2024-06-03 329 瀏覽
香港人工作忙碌,生活緊張,食飯時間緊迫,餐廳大排長龍,不想排隊浪費時間,我經會選擇食外賣店。主打西日式料理外賣的日の苑西日式外賣專門店日,分店越開越多,全港有5間分店,最近試了佐敦分店。外賣店有手卷、刺身飯、和食飯類和便當等,價錢大眾化,照燒雞扒便當配小丸子和炸餃子$68便當全部即叫即製, 熱辣辣,仲可以配兩款小食。下單後大約等幾分鐘。照燒雞扒幾鮮嫩多汁,掃上日式照燒汁,鮮甜美味,配以白飯非常飽肚。八爪魚丸個子渾圓飽滿,點上蛋黃醬、燒汁和木魚碎,非常滋味。餃子餡料以豬肉混合蔬菜絲,扎實多汁。吉列豬扒便當配南瓜薯餅和加州卷$68吉列粉漿厚薄適中夠酥脆,豬扒肉質纖細易嚼。脆卜卜的吉列薯餅外層不會過厚,內裡滿載軟綿粉糯的薯蓉。加州卷材料包括玉子、蟹籽、青瓜、蟹柳點上日式蛋黃醬,配搭清爽開胃。雜錦天婦羅飯$60天婦羅丼飯食材有秋葵、大蝦,南瓜,青椒。金黃酥脆的天婦羅蝦和蔬菜,經過炸至恰到好處的火候,保持了內部的鮮嫩和外層的酥脆。便當飯類仲附送一碗鮮甜海帶味噌湯。
外賣店有手卷、刺身飯、和食飯類和便當等,價錢大眾化,
照燒雞扒便當配小丸子和炸餃子
照燒雞扒便當配小丸子和炸餃子$68
吉列豬扒便當配南瓜薯餅和加州卷
吉列豬扒便當配南瓜薯餅和加州卷$68
吉列粉漿厚薄適中夠酥脆,豬扒肉質纖細易嚼。
脆卜卜的吉列薯餅外層不會過厚,內裡滿載軟綿粉糯的薯蓉。
雜錦天婦羅飯
雜錦天婦羅飯$60
便當飯類仲附送一碗鮮甜海帶味噌湯。
2024-06-02
照燒雞扒便當配小丸子和炸餃子
吉列豬扒便當配南瓜薯餅和加州卷
雜錦天婦羅飯
2024-09-23 93 瀏覽
今日去佐敦庇利金街「日之苑」外賣專門店叫外賣呢間外賣店價錢真係好親民而且好抵食,款式種類都非常多 💕我地二個人order咗🧡三文魚帆立貝刺身飯三文魚🍣份量充足非常肥美,用料新鮮帆立貝好爽口厚肉,非常鮮甜加埋Wasabi 同豉油成個飯味道好豐富,兩個人share 都已經好飽好滿足😋帆立貝壽司肉質厚實,味道非常鮮美花之戀壽司口感豐富,件件都好大件又足料👍🏻日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)📍佐敦寶靈街41號地下C號舖

今日去佐敦庇利金街「日之苑」外賣專門店叫外賣

呢間外賣店價錢真係好親民而且好抵食,款式種類都非常多
💕我地二個人order咗🧡
三文魚帆立貝刺身
三文魚🍣份量充足非常肥美,用料新鮮
帆立貝好爽口厚肉,非常鮮甜

帆立貝壽司肉質厚實,味道非常鮮美

花之戀壽司口感豐富,件件都好大件又足料👍🏻

日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)
📍佐敦寶靈街41號地下C號舖
2024-09-23
5 分鐘 (外賣自取)
2024-09-23 48 瀏覽
上次去朋友仔屋企去買咗日之苑,大家都覺得好抵食,飯餐送埋餐湯,幾十蚊就有交易😎😎口痕路過買返屋企食就啱。三色刺身飯 有吞拿魚腩蓉、蝦同有三文魚係三重享受😍爆多嘅京蔥吞拿魚腩蓉,三文魚肉質香唔使調味就咁配飯已經好好食,食完成口魚脂香。三文魚蟹籽刺身飯有三文魚刺身鋪面居然咁抵食,呢個真心推介價錢實惠,而佢啲三文魚仲好厚身,真係唔可以錯過。三文魚咬落好香,慢慢食真心好食,少少蟹籽做點綴已經超好食。帆立貝壽司都好正,帆立貝超大粒,而且咬落香軟有鮮甜味道👅🌟日之苑佐敦庇利金街41號C舖

