招聘中
17天前
薪金面議
17天前
2025-06-11 1712 瀏覽
呢間泰國菜成日行過,今晚終於去試吓啦,一入門口佢個裝修就好似去左泰國咁,有架Tuk Tuk。落咗條樓梯先知原來餐廳都幾大,仲有啲房,如果一班人食飯私隱度都幾好。睇睇Menu有好多唔同種類的泰菜選擇。冬蔭功(小)唔好睇少呢個小的份量,都好足料,有兩隻大蝦,好多菇,佢個酸辣度剛好,好平衡,唔會互相搶味。燒豬頸肉燒得好香,肥瘦適中,點埋個有少少辣的醬汁真係好開胃。燒牛柳沙律呢度的牛柳俾得一啲都唔吝嗇,好多塊,少少半生熟兼好juicy,配料又西芹,洋蔥,蒽,青瓜,個汁真係有啲辣,但辣得黎好惹味,如果唔係好食得辣的,建議叫少辣。泰式蝦炒金邊粉用蛋包住金邊粉,整得好靚,入面有三隻蝦,金邊粉炒得好有鑊氣,而且份量都唔少。番石榴沙冰飲得到番石榴果肉粒,好真材實料,好refresh。椰青沙冰用一整個椰青裝住沙冰,都係飲到啲椰子肉,又唔係死甜,飲得到佢個真材實料,夏天飲真係好透心涼。呢度的野食飲品性價比真係好高呀,以尖沙咀地段黎講一啲都唔貴。

睇睇Menu有好多唔同種類的泰菜選擇。

冬蔭功(小)

燒豬頸肉
燒得好香,肥瘦適中,點埋個有少少辣的醬汁真係好開胃。

燒牛柳沙律

泰式蝦炒金邊粉

番石榴沙冰
飲得到番石榴果肉粒,好真材實料,好refresh。

椰青沙冰

• 椰青沙冰
2025-06-02 2103 瀏覽
平日行尖沙咀成日都會經過,但未有機會試,今日終於食到 ! 星期六日最好book位,因為真係好多人食餐廳係地庫,由地面行落去的樓梯已經好靚,真係帶你入去東南亞甘!!地方好大,都有好多店員,位置坐得好舒服🥢香芒軟殼蟹米紙卷口感清新,非常適合夏天食,軟殼蟹外酥內嫩,芒果添了甜味和清新的果香,與軟殼蟹的鹹香相得益彰,加入沙律菜,增加了口感的層次和清脆感🥢馬拉肉骨茶湯底呈現深褐色,味道濃厚,帶有中藥的香氣,加入當歸、玉竹、甘草、黨參和川芎等,有一種獨特香味層次感,肉骨鮮甜,肉質軟嫩🥢咖喱芝士焗青口青口被厚厚的芝士覆蓋,表面微微金黃,散發著濃郁的奶香,青口鮮嫩,口感滑順,咖喱的香氣濃烈,帶有微微的甜辣感,口感層次分明🥢巴東牛展慢火燉煮,肉質變得非常軟嫩,醬汁濃稠,由椰奶和多種香料製成,味道微辣,伴隨香甜的椰奶味,配印度酥餅一流🥢印度酥餅外皮金黃酥脆,咬下去時發出清脆,內部加入酥油、糖粉和香料製作,口感柔軟,奶香濃郁,口感微甜🍹泰式凍奶茶茶香濃郁,沒有苦澀味,甜而不膩,結合紅茶中和甜度,奶香醇厚,加入淡奶令整體口感更加醇厚🍹龍眼冰龍眼果肉鮮嫩多汁,帶有自然的甜味,飲落清爽可口,甜度不會過租,沒有加入
地方好大,都有好多店員,位置坐得好舒服
🥢香芒軟殼蟹米紙卷
🥢馬拉肉骨茶
🥢咖喱芝士焗青口
🥢巴東牛展
🥢印度酥餅
🍹泰式凍奶茶
🍹龍眼冰
龍眼果肉鮮嫩多汁,帶有自然的甜味,飲落清爽可口,甜度不會過租,沒有加入糖水
2025-05-24
  • 馬拉肉骨茶
新泰東南亞餐廳,每次行過K11都會當眼見到嘅泰國餐廳,鮮明嘅泰國風情讓人一眼就能辨認出嚟,門口擺放著精緻嘅泰式花卉裝飾,既現代又不失泰國嘅傳統特色,今次一於走入去探訪吓。每位職員都對餐廳運作好熟悉,又親切友善!食物更有驚喜!👍冬陰功(細) $98依碗湯酸酸辣辣🌶️,辣味適中,湯底濃郁,蝦肉新鮮彈牙,仲有菇菌雜菜吸晒辣味,絕對是開胃嘅首選!👍👍👍👍👍香芒軟殼蟹米子卷 $98🥭🦀軟殼蟹炸得金黃香脆,搭配新鮮芒果同爽脆蔬菜,口感層次豐富,令人一口接一口!馬拉盞炒通菜 $88炒得非常入味,通菜爽脆,馬拉盞香氣撲鼻而來,愈食愈滋味👍👍👍👍👍馬莎拉咖喱(雞) 🐔 $108 白飯 $28雞/牛/豬可選,咖喱汁濃郁滑順,雞肉嫩滑入味,仲有軟腍腍嘅薯仔,配埋白飯一起食真係冇得頂印度薄餅🫓 $42印度薄餅外脆內軟,搭配咖喱汁食,非常美味原個椰青大菜糕 🥥 $75甜品方面,點咗原個椰青大菜糕,成個都係椰肉大菜糕,賣相夠晒吸引,大菜糕滑溜爽口,食落感到清新!泰式奶茶 $48泰式奶茶點可以唔試吓!茶味香濃,甜度適中,冰塊適量,唔會令奶茶過淡!用餐整體感覺良好!價格合理,份量大碟,服務態度都好好!下次帶屋企人嚟試吓

