2022-08-27 386 瀏覽
日多郎外賣壽司專門店焦糖壽司拼盤 $378(8/10)呢個拼盤有30件壽司,啱哂有選擇困難症嘅你買,入面有6款壽司。分別有:焦糖玉子、焦糖火焰左口魚邊、焦糖熟蝦、焦糖火焰鰻魚、焦糖火焰三文魚、焦糖黃金蟹棒。焦糖火焰帶子$18 (8/10)火焰軟殼蟹卷+芝士(4件)$32(7/10)整體嚟講,外賣壽司店只開夜晚1800至清晨0430都算幾特別幾痴線,超方便一班 #為何深夜總是餓 嘅人搵食,早幾日見到有人食呢間,於是琴晚我叫阿妹出去幫我買呢間壽司試下。呢間外賣壽司店係即叫即整,搭埋車返屋企再影埋相都用咗差唔多90分鐘,每舊壽司都暖,壽司飯粒粒飽滿有咬感,唔似爭X咁又梅又爛。焦糖壽司第一次食,灑上砂糖再燒幾特別,少少微甜脆脆地,幾正呀~強烈推介:焦糖玉子、焦糖火焰左口魚邊、焦糖黃金蟹棒同焦糖火焰帶子扣分位:1.價錢貴,壽司大細似放題,明白開喺尖沙咀,鋪租應該好貴!2.唔覆WhatsApp,好彩搵到個網站!🤣🤣🤣4人總共食咗35件,價錢$428個人口味總評分:7.666/10@longlonglong_tst地址:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖#尖沙咀美食 #壽司 #黃店 #hk
日多郎外賣壽司專門店

焦糖壽司拼盤 $378(8/10)

焦糖火焰帶子$18 (8/10)

火焰軟殼蟹卷+芝士(4件)$32(7/10)

扣分位:
1.價錢貴,壽司大細似放題,明白開喺尖沙咀,鋪租應該好貴!
2.唔覆WhatsApp,好彩搵到個網站!🤣🤣🤣

4人總共食咗35件,價錢$428

個人口味總評分:7.666/10

@longlonglong_tst

地址:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖

#尖沙咀美食 #壽司 #黃店 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2022-08-19
15 分鐘 (外賣自取)
  • 焦糖火焰帶子
  • 焦糖黃金蟹棒
  • 焦糖玉子
  • 焦糖火焰左口魚邊
2022-08-15 278 瀏覽
我本身就係一名魚生愛好者🤣係好愛果隻🤣自從發現左哩間深夜外賣壽司店之後間唔中就會幫襯下😆哩到既壽司整體嚟講真係唔錯既😆👍🏻壽司飯好食😆👍🏻味道同質地都幾好😆👍🏻最怕啲外賣壽司將啲飯雪到又凍又硬哩到即叫即整 絕對唔會有哩個問題😆👍🏻我就最鍾意叫哩到既炙燒三文魚壽司😆👍🏻有沙律醬係面 特別惹味👍🏻仲可以加埋焦糖係面再燒一燒 甜甜地 真係唔錯😎👍🏻如果唔想咁甜 冇焦糖一樣咁正😎👍🏻不過哩到既壽司豉油 我個人就覺得麻麻地🥲
我本身就係一名魚生愛好者🤣

