4天前 0 瀏覽
成日經過見到鋪面好多人買外賣,見有堂食入去試下,叫左兩個餐一個叉燒拼燒鴨,一個乳豬拼燒鵝。價錢唔貴,連埋野飲又包碟油菜仔 兩個人都係$128 服務係ok 既 ,正常野。但乳豬唔係十分好食,叉燒好韌 , d燒鵝係凍既。中間d肥膏好厚同埋係白色既。個飯d 豉油汁有黑椒味,我見餐牌有個係黑椒燒鵝骴飯。唔知佢係味d 豉油汁個個都會有黑椒味。但真心我覺得好怪。我第一次食。唔知係味要叫貴野先會好食。但我應該唔會再去試。我諗去第二日比多十蚊會好食好多。

價錢唔貴,連埋野飲又包碟油菜仔 兩個人都係$128

2024-10-22 429 瀏覽
今日買叉燒,准備叉燒炒蛋送飯俾小朋友,結果炒完先發現,有只超大超長曱甴腿!仲係叉燒色哎呀😅師傅你叉燒加料呀浪費咗我5只日本蛋同时間,全部倒晒又反胃真嘔心🤮!曱甴腿

今日買叉燒,准備叉燒炒蛋
送飯俾小朋友,結果炒完先發現,有只超大超長曱甴
腿!仲係叉燒色
哎呀😅師傅你叉燒加料呀
浪費咗我5只日本蛋同时間,全部倒晒
又反胃
真嘔心🤮!曱甴

外賣自取
2024-05-29 2149 瀏覽
排隊見佢有五六個人等,好似好好食,咁樣就去排隊,即係外賣。以為好多人食,但係其實每個人都要等好耐。即是下一個係到我,都係冇人同我講嘢,叫我等等都冇。要我自己喺度等唔知做咩,唔知係咪想製造條長龍。.叫咗條燒腩骨食,$200一斤已經算貴。一條骨要148,唔係特別好食。試過一次就算,無期望咁食會開心啲。.燒肉皮係脆,唔叫好脆。有一啲肉都係嫩。.唔知係租貴定點,經過食吓都得,期望服務質素同食物質素有改善。
燒肉皮係脆,唔叫好脆。有一啲肉都係嫩。
外賣自取
今天来到深水埗的“新苏记烧猪大王”,简直是烧腊爱好者的天堂!🍖🐔瑶柱贵妃鸡鸡肉鲜嫩多汁,搭配瑶柱的香味,口感绝佳,一口接一口停不下来!🦢黑椒烧鹅鹅肉肥而不腻,外脆内嫩,吃到嘴里满满的幸福感!🐷乳猪皮脆肉嫩,肥瘦相间,香气扑鼻,绝对是肉食者的天堂!🥩烧腩肥瘦相间的猪肉烧得恰到好处,皮非常松脆,回味无穷!简直是烧腊精品店中的翘楚!除了驰名烧猪,烧鹅、贵妃鸡、烧腩都值得一试。

🐔瑶柱贵妃鸡

🦢黑椒烧鹅
鹅肉肥而不腻,外脆内嫩,吃到嘴里满满的幸福感!

🐷乳猪
皮脆肉嫩,肥瘦相间,香气扑鼻,绝对是肉食者的天堂!

🥩烧腩
肥瘦相间的猪肉烧得恰到好处,皮非常松脆,回味无穷!

2024-05-02 2124 瀏覽
今日终於去試下這閒出名的燒味店,叫了個乳豬雙併套餐C,套餐內除雙併飯外,還有例湯(跟所有燒味飯),熱飲,油菜,碟飯的餸是足夠,但白飯徧少,燒肉徧廋,但味道正宗不會咸,乳豬勁好味,皮脆好肉不肥,$68是物有所值。堂食環境比較迫,一定要搭枱,繁忙時間也要等位,這裏的服務員都有禮貌。食完後再買一份(即1/4隻)乳豬外賣,質素及份量都對得住價錢$228。最後一提,有時食完燒味後會非常口渴(因有味精)但這間不會
最後一提,有時食完燒味後會非常口渴(因有味精)但這間不會
2024-05-02
5 分鐘 (堂食)
  • 乳豬
2024-04-06 1571 瀏覽
買嘅時候指明要 瘦 乳豬,點知比咗隻 最肥 嘅肥乳豬,自己返屋企切可以成層2cm厚嘅肥膏起咗出嚟!做生意唔老實,隻豬仲要$888一隻,建議大家買成隻乳豬千祈唔好係呢間買!除非鍾意食肥膏

