁食落似DONKI買既燒汁一d泰式既感覺都無 🍕千島大蝦蟹肉海鮮薄餅 好似$148係酒吧既薄餅 都係比較薄身同脆個味道係唔錯既~但唔知點解中心位好濕出水令到個薄餅都淋曬,大蝦都幾大隻,蟹肉只係蟹柳🙊🍝黑松露野菌意粉好似$118味道正正常常無乜驚喜,份量都比較少 有啲雜菇同一堆黑松露醬叫左兩款酒🍸阿拉丁$148❤️❤️由whiskey,橙酒,幾款茶調製~用神燈裝住,呢款cocktail打卡100分,有乾冰製造出"仙氣煙",好有阿拉丁燈神要出黎既效果,不過記得一上枱就要影,d仙氣大約持續40秒左右🕙仲有兩個酒杯仔可以同朋友share飲落甜甜地帶有果果,唔中意好濃酒味既可以試下🍹另一杯係sweetie $98好溫柔
睇擂台都幾多好評 就提早幾日book左位

一d泰式既感覺都無

🍕千島大蝦蟹肉海鮮薄餅 好似$148

係酒吧既薄餅 都係比較薄身同脆
個味道係唔錯既~但唔知點解中心位好濕出水
令到個薄餅都淋曬,大蝦都幾大隻,蟹肉只係蟹柳🙊

🍝黑松露野菌意粉好似$118

味道正正常常無乜驚喜,份量都比較少
有啲雜菇同一堆黑松露醬

叫左兩款酒

🍸阿拉丁$148❤️❤️

由whiskey,橙酒,幾款茶調製~
仲有兩個酒杯仔可以同朋友share
飲落甜甜地帶有果果,唔中意好濃酒味既可以試下

🍹另一杯係sweetie $98

好溫柔既賣相☺️
呢杯酒味再低啲 甜甜地 似漢堡包橡皮糖既味
比較多冰飲5-6啖就完

坐到11:00都唔係好熱鬧
OpenRice 咁多好評仲諗住會爆場🙀
可能係抱住太大期望去,覺得好一般
整體黎講 無大家講到咁高質喎🤕
呢到都真係飲酒玩下game就算,野食cp值都幾低下,呢個價可以搵到更高質

值得讚既係服務好好👍🏻

一 向 對 新 鮮 事 物 充 滿 好 奇 🥂上 星 期 同 朋 友 去 左 一 間 好 特 別 既 酒 吧 🙆🏻‍♀️純 粹 我 覺 得 佢 啲 酒 幾 得 意 先 去 打 下 卡 📸我 拎 住 既 酒 杯 仲 要 好 似 古 代 青 銅 酒 杯 咁 🤭然 後 酒 樽 仲 識 散 發 仙 氣 😍頓 時 F F 緊 自 己 返 左 古 代 把 酒 談 心 🤣
一 向 對 新 鮮 事 物 充 滿 好 奇 🥂
然 後 酒 樽 仲 識 散 發 仙 氣 😍
多種娛樂設施 玩一味創意十足cocktail 有得食有得飲有得玩🥂📍通常大家都係食飽飯再去酒吧chill,因為大部分酒吧係冇啖好食!又或者價位驚人! 呢間酒吧就方便得多🤩,有齊食,飲,玩(beer pong,飛鏢機,電玩),可以放咗工或者學約朋友把酒談歡🤗,伸展筋骨💪🏻🍸阿拉丁 $148100%還原阿拉丁神燈精緻外形加仙氣效果,真係有幾下以為擦佢幾下就有燈神出現🤩由southern comfort whiskey liquor ,埃及洋甘菊茶,阿薩姆紅茶,橙酒等調製似果汁易入口酒味唔烈,唔高濃度🍸八陣圖 $138回到三國咁材料都好中式風味,有米酒,糯米酒,黃酒,桂花陳酒,檸檬汁,玫瑰露等調製味道清新甘甜米酒味突出,酒精感比阿拉丁強🍝別問我是誰 $128廚師發板,日日唔同當日就係黑松露海鮮扁意粉黑松露汁好香扁意粉偏硬身有口感珍珠帶子新鮮鮮甜,份量正常只係唔大粒整體而言,酒吧食物同設施都十分有噱頭,玩味十足,即使多野玩,但環境唔嘈😊作為酒吧,食物性價比幾高,幾啱眾舊👍🏻不過疫情反覆,記得做足防疾措施😝
[諾士佛台電競酒吧] 多種娛樂設施 玩一味創意十足cocktail 有得食有得飲有得玩🥂📍

