2020-05-18 2651 瀏覽
在疫情之前同先生去過一次,雖然服務一般,但算ok抵食。所以今晚打算跟先生再去食點知遇到奇差的服務,我們於晚上8時25分左右到鑽石山分店門口, 看到門口寫明是10時關門, 所以心想90分鍾應該剛剛好唔會阻人收工,所以便上前攞位, 一位不是講廣東話唔係好正既女侍應問我幾多位, 我話2位, 佢話如果我而家入坐, 我係食唔到90分鍾, 因我要係9點45分離開, 心諗唔係10點收咩, 不過我覺唔緊要, 因為我地諗住食60分鍾左右就要回家, 所以照入坐, 之後那位女員工同我再講多2次要9點45分離開,很像不想我入坐, 最後我話我會在9時45分離開,她材安排我入坐,在入坐前該女侍應要我在門口站著簡湯底,簡到後先示意我坐邊張枱,之後見佢行左去入機, 當我坐底後發現外出既食物沒有用任何東西蓋上,而所有顧客都唔帶口罩四處行和出去邊對住食講野邊取出面既食物,因為疫情問題,所以覺得唔太合適, 所以立即上前同入緊機既同一位女侍應講, 我覺得唔岩食要求離開,由我入座到通知佢我要離開都無5分鍾,該名女侍應同我講我入左機, 我話因唔太衛生唔岩食,我必須離開,佢就好惡咁話我入左機啦,咁夜邊個食,我話你現在cancel都
在疫情之前同先生去過一次,雖然服務一般,但算ok抵食。

所以今晚打算跟先生再去食點知遇到奇差的服務,我們於晚上8時25分左右到鑽石山分店門口, 看到門口寫明是10時關門, 所以心想90分鍾應該剛剛好唔會阻人收工,所以便上前攞位, 一位不是講廣東話唔係好正既女侍應問我幾多位, 我話2位, 佢話如果我而家入坐, 我係食唔到90分鍾, 因我要係9點45分離開, 心諗唔係10點收咩, 不過我覺唔緊要, 因為我地諗住食60分鍾左右就要回家, 所以照入坐, 之後那位女員工同我再講多2次要9點45分離開,很像不想我入坐, 最後我話我會在9時45分離開,她材安排我入坐,在入坐前該女侍應要我在門口站著簡湯底,簡到後先示意我坐邊張枱,之後見佢行左去入機, 當我坐底後發現外出既食物沒有用任何東西蓋上,而所有顧客都唔帶口罩四處行和出去邊對住食講野邊取出面既食物,因為疫情問題,所以覺得唔太合適, 所以立即上前同入緊機既同一位女侍應講, 我覺得唔岩食要求離開,由我入座到通知佢我要離開都無5分鍾,該名女侍應同我講我入左機, 我話因唔太衛生唔岩食,我必須離開,佢就好惡咁話我入左機啦,咁夜邊個食,我話你現在cancel都得,你都係剛入機, 而且食物都未到,加上我唔信湯底係我即叫即煮的,佢再好惡咁話我入左機你唔可以離開, 我話唔好意思唔岩食, 之後後佢就將入緊機既筆發脾氣大力地掉在櫃上, 我之後就離開,。入坐時已覺得受氣,幸好無係度食,如果唔係真係貼錢買爛受。

2020-05-18
2020-05-06 2211 瀏覽
一早起身行山,去咗龍蝦灣暴曬幾個鐘! 努力運動係為咗食更多!爆完汗就去食火鍋,因為政府規定每間餐廳只可以坐一半人,所以都等左一陣先有位。揀咗壽喜燒湯底,因為唔似雞湯咁油膩。一坐低,第一樣嘅唔係叫攞食!即刻沖去攞杯frozen yogurt ! 我揀咗原味,完全幫我即時降溫! 揀咗特上牛肉,每人$128。餐廳規定每次出去攞食物都要戴上口罩,咁樣我就覺得安心一啲,而且係一人一鍋,係呢一個危險疫情嘅時候,我認為係必須嘅。配菜幾新鮮,食咗幾次凍豆腐加千島醬,原來夏天打邊爐都可以咁涼爽!
2020-02-16 2288 瀏覽
幾天沒有出門,今天決定一家四口到荷里活廣場午餐和走走。經過這間火鍋店看見有90分鐘午市放題套餐,小女未滿三歲可享免費優惠,感覺便宜一點。叫了三個最平的單碟日牛火鍋套餐$72。牛肉當然是次等貨色,外面的火鍋配料任食,不過比較其他類似的火鍋餐廳來說,這裏真是有點遜色。因為選擇款式不多,大部份都是蔬菜🥬,沒有熱盤,也沒有甜品糕點,只有乳酪!醬料亦沒有新鮮辣椒🌶️,愛吃辣之人一定覺得不滿意!可能是張價就貨吧!