冬陰功(細) $98

香芒軟殼蟹米子卷 $98

馬拉盞炒通菜 $88

馬莎拉咖喱(雞) 🐔 $108 白飯 $28

印度薄餅🫓 $42
印度薄餅外脆內軟,搭配咖喱汁食,非常美味

原個椰青大菜糕 🥥 $75

泰式奶茶 $48

用餐整體感覺良好!價格合理,份量大碟,服務態度都好好!下次帶屋企人嚟試吓先👍🏻✨

📍新泰東南亞餐廳 (尖沙咀)
🔎尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈地下1A號舖及地庫
  • 馬拉盞通菜
  • 飛天通菜
  • 原個椰青大菜口糕
2025-07-10 0 瀏覽
串燒沙爹:豬、牛、雞各有2串,大大嚿啖啖肉,肉質唔錯有咬口,唔會燒得太乾。沙爹醬有質感,見到有啲花生顆粒,幾好味,加咗勁多沙爹醬。馬拉盞通菜:份量唔少,馬拉盞咸香味十足,感覺有啲似係蝦醬同XO醬嘅混合,唔錯。同朋友一開始諗緊要馬拉盞通菜定飛天通菜,但唔知有乜分別,只知飛天通菜會抛起炒😅之後問店員,佢話飛天通菜係用蒜頭辣椒豆醬炒,味道辣啲,但又可以叫小辣😂日本南瓜焗海鮮飯:一上檯就哇咗聲,南瓜都幾大個,面頭係滿滿嘅芝士同海鮮,有大蝦、鮮魷、靑口。南瓜焗得軟淋,可以用匙羹刮出嚟,食落香甜綿滑,撈埋啲飯同芝士一齊食好正。餐廳門口幾有泰國feel ,座位舒適闊落,食物味道唔錯份量足料,女仔嘅話可能夠3個人食,係尖沙咀性價比高嘅餐廳。

2025-07-03 0 瀏覽
在尖沙咀加拿分道的「新泰東南亞餐廳」,我最近享用了一頓令人難忘的泰國菜。餐廳的環境舒適,帶有濃厚的東南亞風情,非常適合與朋友聚餐。首先,我們點了越式蝦米紙卷,這道小食清新可口,蝦米的香味與新鮮的生菜完美結合,讓人一口接一口。接著,泰式青咖哩的味道濃郁,咖哩的香氣撲鼻而來,搭配白飯更是絕配,讓人感受到泰國的熱情。另外,泰式炒什菜也讓我印象深刻,各種時令蔬菜炒得爽脆,保留了食材的鮮甜。而印度酥餅則是另一種驚喜,外脆內軟,配上咖哩或醬汁,風味更佳。餐後,我們點了椰汁冰來解暑,椰汁的香甜與冰涼的口感,讓人瞬間感到清新。而青檸梳打的酸甜平衡,十分解膩,是夏日必試的飲品。最後,鹽焗鱸魚外脆內嫩,鹽焗的手法讓魚肉鮮美無比。而原個椰青大菜糕則是完美的結尾,椰香四溢,口感滑順。總括來說,「新泰東南亞餐廳」的菜品新鮮,味道正宗,環境佳,非常值得一試!如果你喜歡泰國菜,這裡絕對不容錯過!