🍸阿拉丁 $148
100%還原阿拉丁神燈
精緻外形加仙氣效果,真係有幾下以為擦佢幾下就有燈神出現🤩
似果汁易入口
酒味唔烈,唔高濃度

🍸八陣圖 $138
回到三國咁
味道清新甘甜
米酒味突出,酒精感比阿拉丁強

🍝別問我是誰 $128
廚師發板,日日唔同
當日就係黑松露海鮮扁意粉
黑松露汁好香
扁意粉偏硬身有口感
珍珠帶子新鮮鮮甜,份量正常只係唔大粒

2020-02-28 2254 瀏覽
今次朋友帶了我來到一間很有特色的餐廳,後來到網上尋找才知道原來很多人都會來打卡,感覺很舒服。餐廳有舞台可供表演,看見裝修便覺得像是進了一個嘉年華會haha除了有必備的飛鏢外,餐廳還有一些酒game的裝置,很有趣。餐廳用tablet 做menu,很環保lol我們點了幾款小食,有大澳蝦醬雞翼、麻辣火雞腎和芝士焗西蘭花。芝士焗西蘭花的拉絲令人口水長流,焗得很香濃,是一個很惹味的前菜。而另一款是拼盤,有雞翼和火雞腎,雞翼外脆內嫩,火雞腎相當火辣,味蕾大大的享受。除此之外,還點了一個叫別問我是誰的菜式,原來是意大利飯。想不到這間酒吧還有這麼高質的risotto 呢,醬汁濃郁,飯粒軟硬適中。飲品方面更是讓人心動,竟然有阿拉丁和八陣圖兩款中西合璧的cocktail。阿拉丁的神燈竟然可以在這裡看見,飲完幾杯能實現願望就好啦haha另一款是八陣圖,很像從前皇帝用的酒杯,如果有兩隻就好啦,便可以和朋友把酒言歡,兩款飲品都相當清新,酒味不會太濃。總括而言,這間酒吧相當有特色,而且地方又大,食物質素也很好,是和朋友一聚的好地方。

除了有必備的飛鏢外,餐廳還有一些酒game的裝置,很有趣。

餐廳用tablet 做menu,很環保lol

除此之外,還點了一個叫別問我是誰的菜式,原來是意大利飯。

2020-01-20 1271 瀏覽
尖沙咀諾士佛台有間樓上酒吧The Ring這裏環境寧靜很適合談心今日就約左個好姐妹來呢度食客都係高端人士,環境當然係正啦,成個餐廳風格設計,細微到檯面上的燈,我都超級鍾意而我最喜歡的就是餐廳的氣氛餐廳裡播放的音樂,真係浪漫到一個點,情侶來呢度食飯真係一個不錯的選擇。原來呢度仲有得玩beer pong睇波等等我點左杯紅酒一邊慢慢品嚐,呢杯係廚師自家炮製嘅熱飲一是令人難以忘懷一邊享受着音樂一啲把酒當歌試咗呢度嘅炸物牛柳粒芝麻雞翼 蝦春卷 送酒一流別問我是誰(廚師發板一道主食)今次廚師墨汁意大利飯上面仲有墨魚襯托呢度可以食好野又有美酒陪襯着背景柔和嘅音樂,呢度絕對係飲酒🍻聯天的最好選擇
尖沙咀諾士佛台有間樓上酒吧The Ring