2020-02-01 1472 瀏覽
鑽石山荷里活廣場有好多間食肆,但講到又平又要食得飽嘅選擇就唔係好多,日牛涮涮鍋一定係首選!每日餐廳十二點開門之前,一定會有一班人已經喺門口出邊排隊等食下午放題。咁啱今日放假,就等我食返個平靚正放題啦我哋食90分鐘放題叫咗豚肉同牛舌一碟$69同$72加一,湯底有好多選擇揀,我哋叫咗壽喜燒同蕃茄魚乾湯底,一人一鍋真係方便又衛生!落左單之後就可以出去攞嘢食同嘢飲,最開心嘅係丸類同埋菜類嘅種類繁多,可以樣樣試少少,十分滿足!日牛仲有啲特別嘅食物例如紫薯麻薯,口感軟糯香甜,推介!服務員會主動幫我地加湯食到七分飽可以去食frozen yoghurt做甜品,今日有原味同士多啤梨味,仲可以加唔同嘅配料同埋醬,我就加咗朱古力脆米同棉花糖,咁就食到唔同嘅口感喇,今餐真係好滿足!

Frozen  yoghurt
2020-01-09
2020-01-27 853 瀏覽
以咁嘅價錢,係性價比高嘅。因為選擇多,反而唔明白,明明叫日牛 。但係總覺得豬肉係好食過牛肉 ... 同埋食物方面係比其他店既食料更新鮮,粟米都係勁甜勁好味 ! 佢哋雪糕真係冇得輸
2020-01-27
30 分鐘 (堂食)
2020-01-06 1188 瀏覽
新年過後,我哋一家都未有機會出嚟 #飯聚😏 呢日終於人齊,我哋無去到 #飲茶,逗掂 #老豆 陪我哋去咗 日牛涮涮鍋專門店 #打邊爐🥢 雖然連幾歲人仔嘅 #姪仔、#姨甥 都要比正價,不過如果只係要最普通嘅肉,加埋一都係$80左右一個人,仲可以90分鐘內無限量添加各式各樣嘅 #蔬菜、#麵食、#肉丸、#汽水、#雪糕... 以今時今日嘅清費模式算係幾抵💸呢日 #小秘書 點咗個 #壽喜燒鍋 比自己,全因為貪佢有隻 #日本雞蛋🥚 可以比我#沾牛肉 嚟食🤣 湯底加熱之際,#小秘書 為咗爭取時間,已經 #急不及待 陪埋班 #小朋友 出去攞嘢食🤣 我至愛嘅 #什菌 當然係我目標🤩 好快我嘅 #湯底 已經滾起,我將我嘅食物幾乎一口氣堆哂落煲入面... 場面極為震撼🥳 #壽超燒鍋 屬於甜湯類,比我用嚟 #烚牛肉 再沾滿蛋漿入口🤔 真係另有一番風味🤩 之後我仲教班細路學埋我嘅食法,當然唔少得比人影埋我哋嘅食相擺上網啦... 笑死😅🤣

2020-01-04
2019-12-19 921 瀏覽
星期一的晚上想不到也要等位, 可能因為是大檯吧!和家人食飯一行6人, 長者有優惠, 喜歡這種有社區關懷/敬老的感覺。之前都食過一次, 坐得舒服, 放題的款式亦不少, 所以再來,當中我較喜歡芋頭及牛, 以任食來說牛的質素不錯, 芋頭亦很香及粉,而且食身都RE-FILL 得快, 每位加了30任飲啤酒, 有3款, 生啤, 桃及巨峰, 3款我都試過, 我較喜愛桃味, 甜甜的, 燙底是一人一鍋, 很方便衛生, 選了骨膠原雞燙, 其實沒什麼特別, 當中沒有雞, 至於有沒有骨膠原更加不會知道, 哈哈, 不過以放題來說性價比已算高。
2019-12-16
2019-07-27 4658 瀏覽
因為聽日做誕,平日關係人手唔夠,就早一晚去搬定d生果,老媽子話辛苦幾位幫手,搬完生果今晚近近地,就去地中荷里活廣場果間牛涮涮鍋食飯。叫我打去book定枱,點知原來即日係不接受book枱既,要walkin 等位。題外話:要讚一讚荷里活廣場,因為基本上唔使消費都有free parking 既,每幾多月就唔同主題,download 張相都可以free到👍🏻一行五人,19:30到達,慢左十秒,比前面果家人入左先,之後就冇哂大枱,等左十幾分鐘都冇大枱,只有4人枱,最後我地決定分枱,3+2😂⋯⋯叫左$178個set,肉係任叫,其他食物自已出去拎,不過好d肉薄左咁既😂,食埋個乳酪雪榚飽哂,埋單記得長者係有優惠架!
之前去食生日飯,係出面望到呢間個裝潢幾靚就入左去食, 滿心歡喜想食和牛,所以點左最貴果個和牛套餐, 但入到去就已經有一種中伏嘅感覺⋯環境: 檯面、地板都唔乾淨 明顯見到油積食物:出面自助區好少野食;調味料區選擇少,而且唔太衛生;上菜後望到啲肉完全唔想食,亦完全睇唔出係和牛嚟🙄🙄俾成$400/人、但俾啲咁嘅質素我?咁我早知點最平果個普通牛肉套餐都無咁嬲啦🙄 唯一值得一讚係海鮮唔錯,幾鮮甜~服務:呢樣係令我最嬲嘅嘢,前檯帶位果個男職員純粹就咁帶咗我地入面,然後乜都無講就行翻出去,我地就咁坐咗係度真係一頭霧水,因為店內係一個店員都見唔到啊,點落單呢? 向邊個落單呢? 真係覺得好徬徨~ 到等咗陣終於見到出現咗一個店員,拿拿林點咗餐先,點解要拿拿林呢? 因為佢好似好趕住走咁, 我地都未落完、野都未講完,佢就走咗🙄 到食到咁上下 要加湯, 因為見唔到有職員係場內,咪自己去加湯,點知加加吓湯無端端有個職員過黎話:下次加湯叫我地幫你加啊嘛(態度串串貢咁) 我心諗: 我見到你地在場先得㗎,見唔到有職員又點樣叫你地呢?🙄🙄 呢個時候我已經食到一肚火, 仲要俾我聽到有幾個職員係我後面大大聲講其他客人壞話🙄

