朝早喺屋企做咗成日野夜晚緊係出街啦約咗frd子喺尖沙咀食飯但係佢遲到所以揾咗呢間starbucks飲杯野Iced Shaken Tea Lemomade (Hibiscus) $40如果咁熱唔想飲咖啡凍茶就岩喇呢杯好適合炎炎夏日飲有幾隻味揀,全部都係我最愛我就揀咗hibiscus Hibiscus好清甜,唔係死甜飲落好fresh,好有天然嘅味道茶底夠濃香,好解渴飲完即刻涼爽晒除咗味道,粉紫色仲好靚好適合打卡🥰
朝早喺屋企做咗成日野

Iced  Shaken  Tea  Lemonade

如果咁熱唔想飲咖啡
凍茶就岩喇
呢杯好適合炎炎夏日飲

有幾隻味揀,全部都係我最愛

我就揀咗hibiscus
Hibiscus好清甜,唔係死甜
飲落好fresh,好有天然嘅味道
茶底夠濃香,好解渴
飲完即刻涼爽晒
除咗味道,粉紫色仲好靚
好適合打卡🥰
Iced  Shaken  Tea  Lemonade
2020-12-19 525 瀏覽
这家 Starbucks 在星光行的地库,平时都比较寂静,周末早上更不用说。正因如此,找位子毫无难度。其实店颇为舒适的,灯光十分柔和,加上播放的轻音乐,不会有压抑的感觉。进去本来就是找过地方坐坐,不想吃得太多,就用饼食与咖啡配搭。临近圣诞节,他们推出了一些应节食品。前段时间试了 Gingerbread man, 今天试试另外的 Christmas Snowy Gingerbread , 饼干的表面是椰丝和糖浆,做成雪地的形象。咬下去有点实,不会散开,没有出现满桌饼干碎。不太甜的味道也是值得一赞,再配上咖啡是不错的休闲食品。

Americano

Christmas  Snowy  Gingerbread

2020-12-19
$51 (其他)
Americano
Christmas  Snowy  Gingerbread
喺尖沙咀行街行到攰,最好就係入Starbucks Hea下叫杯嘢飲,坐低休息下,為自己充充電~今日同朋友嚟到星光行呢間Starbucks,叫咗杯朱古力紅茶伯爵啫喱星冰樂,朋友就叫左冰搖蜜桃啫喱綠茶。先講朱古力紅茶伯爵啫喱,睇落好似好heavy,但係飲落好清新,好驚喜即使加左cream都仲係好Fresh朱古力味同茶味嘅比例好完美,兩種味好夾另外伯爵茶味嘅啫喱都好出色,中意飲茶嘅朋友絕對值得一試而冰搖蜜桃啫喱綠茶,唔知點解飲落有種薄荷味,如果飲開清茶嘅不妨試試~蜜桃啫喱好吸引,唔會太甜,同茶味好配合。呢杯岩食到飽飽滯滯嘅時候飲星光行呢間Starbucks 好大,好舒適,而且出茶速度都好快
喺尖沙咀行街行到攰,
最好就係入Starbucks Hea下

叫杯嘢飲,坐低休息下,
為自己充充電~

今日同朋友嚟到星光行呢間Starbucks,
叫咗杯朱古力紅茶伯爵啫喱星冰樂,
朋友就叫左冰搖蜜桃啫喱綠茶。

先講朱古力紅茶伯爵啫喱,
睇落好似好heavy,
但係飲落好清新,好驚喜
即使加左cream都仲係好Fresh

朱古力味同茶味嘅比例好完美,
兩種味好夾

另外伯爵茶味嘅啫喱都好出色,
中意飲茶嘅朋友絕對值得一試

而冰搖蜜桃啫喱綠茶,
唔知點解飲落有種薄荷味,
如果飲開清茶嘅不妨試試~
蜜桃啫喱好吸引,
唔會太甜,同茶味好配合。
呢杯岩食到飽飽滯滯嘅時候飲

星光行呢間Starbucks 好大,
好舒適,
而且出茶速度都好快

2018-06-07 368 瀏覽
每次Starbucks 出新的飲品,我都一定會去試。今次就試左呢杯Pistachio bon bon cream ,開心果雪糕的味道融入左朱古力醬,加埋d果仁,完全無違和感,仲令成杯野飲充滿層次感,飲完真係覺得好消暑😌😌😌呢杯野飲真係充滿驚喜
Pistachio  Bon  bon  cream
Pistachio  Bon  bon  cream
2017-11-29 334 瀏覽
大家去 Starsbuck 除左買手調飲品咖啡之外,間唔中都會買下雪櫃入面既果汁,今日lunch time 經過雪櫃,見到呢樽新款既經典朱古力!(唔知係咪新出)一定要買黎試下,為辛苦既工作叉叉電!PREMIUM CHOCOLATE MILK 韓國版 經典朱古力 275ml 185卡only 😁😁嘩!一飲落去,凍冰冰,朱古力味湧晒出黎!甜度岩岩好,好滑,朱古力味好濃好香,唔會太甜,又唔澀!濃郁既朱古力味同幼滑既牛奶合度好處!