冇焦糖一樣咁正😎👍🏻

不過哩到既壽司豉油
我個人就覺得麻麻地🥲
2022-07-21 631 瀏覽
2022年7月19日 晴今日係觀塘做完野,路人甲問我食咩好,我又真係唔知想食咩好,之後就話不如買野返屋企食。之但係連買外賣都唔知食咩好,我就會一律建議買日多郎食,因為貪佢可以係電話落單兼俾錢,之後就渣車去拎。決定左之後我就去拎埋身份證,上左車先落單,大致上落單後15分鐘就有,好快~唔知係未叫得多既關係,我第1、2次落單都會收到電話問我太約幾時拎,都算細心。之後可能因為我成日叫,所以冇再打俾我問今日叫左:蟹籽沙律壽司: 北寄貝、藍鰭吞拿魚、三文魚腩、帶子、馬刀貝同埋油甘魚手卷: 三文魚手卷 (呢個食左落肚先記得要影相)首先講講個蟹籽沙律,如果你唔太鍾意食醬,建議1定要走醬,因為佢D醬好似多到唔駛錢咁,我好鍾意食沙律醬,但都覺得多得濟,但我次次都唔記得叫少醬,味道就1般,冇話特別~然後係壽司,外賣黎講,佢地係算新鮮,至少我覺得拎到返屋企,重食到鮮味,1定唔係梅先,重有就係油甘魚同馬刀貝呢d為傳說中會好腥既壽司,都冇乜腥,路人甲超怕腥都食到,值得1賺最後係手卷,雖然今次冇影,但都講下,佢地唔係平時壽司鋪整好個隻(普通個d會整到紫菜林哂),佢地係會用7仔個隻方法,有張冞膠紙將飯同紫菜分開,而三
2022年7月19日 晴
之後可能因為我成日叫,所以冇再打俾我問

今日叫左:

蟹籽沙律

手卷: 三文魚手卷 (呢個食左落肚先記得要影相)

最後係手卷,雖然今次冇影,但都講下,佢地唔係平時壽司鋪整好個隻(普通個d會整到紫菜林哂),佢地係會用7仔個隻方法,有張冞膠紙將飯同紫菜分開,而三文魚都係,所以都算保持到個味道

點解我會話係夜鬼搵食地方,係因為佢地夜晚6點先開,4點就last order,其實唔係外賣自取既話,佢地都有外賣價,不過就要某個價錢先會送,$$就要whatsapp問佢地喇~

同埋外賣有d耐,我上次唔好彩,因為岩岩開左車,要等第2輪,所以就等左個半鐘,所以呢個會有少少唔好既地方,不過唔影響食物質素~
2022-07-19
2022-07-21 353 瀏覽
係屋企夜晚晚想開支清酒, 但搵D嘢送酒又唔想去排隊買, 就搵咗日多郎嘅外賣壽司💛焦糖玉子壽司加層薄薄嘅焦糖, 更加香口同甜, Nice fusion! 火灸鰻魚炸蝦卷+焦糖鰻魚加上焦糖同鰻魚汁係超甜香, 感覺蝦味較薄弱, 不過仍然香脆火灸三文魚加州卷+芝士三文魚都係經典同熟悉嘅味道, 加芝士更加濃郁What I drank:<<寒菊九十九里純米大吟釀>>選用了千葉縣酒造米, 整體偏向濃醇甘口, 清新淡雅果香, 初段入口略微辛辣爽口, 後段純米甜味慢慢出返嚟, 除咗搭配壽司同白色偏高油脂魚生 (e.g. 油甘魚、劍魚腩、蝦、帶子)之外, 襯較清淡菜餚同清酒海鮮類小食都好好🥰

焦糖玉子壽司
加層薄薄嘅焦糖, 更加香口同甜, Nice fusion!

火灸鰻魚炸蝦卷+焦糖

火灸三文魚加州卷+芝士
三文魚都係經典同熟悉嘅味道, 加芝士更加濃郁

What I drank:
<<寒菊九十九里純米大吟釀>>
外賣送餐
2022-07-12 310 瀏覽
去過幾次都摸門釘,今晚終於買到外賣。店內有3位店員,1位負責收銀(有禮貌),2位負責處理食物,但其中1位員工不單只無戴口罩,仲一邊處理食物一邊講嘢。一心嚟支持小店,但卻感到非常失望。衛生係最基本的,特別係壽司類食物,莫講話依家疫情嚴重。好多其他餐廳廚房師傅都唔戴口罩,但理解廚房太熱又係熱食就勉強接受。其實食物望落去都唔錯,但成張單超過$200都唔敢食了。小店要支持,小店嘅理念更值得支持,請多多支持小店。
去過幾次都摸門釘,今晚終於買到外賣。

