2020-12-26 166 瀏覽
收銀員工阿姐極無禮貌,問一句野回應態度好串好不耐煩,龍門居好多選擇,我同街坊都會因職員惡劣的員工態度而唔再幫襯,而且食物份量少!衛生情況一般!試左你第一次以後唔會再試!
收銀員工阿姐極無禮貌
!衛生情況一般
!試左你第一次以後唔會再試!
2020-11-10 174 瀏覽
一直都對牛腩麵好有興趣 😍😍 呢呢一間真係可以重複返嚟再食 🥰🥰🥰首先講吓味道 牛腩非常之入味 而且份量係超級多㗎 有時我都會覺得食唔晒 咁嘅份量你會以為會貴啲啦 一啲都唔係 仲以為好抵食添啊😍😍
2020-10-05 155 瀏覽
每次經過呢間餐廳都會聞到陣陣好香嘅味道,夜媽媽唔知食咩好,就決定試下呢間昇平粉麵餐廳,唔好睇佢好似普通茶餐廳一間,但係佢呢度嘅牛雜都幾唔錯,濃度適中唔會太鹹,不得不提嘅係呢度啲凍檸茶沖得非常好飲,因為有啲餐廳試過沖到好淡,但呢間就有正宗茶餐廳嘅味道!雖然遠就遠咗啲,但係如果住附近想食宵夜,呢間會係一個唔錯嘅選擇
2020-09-18 130 瀏覽
以前喺呢一間附近有一間牛腩麵係我係去澳洲之前嘅favourite ,返到香港後男朋友同我講開咗一間比嗰間更好食嘅牛腩麵🥺🥺 咁我當然要去試吓啦😋😋😋今日收工同男朋友就去咗食 本身坐喺中間嘅圓枱,但準備落單嘅時候,職員就話幫我抹乾淨個卡位俾我調過去坐得舒服啲😍😍好細心啊❤️❤️咁男朋友就叫咗牛肚麵,我就貪心想食牛腩同魚蛋😋所以就叫咗碗雙拼牛腩魚蛋麵(多汁)仲有通菜上菜速度係超級快 到咗已經聞到好香 每人份量都唔算少啊所以我都俾咗三份一我男朋友食😋😋 牛腩好林好好食好入味 魚蛋都彈牙啊🥰🥰🥰牛肚我都覺得好好食不過我唔係太過好內臟👍🏻所以男朋友食多啲啦🤪🤪🤪呢一間已經成功成為左我最新嘅favourite ❤️ 要再黎過下次要試墨魚丸
牛腩好林好好食好入味 魚蛋都彈牙啊🥰🥰🥰
2019-12-17 310 瀏覽
屯門龍門居可以話係區內其中一個宵夜天堂,總看到人龍等候美食。但如果肚餓又想坐底慢慢食,又唔想吹風的話。其實行過少少都有其他選擇。富健花園的麵店都開到好夜。個人認為店內最好食的是蠔仔泡飯或梅菜扣肉飯。但宵夜黎講又太heavy。所以我揀左個牛腩河食。無諗過咁夜的牛腩都仲有咁腍的食,又帶點肥。感覺很好喇!河粉都正正常常,唔係用cheap 河粉,唔係一食就會斷掉的。真心牛腩的軟硬程度好多時都講彩數。那晚都算好運了吧!
2019-11-08 268 瀏覽
經朋友介紹,來到龍門區食個飯。說真的,交通不太方便,都是做街坊生意吧!朋友說這裡的牛脾頗有名氣所以二話不說便點了一客坑腩飯試試。當然如果不食坑腩,點普通牛腩的話,40元便有交易了。盛惠50大元的飯餐份量也不錯。坑腩的數量算是可以的。坑腩入味,肥瘦適中,也不覺粗嚡。腩汁用來送飯更是一流!餐裡包紫菜湯一碗,如果要餐飲要再加點,所以我沒有再點飲品了。個人覺得50元一個餐,包杯熱飲,或是可以自餐湯或飲品比較好。
經朋友介紹,來到龍門區食個飯。說真的,交通不太方便,
都是做街坊生意吧!
朋友說這裡的牛脾頗有名氣
所以二話不說便點了一客坑腩飯試試。
當然如果不食坑腩,
點普通牛腩的話,
40元便有交易了。
蘿蔔坑腩飯
盛惠50大元的飯餐
份量也不錯。
坑腩的數量算是可以的。