三色刺身

三文魚蟹籽刺身

帆立貝壽司都好正,帆立貝超大粒,而且咬落香軟有鮮甜味道👅🌟

日之苑
佐敦庇利金街41號C舖
2024-09-15 46 瀏覽
作為一家壽司外賣店,佢哋嘅食物款式多樣化,讓我眼花繚亂。除了經典的壽司盒,仲有便當同刺身飯等選擇,每一樣都讓人垂涎欲滴。我特別鍾意佢嘅三文魚食材,價格相宜,而且完全不輸給高檔餐廳✨用平價買入三文魚骨腩/魚頭,自己返屋企備餐。無論是想要享受豐富的選擇還是品嚐新鮮的食材,每一份餐點都包裝得很精美,實在讓人感受到店家的用心。滑蛋雞扒飯🐓 $45➪好大盒,做gym人士必試嘅親子丼吞拿魚腩海膽刺身飯 $98➪wasabi係自己磨嘅!靚料😭份量同鮮味絕對符合性價比買滿$100 更可加$10 試吓佢哋個黃豆粉或抹茶麻糬🍵

滑蛋雞扒飯🐓 $45
➪好大盒,做gym人士必試嘅親子丼
吞拿魚腩海膽刺身飯 $98
➪wasabi係自己磨嘅!靚料😭份量同鮮味絕對符合性價比

買滿$100 更可加$10 試吓佢哋個黃豆粉或抹茶麻糬🍵

2024-09-08 67 瀏覽
同呀仔經過佐敦想食壽司🍣,但帶住小朋友唔係咁方便,所以入咗間壽司🍣外賣店買返屋企食!呢度都幾多款式選擇!種類又多,而且可以點單,即叫即整的壽司🍣、刺身、壽司飯、連熟食都有。每天更加有是日推介同廚師推介!加埋佢個會員專享的 WhatsApp 可以即時收到優惠資訊同即刻可以落單,方便、快捷又抵食!而且在角落仲有充電🔋寶可以借,無電都唔洗頭痕,唔洗周圍搵地方充電啦!📍日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)地址:佐敦寶靈街41號地下C號舖
呢度都幾多款式選擇!種類又多,而且可以點單,即叫即整的壽司🍣、刺身壽司飯、連熟食都有。每天更加有是日推介同廚師推介!加埋佢個會員專享的 WhatsApp 可以即時收到優惠資訊同即刻可以落單,方便、快捷又抵食!

📍日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)
地址:佐敦寶靈街41號地下C號舖
外賣自取
最近忙到無哂mood, 晚餐都唔知食咩好. 諗住買啲嘢食做晚餐, 行過佐敦發現有間乾淨企利嘅日本料理外賣專門店. 呢度唔單止有現成壽司/刺身, 仲有涼拌沙律, 熟食同日本小菜例如海帶, 照燒魷魚同玉子等等, 同埋即叫即做嘅多款便當同魚生飯🍱🥗熟蝦沙律配三文魚刺身片天氣咁熱, 好難唔食清涼嘢. 呢度啲沙律蔬菜外表唔錯, 而且份量多同新鮮, 食落又幾香甜飽肚. 三文魚刺身片係我試過其中一間最新鮮嘅, 肉質飽滿夾雜淡淡嘅鮮甜同油香. 除咗攝取omega3, 帶子,吞拿魚同甜蝦都值得嗌嚟試吓 🦑醬燒魷魚我特別鍾意食照燒魷魚, 甜甜嘅醬汁配上魷魚, 咬落軟糯可口, 真係少有咁嫩滑嘅魷魚🤭➡️除咗現場點餐取餐, 呢度都可以掃QR code落單, 方便又快捷🫶🏻返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)@ninoen_sushi ______________________________📍 日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)佐敦寶靈街41號地下C號舖#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #寶靈

