2024-09-30 145 瀏覽
坐低咗,成枱都係上手食剩嘅野+成枱骨,禮貌地叫個女侍應清一清枱,一幅西樣話等等過咗十分鐘,再叫佢清枱,又話轉頭等到野食都到埋,佢竟然可以喺枱面搵個位放底碟飯就走,再叫佢清,佢竟然仲可以話等等!忍無可忍,問佢唔清枱點食飯,先極不情願執枱。執枱執到啲紙巾跌哂落地,水又滴哂落地,完全係覺得啲嘢好污糟唔想掂咁樣。大佬,你咁身嬌肉貴做乜走黎做侍應?呢間店食物質素唔錯,但俾呢位馬尾女侍應搞一搞,即刻唔想再黎希望老闆正視一下問題,唔好俾呢啲人影響口碑。

過咗十分鐘,再叫佢清枱,又話轉頭

呢間店食物質素唔錯,但俾呢位馬尾女侍應搞一搞,即刻唔想再黎
希望老闆正視一下問題,唔好俾呢啲人影響口碑。
2024-09-30
  • 手撕雞飯
2024-07-17 324 瀏覽
嚟咗食兩次兩次啲侍應態度都好好。今次同媽咪嚟食,佢嗌咗必食豬手飯,我就嗌咗黑松露丸麻辣豬肚陳皮魚蛋車仔麵。佢哋嘅車仔麵都幾多選擇,價錢相宜。黑松露丸幾香,麻辣豬肚都夠麻夠辣,陳皮魚蛋就略為唔彈牙,湯底唔錯。媽咪話豬手略為太林同太肥。

2024-06-01 412 瀏覽
這店疫情開業幫襯至今.食物出品越來越差特別車仔麵價格越來越貴.有天經過看見下午茶時段兩餸車仔麵35蚊起.點了三個餸魚蛋蘿蔔豬紅河粉可樂$51下午茶時段正價收費.份量比一般下午茶還要少.這樣只會令客人不會再去幫襯睇住呢一間小店又有生意自己做到冇生意.
這店疫情開業幫襯至今.
食物出品越來越差特別車仔麵
睇住呢一間小店又有生意自己做到冇生意.
2024-03-06 486 瀏覽
經過土瓜灣,太肚餓隨便入左一間餐廳食野,啱啱好仲有下午茶,有幾款港式吸引茶餐選擇🌭沙嗲牛肉蛋潛艇包個包簡直係鬆軟到一個點😍勁新鮮🫶🏻沙嗲牛方面同出面食嘅味道唔太一樣,比較少花生味,個底有蛋同菜配搭,增加層次感🫡🥢蟹柳雞翼炒烏冬蟹柳同雞翼每樣有兩件,烏冬炒出黎都好香,份量都足夠,不過略嫌佢有少少油🥹如果可以乾身啲就一流🤤店員哥哥都好有禮貌同friendly,俾人感覺好體貼,會主動問要唔要碗仔🫶🏻
🌭沙嗲牛肉蛋潛艇包
🥢蟹柳雞翼炒烏冬

2023-11-05 380 瀏覽
服務態度麻麻 食物麻麻~6點半左右入去坐低叫野食,當時得兩檯客叫左兩個麵加一個小食,張單係漏左個小食吉列炸蠔冇落,不過覺得唔算好肚餓就由佢~兩碗麵其中一碗係加腩汁,再加3個餸-豬腩肉➕素牛丸➕黑松露丸,碗麵到果陣,個侍應話轉頭補返啲丸~(唔明點解唔等埋啲餸齊左先上)望一望碗麵 唔似有腩汁 問侍應 佢話已經有加左 唔夠可以再比~OK! 咁食清啲都OK嘅飲左一啖湯,係微溫果隻,完全唔熱 啲丸到左, 兩粒細到見唔到嘅丸加兩粒大啲,想講一個餸都要加14蚊 雖然知道通脹勁,但未至於咁掛🥲試下粒丸 我都分唔清邊個係黑松露丸邊個係素牛丸…另外,想講個女侍應服務態度都令人不太舒服,額外另上嘅丸未到果陣,突然行過黎拎起我地張單 跟住同廚房講 係牛丸呀~一碗麵等齊啲送再上係基本掛~仲要唔知張單啲送係咩🙂俾錢果陣發現淨係可以比現金,唔夠現金💰要去禁錢,同個女侍應講聲,佢係應都唔應…..真係唔知點解咁多好評…
服務態度麻麻 食物麻麻~