環境: 檯面、地板都唔乾淨 明顯見到油積

唯一值得一讚係海鮮唔錯,幾鮮甜~

可能睇梗呢則評論嘅你 覺得咁樣好少事,
但若果你用$800食餐生日飯 但個環境唔整潔、而且個食物質素簡直係違反商品說明條例、再加上服務態度更加係不值一提, 你就會明點解我會咁嬲
慶祝紀念
生日
2019-06-30 1961 瀏覽
日牛既打邊爐真係幾好食,比起其他連鎖店,佢地既甜醬油湯底最好味!由於呢間野成日都大排長龍,早好就食六點前或宵夜時份,咁就唔洗等到發毛。牛黎講真係唔識分,平有平食,貴有貴食囉,食平牛既話唔好烚咁耐,咁就可以減低食到又老又瘦既鞋牛肉啦。出面既野飲,蔬菜,丸,雪糕都係任拎既,啲野食都新鮮,啲丸係岩岩拎出黎,菜又唔會話爛既,野食冇曬都refill得快,所以總括黎講呢間都Okay抵食。係啲店員做到攰曬,冇乜笑容,惡左少少。記住如果你有會員卡,一定要坐低就講,到埋單先講,啲店員會怪你點解咁遲講搞到佢地要再開過張單架(Sorry囉坐低果時冇人問我有冇會員卡咪冇講囉)!

2019-06-17 2031 瀏覽
下午大約一點系鑽石山搵野食。果時都正值高峰時段所以我地一行兩個個都等左半個鐘先有位。-餐廳限時食90分鐘所以啲枱都系一批批咁入。系門口等安排座位果時點左個一碟肉+其他菜麵類任食既放題,揀左豬肉同牛肉價錢吾貴72$,另外出邊食物任拎所以麵食到好飽。飲品都系無限飲但只有汽水同檸檬茶,無無糖可樂有點可惜😌但有咖啡機同yogurt提供,yogurt我當日系原味同士多啤梨味,兩種味都有食到,系好味而且有提供粟米片等配料。-埋單好抵食,每人不用80$ 食到好飽😆
埋單好抵食,每人不用80$ 食到好飽😆

2019-06-14
30 分鐘 (堂食)
2019-05-18 1943 瀏覽
暫時食過類似既打邊爐黎講,日牛涮涮鍋專門前店既食物質素算係數一數二。去到拎飛等左一陣見倒佢skip左我地個號碼就去左問個職員,知道食飯時段比較忙,但個職員仍然好有耐性同詳細咁解釋個原因同流程。入到去每人一個鍋,可以有唔同湯底又更加衛生,另外仲有隻生蛋比我地配唔同醬汁食用。打頭陣既係兩碟牛加半碟雞半碟豬,份量適中。自助既亦唔少得不同菜類丸類麵類等等,種類唔算非常多,不過各種丸都有少少特色,味道口感都唔錯。最後可以食埋個yogurt加自選配料。不過野飲種類比較少,同埋用機斟既野飲始終麻麻地。整體唔錯,會再食。
2019-05-17
2019-03-25 1769 瀏覽
黎到鑽石山就都唔會少選擇😗但係會心思思想打邊爐😂通常都去呢間 好彩係平日 就唔洗點等位我地就叫左最平個個158任食個個其實都ok架啦 不過我都好想講 食日式打邊爐識食一定嗌雞食d雞岩時間係好滑有雞味雖然唔知係咪日本🇯🇵黎不過都好食wor識揀一定係壽喜燒湯底送隻日本雞蛋🥚點牛肉食 wow 正呀😍😍😍😍之後仲要夾多d菜食娃娃菜冬瓜同菇類食多d就岩啦👍🏻👍🏻所以加埋一都係190左右就食到飽飽👍🏻抵啦😝😝
黎到鑽石山就都唔會少選擇😗