🥗熟蝦沙律配三文魚刺身

🦑醬燒魷魚

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@ninoen_sushi

📍 日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)
佐敦寶靈街41號地下C號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #寶靈街 #庇利金街 #佐敦 #佐敦美食 #食好西 #DE九龍篇
今日經過佐敦呢頭買完嘢,唔係太想煮午餐,所以買咗個呢度好出名嘅外賣壽司飯,餐廳主打外賣壽司同埋丼飯,又唔同種類嘅新鮮魚生,而且仲有唔同嘅到會同埋送貨服務。😝😝😝角切刺身飯👍👍👍這道角切刺身飯以新鮮的魚片為主角,包括三文魚、鰤魚等多種魚類,切成精緻的角形,展現出色彩繽紛的美感。魚肉鮮嫩多汁,搭配底下的米飯,飯粒分明。京蔥吞拿魚腩三文魚刺身飯👍👍加入京蔥增添風味。魚腩的豐富油脂與三文魚的鮮甜,口感滑順,搭配香蔥的清香,讓整道菜餚更加立體。米飯同樣吸收了魚的鮮美,非常鍾意佢嘅配搭💯雜錦刺身前菜見到有優惠加$30有刺身前菜,就嗌埋一份試吓,份量都唔少,有三文魚,吞拿魚,蝦同埋油甘魚。每一個飯都搭咗一個麵豉湯,都幾好飲👍

角切刺身飯👍👍👍

京蔥吞拿魚腩三文魚刺身飯👍👍

雜錦刺身前菜

每一個飯都搭咗一個麵豉湯,都幾好飲👍

2024-08-25
午餐
兩個人食飯,一個想食熱嘢,一個想食凍嘢,點算好?唔使去深水埗、唔使去淘寶,日之苑幫到你😁件裝壽司、丼飯、和式料理、便當,通通俱全😎雖然佢係一間外賣店,但廚師一啲都唔馬虎熱食一律即叫即整難怪等候期間人流一直無停過😌牡丹蝦極上刺身飯牡丹蝦一隻、三文魚五片、吞拿魚蓉一堆、海膽一小份、三文魚籽一堆、蟹籽一堆$128有六小品都算把炮😝樣樣鮮甜,精緻美味🥳極品和牛便當配南瓜薯餅加炸餃子(3件)和牛以洋蔥、椰菜調味,肉質軟稔咬開依然係粉紅色,讚👍南瓜薯餅拳頭咁大份勁咁驚喜😆即使外賣拎到返屋企仍然外脆內軟甜絲絲食完感覺好幸福呀😚😚😚餃子就略厭失色左少少,皮有d厚,咬落去實實地😕但對大胃王黎講絕對會係一件恩物‼️食完勁飽😂
兩個人食飯,一個想食熱嘢,一個想食凍嘢,點算好?
唔使去深水埗、唔使去淘寶,日之苑幫到你😁
件裝壽司、丼飯、和式料理、便當,通通俱全😎
雖然佢係一間外賣店,但廚師一啲都唔馬虎
熱食一律即叫即整
難怪等候期間人流一直無停過😌

牡丹蝦極上刺身
$128有六小品都算把炮😝
樣樣鮮甜,精緻美味🥳

極品和牛便當配南瓜薯餅加炸餃子(3件)
和牛以洋蔥、椰菜調味,肉質軟稔
咬開依然係粉紅色,讚👍
南瓜薯餅拳頭咁大份勁咁驚喜😆
即使外賣拎到返屋企仍然外脆內軟甜絲絲
食完感覺好幸福呀😚😚😚
餃子就略厭失色左少少,皮有d厚,咬落去實實地😕
但對大胃王黎講絕對會係一件恩物‼️
食完勁飽😂
外賣自取
壽司嘅材料新鮮 無論係味道定係質素都好高 適合想食日式壽司但又唔想出門嘅朋友😍=====================Food list📌🍣✨蒲燒鰻魚飯糰 味道濃郁 配上微微甜嘅醬汁🤤飯糰外面包得剛剛好 食落去一口咬下去 滿足感十足😍🍣✨火灸蟹柳拼三文魚 超新鮮 蟹柳亦都好有口感🥰火灸過後嘅香味令整個拼盤更加吸引🤩食落去好有層次感🥳🍣✨雙色火龍卷 外面包住一層香脆嘅炸蝦🍤口感非常豐富 咬落去有驚喜👍🏻🍣✨帆立貝壽司 帆立貝新鮮得嚟肉質滑嫩 配上少少醬油👍🏻味道簡直係完美 食完之後令人回味無窮🥰🍣✨和菓子 口感軟滑 甜度適中🤤
=====================
Food list📌

