2021-08-16 851 瀏覽
平時屋邨商場既酒樓會有特價孖寶,諗住百零二百蚊可以有條蒸魚加個餸。可惜係無既⋯⋯唔知係咪政府推出消費卷既關係,而家做既所謂優惠都麻麻地吸引。以下幾樣食物加一碗白飯連埋茶位加一後$365。食物味道整體好一般,性價比低。應該唔會再黎試佢地既晚市。燒鵝例牌味道黎講,同區既陳記好好多⋯古法炆班頭腩味道偏咸,份量偏少,八舊入面,有4舊無乜肉可言⋯乳鴿成餐得乳鴿係比較正常⋯沙薑雞腳無沙薑味⋯而且偏硬,有d難咬。
平時屋邨商場既酒樓會有特價孖寶,
諗住百零二百蚊可以有條蒸魚加個餸。
可惜係無既⋯⋯
唔知係咪政府推出消費卷既關係,
而家做既所謂優惠都麻麻地吸引。

以下幾樣食物加一碗白飯連埋茶位加一後$365。
食物味道整體好一般,性價比低。
應該唔會再黎試佢地既晚市。

燒鵝例牌
味道黎講,同區既陳記好好多⋯

古法炆班頭腩
味道偏咸,份量偏少,
八舊入面,有4舊無乜肉可言⋯

乳鴿

成餐得乳鴿係比較正常⋯

沙薑雞腳

無沙薑味⋯而且偏硬,有d難咬。
2021-08-06
2021-08-15 426 瀏覽
大部分嘅侍應態度都好差入門口知客又話自己搵枱 好辛苦搵到張枱又比侍應話做乜搵張未執嘅枱(但望哂全部枱都坐滿人) 但員工唔安排一張未執嘅枱比客人仲要係咁叫人執枱 行過隔離當透明 請問係咩態度呢? 侍應態度簡直係趕客比錢買難受😣 呢間野 只此一次 🙂
大部分嘅侍應態度都好差
入門口知客又話自己搵枱
好辛苦搵到張枱
又比侍應話做乜搵張未執嘅枱(但望哂全部枱都坐滿人)
但員工唔安排一張未執嘅枱比客人
仲要係咁叫人執枱 行過隔離當透明
請問係咩態度呢?

侍應態度簡直係趕客
比錢買難受😣
呢間野 只此一次 🙂
2021-08-06 444 瀏覽
同父母吃飯,他們始終喜歡中菜。想食得好啲,可以叫返隻四斤重嘅長腳蟹,除此之外,燒鵝也是好食,有蠟燭在下面keep住。四個人食基本上已經夠了,叫多兩個菜就飽。油麥菜通菜都好食,椒絲腐乳在家整不到。

2021-05-22 656 瀏覽
「外賣自取食評」去到週末想過一個輕鬆嘅週末,又唔想出去同人迫見到聚龍閣竟然有OpenRice外賣自取覺得好開心,就試吓佢嘅鵝掌鮑魚同埋燒味飯。見到鵝掌鮑魚竟然只需要$68 !心裏面當然覺得非常興奮因為係用app叫外賣自取嘅關係冇辦法睇到餐牌,亦都唔知道實物。而之前嘅相片亦都冇人提及,所以就放張相上嚟同大家分享一下。首先要一讚個服務!有禮貌,去到外賣自取之後,收銀有同我講「多謝晒」(可能大家會覺得好微不足道,但係喺香港食飯已經好耐冇聽過呢一句咁窩心嘅基本禮貌說話,頓時一刻感動)。1548落單,最後1615就喺app度通知可以攞得。以週末咁多人來講,效率都算非常快。鮑魚嘅味道尚算有一點鮮味,有咬口、彈牙。非常細隻,相中可以見到:仲短過一支普通牙籤。反而個燒味飯非常值得一讚,我叫咗一個燒鵝飯, OpenRice外賣自取價錢$58。雖然唔係比鵝脾,但係算少骨,份量鋪滿普通外賣飯盒,亦都有燒鵝嘅炭火燒香、好難得有一種齒頰留香、燒味應有質素嘅燒烤香味。肉質唔算太優質,有點「鞋口」,但係起碼冇雪藏味,亦都真係燒鵝,而唔係「燒鴨」,總括而言算係正常燒鵝嘅質感。可能因為用外賣盒裝嘅關係,皮一早已經淋左;
「外賣自取食評」
去到週末想過一個輕鬆嘅週末,
又唔想出去同人迫
見到聚龍閣竟然有OpenRice外賣自取
覺得好開心,就試吓佢嘅鵝掌鮑魚同埋燒味飯。

見到鵝掌鮑魚竟然只需要$68 !
心裏面當然覺得非常興奮

因為係用app叫外賣自取嘅關係
冇辦法睇到餐牌,亦都唔知道實物。
而之前嘅相片亦都冇人提及,
所以就放張相上嚟同大家分享一下。

可能因為用外賣盒裝嘅關係,皮一早已經淋左;相信如果堂食嘅話,可能會更加脆同甘香。

總括而言,配合Visa信用卡5月31號前嘅優惠,滿$80可以減$20嘅話,一個燒味飯再加一個精緻嘅小食,就可以享有$20折扣,恆生卡仲有$10 cash dollar回贈。

