2019-04-20 433 瀏覽
好抵:我哋4個人入去食左平均每人$160,喺尖沙咀晚市食過好多間餐廳,呢個價真係好平。晚市做緊飲品5蚊杯,有budget可以試多杯好食: 泰式大包蛋蝦金邊粉,生菜包(可選豬肉或雞肉) ,乾咖哩軟殼蟹,芒果糯米飯,馬豆糕,千層糕 絕對夠4個人食。好坐:位於iSquare 裡面,已經比較乾淨同靜。而且餐廳內樓底高,唔會覺得嘈。好闊落,出入唔會撞到隔離枱。可以見到窗外街景同燈飾。唔會趕人走。總括來講一定會再去食

絕對夠4個人食。

總括來講一定會再去食
2019-04-19
  • 生菜包
  • 乾咖啡軟殼蟹
  • 大蝦蛋包金邊粉
2019-04-18 311 瀏覽
好開心又可能同我最愛嘅bb一齊晚餐。今晚係復活節前夕,不過呢間餐廳冇乜人,唔駛等就可以入座。初初感覺有點伏。因為兩個人唔會食得多,所以精選左幾款出名食物。先黎頭盤炸蝦餅,唔太特別但又冇話唔好食,泰式炒通菜,有點辣,但整體唔算太差。主菜咖喱軟殼蟹配蒜蓉包,咖哩味濃配蒜蓉包基本動作,同其他泰國菜餐廳分別不大,想講嘅係個軟殼蟹,因為放係個汁太耐,令個蟹失色不少,試想像個蒜蓉包放係個汁好耐,你就明白我講乜。最後埋單每位二百大元,每個菜上枱時都熱騰騰的,整體尚可接受。
因為兩個人唔會食得多,所以精選左幾款出名食物。
2019-04-18
2019-04-17 238 瀏覽
約咗舊同事喺尖沙咀食lunch,尖沙咀晏晝時既人多,好嘢食又冇,不過是但啦,都約咗。問佢有咩好食,佢介紹咗佢樓上嘅泰國菜。其實我同佢舊時就成日去公司附近嘅泰國餐館幫襯,而似乎佢想重溫舊夢。以前食間餐館嘅海南雞飯同凍齋啡走甜,水準唔錯。既然今日係重溫舊夢,就照舊咁樣叫啦。吓,估唔到呢間都幾有水準,一碟海南雞飯,應該雞嘅咩部位都有佢都跟足,雞滑且鮮,只嫌油飯唔油,浪費雅興。凍齋啡就水準一般。成個餐加凍飲都係$55,超值。
2019-04-11
午餐
As first, we wanna go to Teawood for lunch, but there's long queue to wait. And we searching for new restaurants and found New Bangkok.I ordered charcoal broiled Tender Pork& Rice and found the tender pork is really good with strong BBQ flavor. If you dip the pork with sauce, it becomes even more delicious. Though the rice is really too thick for me la, only can finish the tender pork.Tried Iced longan, it's quite cool to drink after eating a bit spicy tender pork, but the taste of longan is not

Charcoal broiled Tender Pork& Ric (bad rice)
, but the taste of longan is not strong, only sweet taste.
Iced longan
menu:
Not ecpensive Thai food in tst, can go if you wanna try new Thai restaurant, though they think just ok, haaa
窮part time學生和白領一起食午餐,好開心,四人除開都係53元,在尖沙咀算便宜。分量比較少,四人都係溫飽,有免費野飲,紅豆奶冰,青檸汽水,和各種各樣的汽水。雖然泰國菜油膩,但間唔中試下都好好,好滿足,尤其是上班壓力大的人,和朋友social,gathering都適合。環境不是很噪,餐廳服務員是東南亞女性,感覺地道。我點了一杯紅豆奶冰,紅豆量不是很多,有冰塊,飲品杯子很大,有匙羹和飲筒。服務一般,因為比較忙,所以服務員很累,謝謝你們。