🍣✨和菓子 口感軟滑 甜度適中🤤
天氣太熱,真的想食一些生冷而又好味的日本食物。 行經佐敦, 見到有外賣壽司🍱, 當然要買返屋企,慢慢食啦⋯⋯😝(5⭐️最高)燒汁牛肉咖哩飯(5⭐️)飯量超滿足😌, 日式咖喱香而不辣,而且牛肉煮得剛剛好。 自家製豬軟骨飯(5⭐️)豬軟骨同樣份量都是大滿足的,但我比較喜歡他的秘製汁。 好味道程度令小朋友不停添飯🤩。天婦羅蝦手卷(5⭐️)外皮脆口內裏香甜的炸蝦🍤,被滿滿的材料包着,外層的紫菜更是脆卜卜的😁。 燒三文魚飯糰(5⭐️)有別於一般飯團, 燒鰻魚肉是混在飯團之中,所以不是只是在中間的位置👍🏻。食落的每一口都會有三文魚肉💋。 蒲崗燒鰻魚飯糰(5⭐️)鰻魚甘香可口,而且飯質鬆軟。 每一口都充斥着鰻魚汁的香味🥰。芝麻八爪魚(5⭐️)入口爽口,而且味道均勻。

燒汁牛肉咖哩飯(5⭐️)
燒汁牛肉咖哩飯

飯量超滿足😌, 日式咖喱香而不辣,而且牛肉煮得剛剛好。

自家製豬軟骨飯(5⭐️)
自家製豬軟骨飯

天婦羅蝦手卷(5⭐️)
天婦羅蝦手卷

燒三文魚飯糰(5⭐️)
燒三文魚飯糰、蒲崗燒鰻魚飯糰

蒲崗燒鰻魚飯糰(5⭐️)

芝麻八爪魚(5⭐️)
芝麻八爪魚

入口爽口,而且味道均勻。
燒汁牛肉咖哩飯
自家製豬軟骨飯
天婦羅蝦手卷
燒三文魚飯糰、蒲崗燒鰻魚飯糰
2024-08-30 48 瀏覽
經過佐敦見到呢間壽司店門面搶眼,而且好近地鐵站,買完即刻搭地鐵返屋企食都好方便。店內每日新鮮製作,而且仲有多款熱食便當選擇👍🏻花之戀一盒有4件,全部大大件😋而且三文魚係厚切刺身。什錦軍艦都係巨型版,大大件軍艦,有我最愛嘅芝士蟹籽、沙律龍蝦等等…好抵食!!!四色珍味拼盤有中華沙律、芝麻八爪魚、辣味螺肉同帶子裙邊,一盒有齊四款小食,食落新鮮😋胡麻冷麵份量幾多下,幾抵食👍🏻糖心蛋蛋黃晶凝通透,蛋黃呈現流心,好好食😋

四色珍味拼盤

胡麻冷麵
份量幾多下,幾抵食👍🏻

糖心蛋
蛋黃晶凝通透,蛋黃呈現流心,好好食😋

2024-08-24
外賣自取
我哋一向都好鐘意日式料理😋咁岩去開佐敦附近,經過日の苑,見到啲壽司幾吸引咁,選擇多,價錢又親民😍我哋order咗海膽壽司、三文魚籽壽司、三文魚腩壽司、螺肉壽司、鰻魚壽司、吞拿魚壽司、甜蝦壽司、帶子壽司、款款都非常肥美,口感鮮甜、用料新鮮,即叫即整,好好味,性價比好高🤤位置仲要好方便,斜對面就係港鐵站 ✨📍 日の苑 日式料理壽司(到會)專門店地址:佐敦寶靈街 41號地下C號舖