只係因為有優惠,我先豐富少少,叫多一個鵝掌鮑魚俾自己。但係如果單叫鵝掌鮑魚嘅話,就不太推薦外賣了。

而燒味飯對我一個未食午餐,成年男人來講,亦都夠飽。

鵝掌鮑魚
2021-05-22
35 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
信用卡優惠
  • 燒鵝飯
2021-05-16 493 瀏覽
平時我哋都有嚟開敘龍閣飲茶,算係成日幫襯開嘅熟客仔。因為基本上成個屋邨得一間茶樓,選擇唔多。所以通常同老人家去飲茶嘅話都會揀返呢間,夠方便就腳。服務方面,可能因為母親節當日好多人,人手唔夠,個個夥記都忙到踢曬腳。嗰日我哋大約七點半左右叫服務員可以開始上菜,但係都起碼等咗半個鐘,佢哋先至陸續上菜。由於我哋親戚們都比較多人,所以包咗一間房嚟坐,分開每枱四位。最後埋單時,分枱上菜需每位加60蚊。套餐一位除開要$480,從來都未食過咁貴嘅母親節飯。🥲
慶祝紀念
母親節
2021-04-28 389 瀏覽
敍龍閣難得去飲下午茶 點心都幾好食最好食係流沙包,次次去飲茶都一定會食嘅流沙包。腸粉都唔錯,算係幾滑,料都多點心拼盤嘅話就唔係太突出,但整體來講味道都還可以📍 敍龍閣 (將軍澳)將軍澳唐明街2號尚德村TKO Spot 1樓111號舖#點心 #中式料理 #茶樓 #蝦餃 #燒賣 #腸粉 #美食 #將軍澳美食 #香港美食 #hk #hkfoodie #foodiehk #foodie
敍龍閣

難得去飲下午茶 點心都幾好食
最好食係流沙包,次次去飲茶都一定會食嘅流沙包。

腸粉都唔錯,算係幾滑,料都多

點心拼盤嘅話就唔係太突出,但整體來講味道都還可以

📍 敍龍閣 (將軍澳)
將軍澳唐明街2號尚德村TKO Spot 1樓111號舖

2021-03-28 362 瀏覽
今日同屋企人嚟試吓,但唔會有下次!皇府已經夠衰,今次見識到一山還有一山高!1. 入座前,門口知客好似喝狗咁叫安心出行啊!語氣好少少,有禮貌少少真係咁難?我係嚟飲茶食嘢,唔係嚟俾你呼喝!2. 埋到位見到執緊枱,咁等陣啦,執完枱等咗3分鐘都見唔到鋪枱放位,問啲主任可唔可以幫忙,但得到回覆係你等吓先!3. 叫咗12樣嘢,有9樣係凍或微暖,去到呢刻,已經唔想再講,只想快啲食完埋單!食肆係過去呢年幾不斷叫苦,疫情係一個好主要原因,但服務同品質都係關鍵,呢間嘢,無下次!

2021-03-16 281 瀏覽
敍龍閣難得去飲下午茶 點心都幾好食最好食係流沙包 腸粉都唔錯 算係幾滑 料都多📍 敍龍閣 (將軍澳)將軍澳唐明街2號尚德村TKO Spot 1樓111號舖#點心 #中式料理 #茶樓 #蝦餃 #燒賣 #腸粉 #美食 #將軍澳美食 #香港美食 #hk #hkfoodie #foodiehk #foodie
敍龍閣

難得去飲下午茶 點心都幾好食
最好食係流沙包 腸粉都唔錯 算係幾滑 料都多

📍 敍龍閣 (將軍澳)
將軍澳唐明街2號尚德村TKO Spot 1樓111號舖

2021-03-14 179 瀏覽
生日飯食乳豬 本身幫襯開另一間兩間價錢差唔多 貪方便行小左幾步點知五百八十蚊買到 一隻微型乳豬仔 真係比起平時第二間買既細左好多。。。只可講句以後唔會幫襯 😡😡🤬🤬
生日飯食乳豬 本身幫襯開另一間
兩間價錢差唔多 貪方便行小左幾步
點知五百八十蚊買到 一隻微型乳豬仔
真係比起平時第二間買既細左好多。。。
只可講句以後唔會幫襯 😡😡🤬🤬
微型乳豬
外賣自取
2021-03-06 264 瀏覽
今天6/3/21星期六相約朋友在將軍澳spot敍龍閣飲茶吃午餐,誰知發現香港酒樓的一大創意,值得在這裡給予超讚首先,他們改用自動冲茶設備,除了自動入水電水㷛外,客人可自己調節冲茶的濃淡,可以不用每次都要服務員拿熱水,傾倒餘下的熱水,最貼心是疫情期間可減少服務員交叉傳播病毒,工作人員的工作量也減輕不少,簡直是大家都好的超級讚的改進。敍龍閣食物質素也不差,特別是燒鵝,水準之作,推薦給喜歡吃港式中菜的朋友。總之,大家要多多支持努力工作創新自强不惜的香港企業。