這裏環境寧靜很適合談心今日就約左個好姐妹來呢度

而我最喜歡的就是餐廳的氣氛
我點左杯紅酒一邊慢慢品嚐,呢杯係廚師自家炮製嘅熱飲
一是令人難以忘懷
一邊享受着音樂
一啲把酒當歌

試咗呢度嘅炸物
芝麻雞翼
蝦春卷
送酒一流

別問我是誰(廚師發板一道主食)
今次廚師墨汁意大利飯
上面仲有墨魚襯托

• 別問我是誰
2020-01-18 882 瀏覽
聽朋友介紹黎左呢間野到食❤️佢地Drink menu勁有趣,有好多特色野飲呢邊Shisha都幾抵呀🤪🔥阿拉丁$1️⃣4️⃣8️⃣唔會太烈同埋易入口但難啲單手倒呀上桌既時候覺得都幾夢幻🔥八陣圖$1️⃣3️⃣8️⃣呢款係因為睇相實在係太吸引係古代酒阿飲落呢個會有啲米汁香加果香所以係非常順口同埋易入口既🔥泰式酸辣鳳爪$6️⃣8️⃣唔太辣而且真係去曬骨好岩要黎送酒阿⭐️🔥日式炸餃子$6️⃣8️⃣🔥🔥🔥大澳蝦醬雞翼$6️⃣8️⃣超級推薦🔥🔥🔥🔥🔥好香口 沒想到蝦醬搭雞翼係咁襯❤️🔥北海道珍珠帶子配黑松露雜菇意大利粉$1️⃣7️⃣8️⃣呢個好香口,都幾多口感有幾多珍珠帶子又有雜菇朋友食完唔敢笑開懷成口都黑黑地呀😂
聽朋友介紹黎左呢間野到食❤️
佢地Drink menu勁有趣,有好多特色野飲
呢邊Shisha都幾抵呀🤪

🔥🔥🔥大澳蝦醬雞翼$6️⃣8️⃣
超級推薦🔥🔥🔥🔥🔥好香口
沒想到蝦醬搭雞翼係咁襯❤️

🔥北海道珍珠帶子配黑松露雜菇意大利粉$1️⃣7️⃣8️⃣
呢個好香口,都幾多口感
有幾多珍珠帶子又有雜菇
朋友食完唔敢笑開懷
成口都黑黑地呀😂
2020-01-17
30 分鐘 (堂食)
  • 八陣圖
  • 阿拉丁
  • 大澳蝦醬雞翼
2020-01-08 713 瀏覽
呢間擂台酒吧已經同朋友嚟過幾次,每一次我都發現到一啲新元素!上次已經知道呢度有電競活動可以參與,今次就發現原來佢仲有個飛行棋Beer Pong枱。兩個人有兩個人嘅樂趣,成班朋友亦都可以一齊玩得盡興。先同朋友食咗個牛柳粒、芝麻雞翼同埋炸餃子小食拼盤,放喺木盤上面,淨係個賣相都夠吸引,而且份量都夠食,鍾意食香口野嘅朋友千祈唔好錯過,幾款小食都好啱我心水。另外我哋叫咗呢度嘅廚師發板,今日嘅廚師發板,係餐牌上面嘅墨魚汁意大利飯,擺盤夠典雅,非常吸引。仲有飲品方面,我哋叫咗Golden Pineapple同埋All the BLOOD,兩者都係Cocktail係女士談心首選。
今次就發現原來佢仲有個飛行棋Beer Pong枱。
兩個人有兩個人嘅樂趣,成班朋友亦都可以一齊玩得盡興。