6點半左右入去坐低叫野食,當時得兩檯客
飲左一啖湯,係微溫果隻,完全唔熱

試下粒丸 我都分唔清邊個係黑松露丸邊個係素牛丸…

真係唔知點解咁多好評…

冷冰冰嘅服務態度首先湯底完全唔熱 豬骨湯不知所謂腩肉勁肥素牛丸 兩粒勁細粒完全冇一個餸係OK 朋友嗰個豬潤都係唔掂蛋餅勁細個 冷冰冰超級失望仲要淨係收現金一定唔會再食 超級差
冷冰冰嘅服務態度
超級失望
仲要淨係收現金

一定唔會再食 超級差
2023-10-25 361 瀏覽
最近想食車仔麵,今日經過一於試下😆 店舖簡潔明亮,乾淨企理,坐得舒服,價格親民,值得一試☺️ 車仔麵食材方面,款式應有盡有,仲有豐宙小食選擇,好唔錯👍🏻𝑭𝒐𝒐𝒅車仔麵三餸 油麵 腩汁 咖哩汁✨ 配滷水雞中翼、咖哩魷魚、豬大腸車仔麵三餸 粗麵 腩汁 咖哩汁✨ 配必食豬手、菜脯蛋餅、蘿白推薦,咖哩汁好惹味!配料份量多,特別推薦豬手、咖哩魷魚及豬大腸🥰 豬手非常軟腍,咖哩魷魚好入味 爽口彈牙,豬大腸軟腍濃味😍 會附上生菜每碗大約$50,份量足夠,好飽肚~ 可加底/扣底𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌炸鮮奶(4件)($32)✨香甜脆口😍 熱騰騰,咬下奶味香氣四溢,好好味𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌凍柚子蜜 (+$8)✨凍菜蜜 (+$5)✨

𝑭𝒐𝒐𝒅

每碗大約$50,份量足夠,好飽肚~ 可加底/扣底

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
炸鮮奶(4件)($32)✨
香甜脆口😍 熱騰騰,咬下奶味香氣四溢,好好味

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
凍柚子蜜 (+$8)✨
凍菜蜜 (+$5)✨

2023-10-25 255 瀏覽
本身忠情車仔麵嘅我,屋企附近愈開愈多車仔麵店,間中都會食下依間車仔麵除左車仔麵,都有飯可以選擇我揀左腩汁、蘿白清湯、粗麵、靚靚豬腩肉、酸齋、陳皮魚蛋同豬紅,粗麵軟硬度適中,腩汁味道未到話好濃郁,味道剛好又唔會過鹹,豬腩肉完全係厚切,肥瘦均勻,口感實在又未到好軟冧,酸齋酸甜味道夠哂開胃,豬紅一咬夠脆爽,唔會煮得過冧,食車仔麵又點少得陳皮魚蛋,陳皮味夠出眾加上魚蛋煙刃口感,好正!屋企人就揀左秘製辣汁、蘿白清湯、油麵、咖喱魷魚、滷水雞中翼、蝦條同菜脯蛋餅,秘製辣汁溝埋湯底好鬼過癮又正,咖喱魷魚入口爽脆,雞中翼滷得好入味,最正係蝦條,煎得好香,外層帶微脆,蝦味弘烈兼有彈牙口感,必食之選叫多左個小食鹽酥雞,炸得個火喉剛剛好,入口酥脆可口,一啲都唔乾,仲要愈食愈停唔到口

除左車仔麵,都有飯可以選擇

2023-10-19 136 瀏覽
聽朋友介紹土瓜環新開左間好食又抵食嘅車仔麵,一於咁岩經過就去試下整體味道一流,餸嘅選擇都好多我地叫左2碗米線一碗車仔麵: 雞翼、豬腩肉、肥牛豬腩肉必食,無論味道口感都好好一碗大什麵: 有6個餸,但因為冇晒冬菇,職員比我哋選另一個餸補差價就ok。我哋選咗舖頭另一名物-豬潤,果然冇介紹錯2碗麵嘅份量都好足,餸都唔係少,非常有誠意小食就選了鹽酥雞,份量都係多,而且口感味道都好好飲品方面都有好多選擇叫左一杯熱好立克、咸檸七整體都唔錯,味道幾好、坐得舒服、職員又幾nice