位置仲要好方便,斜對面就係港鐵站 ✨

📍 日の苑 日式料理壽司(到會)專門店
地址:佐敦寶靈街 41號地下C號舖

人均$50起|佐敦|日式外帶|日の苑不敢想像在佐敦還能找到好吃又划算的日式外帶店!位於佐敦地鐵站C2出口的日之苑,一直都是我的首選!現叫現製的吉列炸豬排便當🍱裡面還可以免費選兩個小菜價格還非常佛心健康一點的話還有三文魚田園沙拉🥗一個籃球🏀大小的蔬菜沒有在跟你開玩笑三文魚真的好好吃別忘了他們家超巨量的飯糰🍙燒三文魚和帶子我都很推❤️最後一定要來炫這個抹茶麻糬Q彈的口感真的絕了🤤🤤🤤——————為食分界線——————📍 日の苑佐敦庇利金街41號C鋪人均消費: $50
人均$50起|佐敦|日式外帶|日の苑

不敢想像在佐敦還能找到好吃又划算的日式外帶店!
位於佐敦地鐵站C2出口的日之苑,一直都是我的首選!

現叫現製的吉列炸豬排便當🍱
裡面還可以免費選兩個小菜
價格還非常佛心

健康一點的話還有三文魚田園沙拉🥗
一個籃球🏀大小的蔬菜沒有在跟你開玩笑
三文魚真的好好吃

📍 日の苑
佐敦庇利金街41號C鋪

人均消費: $50
2024-08-27 41 瀏覽
今日經開佐敦,地鐵站C2出口一上黎就見到早排系美食博覽留意到的「日の苑西日式外賣專門店」。店內冷藏櫃有各款刺身、沙律、壽司等,冰櫃仲有一些可以買回家烹調的魚頭、餃子等。仲有不少梅酒、啤酒,以及其他飲料。 ⦁巨人壽司拼盤 $238芸芸眾多的日料之中上挑選了12件的巨人壽司拼盤!入有三文魚腩、花之戀、油甘魚配海膽、鰻魚、芝士蝦,以及帆立貝。每件都厚肉飯多,兩個人嗌一盤已經可以食飽飽。 溫馨提示:1️⃣ 餐廳只做外賣2️⃣ 可以提早致電下單3️⃣ 亦有到會服務,需提前預約

⦁巨人壽司拼盤 $238

溫馨提示:
1️⃣ 餐廳只做外賣
2️⃣ 可以提早致電下單
3️⃣ 亦有到會服務,需提前預約

2024-08-24
5 分鐘 (堂食)
2024-08-26 36 瀏覽
*/今日佐敦行街,行到餓又想食壽司同唔想排隊,諗起朋友之前介紹一間好食又抵食嘅外賣壽司店,日之苑,即刻試一試😎😎入到去就見到好多選擇,樣樣都想試,但兩個人食唔到咁多,所以揀咗幾樣🤭🤭最鍾意食火灸壽司🍣,又鍾意食三文魚,所以揀咗兩盒,一盒火灸蟹柳拼醬燒三文魚壽司&火灸帆立貝拼火灸三文魚✨🤩🤩🤩兩盒用料都好新鮮,火灸過表面十分香口,半生嘅口感真係好正,份量亦十足,壽司飯軟硬適中唔會散同過酸😋😋之後揀咗幾款小食,首先係吞拿魚玉子,玉子燒入面除咗有吞拿魚外仲有幾款蔬菜,食落好清新;糖心蛋🥚🍳,外面好香醬油味,蛋黃糖心口感味道都一流😋軟燒魷魚&燒三文魚骨,魷魚彈牙厚肉,三文魚骨就燒到十分香口,加上滿滿嘅三文魚油油香,真係必叫❤️🤤🍺🍻除咗壽司刺身小食外,仲有各式熱食🍱🍛同炸物🍤,都十分抵食,啱曬唔同口味嘅人,下次會再試埋👍👍日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)佐敦寶靈街41號地下C號舖

日の苑西日式外賣專門店 (佐敦)
佐敦寶靈街41號地下C號舖