• 原個椰青大菜糕
2025-07-02 0 瀏覽
放工後同朋友喺尖沙咀搵食,黎咗呢間泰國菜餐廳,環境舒適、菜式選擇多,我已幫襯好多次😋🍴 果晚叫左幾道招牌菜:•🦀 軟殼蟹咖喱麵包:必試推介!咖喱係蛋白黃咖喱,香濃唔辣,麵包沾埋黎食一流,軟殼蟹炸得香脆,好入味•🧈 牛油雞翼:酥香帶牛油香氣,啖啖肉•🧄 蒜蓉焗帶子:帶子鮮嫩,蒜蓉味香而不搶•🥬 椰菜仔:炒得清爽,健康之選•🥥 椰汁沙冰:份量超大,細滑又清新,椰香好濃,夏天飲最岩💬 餐廳侍應好有禮貌,勤力斟水,服務態度一流,感覺非常好👍🏼

🍴 果晚叫左幾道招牌菜:
•🧈 牛油雞翼:酥香帶牛油香氣,啖啖肉
•🧄 蒜蓉焗帶子:帶子鮮嫩,蒜蓉味香而不搶
•🥬 椰菜仔:炒得清爽,健康之選
•🥥 椰汁沙冰:份量超大,細滑又清新,椰香好濃,夏天飲最岩

2025-06-13
  • 麵包焗咖哩軟殼蟹
  • 椰青沙冰
  • 牛油雞翼
2025-07-02 0 瀏覽
慶祝生日,到了此泰國餐廳,餐廳給了四人位,座位舒適👍👍👍 因為都幾多人到此餐廳光顧,建議預早book定位點了幾款食物個人認為最好味的是「咖喱軟殼蟹麵包」。。。麵包鬆脆,醮了咖喱汁後,非常美味👍👍👍。。。四個人吃,不叫其他飯麵及麵包,都足以飽肚原本想叫咖喱蟹,不過一隻按時價要五百幾,結果冇叫到。。。但慶幸自己叫了咖喱軟殼蟹麵包😘😘😘飲品叫了凍檸茶及凍泰式奶茶,個人認為凍泰式奶茶略甜整體非常滿意👍👍

點了幾款食物

飲品叫了凍檸茶及凍泰式奶茶,個人認為凍泰式奶茶略甜

整體非常滿意👍👍
2025-07-01
  • 麵包焗咖哩軟殼蟹
📍泰式老鴨湯河粉|甜香湯底 中規中矩今次試咗間泰式餐廳嘅**泰式滷鴨湯河粉**,湯底偏向甜香路線,帶淡淡香料味,飲落幾順喉。鴨肉算嫩滑,不過整體味道未算好突出,同預期中嘅濃郁泰式風味有啲距離。 同場加映嘅**芝士焗香芋海鮮飯**都係平平無奇,芝士同香芋味道未夠融合,海鮮份量普通。雖然餐廳環境闊落,假期人流少坐得舒服,但食物質素真係未夠留住回頭客。 **小貼士**:如果鍾意甜味湯底可以一試,但追求地道泰式風味就可能要再搵過。 **整體評分**:6/10 (適合想靜靜哋食個簡餐,但唔好期望太高~)
📍泰式老鴨湯河粉|甜香湯底 中規中矩