其實食物望落去都唔錯,但成張單超過$200都唔敢食了。
小店要支持,小店嘅理念更值得支持,請多多支持小店。

外賣自取
已經係第二次叫日多郎壽司外賣,兩次都係staycation叫,可以送到酒店大堂落大堂攞。差唔多所有地區都會免費送貨,視乎消費幾多。深夜都可以隨時隨地食到刺身同壽司,算非常方便,亦唔算太貴。第一次係荃灣staycation,送到嚟冇咁好食,今次係尖沙咀staycation,可能因為近,好食好多,落單到到貨唔洗半個鐘。刺身方面八爪魚好爽口,有海水味好正,好鮮甜帶子都好鮮甜,都算大舊油甘魚帶少許酸味,亦鮮甜刺身全部都唔會話雪到太冰凍令到口感太硬或者冇晒鮮味壽司方面火炙左口魚裙邊好油香火炙三文魚都唔會過熟以致太鞋蟹籽壽司紫菜仲係脆的,蟹籽都好爽口啲壽司飯帶有壽司醋味,飯暖暖的,唔錯
差唔多所有地區都會免費送貨,視乎消費幾多。深夜都可以隨時隨地食到刺身壽司,算非常方便,亦唔算太貴。

刺身方面
八爪魚好爽口,有海水味好正,好鮮甜
帶子都好鮮甜,都算大舊
油甘魚帶少許酸味,亦鮮甜
刺身全部都唔會話雪到太冰凍令到口感太硬或者冇晒鮮味

壽司方面
火炙左口魚裙邊好油香
火炙三文魚都唔會過熟以致太鞋
蟹籽壽司紫菜仲係脆的,蟹籽都好爽口
壽司飯帶有壽司醋味,飯暖暖的,唔錯

2022-05-26
30 分鐘 (堂食)
宵夜
2022-03-14 349 瀏覽
😍通宵外賣壽司店👍全港配送!​我係第一個客網上下單同地區都等咗一個鐘頭多先送到​刺身食落唔新鮮,有陣擺咗好耐好唔新鮮嘅味道💥如果係即整即送就會好好多​不過三文魚好厚切,啖啖肉,口感係正😊​壽司大大件,吉列蠔都不錯😊​​✨三文魚腩(5片) $78​✨有頭甜蝦(5隻) $68​✨鮮帶子(5片) $68​✨店長推介 $228​✨精選壽司套餐A $178​✨吉列蠔(4隻) $35​​味道👅👅👅​抵食🤑🤑🤑​服務👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉​(最高分x5)​​

😍通宵外賣壽司店👍全港配送!​
我係第一個客網上下單同地區都等咗一個鐘頭多先送到​
不過三文魚好厚切,啖啖肉,口感係正😊​
壽司大大件,吉列蠔都不錯😊​

✨三文魚腩(5片) $78​

抵食🤑🤑🤑​
服務👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
*ೃ 𝗧𝗦𝗧, 日多郎 @longlonglong_tst ༄好多朋友問我點解仲唔post呢間高峰時期我一個禮拜可以食4/5次嘅外賣壽司店 @longlonglong_tst 🍣今次終於介紹佢哋啦!真係食到自己都覺得有啲誇張!😹留意番係冇堂食嘅,但勝在夜晚開到凌晨🕰全港配送,唔同地區就有唔同嘅最低消費ღ 焦糖壽司拼盤(30件)$358焦糖玉子、火灸鰻魚、玻璃蝦、火灸三文魚、黃金蟹棒同埋火灸左口魚,每款各五件。壽司面頭會有薄薄嘅一層焦糖,帶啲甜味,真係將成件事level up左🆙個人覺得唔使嗌拼盤都可以,我自己麻麻哋鰻魚同玻璃蝦🙈推薦玉子、左口魚、黃金蟹棒同帶子!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬♥︎ 反卷ღ 火灸軟殼蟹卷(8件)$55ღ 火灸托羅碎鰻魚卷(8件)$63ღ 火灸三文魚炸蝦卷 (8件)$55焦糖壽司好好食等陣好食嘅係佢哋嘅反卷!每一款嘅口感層次都好豐富,特別推薦軟殼蟹卷🦀一定要趁熱食,趁佢仲香脆嘅時候食真係冇得輸😻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬日多郎 @longlonglong_tst✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏

ღ 焦糖壽司拼盤(30件)$358

♥︎ 反卷
ღ 火灸軟殼蟹卷(8件)$55
ღ 火灸托羅碎鰻魚卷(8件)$63
ღ 火灸三文魚炸蝦卷 (8件)$55

日多郎 @longlonglong_tst
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_sushi
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟭𝟮𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓
2022-01-31 225 瀏覽
🍣尖沙咀海傍附近有外賣壽司!.晚市堂食最少2月18先有機會開返🥲對於視晚市為抖氣時間嘅大家又要捱多陣😤嬲嬲地就買咗啲壽司坐海傍食!.1️⃣精選壽司套餐B($208)三文魚腩x2 帶子x2 油甘魚x2池魚王x2 藍鰭吞拿魚x2 蟹肉蟹膏軍艦x2 加洲卷x4個人排名:油>池>帶>三>加>藍>蟹.油甘魚算係肥美切,油香十足,唔使點好多豉油已經好夠鮮味🐟池魚緊隨其後,都係好有油脂香,亦都好重池魚味🐠帶子呢個價錢嚟講size算大粒,擺落口係鮮甜飽滿,滿足🕸三文魚腩都係熟悉的味道,傍夠厚切,點豉油食就正🤪加洲卷正常味道,因為蛋黃醬而加少少分💕藍鰭吞拿魚唔好expect係中拖大拖嘅口感,只係普通吞拿魚🐡對比起頭先嘅壽司略為失色蟹肉蟹膏軍艦因為紫菜淋晒同埋蟹肉蟹膏無乜蟹嘅鮮甜鹹香,所以唔太得😟.2️⃣4件焦糖火炙拖羅碎鰻魚卷($38)好少聽壽司會配焦糖!一食落口塊鰻魚表面係甜甜地,之後就滲出鰻魚汁嘅甜香,個人覺得都夾!至於拖羅碎就唔太食得出🤣.3️⃣5隻有頭甜蝦($68)睇圖都見到幾飽滿!蝦肉都爽彈鮮甜,5隻有啲唔夠喉!
🍣尖沙咀海傍附近有外賣壽司
1️⃣精選壽司套餐B($208)
三文魚腩x2 帶子x2 油甘魚x2
池魚王x2 藍鰭吞拿魚x2 蟹肉蟹膏軍艦x2 加洲卷x4

個人排名:油>池>帶>三>加>藍>蟹
油甘魚算係肥美切,油香十足,唔使點好多豉油已經好夠鮮味🐟
池魚緊隨其後,都係好有油脂香,亦都好重池魚味🐠
帶子呢個價錢嚟講size算大粒,擺落口係鮮甜飽滿,滿足🕸
三文魚腩都係熟悉的味道,傍夠厚切,點豉油食就正🤪
加洲卷正常味道,因為蛋黃醬而加少少分💕
2️⃣4件焦糖火炙拖羅碎鰻魚卷($38)
3️⃣5隻有頭甜蝦($68)
睇圖都見到幾飽滿!蝦肉都爽彈鮮甜,5隻有啲唔夠喉!
👍🏻焦糖火炙壽司▪️焦糖玉子$11▪️焦糖火炙玻璃蝦$12▪️焦糖火炙左口魚邊$15小店招牌既創新口味🤪聽落好似好奇怪,但估唔到又幾好食!壽司面灑上砂糖再火炙燒到燶燶地焦糖面唔似焦糖燉蛋嗰種脆面反而似焦糖醬咁,混埋沙律醬酸酸甜甜推薦焦糖玉子壽司😜!玉子甜上加甜又有火炙焦香令平平無奇既玉子更有特色,小朋友一定鍾意食😆左口魚邊入口即化,魚油同焦糖混埋一齊又幾夾焦糖面咬落仲有砂糖口感-👍🏻火炙壽司▪️火炙三文魚$11▪️火炙鰻魚$11▪️火炙厚燒鰻魚$15▪️火炙帶子$17普通火炙焦香十足,逼出更香魚油味食鰻魚嘅話推薦厚燒鰻魚,唔算好厚但大塊啲帶子就火炙同無火炙都一樣咁好食😛-👍🏻反卷▪️焦糖火炙鰻魚炸蝦卷 $33/4件▪️焦糖火炙托羅碎鰻魚卷 $38/4件大大舊既反卷絕對係飽肚之選,內餡同飯既比例剛好除左原味,仲可以揀芝士面或焦糖面😋-👍🏻壽司▪️三文魚腩壽司 $12▪️八爪魚壽司 $9▪️甜蝦壽司 $8▪️玻璃蝦壽司 $9▪️帶子壽司 $15▪️油甘魚壽司 $13帶子超推薦! 厚身肉嫩,鮮甜彈牙唔腥,性價比最高👍🏻其他壽司都係外賣壽司店嘅水平但三文魚腩壽司就比較失色,唔夠肥美要食三文魚腩既話建議都係嗌返刺身好啲😎壽司
👍🏻焦糖火炙壽司
▪️焦糖玉子$11
▪️焦糖火炙玻璃蝦$12
▪️焦糖火炙左口魚邊$15
小店招牌既創新口味🤪
聽落好似好奇怪,但估唔到又幾好食!
壽司面灑上砂糖再火炙燒到燶燶地
焦糖面唔似焦糖燉蛋嗰種脆面
反而似焦糖醬咁,混埋沙律醬酸酸甜甜
推薦焦糖玉子壽司😜!
玉子甜上加甜又有火炙焦香
令平平無奇既玉子更有特色,小朋友一定鍾意食😆
左口魚邊入口即化,魚油同焦糖混埋一齊又幾夾
焦糖面咬落仲有砂糖口感