2020-01-06
2020-01-01 387 瀏覽
最近放工同老公去諾士佛臺Happy hours搵到間酒吧餐廳好有特色既Cocktails而且仲有我最愛既Beerpong同電競玩夠覺得餓仲有得叫小食或者廚房發板呀拉丁嚟到呢度一定要叫呀拉丁被佢神燈賣相吸引咗我仲會噴煙可以影相呃下like飲落有淡淡既荔枝味好容易入口如果自己一個女仔飲哂都唔怕醉八圖陣老公一見到drink muen有古時酒壺幾得意就好想試飲落有點重whiskey仲有其他花香味道都比較易入口小食麻辣雞腎 - 少少微辣 送酒都唔錯牛柳粒 - 熱辣辣 仲好Juice蝦醫單骨雞翼 - 好惹味而且外面咬落好脆別問我是誰 係廚房發板既每次都唔同做法好特別既上面有啲沙律菜下面用咗天使麵代替中式幼麵但用咗中式炒麵方法食落去好入味唔會太油值得一試👍👍👍
最近放工同老公去諾士佛臺Happy hours
但用咗中式炒麵方法
食落去好入味唔會太油
值得一試👍👍👍

2019-12-20 1096 瀏覽
舊同事約放工happy hour,推介諾士佛臺呢間樓上鋪,有好多娛樂設施 和 玩味特色飲品,夠晒chill又可以滿足我打卡嘅願望!The Ring是一間電競主題,提供美食和酒吧餐廳,空間寬敞,有電玩遊戲、鏢機、電子Beer Pong球,全部潮玩設施應有盡有。 除咗玩之外,呢度最出名嘅就係佢嘅特色cocktail,好多人為此慕名而來打卡!阿拉丁名副其實用阿拉丁神燈做盛酒器皿,上枱時會噴出白煙,用手擦擦神燈模仿燈神出現,有得飲有得玩,仲有得打卡 。 佢主要成分係Southern Comfort Whiskey Liquor、埃及洋甘菊茶、阿薩姆紅茶和橙皮,容易入口,又香醇。八陣圖有睇三國演義嘅朋友都知道,諸葛亮名成八陣圖,係佢嘅行軍布陣法。喺電競酒吧以此為名,的確有意思 ! 酒壺和酒杯 以古代仿青銅器皿裝載,外形以極具玩味吸引,打卡必然之選。以多款中國酒 玫瑰露、洛神花調製而成,酒味比阿拉丁濃烈!牛柳粒推介美食,醬汁酸酸辣辣,加上黑椒和洋蔥絲,非常惹味。肉質Juice嫩滑,腍身沒渣,一口size方便佐酒餸食!蝦醬雞翼新鮮炸起來,熱燙燙的,外皮又香脆非常肉質嫩滑,蝦醬味濃。單骨雞翼方便進食十

蝦醬雞翼
新鮮炸起來,熱燙燙的,外皮又香脆非常肉質嫩滑,蝦醬味濃。單骨雞翼方便進食十分細心。
蝦醬雞翼、蝦春卷

蝦春卷
貌似飲茶的鮮蝦腐皮卷 炸得脆口乾身冇油膩感,外層脆卜卜,內裏蝦膠爽滑彈牙有質感!

別問我是誰
廚師發板的一道主食,每次不同十分 神秘 ,給你期待和無限幻想的感覺 !
今次是 鮮蝦辣汁炒意粉,蝦肉鮮甜彈牙,意粉幼細爽身有口感, 辣汁味道很香惹味,令人愈食愈想食。

蝦醬雞翼、蝦春卷
2019-12-19 188 瀏覽
見好耐無同閠蜜食晚飯就即興約 揀左呢間位於尖沙咀諾士佛台既餐廳去到樓下先知原來係酒吧 就無抱好大期望 但又懶得再去搵過間上到去個環境同一般酒吧感覺好唔同無煙味乾淨 仲佈置得好有聖誕feel~我地點左兩杯飲品 俾佢個名同造型吸引左味道唔錯 我個人比較喜歡網紅個杯有淡淡的荔枝香味另一杯菠蘿就打卡一流睇餐牌有cocktail 係阿拉丁神燈都好靚仲點左三款小食同兩款主菜有牛柳粒 蝦醬雞翼 蝦春卷 最推薦係黑椒牛柳粒 牛煮得岩岩好又惹味 食唔停口叫有道主菜叫別問我是誰見幾得意 因為唔知係咩黎 會有期待感另一道主菜就揀左煙三文魚野菌意粉🍝整睇嚟講我都俾8.5/10下次會再嚟encore 💕
見好耐無同閠蜜食晚飯
就即興約 揀左呢間位於尖沙咀諾士佛台既餐廳
去到樓下先知原來係酒吧