乳豬
2024-03-23 1187 瀏覽
堂食乳豬雙拼飯餐抵食, 有例湯, 菜及餐飲才68元, 見大部份食客都Order這個餐.附送的例湯都很足料, 算是一般茶記水準之上, 蠔油白菜仔不過不失.乳豬有六件, 肥瘦適中,燒鵝燒得很香口, 义燒也是軟硬肥瘦適中, 不會太乾, 到達店舖時剛好有位, 但轉眼已坐無虛席, 生意非常好, 店外也站了不少客人在等外賣, 在深水埗區, 呢個價錢, 呢個質素, 要排吓隊都是很應該的.店員服務態度可以, 有問有答, 上菜速度非常快, 收枱執碗碟也很快手👍
2024-03-23
2024-02-01 1329 瀏覽
其實食燒味嘅舖頭這間算係好食,但係服務態度就不願置評,不斷催人落單,好似好唔耐煩!食飯嘅時候,經常聽到入邊個夥計講客人或其他人嘅是非😵‍💫,唔講服務,食物係好食😋
🇭🇰深水埗烧腊天花板! 来香港吃烧腊已经成了每一个来香港的人必“打卡”的事项,没有之一~ 相比于尖沙咀、旺角的那些网红店,这家位于有着“全香港烟火气”之称深水埗的 新苏记烧猪大王 可以说是让人相当眼前一亮了~ 明亮的招牌一来就让人感到耳目一新,能堂食更是给这家店加了很多分!(很多香港的烧腊店只能外卖不能堂食) 除了环境以外,他们家的食物可以说是刷新了我对香港烧腊的认识!作为一个来香港很久的“港漂”,大大小小的烧腊吃过了很多,但是这家店却给我留下了很深的印象! 先说他们家的招牌菜吧,他们家的烧猪的味道真的是绝了!皮非常脆,而且咸淡适中,一口一个大满足! 烧腩,这个对经常吃烧腊的朋友应该不陌生,但是他们家的烧腩却是另一番风味,不仅很脆,而且肉的底端也没有特别咸,很适合大部分宝宝的口味! 烧鹅,这个作为广式烧腊里面的扛把子,他们家的鹅腿非常juicy,一口爆汁! 叉烧,这个估计对烧腊不熟悉的宝宝应该也有听过,他们家的叉烧居然不腻哈哈哈!i了i了~
🇭🇰深水埗烧腊天花板!
2023-12-19 1100 瀏覽
下午時段去食,亦見店舖沒什麼人,但侍應阿姐卻一直催促落單問食咩,坐咗落去一陣睇緊Menu,都未睇完就已經比人問四五次食啲咩😅感覺好似好趕好急咁,但明明無人在等位,附近都全是吉位,唔太明佢趕啲咩,態度真係唔太好。食物質素都好一般,係乳豬還可以,最難食就係叉燒同燒鴨,叉燒冇乜味,啲飯仲要勁硬,另外亦有試埋燒肉,燒肉太瘦不過皮脆。叉燒🌕🌕🌗🌑🌑燒鴨🌕🌕🌗🌑🌑乳豬🌕🌕🌕🌗🌑