服務一般,因為比較忙,所以服務員很累,謝謝你們。
泰式炒金邊粉
乾炒牛河,海南雞飯和冬陰功
2019-03-13
10 分鐘 (堂食)
泰式炒金邊粉
乾炒牛河,海南雞飯和冬陰功
跟親愛既鄰居每月一聚繼續長食長有 其實每個月我倆都隨心選擇 無特別刻意話想食想試什麼 不過剛好泰癮起 於是去左新曼谷泰菜度試試 未去前大概都有睇睇D人既comment 發覺好評都不算少 加上呢度打正旗號係泰國人主理 更為期待 點了泰式海鮮炒粉絲、泰式小食拼盤同埋馬拉盞炒通菜 馬拉盞通菜 炒得惹味香滑 油水足不過味道唔會過咸 份量都唔算少 兩個人食絕對足夠有餘 泰式海鮮炒粉絲 賣相雖然跟n_cc預想的有點出入 不過味道還是不過不失 粉絲質感不會炒到過濕一舊舊 入口味道中庸 雖然稱不上十分鮮味 不過海鮮還算新鮮爽口彈牙 泰式小食拼盤 兩個女生點了個小size 選擇了炸蝦餅及豬頸肉蝦餅外脆內軟肉質彈滑爽口 蝦味香濃 豬頸肉食落有淡淡炭燒味 感覺獨特 味道不算重 沾上特別醬汁更有另一番風味 以普遍偏咸既泰菜來說 新曼谷泰菜算是不過不失 總說是還可值得再來encore 不過奈何兩個女生胃口有限 想多試好幾樣要花一點時間才行了/
跟親愛既鄰居每月一聚繼續長食長有
其實每個月我倆都隨心選擇 無特別刻意話想食想試什麼
不過剛好泰癮起 於是去左新曼谷泰菜度試試
未去前大概都有睇睇D人既comment 發覺好評都不算少
加上呢度打正旗號係泰國人主理 更為期待
點了泰式海鮮炒粉絲、泰式小食拼盤同埋馬拉盞炒通菜
馬拉盞通菜 炒得惹味香滑 油水足不過味道唔會過咸
泰式小食拼盤 兩個女生點了個小size
選擇了炸蝦餅及豬頸肉蝦餅外脆內軟肉質彈滑爽口 蝦味香濃

不過奈何兩個女生胃口有限 想多試好幾樣要花一點時間才行了
2019-02-19 489 瀏覽
尖沙咀食野貴,ISQUARE食野仲貴。但依間泰國菜做既晚市優惠,相對同商場既食肆就明顯抵食。我地點左青檸明爐烏頭、牙車快、冬蔭功湯同炭烤豬頸肉。味道不過不失,勝在夠平。

我地點左青檸明爐烏頭、牙車快、冬蔭功湯同炭烤豬頸肉。
味道不過不失,勝在夠平。

2018-12-05
2019-02-06 434 瀏覽
今天年初二,諗住同隊員食開年飯。點知食物到枱卻發現 portion 太少. 碟蝦最詭錢得兩隻蝦仲要開邊加一大堆蒜粒擺明扮有碟頭。完全非常失望,不會推薦及不會再去此店。

完全非常失望,不會推薦及不會再去此店。
馬拉棧炒菜苗
2019-02-06
2018-08-28 1739 瀏覽
最近去完泰國 好掛住泰國嘅美食 咁岩我今日冇飯 所以我就同同事去isquare 又食泰國野 間餐廳叫做新曼谷泰菜其實以前都食過依間餐廳架啦 上次碗湯真係咸到飲唔落 今次隔左咁耐我決定比多次機會佢今次碗湯係有進步 冇咁咸 但仍然偏咸 同埋我覺得好味精 所以飲左幾啖都冇飲lu 不過佢依到嘅pad thai 都係好味嘅依個餐叫泰式鮮蝦炒金邊粉 都幾足料 有蝦, 韮菜同埋花生碎又多蛋花 味道甜甜的 入味得黎又有口感 幾正架加埋杯用椰汁整嘅紅豆冰 紅豆大粒又唔粉 真係幾滿足嘅一餐