就無抱好大期望
但又懶得再去搵過間

上到去個環境同一般酒吧感覺好唔同
無煙味乾淨 仲佈置得好有聖誕feel~

我地點左兩杯飲品 俾佢個名同造型吸引左

另一道主菜就揀左煙三文魚野菌意粉🍝

整睇嚟講我都俾8.5/10
下次會再嚟encore 💕
2019-12-11 179 瀏覽
今晚老公放早,我在尖沙咀行完街就一齊去下酒吧餐廳食少少野可能我們太早,人不算多,所以可以飲杯野chill 下牛柳粒黑椒汁辣辣地,很惹味,size 一口一粒,方便入口,肉質好juicy ,而且很嫩滑,沒有覺得一絲難咬之感,份量都夠兩人share 芝麻雞翼 一碟有兩隻,翼尖連中翼,雖然炸雞翼,但沒有太多油膩感,亦無炸到好over,非常香口,外皮鬆脆,肉質滑溜,好好食麻辣鴨腎片凍盤,送酒一流,蒜蓉適量平均拌勻在鴨腎片,份量足夠,如果再切薄更美味,老公話厚度夠,佢中意食,有口感別問我是誰廚師話事的一道主食,充滿神秘感,今晚是幼身的扁意粉,沾上creamy 醬汁一齊食,好滋味,有冬菇絲等菇類食落有陣陣香味,以及有小小仙貝仔,很鮮甜我們叫了果汁飲,紅莓汁及菠蘿汁,上枱時很搶眼,已經係拍照飲先。。。
今晚老公放早,我在尖沙咀行完街就一齊去下酒吧餐廳食少少野

可能我們太早,人不算多,所以可以飲杯野chill 下

芝麻雞翼

麻辣鴨腎片

2019-12-02 728 瀏覽
我最近因為工作關係,成日遊走尖沙咀, 在下午工作過後,也很想找一個地方好好休息。經我其中一個朋友介紹後, 我到了其中一間樓上酒吧, 初時去到也有點唔好意思,因為職員好nice。酒吧環境的確一流,而且夠大,活動夠多! 而且很有格調, 情侶來談心, 或朋友嚟吹吹水也是一個很好的選擇。蝦春卷: 這個蝦春卷是我推介! 外皮脆,而內裡蝦味濃! 會吃上癮! 這個是是日主廚拍板! 海鮮卡邦尼意粉: 呢個真係好好味, 忌廉不會太膩, 也沒有太滯的感覺。 意粉帶少少甜香忌廉味, 而且海鮮料很多,值得一吃!蝦醬雞翼: 蝦醬味突出,而且雞肉汁鎖得很好! 每啖都有肉汁流出來。牛柳粒: 這個中式小菜真心不比名店差,個汁帶田點辣,但不是黑椒的辣,很野味。意想不到酒吧的食物有這麼高的水準!!之後跟招待的職員傾談,原來廚師都好有heart!最近大家的心情也不是太好,  我也是來這裏放鬆了一晚!好好休息,重新上路。

酒吧環境的確一流,而且夠大,活動夠多!

蝦春卷:
這個蝦春卷是我推介!
外皮脆,而內裡蝦味濃!
會吃上癮!

這個是是日主廚拍板!
海鮮卡邦尼意粉:

蝦醬雞翼:
蝦醬味突出,而且雞肉汁鎖得很好!
每啖都有肉汁流出來。

牛柳粒:

意想不到酒吧的食物有這麼高的水準!!

之後跟招待的職員傾談,原來廚師都好有heart!

最近大家的心情也不是太好,
我也是來這裏放鬆了一晚!

好好休息,重新上路。
2019-11-27
  • 蝦春卷