整體味道一流,餸嘅選擇都好多
我地叫左2碗米線
一碗車仔麵: 雞翼、豬腩肉、肥牛
豬腩肉必食,無論味道口感都好好
2碗麵嘅份量都好足,餸都唔係少,非常有誠意

小食就選了鹽酥雞,份量都係多,而且口感味道都好好

飲品方面都有好多選擇
叫左一杯熱好立克、咸檸七

整體都唔錯,味道幾好、坐得舒服、職員又幾nice
  • 鹽酥雞
🇭🇰有驚喜嘅小店:黑松露🇭🇰#foodxxe_土瓜灣 #foodxxe_港或#foodxxe_麵食呢間小店有兩樣我覺得比較少見嘅野食!即刻令我眼前一亮😍/🍚蝦條雞翼腸蛋飯🍚 $46✔️食完夠曬滿足😍配料多之餘 款式都多🤩✔️雞翼最出色!上色且入味😍🍜車仔麵🍜✔️咖喱魷魚厚身彈牙 好鐘意🤩✔️佢地個河粉滑口 軟糯 😍🤩最特別係有黑松露丸🥰 黑松露味好出 估唔到食車仔麵都食到黑松露🥳🥛炸鮮奶🥛 $32✔️呢個小食好吸引!好耐冇食過佢啦😍✔️真 做到外脆內軟 甜甜地好岩當甜品(唔洗去隔離店食甜品lu~)/黑松露同炸鮮奶實在太吸引了🥰去開土瓜灣可以再去😚回頭指數:4.5/5
食物質素:4.5/5
性價比:4.6/5環境:4.4/5人均消費:HKD 50📱搜尋:#Foodxxe_ 昇麵館💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:昇麵館地址:土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖電話:2117 3182#土瓜灣美食#車仔麵#黑松露#昇麵館#九龍城美食#炸鮮奶#雞翼#蝦條#飯#蛋#煎蛋#腸仔#平民美食#美食#河粉#沙嗲#腩汁#魷魚#咖喱#curry#black
🇭🇰有驚喜嘅小店:黑松露🇭🇰

⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬
名稱:昇麵館
地址:土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖
電話:2117 3182

#土瓜灣美食#車仔麵#黑松露#昇麵館#九龍城美食#炸鮮奶#雞翼#蝦條#飯#蛋#煎蛋#腸仔#平民美食#美食#河粉#沙嗲#腩汁#魷魚#咖喱#curry#blacktruffles#truffle#碟頭飯#炸物#豆卜
  • 黑松露丸
  • 炸鮮奶
媽媽聽佢啲朋友講話土瓜灣有間好正既車仔麵😂😂難得我今日放假,就同屋企人去試下啦☺️餐廳好近土瓜灣港鐵站,喺A出口出咗向海邊行一陣就會到,餐廳門面都好光鮮,有裝修,感覺企企理理,可以試一試🥳餐廳入面座位好寬敞,仲有唔少梳化位,亦有兩部電視機,就算一個人黎幫襯都唔怕悶😃🫣餐廳有唔少待應,好有禮貌,又好幫得手☺️☺️☺️真心抵讚🤩我地叫咗兩碗麵、兩個小食同兩杯飲品☺️都好滿意🤩🤩我叫咗三餸😍😍媽媽有選擇困難症😂佢叫咗大什麵小食方面,我哋叫咗豬扒同埋豬手,兩者都好好味問得好入味昇麵館 (土瓜灣)土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖

餐廳有唔少待應,好有禮貌,又好幫得手☺️☺️☺️真心抵讚🤩

我地叫咗兩碗麵、兩個小食同兩杯飲品☺️都好滿意🤩🤩

我叫咗三餸😍😍

媽媽有選擇困難症😂佢叫咗大什麵

小食方面,我哋叫咗豬扒同埋豬手,兩者都好好味問得好入味

昇麵館 (土瓜灣)
土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖
2023-10-11
下午茶
2023-09-27 135 瀏覽
阿女今日帶咗我去土瓜灣食車仔麵,昇麵館裝修簡潔,主打港式車仔麵,「車仔麵」是香港的特色麵食,餐廳亦有供應飯類。大什麵配蘿蔔清湯,配搭有豬大腸、豬紅、豬皮、蘿蔔、陳皮魚蛋、冬菇。醬汁選配秘製辣汁和幼麵湯底清甜,加咗秘製醬汁,味道即刻提升,辣汁叫咗另上,所以加多少由自己控制,食得辣可以加多一點,真的非常惹味,車仔餸亦煮得好入味,豬腸洗得乾淨,蘿蔔夠林又清甜,陳皮魚蛋食落真係好香陳皮味,豬紅滑豬皮爽口,因為當日冬菇賣晒,改比金菰。幼麵彈牙。車仔麵重可以自選組合,揀醬汁、湯底、粉麵、車仔餸都有好少選擇。必食豬手、魚片頭、豬柳漢堡扒、豬大腸、油麵、秘製辣汁。豬手名符其實必食,炆得夠林又入味,食落肥而不膩,Q彈軟嫩,啖啖都充滿骨膠原。豬柳漢堡扒肉味濃、口感嫩滑。油麵掛上加有辣汁的湯底,非常惹味!跟餐飲品有優惠。鹹檸七甜中帶酸,凍檸茶茶味香濃,兩樣都冰凍解喝。小食:瑞士雞翼皮滑肉嫩,味道香甜,雞翼醃得入味,滑溜多汁!必食豬手真係好好味,忍唔住要再encore。

必食豬手、魚片頭、豬柳漢堡扒、豬大腸、油麵、秘製辣汁。

跟餐飲品有優惠。
鹹檸七甜中帶酸,凍檸茶茶味香濃,兩樣都冰凍解喝。

小食:
瑞士雞翼皮滑肉嫩,味道香甜,雞翼醃得入味,滑溜多汁!