👍🏻火炙壽司
▪️火炙三文魚$11
▪️火炙鰻魚$11
▪️火炙厚燒鰻魚$15
▪️火炙帶子$17
普通火炙焦香十足,逼出更香魚油味
食鰻魚嘅話推薦厚燒鰻魚,唔算好厚但大塊啲
帶子就火炙同無火炙都一樣咁好食😛

👍🏻反卷
▪️焦糖火炙鰻魚炸蝦卷 $33/4件
▪️焦糖火炙托羅碎鰻魚卷 $38/4件
大大舊既反卷絕對係飽肚之選,內餡同飯既比例剛好
除左原味,仲可以揀芝士面或焦糖面😋

👍🏻壽司
▪️三文魚腩壽司 $12
▪️八爪魚壽司 $9
▪️甜蝦壽司 $8
▪️玻璃蝦壽司 $9
▪️帶子壽司 $15
▪️油甘魚壽司 $13
帶子超推薦! 厚身肉嫩,鮮甜彈牙唔腥,性價比最高👍🏻
其他壽司都係外賣壽司店嘅水平
但三文魚腩壽司就比較失色,唔夠肥美
要食三文魚腩既話建議都係嗌返刺身好啲😎
壽司飯握得幾實,唔會一夾就散,不過無乜醋味

👍🏻三文魚刺身 $58/5片
三文魚好厚切!油脂均勻,夠哂肥美
肥美過壽司塊三文魚腩😍

小店開6pm至5am,仲有全港送服務
所有食物都係即叫即整
留係屋企宵夜都可以食到新鮮壽司🤪
味道:7/10
性價比:7/10

📍#日多郎外賣壽司專門店 @longlonglong_tst
尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #日多郎
外賣自取
呢段時間好多朋友仔都食外賣,又成日呻食到厭,尤其是我地住村屋既,方圓百里都冇嘢買,想食好D一早就要買定,但壽司🍣刺身點一早買啫🙄好彩我無意間搵到間開通宵既壽司外賣專門店,仲港九新界都送,方便到爆🥳當然諗到既基本上都有啦,我就叫咗三文魚刺身、鮮帶子壽司、油甘魚壽司、三文魚子軍艦、蟹子沙律🥗,樣樣都好新鮮,又唔會薄切切👍🏻👍🏻👍🏻🤎但我第一次見有焦糖壽司系列,所以都唔執輸叫嚟試吓😃❥火焰焦糖拖羅碎鰻魚卷❥火焰焦糖三文魚炸蝦卷❥焦糖玉子壽司❥焦糖黃金蟹棒壽司❥焦糖火灸左口魚唔好諗住焦糖就會好奇怪,絕對唔會好似甜品咁,反而更帶出壽司本身既鮮甜味,焦糖系列我覺得好出色哦👍🏻👍🏻另外多郎魚生撈都好值得食,鋪滿三文魚發蟹子,而底層就係青瓜沙律🥗,大大碗好抵食💯💥住得近可選擇外賣自取9折如果想知可送咩地區、咩價錢先送? 可睇最後一張相就好清楚架喇💗