今次試咗間泰式餐廳嘅**泰式

**整體評分**:6/10
(適合想靜靜哋食個簡餐,但唔好期望太高~)
2025-06-30 0 瀏覽
最近天氣真係好熱,最岩吃泰菜,味道夠曬開胃。今日黎到朋友推介尖沙咀既新泰,地方好大坐得好舒服。 前菜叫左個燒豬頸肉沙律,豬頸肉份量超多,調味我都好中意,咸香得黎勁開胃,配埋生菜食好清新,配搭好好。 泰式青咖哩雞加印度酥餅 - 泰國菜最中意佢既青咖哩,椰香得黎好惹味。雞件都有8大件,肉質嫩滑,好味!酥餅加青咖哩真係好夾。 泰式菠蘿炒飯-成個菠蘿甘上,視覺已經好正。炒飯粒粒分明,乾身既,加埋肉鬆腰果真係好好味。吃到甘上下仲發現入面有兩隻大蝦,彈牙的肉質,值得推介。 小菜叫左國民美食-馬拉盞通菜,依度炒得好香。隻醬加左大粒蝦米,吃的出個種鮮香味。 整體黎講新泰岩曬我胃口,佢既調味真係無得輸,令到無咩胃口既我都係甘狂食,一定再黎。

2025-06-26 0 瀏覽
好耐之前已經來過一次食, 今次因為方便係K11行完街就再同朋友來試下食上面仲有d打卡位可以影下相,下面空間好大,基本上係full晒坐位。因為我地都唔係好餓都只係叫左小小野食1.燒虎蝦🦐好新鮮好有口感! 加埋泰式生蝦汁, 超惹味,本來就諗住叫泰式生蝦食,但見到嘅枱食好似好正咁,就揀咗呢個真係冇決定錯!2. 燒西冷牛扒🐂份量比想像中既多, 叫左5成熟會比較血紅, 怕太紅既建議都係叫返7成比較好。 3. 越式蟹肉炒粉絲🦀超大份, 好足料, 炒得好香, 味道亦都好夠, 仲要有我鐘意既扎肉添呀值得一提, 店內既職員都好好笑容好有禮貌, 大部份都係泰國人, 入面D裝修都好靚叫左3樣罰食賣單都係$433, 每人都唔洗$220
好耐之前已經來過一次食,
今次因為方便係K11行完街就再同朋友來試下食
因為我地都唔係好餓都只係叫左小小野食

1.燒虎蝦🦐

2. 燒西冷牛扒🐂

3. 越式蟹肉炒粉絲🦀

叫左3樣罰食賣單都係$433, 每人都唔洗$220
2025-06-26
  • 燒西冷牛扒
泰式柚子蝦沙律一上枱就聞到香茅味🌿 柚子爆汁清甜🍈 大蝦爽脆彈牙🦐 仲有腰果碎增加口感🌰 酸甜辣平衡得啱啱好💯肉碎生菜包份量驚人🥬 用新鮮 iceberg 生菜包住炒香肉碎🐷 九層塔香氣突出🍃 辣度可以自己調節🌶️ 加埋青檸汁更開胃🍋芒果糯米飯係完美句號🥭 芒果甜到漏💛 糯米飯暖粒粒 椰漿香濃唔膩🥥 仲灑咗啲綠豆脆片增加口感✨尖沙咀泰菜高質之選📍 環境闊落坐得舒服🪑 服務員會主動換骨碟👍 上菜速度快⚡三款菜式都夠晒地道🇹🇭 價錢合理💸 芒果控必試 下次要encore個黃咖喱🍛 朋友聚餐首選👩
2025-06-22
2025-06-24 254 瀏覽
同朋友去尖沙咀行街,晚上去咗新泰東南亞餐廳食飯,餐廳裝潢擺設都充滿泰國風情,提供正宗的泰國美食,並由擁有多年經驗的泰籍廚主理。串燒沙嗲:串燒雞和豬肉表面呈現金黃色,帶有微微焦香,配搭沙嗲醬汁,食落帶有花生香和微辣的風味。泰式濕炒海鮮河味道鮮甜爽口,河粉炒得夠鑊氣,配上新鮮海鮮、芥蘭、胡蘿蔔和草菇等分量充足,整體口感帶有濕潤的醬汁,味道濃郁但不油膩。喇沙湯蝦米線味道層次分明,椰奶的濃郁、咖哩的辛香、海鮮的鮮甜與豆卜的吸汁感交織在一起,令人回味無窮。鹽焗鱸魚的味道鮮嫩咸香,魚肉細膩多汁,因為烘烤時鹽形成堅硬外殼,鎖住水分並讓香料味道滲入魚肉,保持了魚的原汁原味且無腥味。油飯色澤金黃,飯粒分明、飽滿,香氣濃郁、口感Q彈。