必食豬手真係好好味,忍唔住要再encore。
昇麵館📍土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖今次去左土瓜灣踢完波搵食,海心公園附近就見到呢間車仔麵店,咁就話不如食呢間啦😗雖然我唔係素食者,但係見到佢餐牌都幾照顧素食人士,有好多素既肉類,幾抵讚👏🏻我就叫左咖喱汁粗麵底($11),必食豬手($14),咖喱魷魚($14),豬皮($11),蘿蔔($11),首先佢餸既分量都算多,豬手算大舊,幾淋幾入味,蘿蔔亦都係一樣煮得夠淋同入味,魷魚都爽口彈牙,豬皮都係爽脆,成碗麵都幾滿意😁而我朋友就叫左秘製辣汁米線底($11),柱侯牛腩($13),菜脯蛋餅($12),秘製鳳爪($12),金菇($11),佢個米線煮得幾爽口,牛腩整我唔錯,都幾淋,菜脯蛋餅比較特別,冇乜見過車仔麵有呢個餸,佢地既菜脯係自家製既,個蛋餅辣辣地加埋菜脯既口感又幾正喎,鳳爪都唔細隻,都整得唔錯,金菇就冇乜特別,呢碗都係整體都算好食😋我地仲叫左份秘製豬扒($32),呢個我覺得好正,佢整得條邊脆脆地,但肉又唔會韌,而且好有肉汁,仲要兩塊勁大塊,呢個小食係一個驚喜黎🤩呢間車仔麵店我印象唔錯,d野食夠大份同埋味道幾好,價錢算適中,有機會去開都可以翻食😆
昇麵館

📍土瓜灣土瓜灣道237號益豐大廈地下B號舖

2023-09-18 86 瀏覽
依間專食車仔麵嘅昇麵館,除左有好好食嘅車仔麵之外,亦都會有勁邪惡嘅飯而我今日叫左咗蔥油雞扒蛋飯同車仔麵,真係好好味啊!先講蔥油雞扒蛋飯,雞扒煎得恰到好處,外脆內嫩,又有蔥油嘅香氣,好開胃。蛋煎得夠軟滑,加上飯一齊食,正而車仔麵,我叫左河粉配腩汁,配上柱侯牛腩、牛柏葉同滷水雞中翼,味道好香濃。牛腩燉得軟腍入味,牛柏葉帶嚟一陣陣嘅香氣,滷水雞中翼鮮嫩多汁。仲有紫菜提供口感層次,真係令人食得好過癮。至於飲品,我叫咗凍豆漿同凍奶茶。凍豆漿口感豐富滑順,豆香味濃郁,非常解渴。凍奶茶濃郁香濃,好滋味。

2023-09-16 55 瀏覽
✨三餸車仔麵(腩汁,米線,豬腩肉,魚皮蝦餃,蝦條)湯底非常濃郁,腩汁嘅味道都好香濃。米線煮得剛剛好,彈牙有嚼勁。豬腩肉好軟嫩,入口即化。魚皮蝦餃同蝦條都好鮮美,蝦味好濃郁,外脆內嫩😎👍🏻✨四餸車仔麵(腩汁,幼麵,豬手,魚皮蝦餃,豬紅,黑松露丸)腩汁係非常香濃🤓🤓幼麵煮得彈牙,有嚼勁。豬手肉質鮮嫩,好多汁😚😚魚皮蝦餃同豬紅都好鮮美,口感豐富。而黑松露丸係一個特別嘅加料,黑松露嘅香味同豬肉嘅鮮味完美結合✨腐乳通菜通菜炒得剛熟,保留咗佢嘅嫩脆口感💛腐乳同通菜嘅組合非常開胃

✨三餸車仔麵(腩汁,米線,豬腩肉,魚皮蝦餃,蝦條)

✨四餸車仔麵(腩汁,幼麵,豬手,魚皮蝦餃,豬紅,黑松露丸)

✨腐乳通菜
通菜炒得剛熟,保留咗佢嘅嫩脆口感💛腐乳同通菜嘅組合非常開胃