2021-03-06
  • 燒鵝
2020-12-19 399 瀏覽
最近疫情無得飲茶 見呢間茶樓有一籠籠點心放係到 選擇多過唐記就揀呢到 點知惡夢開始 原本都有同我講膠粉要等 咁我覺得都無所謂 即叫即蒸仲好 當然我有點其他食物 點知等到腸粉都整好 啲阿姨先至慢條斯理走過來睇下架點心車嘅點心 跟住先發覺原來菠菜餃同蝦餃喺架車上面冇哂 原本熱辣辣整好嘅腸粉就好無奈咁係度等到凍哂 期間我有要求退返錢比我 未準備好個三籠食物 點知阿姐話冇得退錢 迫我喺度等 我個膠粉同其他食物都等到凍哂 期間阿姐態度非常惡劣如果佢有留意下架點心車同埋我張單就唔會發生咁嘅事情 呢間茶樓完全唔識得做外賣喺哩嗰疫情試下依間餐廳如果要做外賣點心唔該佢地改善下

外賣自取
2020-11-09 382 瀏覽
在將軍澳尚德廣場(敍龍閣)叫了酥炸美國桶蠔($148),到了全碟只得3隻,女經理只說每桶蠔開蓋後有幾多隻就有幾多隻,難以理解...激氣!激氣!激氣!😤😤😤一
😤😤😤

2020-10-30
2020-07-09 711 瀏覽
稻香汁咗之後,尚德商場就冇茶樓,住附近嘅人都要去其他商場先有得飲。最近先知佢新開咗係1樓。今日係平日算以就唔洗點等位佢嘅點心都幾好食,最推薦係奶皇包,要一上枱就食,如果唔係就唔流沙。腸粉都唔錯👍🏻
2020-06-19 533 瀏覽
tko spot飲茶嘅地方唔多,又見新開張,諗住試下, 見唔駛等位,滿心歡喜 ,原來中伏😵😵。夥計的人數不少,但態度十分惡劣,對顧客愛理不理,連部長都係,問多兩句表現得好唔鍾意😡😡; 同佢地講啲餐具污糟,特登唔睬你,表現得煩厭,可能係因為佢地已經習以為常。其實,宜家呢啲困難嘅日子,大家只係想開開心心飲餐茶,面對啲咁差嘅服務態度,同埋咁污糟嘅環境,點會食得開心呢?貼錢買難受,下次一定唔幫襯,服務實在太惡劣了!😤😤

貼錢買難受,下次一定唔幫襯,服務實在太惡劣了!😤😤
2020-06-02
我3位 30/6 下午2點30分到貴餐廳諗住享用一餐美膳點知門口個個知客有位又唔放人入,態度仲要差到無人有我足足等左半個鐘 門口位都只係放啲一兩位人入去睇住係張4人台 都唔放我地入遲黎過我仲早過我入跟手我好聲好氣禁問佢佢語氣差到話係公司規矩我就想問下係佢個人問題 定係貴 公司規矩有問題?要招呼左啲一兩位客人先?等到頸都長埋 門口知客先安排我地入座仲要坐係一張面對住一幅燈牆 大佬對眼無事都變有事啦擺明有心玩野 只係問左一句點解仲唔放我地入就禁唔專業都有既? 跟本有其他更好選擇既位置而且呢段時間都唔忙 我都番過飲食業呢間餐廳既知客 完全唔專業!!不能容忍!反而部長 主任就識點照顧到顧客我唔係顧客永遠是對的而係呢位知客完美呈現出唔專業態度差既服務我明白點解呢間餐廳唔忙 係原因的唔知貴公司因為呢啲員工損失左幾多收入
我3位 30/6 下午2點30分到貴餐廳諗住享用一餐美膳

點知門口個個知客
有位又唔放人入,態度仲要差到無人有
我足足等左半個鐘 門口位都只係放啲一兩位人入去
睇住係張4人台 都唔放我地入
遲黎過我仲早過我入
跟手我好聲好氣禁問佢
佢語氣差到話係公司規矩
我就想問下係佢個人問題 定係貴 公司規矩有問題?
要招呼左啲一兩位客人先?
等到頸都長埋 門口知客先安排我地入座
仲要坐係一張面對住一幅燈牆
大佬對眼無事都變有事啦
擺明有心玩野 只係問左一句點解仲唔放我地入
就禁唔專業都有既? 跟本有其他更好選擇既位置
而且呢段時間都唔忙 我都番過飲食業
呢間餐廳既知客 完全唔專業!!不能容忍!
反而部長 主任就識點照顧到顧客
我唔係顧客永遠是對的
而係呢位知客完美呈現出唔專業態度差既服務
我明白點解呢間餐廳唔忙 係原因的
唔知貴公司因為呢啲員工損失左幾多收入
2020-05-30
35 分鐘 (堂食)
下午茶