🤎但我第一次見有焦糖壽司系列,所以都唔執輸叫嚟試吓😃
❥火焰焦糖拖羅碎鰻魚卷
❥火焰焦糖三文魚炸蝦卷
❥焦糖玉子壽司
❥焦糖黃金蟹棒壽司
❥焦糖火灸左口魚

💥住得近可選擇外賣自取9折
極抵食壽司小店🍣超誇張嘅全港送貨 仲要開通宵!-唔止晚市,如果好似田中咁,凌晨肚餓,落個單就會送到樓下,不過田中唔知竹篙灣送唔送。-🔥焦糖火灸壽司焦糖火灸黃金蟹棒 ($15)焦糖火灸左口魚邊 ($15)焦糖火灸帶子 ($18)焦糖玉子 ($11)焦糖火灸鰻魚 ($12)加入焦糖嘅火灸壽司,上層微微焦脆,魚料油脂溶入飯中,層次豐富之餘,邪惡到極。-🍙反卷焦糖火灸炸蝦卷 (4件 $28)火灸拖羅鰻魚卷 (4件 $30)1️⃣火灸炸蝦卷同樣配上焦糖,微甜,一脆一軟一脆嘅配搭,令人回味。2️⃣拖羅鰻魚卷一樣必食,鰻魚魚脂滲入飯中,同拖羅蓉出奇地夾,油香十足。-🍣精選壽司套餐B (12件+加州卷 $208)三文魚腩壽司x2帶子壽司x2油甘魚壽司x2池魚王壽司×2藍鰭吞拿魚壽司x2蟹肉蟹膏軍艦蹲司x2加州卷x4相當抵食嘅套餐,16件都係呢個價錢,同時有池魚王、藍鰭吞拿魚等等靚魚料,令人滿足。-🦐刺身泰式生蝦 (5隻 $38)牡丹蝦 (2隻 $68)有頭甜蝦 (5隻 $68)鮮帶子 (5片 $68)刺身一樣抵食,其中牡丹蝦同甜蝦肉質鮮甜,蝦頭蝦膏極甘香,絕對必叫。👍🏻8.5/10-全港都送,仲開通宵,真係嚇
極抵食壽司小店🍣超誇張嘅全港送貨 仲要開通宵!
🔥焦糖火灸壽司
焦糖火灸黃金蟹棒 ($15)
焦糖火灸左口魚邊 ($15)
焦糖火灸帶子 ($18)
焦糖玉子 ($11)
焦糖火灸鰻魚 ($12)

🍙反卷
焦糖火灸炸蝦卷 (4件 $28)
火灸拖羅鰻魚卷 (4件 $30)

🍣精選壽司套餐B (12件+加州卷 $208)
三文魚腩壽司x2
帶子壽司x2
油甘魚壽司x2
池魚王壽司×2
藍鰭吞拿魚壽司x2
蟹肉蟹膏軍艦蹲司x2
加州卷x4

🦐刺身
泰式生蝦 (5隻 $38)
牡丹蝦 (2隻 $68)
有頭甜蝦 (5隻 $68)
鮮帶子 (5片 $68)