所以加埋一都係190左右就食到飽飽👍🏻
抵啦😝😝
2019-03-25
2019-03-14 1196 瀏覽
見到日牛Facebook 話【$100 起宵夜放題重臨】新春過後,繼續大飽口福!一致好評的 3 款「宵夜放題」($ 100、$ 128、$ 208)再次登場,除咗有得任添澳洲牛肉、豬肉、雞肉,仲可以任夾野菜、粉麵、鍋物配料、乳酪雪糕 … 令你飽滿而歸 ✌️- 只限星期一至四晚上 9 時後入座(公眾假期及其前夕除外)- 另收加一服務費並以優惠價計算既然咁抵食,仲要涮涮鍋,今日就去食下啦9點度去到都唔駛等位,等員工執好張枱就得喇等執枱時就揀定湯底um..胡椒和牛湯底啦~之前係第二間食過算係有保證d職員問食咩價錢嘅牛,其實係香港食,食最平都足夠喇,以我食過其他涮涮鍋黎講,每次第一轉d牛最靚,之後個d就已經好普通喇,所以都唔駛食咁貴一坐低無耐就黎湯底,豬,牛,雞各一盤先今日個湯底好夠胡椒味,抵讚豬,牛,雞都不過不失啦,唔會真係好差仲可以任夾野菜、粉麵、丸,粟米、乳酪雪糕等等除左啤酒,飲品都任飲想平平地食個涮涮鍋都絕對抵食
見到日牛Facebook 話

【$100 起宵夜放題重臨】

新春過後,繼續大飽口福!

- 另收加一服務費並以優惠價計算

既然咁抵食,仲要涮涮鍋,今日就去食下啦

9點度去到都唔駛等位,等員工執好張枱就得喇
等執枱時就揀定湯底
um..胡椒和牛湯底啦~之前係第二間食過算係有保證d

一坐低無耐就黎湯底,豬,牛,雞各一盤先

今日個湯底好夠胡椒味,抵讚

豬,牛,雞都不過不失啦,唔會真係好差

仲可以任夾野菜、粉麵、丸,粟米、乳酪雪糕等等
除左啤酒,飲品都任飲

想平平地食個涮涮鍋都絕對抵食
2019-03-13
$110 (宵夜)
會員招募$128~$158 足1年有效 送袋仔 以後食嘢有9折(唧係免加10%)海鮮冇任食 惟有單點$882個虾1大1細 細虾甩頭微腥2只青口 4件八爪魚仔 2只帶子 2只廣島蠔 仲係結冰嘅餐牌吸引 只供參考牛肋肉 單點$108 (相片靚好多)牛肋肉超薄切 水滴滴冇肉味燈影牛肉……下次都係食"牛豬雞任食$108”食貴餐都係90分鐘 時間有啲趕任食蔬菜 豆腐 丸類 雪糕 烏冬 清清地整個蔬菜湯 清吓腸胃但今次生菜唔靚 爛葉生銹邊有蕃茄冇薯仔……汽水 綠茶紅茶熱飲……咖啡機換咗 香味冇咁吸引冇咗”日式牛肉飯" 冇粟米飯重有白飯供應
會員招募$128~$158
足1年有效 送袋仔

以後食嘢有9折(唧係免加10%)

海鮮冇任食 惟有單點$88
2個虾1大1細 細虾甩頭微腥
2只青口 4件八爪魚仔 2只帶子
2只廣島蠔 仲係結冰嘅

海鮮盛盒

牛肋肉 海鮮盛盒

餐牌吸引 只供參考
牛肋肉 單點$108 (相片靚好多)
牛肋肉超薄切 水滴滴冇肉味

燈影牛肉……
下次都係食"牛豬雞任食$108”

單點牛肋肉

食貴餐都係90分鐘 時間有啲趕

任食蔬菜 豆腐 丸類 雪糕 烏冬
清清地整個蔬菜湯 清吓腸胃

但今次生菜唔靚 爛葉生銹邊

有蕃茄冇薯仔……

汽水 綠茶紅茶熱飲……
咖啡機換咗 香味冇咁吸引
冇咗”日式牛肉飯" 冇粟米飯