食物質素都好一般,係乳豬還可以,最難食就係叉燒同燒鴨
,叉燒冇乜味,啲飯仲要勁硬
,另外亦有試埋燒肉,燒肉太瘦不過皮脆。

叉燒🌕🌕🌗🌑🌑

燒鴨🌕🌕🌗🌑🌑

乳豬🌕🌕🌕🌗🌑

2023-10-04 1711 瀏覽
都說好吃的藏在深水埗,果然名不虛傳,深水埗有很多的老zi號和老店,經過西九龍被這家店的燒味吸引住了🤩-【黑椒燒鵝腿米線】燒鵝都是當天現烤的,皮脆肉嫩,一試難忘!!鵝皮還滲透煙薰柴火的香味🤤,皮好脆✅鵝不會很肥,淋上汁,一口下去,好滿足👍🏻滿滿的鵝香味,可以蘸酸梅醬一起吃,更解膩!!-【燒豬】店主打的招牌,燒豬大王。必不可錯過卜卜脆的燒豬,誰能不愛😍,這個皮烤的很脆,蘸黃芥末醬吃👍🏻(有沒有人像我們老家一樣的吃法:蘸白糖的呢❓)-【叉燒】火候控制的很好,肉質爽滑,不會柴肥瘦分明,刷上蜜汁,淡淡的柴香味,吃了還想吃🤤-【熏蹄】就是大豬蹄,滿滿的膠原蛋白!!不是肥的‼️‼️口感很Q彈,帶點酸酸的,愛吃🤤-還帶了斬料回家,弟弟都誇好吃-獨在異鄉為異客 每逢佳節倍思親㊗️大家中秋節快樂🎑 合家團圓#香港 #香港美食 #香港探店#深水埗#深水埗美食#深水埗探店#西九龍#西九龍中心#香港燒味#香港叉燒#燒鵝#燒豬#新蘇記燒豬大王#香港新蘇記燒豬大王#深水埗新蘇記燒豬大王#新蘇記
都說好吃的藏在深水埗,果然名不虛傳,
【黑椒燒鵝腿米線】
【燒豬】
店主打的招牌,燒豬大王。必不可錯過
卜卜脆的燒豬,誰能不愛😍,這個皮烤的很脆,蘸黃芥末醬吃👍🏻
(有沒有人像我們老家一樣的吃法:蘸白糖的呢❓)
【叉燒】
火候控制的很好,肉質爽滑,不會柴
肥瘦分明,刷上蜜汁,淡淡的柴香味,吃了還想吃🤤
【熏蹄】
還帶了斬料回家,弟弟都誇好吃
獨在異鄉為異客 每逢佳節倍思親
㊗️大家中秋節快樂🎑 合家團圓
2023-09-25 1180 瀏覽
店名: 新蘇記燒豬大王 地址: 深水埗欽州街72號地舖深水埗站C1出口,行2分鐘環境: 3.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5深水埗一向好多餐廳,今次路過見到有間燒味舖長期好多人,人來人往,又突然好想食燒味,尤其係燒鵝,一於就試下🙈佢哋嘅燒鵝真係好高質,一定會為左個燒鵝再黎食!重量級燒鵝4人套餐❤️❤️❤️❤️❤️$338套餐我哋揀左燒鵝、叉燒、燒肉、油雞😋4款燒味都好高質,最鍾意燒鵝同油雞,燒鵝真正做到皮脆肉嫩,平時都怕肥唔食皮,但佢哋嘅太好食,忍唔住連皮都食埋🙈加上鵝肉嘅油香,好快食完一碟🥳油雞有雞香,點上秘製薑蔥更加惹味😝叉燒燒得好香,帶微甜味🤩燒肉外皮香脆,十分吸引🤪油菜係生菜🥬煮至啱啱好,食翻菜中和翻,亦分別叫左飯同瀨粉,白飯軟熟,而瀨粉配燒味係絕配😎今日例湯係五指毛桃粟米栗子蘿蔔湯,飲落十分清甜,絕對係老火靚湯,同時叫左杯凍奶茶,茶濃奶香🥰
店名: 新蘇記燒豬大王

地址: 深水埗欽州街72號地舖
深水埗站C1出口,行2分鐘

環境: 3.5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

重量級燒鵝4人套餐❤️❤️❤️❤️❤️
套餐我哋揀左燒鵝、叉燒、燒肉、油雞😋

2023-09-12 917 瀏覽
新蘇記燒豬大王位於係深水埗,佢既半肥瘦叉燒,烤得好香和多汁的肉質,肥瘦比例岩岩好,啖啖肉,絕對是肉食愛好者的天堂。佢地燒鵝好好食,食曬唔記得影相😂。燒鵝肉鮮嫩,皮脆!!多汁!佢地烘烤技巧,鵝皮烤得金黃酥脆,肉質保持了豐富既鵝肉風味。每一啖都散發著濃郁的香氣,令人回味無窮。燒鵝我好推薦大家試一試~呢間~白切雞皮薄肉嫩。雞肉的質感非常優秀新鮮,肉質唔‘鞋’,並且沒有過多的油脂。白切雞緊係要配上薑蔥油一起食,更提升整體的風味。最後我叫左油菜,白灼菜心,簡單的燙煮後,完成。唔多油,唔油林林,有菜自然的甜味。整體,新蘇記燒豬大王是一家值得一試的餐廳。佢地燒味全部都係自家燒,好地道,香港賣少見少,佢地既半肥瘦叉燒、燒鵝、白切雞也展現了餐廳對食物既用心同技巧。雖然係深水埗,但香港人既街坊風情還在。服務態度友好,環境乾淨。如果你係一個鐘意食傳統中菜既人~可以try try~

• 黑椒燒鵝
2023-05-30 1278 瀏覽
套餐C:乳豬併燒鵝飯($68)凍檸茶(+$3)乳豬不是剛出爐,室溫,乳豬皮仍脆口,些少肥膏但可接受,舊舊都有肉食,味道正常。好好彩,切咗隻燒鵝上脾。同樣不是剛出爐,只有微溫,燒鵝皮唔脆但未開始韌。鵝肉嫩有煙燻味,味道不錯。套餐包例湯、油菜、熱飲。
套餐C:乳豬併燒鵝飯($68)凍檸茶(+$3)
套餐包例湯、油菜、熱飲。
2023-04-30 1085 瀏覽
深水埗區燒味,西九龍中心對面叉燒飯$32燒鵝飯$58全部都係肥肉👎🏻好心呢啲下欄嘢唔好賣比人,打開個盒嬲到震,成盒都無兩嚿肉入口,以後唔會幫襯,最終成個飯盒掉落垃圾桶😡
深水埗區燒味,西九龍中心對面
叉燒飯$32
燒鵝飯$58