👍🏻8.5/10
全港都送,仲開通宵,真係嚇親田中,不過佢地都有門市,係尖沙咀地鋪小店,行過即買即食都得。
上星期開P搵野食,發現左間好野🥳👍10個良朋好友打邊爐前一定要食刺身壽司先,第一次試「日之郎外賣壽司專門店」最大的賣點一定係佢嘅凌晨壽司全港送!係車送到嘅地方佢地都會送到比你👏👏所有食品即叫即做,品質保證由於製作需時,訂餐預早決定送貨時間就更理想🥳小編推介以下美味高質嘅刺身壽司😋刺身片片新鮮,鮮味同溫度均處理得唔錯,作為party 前菜每款10片人人有齊就岩哂啦!另外,要特別推介佢地自家製的焦糖火灸壽司,係十個齊聲讚好嘅兩款甜美壽司👍焦糖的甜美加埋燒過的魚油,特別Juicy,而壓軸一個系列都唔可以錯過的,就係mix and match 嘅兩款火灸壽司,三文魚併炸蝦、鰻魚併炸蝦,完美滿足小編同朋友貪心嘅慾望👏三文魚刺身 $58/5片鮮帶子刺身 $68/5片多郎魚生撈 $68 each焦糖玉子壽司 $10 each焦糖火灸左口魚邊 $13 each火灸三文魚炸蝦卷 $55/8件火灸托羅碎鰻魚卷 60/8件火灸鰻魚炸蝦卷 $55/8件黎梗倒數迎接2022,又或者來個開年Party,日多郎由晚上6點到早上5點都完全幫到手👏夠哂方便🥳晚餐宵夜甚至早餐都有得食壽司啦😆👍WhatsApp 落單: 6

上星期開P搵野食,發現左間好野🥳👍
10個良朋好友打邊爐前一定要食刺身壽司先,
第一次試「日之郎外賣壽司專門店」
最大的賣點一定係佢嘅凌晨壽司全港送!
係車送到嘅地方佢地都會送到比你👏👏

所有食品即叫即做,品質保證
由於製作需時,訂餐預早決定送貨時間就更理想🥳

小編推介以下美味高質嘅刺身壽司😋
刺身片片新鮮,鮮味同溫度均處理得唔錯,
作為party 前菜每款10片人人有齊就岩哂啦!
另外,要特別推介佢地自家製的焦糖火灸壽司
係十個齊聲讚好嘅兩款甜美壽司👍
焦糖的甜美加埋燒過的魚油,特別Juicy,
而壓軸一個系列都唔可以錯過的,
就係mix and match 嘅兩款火灸壽司
三文魚併炸蝦、鰻魚併炸蝦,完美滿足小編同朋友貪心嘅慾望👏

三文魚刺身 $58/5片

日多郎由晚上6點到早上5點都完全幫到手👏
夠哂方便🥳晚餐宵夜甚至早餐都有得食壽司啦😆👍

WhatsApp 落單: 66581088
營業時間:18:00-05:00
地址:香港尖沙咀金巴利道 58-60a(24小時惠康斜對面)

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2021-08-30 217 瀏覽
有日叫左幾件三文魚腩同三文魚子軍艦,一舊炸軟殼蟹手卷,一份帶子刺身三文魚腩唔似腩位,一啲都冇肥美既感覺,同壽司飯冇乜壽司醋味,三文魚子38蚊一舊但係魚子份量好少總括冇下次
總括冇下次
之前見過有人share話呢間d外賣壽司唔錯,最吸引係佢通宵營業,深夜隨時想食壽司都可以叫外賣,按地區滿指定金額就可以免費送貨,都算幾抵。今次係荃灣staycation,深夜肚餓想食壽司,就諗起呢間野。荃灣區就需要叫滿$500先送貨,叫下刺身叫下壽司好快就夠。whatsapp落單,用轉數快比錢,大約等左半個鐘就送到,都幾快呀。刺身叫左八爪魚、帶子、赤蝦、油甘魚,d刺身望落都唔錯。幾新鮮,好鮮味,特別帶子,但蝦就一般姐,唔夠鮮。壽司方面,賣相都唔錯的。魚生唔會太細/太薄。不過d飯唔係好有壽司醋味,但d飯不會太硬,唔錯。軍艦都唔錯,紫菜仲脆,燒帆立貝都唔錯。總結,食物唔錯,服務唔錯,不過價錢略貴,但深夜送外賣嚟講都算抵。

刺身叫左八爪魚、帶子、赤蝦、油甘魚,d刺身望落都唔錯。

幾新鮮,好鮮味,特別帶子,但蝦就一般姐,唔夠鮮。

壽司方面,賣相都唔錯的。
魚生唔會太細/太薄。
不過d飯唔係好有壽司醋味,但d飯不會太硬,唔錯。

軍艦都唔錯,紫菜仲脆,燒帆立貝都唔錯。

2021-05-25
20 分鐘 (堂食)
$250 (宵夜)