今次碗湯係有進步 冇咁咸

加埋杯用椰汁整嘅紅豆冰 紅豆大粒又唔粉
真係幾滿足嘅一餐
2018-06-13 2071 瀏覽
第一次吃這間,八人點了大約十個菜,有鷄絲湯河,菠蘿炒飯,生菜包,鷄,豬串燒,宮暴鷄丁等等。飲了椰汁紅豆冰侍應都是泰國人,後來發現廚師也是泰國人,怪不得吃出泰國味。
侍應都是泰國人,後來發現廚師也是泰國人,怪不得吃出泰國味。
2018-06-09
15 分鐘 (堂食)
2018-05-13 1683 瀏覽
去睇戲諗住仲有個半鐘去食個飯!叫三個餸,咖哩蜆,一個牛,一個菜!隔左二十分鐘,先上左個菜!然後個女服務員同我講無晒咖哩蜆!我心諗你無唔係應該一開始就應該講咩?點會隔成30分鐘先同我講無?算啦再轉!坐左45分鐘,都係淨係上度碟菜!我決定買單!食到成肚火!
2018-03-04 2314 瀏覽
今日約左朋友去食附近既上海婆婆點知要限時所以選擇食左附近既呢間泰國菜,冇諗過d野都幾好食前菜有少少酸酸辣辣好開胃,炸野炸到剛剛好外脆內軟,個醬都好好味,最鐘鐘意係個炒飯超好食,甜品就得芒果糯米好食,其如d甜品就味道有d淡同冇咩特色
2018-01-28 1828 瀏覽
因為我係被人遺棄嘅小寶寶 所以今日冇飯帶 就出去食 食完又可以寫食評 最近同事話isquare 有間泰國野幾好食 唔試下點對得住自己 所以我就去左啦 間野叫新曼谷泰菜 係isquare 六樓其實佢lunch menu都幾多野食 有炒飯 有咖哩 有湯河 平均五十幾蚊有湯有野飲 都幾好 咁我就叫左個菠蘿海鮮炒飯 佢好快就送上左個餐湯黎 今日係青紅蘿蔔湯 咁因爲我就好肚餓即刻飲左淡 點知之後就飲唔落 因為真係太咸 所以冇再飲啦 而且我好期待佢個炒飯用菠蘿殻裝住個飯 好似個menu上面幅圖咁 果然我太天真了哈哈 不過個味道都唔錯 啲飯裏面海鮮都ok足料 最好嘅係佢菠蘿都幾大粒 好味道 而杯紅豆冰同平時茶餐廳個啲唔同 佢成杯都用椰奶 好好飲 大家可以去試下

其實佢lunch menu都幾多野食
有炒飯 有咖哩 有湯河
2018-01-22 1522 瀏覽
好耐無食過泰國野, 有D掛住金邊粉同象啤一見到做緊象啤$25 買一送一既推廣就心郁郁入席後眼見餐廳後方位置近窗, 觀點應該都唔錯雖則被安排坐係近門口位疊, 但係避開大伙人既喧嘩聲更適合同另一半撐台腳 結果叫左一碟泰式鲜虾炒金边粉, 一碟芒果蟹肉炒飯,兩枝象啤等候時間比預期長~約20-30分鐘如果趕時間既就未必岩黎啦~侍應姐姐能操一口泰語, 英語, 同廣東話隨時轉channel 佢地都會聽得明
好耐無食過泰國野, 有D掛住金邊粉同象啤
一見到做緊象啤$25 買一送一既推廣就心郁郁

入席後眼見餐廳後方位置近窗, 觀點應該都唔錯
雖則被安排坐係近門口位疊, 但係避開大伙人既喧嘩聲
更適合同另一半撐台腳

結果叫左一碟泰式鲜虾炒金边粉, 一碟芒果蟹肉炒飯,兩枝象啤
等候時間比預期長~約20-30分鐘
如果趕時間既就未必岩黎啦~

侍應姐姐能操一口泰語, 英語, 同廣東話
隨時轉channel 佢地都會聽得明
泰式鲜虾炒金边粉
芒果蟹肉炒飯
2018-01-20
20 分鐘 (堂食)
泰式鲜虾炒金边粉
2017-12-25 964 瀏覽
食物不正宗 上菜慢 服務差我們比旁邊的桌先下單 都點了同樣的冬陰功湯河 結果旁邊的桌都吃完了我們的還沒上服務員迷迷糊糊也不知道在幹什麼 單子上寫著我們下了單 卻說我們沒下單食物也不正宗 鹹味蓋過了甜味 不像泰國菜!一個字:差!
食物不正宗 上菜慢 服務差
食物也不正宗 鹹味蓋過了甜味 不像泰國菜!
一個字:差!