油飯色澤金黃,飯粒分明、飽滿,香氣濃郁、口感Q彈。

2025-06-23 300 瀏覽
係K11行完街餓餓地見到對面有間好大間既泰國野就入左去,佢呢間啲裝修都幾精緻,仲要用餐要落樓梯去地下室咁,幾有神秘感嘢食價錢我覺得好公道,食完係會覺得值既👍前菜叫左個蝦米子卷,欣賞佢個外皮好薄,識落口感好清爽,蝦開半放入去好新鮮👌馬拉盞炒椰菜係我去泰國餐廳必叫嘅😆好香好爽口,加埋蒜蓉炒無敵呢個串燒拼盤我覺得係MVP ,個雞肉串燒必點🥹笑得好香口外面有浸微微嘅焦香味,咬落口又多肉汁呢個蜆湯好醒胃😋食完啲比較濟既野食飲呢個就岩,酸酸地加埋好新鮮嘅蜆,佢個沙白非常之清甜又大粒,啱晒鍾意食海鮮嘅朋友我同朋友嘗試佢多啲唔同菜式所以無叫碳水😂食多啲餸,呢個豬頸肉不過不失,口感好鬆脆。同埋想講呢間啲嘢食份量都幾多,可以叫多啲朋友仔一齊嚟👍

嘢食價錢我覺得好公道,食完係會覺得值既👍

2025-06-23 274 瀏覽
今日黎到尖沙咀,見到呢間泰國菜門面靚、又多人等位,一於試吓佢咩料😎店員有好大部分都真係泰國人,所以都幾好幾有去左泰國🇹🇭嘅感覺🤣 我地叫左一份香芒軟殻蟹米紙卷、一碟串燒、印度薄餅、濕炒海鮮河、龍眼冰、芒果糯米飯、椰青沙冰。軟殻蟹卷都幾好食,而且有香茅香葉,好傳統正宗🥸 串燒就豬、牛、雞都有,一次過滿足3個願望🤣👍🏻😜 配埋個汁都唔錯芒果糯米飯好正~ 好Fresh好解膩,芒果好食😋對濕炒河比較好奇所以叫左😜 好。多。料!完全唔係hea你😎 勁多海鮮,又有幾款菜、菇,包羅萬有。個薄餅好賬卜卜,都唔錯,好有空氣感,不過大家記得要趁熱食!攤凍左就唔好食ga啦🤘🏻平日夜晚都爆場,可見好受歡迎!裝修、環境都幾靚😉

香芒軟殻蟹米紙卷
串燒

芒果糯米飯好正~ 好Fresh好解膩,芒果好食😋
芒果糯米飯

濕炒海鮮河

印度酥餅

平日夜晚都爆場,可見好受歡迎!裝修、環境都幾靚😉

2025-06-21 251 瀏覽
燒得掂嘅泰式lunch呢間泰國餐廳整體感覺唔錯,環境布置有啲特色,燈光唔算太光,氣氛都幾舒服,座位都算闊落,適合同朋友一齊用餐。食物方面,串燒類選擇幾多,有豬肉、牛肉、雞肉,火候處理得唔錯,啖啖有炭香。燒魷魚都幾有誠意,用咗原隻魷魚,新鮮度可以,唔會太韌。至於鐵板蠔仔炒蛋,蛋香有返咁上下,蠔仔夠飽滿,算係一個不錯嘅配搭。午餐方面叫咗兩款主菜:蟹肉炒粉絲味道唔太濃,但粉絲吸晒蟹肉嘅甜味,整體唔會太膩;奶油大蝦伊麵奶味較重,蝦夠大隻,食落去口感算彈牙。芒果黑白糯米飯為整餐畫上完美句號,芒果香甜多汁,配搭椰香濃郁嘅糯米飯,甜而不膩。黑白糯米既有口感層次,又帶輕微嚼勁,食完有種滿足嘅幸福感。整體嚟講,呢間餐廳嘅菜式有心思,環境同味道都達到期望,有興趣可以一試。
燒得掂嘅泰式lunch

• 芒果糯米飯