2020-05-18
在疫情之前同先生去過一次,雖然服務一般,但算ok抵食。所以今晚打算跟先生再去食點知遇到奇差的服務,我們於晚上8時25分左右到鑽石山分店門口, 看到門口寫明是10時關門, 所以心想90分鍾應該剛剛好唔會阻人收工,所以便上前攞位, 一位不是講廣東話唔係好正既女侍應問我幾多位, 我話2位, 佢話如果我而家入坐, 我係食唔到90分鍾, 因我要係9點45分離開, 心諗唔係10點收咩, 不過我覺唔緊要, 因為我地諗住食60分鍾左右就要回家, 所以照入坐, 之後那位女員工同我再講多2次要9點45分離開,很像不想我入坐, 最後我話我會在9時45分離開,她材安排我入坐,在入坐前該女侍應要我在門口站著簡湯底,簡到後先示意我坐邊張枱,之後見佢行左去入機, 當我坐底後發現外出既食物沒有用任何東西蓋上,而所有顧客都唔帶口罩四處行和出去邊對住食講野邊取出面既食物,因為疫情問題,所以覺得唔太合適, 所以立即上前同入緊機既同一位女侍應講, 我覺得唔岩食要求離開,由我入座到通知佢我要離開都無5分鍾,該名女侍應同我講我入左機, 我話因唔太衛生唔岩食,我必須離開,佢就好惡咁話我入左機啦,咁夜邊個食,我話你現在cancel都
所以今晚打算跟先生再去食點知遇到奇差的服務,我們於晚上8時25分左右到鑽石山分店門口, 看到門口寫明是10時關門, 所以心想90分鍾應該剛剛好唔會阻人收工,所以便上前攞位, 一位不是講廣東話唔係好正既女侍應問我幾多位, 我話2位, 佢話如果我而家入坐, 我係食唔到90分鍾, 因我要係9點45分離開, 心諗唔係10點收咩, 不過我覺唔緊要, 因為我地諗住食60分鍾左右就要回家, 所以照入坐, 之後那位女員工同我再講多2次要9點45分離開,很像不想我入坐, 最後我話我會在9時45分離開,她材安排我入坐,在入坐前該女侍應要我在門口站著簡湯底,簡到後先示意我坐邊張枱,之後見佢行左去入機, 當我坐底後發現外出既食物沒有用任何東西蓋上,而所有顧客都唔帶口罩四處行和出去邊對住食講野邊取出面既食物,因為疫情問題,所以覺得唔太合適, 所以立即上前同入緊機既同一位女侍應講, 我覺得唔岩食要求離開,由我入座到通知佢我要離開都無5分鍾,該名女侍應同我講我入左機, 我話因唔太衛生唔岩食,我必須離開,佢就好惡咁話我入左機啦,咁夜邊個食,我話你現在cancel都得,你都係剛入機, 而且食物都未到,加上我唔信湯底係我即叫即煮的,佢再好惡咁話我入左機你唔可以離開, 我話唔好意思唔岩食, 之後後佢就將入緊機既筆發脾氣大力地掉在櫃上, 我之後就離開,。入坐時已覺得受氣,幸好無係度食,如果唔係真係貼錢買爛受。