坑腩入味,
肥瘦適中,也不覺粗嚡。
腩汁用來送飯更是一流!
餐裡包紫菜湯一碗,
如果要餐飲要再加點,
所以我沒有再點飲品了。

個人覺得50元一個餐,
包杯熱飲,或是可以自餐湯或飲品比較好。
2019-11-06
蘿蔔坑腩飯
2019-11-02 133 瀏覽
今日係呀仔人生第一個大日子,但忙到連食個飯既時間都唔夠,只好快快趣食個麵,聽講呢度出名你牛腩,就試下佢個牛腩撈麵,牛腩夠淋夠入味,仲加埋蠔油撈,好味,另外叫多個豬潤米,豬潤粉左d,鍾意食粉既就覺得好味
2019-10-03 122 瀏覽
家人常常也會到龍門居掃街覓食,這次家人極力推薦的餐廳,正正位於龍門居旁的富健花園。過了晚飯時間,餐廳也有許多客人,眼看大部分也是街坊,座位與茶餐廳差不多~首先來的是五香牛腩飯,家人要求半肥瘦牛腩~ 上餐時看到牛腩是肥瘦均勻,外觀一看也感到美味,忍不住要立即起筷!一放進口,牛腩的香味四溢,配上腩汁跟飯一起,是從未試過真正的五香牛腩飯!跟餐有紫菜清湯,絕對不是味精湯~~另外點了淨雲吞及淨水餃,水餃比雲吞更出色,有木耳絲等的餡料,每一口也是享受!
家人常常也會到龍門居掃街覓食,
這次家人極力推薦的餐廳,
正正位於龍門居旁的富健花園。
過了晚飯時間,餐廳也有許多客人,
眼看大部分也是街坊,座位與茶餐廳差不多~

首先來的是五香牛腩飯,
家人要求半肥瘦牛腩~
上餐時看到牛腩是肥瘦均勻,
外觀一看也感到美味,忍不住要立即起筷!
一放進口,牛腩的香味四溢,
配上腩汁跟飯一起,
是從未試過真正的五香牛腩飯!
跟餐有紫菜清湯,絕對不是味精湯~~
五香牛腩飯

另外點了淨雲吞及淨水餃,
水餃比雲吞更出色,
有木耳絲等的餡料,每一口也是享受!

淨雲吞
淨水餃

五香牛腩飯
淨雲吞
淨水餃
2019-08-10 156 瀏覽
呢間麵食店長期都好多人,今天同家人來吃晚飯,我好中意食牛的,所以點了牛三寶,試晒牛腩、牛肚、牛筋。牛腩一般牛肚味道可以,但切得有點幼牛筋是3款中比較好食的,腍而彈麵底是我喜歡的幼麵湯底是濃味d,有點鹹服務人員友善,態度不錯。

牛腩一般
牛肚味道可以,但切得有點幼
牛筋是3款中比較好食的,腍而彈
麵底是我喜歡的幼麵
湯底是濃味d,有點鹹

服務人員友善,態度不錯。
2019-08-09 114 瀏覽
附近餐廳數量非常多,但雲吞麵店就唔多,雲吞麵鋪又有飯食幾乎絕跡。首次光顧,為安全起見,小弟只敢食雲吞麵,避免「花式自殺」。雲吞麵非常標準地有四粒雲吞,一大匙蔥花,蔥花數量之多係一般店鋪既2至3倍。雲吞普遍係有兩隻蝦,食得出胡椒粉幾重手,即係d蝦.....哈哈餐廳算係新店,我諗唔明有部份地下係有地毯,而我坐既半張枱又位於地毯同平地之間,每當有人行一步,我張凳就郁一下,試問邊會覺得環境好?我甚至覺得俾張圓凳我,安安定定坐係度就好。註:店鋪外面只能看到早餐價錢,看不到午餐餐牌,我只能入去翻看才知道。不知道是否店東的營銷策略呢?
雲吞麵

不知道是否店東的營銷策略呢?
2019-08-09
2019-07-23 100 瀏覽
這裏的粉麵种类,他們的牛腩面十分不错,牛腩不会太林,有咬口,而且很入味。豬閏面也不錯,豬閏不会太熟,又不会生,挺林滑,好味!而且这裏还有湯飯、咖喱飯等。而我喜欢吃他们的紫菜海鲜湯飯,用料十足,还有蠔个仔,汤底夠味,都只是38元,算几抵!

2019-06-21 116 瀏覽
叫左個牛雜麵, D牛雜好咸........... 麵是雲舌麵, 份量5算多。麵都落左鹽, 感覺係成碗野都好咸............佢有個牛三寶,有齊牛腩牛筋牛肚, 好似更抵食,,,,,,,,,,我諗食丸類會穩陣D, 佢D牛雜蚊太耐了, 太入味

我諗食丸類會穩陣D, 佢D牛雜蚊太耐了, 太入味