2020-07-05
如果你有係堅尼地城遊走過下,唔難發現其實無乜韓國野食新高麗苑位於二樓,樓下有啲中韓宮廷feel建築,座位正常舒服嘅,野食選擇都算幾多下,生熟都多幾十款前菜、配菜,仲有糖水同湯個人覺得人蔘雞湯必試,有蔘味而又濃,無味精味既,暖胃又好味食得韓燒梗係種種肉都要試下,牛肉快熟嫩口又幾有牛味雞肉、雞翼就相對正常,味道都ok豬肉既種類都算好多,值得一讚,五花腩、豬頸肉、豬肉、豬扒、叉燒......好吸引好幾款都好好味,豬頸肉滑嫩又彈牙,五花腩香脆夠油份,叉燒味道特別口感好,推介晒依三樣必食特別係五花腩,豬肉仲好食過牛肉更加必食既就係燒豬肉生菜包生菜加入燒豬肉、特製醬汁、生蒜,包埋一齊食正到一個點好味得黎生菜又夠refreshing,生蒜同醬汁將豬肉既味道昇華,真係好滿足嘅感覺仲有其他海鮮同蔬菜燒既,首推冬菇同墨魚仔,冬菇燒左加啲燒汁又juicy又好味墨魚仔幾鮮幾香既,食極都唔厭十小碟我都覺得好正下架,整體算係幾唔錯既韓燒,補多一點就係見到啲員工好熟好似一家人咁,服務亦好親切好好價錢就唔係sell平既,不過性價比計落係抵既