經典朱古力

PREMIUM CHOCOLATE MILK
韓國版 經典朱古力 275ml 185卡only 😁😁
經典朱古力
2017-08-29 208 瀏覽
行街行到好熱, 衝左去starbucks買野飲,估唔到星光行間starbucks都幾多人~我本身就對咩莓類都十分喜愛~所以見到夏天先有既Mixed berry yogurt!!!!即刻諗都唔洗諗~諗起果種甜甜酸酸既味道已經十分解渴!!因為唔鍾意飲or食cream, 所以order既時候走埋cream~一黎又無咁肥, 同埋無咁甜~!登登~出黎就係咁,一入口酸到不得了!!!!飲多幾啖習慣左就啜個不停了~確實十分解渴, 不過飲落莓味唔多夠:<可能太酸蓋過左個味lu...

行街行到好熱, 衝左去starbucks買野飲,
估唔到星光行間starbucks都幾多人~

我本身就對咩莓類都十分喜愛~
即刻諗都唔洗諗~

諗起果種甜甜酸酸既味道已經十分解渴!!

一黎又無咁肥, 同埋無咁甜~!

登登~出黎就係咁,
一入口酸到不得了!!!!
飲多幾啖習慣左就啜個不停了~

確實十分解渴, 不過飲落莓味唔多夠:<
可能太酸蓋過左個味lu...
2017-08-13
  • Mixed berry yogurt
2017-06-29 202 瀏覽
27/6 星冰樂買一送一梗係唔會錯過呢個咁正嘅優惠有兩隻味愛爾蘭布丁咖啡星冰樂 布丁都係咖啡味,so special,咖啡味都幾濃郁,有淡淡的朱古力味茶&茶星冰樂下面都係有jelly,其實我覺得呢個同普通抹茶咖啡冇乜分別,只係將佢變成冰同埋多咗啲jelly

27/6 星冰樂買一送一
梗係唔會錯過呢個咁正嘅優惠
有兩隻味

茶&茶星冰樂
2017-05-23 141 瀏覽
今日機構有大型活動,我作為工作人員,有幸獲派STARBUCKS三文治一份。我從未幫襯過STARBUCKS,因感覺太貴,唔捨得!今日有緣食到,我隨意攞咗一份,原來係「火腿瑞士芝士蛋白酥皮三文治」(食完睇返呢度menu先知),感覺兩個字:好味!我11:00am攞咗,五個幾鐘頭後先食,包仍酥軟微甜,蛋白有口感(好似麥當勞豬柳蛋塊蛋!),配埋鮮味嘅火腿同溶解咗芝士,整體感覺好match, 味道鹹中帶甜,好好味!不過卅幾蚊份嚟講size算細,感覺唔多抵!如果男士食亦應該唔夠飽!我沖咗杯熱朱古力奶一齊食,食完感覺啱啱飽!

2017-05-23
  • 火腿瑞士芝士蛋白酥皮三文治
2017-01-22 158 瀏覽
喺公司食完個Lunch唔多夠飽😂又機會去試吓新嘢飲😎叫咗杯海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡首先講講佢個杯,呢款聖誕節紙杯真係好靚呀,紅色再襯上應節白色嘅聖誕花圖案,未飲個人都已經開心左啦😊❄️❄️可能我本身有食開一款海鹽朱古力⋯呢杯野正正就係我食開個隻海鹽朱古力嘅液體版😂不過呢杯野都幾重口味,真係好甜🙄連我呢個食開重口味嘅⋯喺公司飲到一半都忍唔住加左熱水沖淡啲杯嘢飲⋯同我一齊都係叫海鹽朱古力嘅全部都有溝熱水😂不過咁就變相一杯嘅價錢,就可以飲到一杯半,咁樣計落呢杯野好抵飲呀😂😂
喺公司食完個Lunch唔多夠飽😂
又機會去試吓新嘢飲😎
叫咗杯海鹽焦糖脆脆朱古力咖啡
可能我本身有食開一款海鹽朱古力⋯
呢杯野正正就係我食開個隻海鹽朱古力嘅液體版😂
不過呢杯野都幾重口味,真係好甜🙄
同我一齊都係叫海鹽朱古力嘅全部都有溝熱水😂
2016-10-20 168 瀏覽
海港城行到爛又橫風橫雨嘅情況下最岩搵間cafe坐低抖一抖 relax下。係尖沙咀最方便嘅cafe莫過於starbucks,可以話周圍都有咁濟。我想食啲咸野,而男朋友就同我恰恰相反,所以嗌左一咸一甜同一杯飲品。sausage roll ($22) 帶有微溫嘅酥餅,不會過油過膩,加上帶有香草嘅腸,令人想一啖接一啖。酥餅內除左有腸外,仲有熟洋葱。而洋葱嘅味唔會蓋過香草腸反而為酥餅帶來少少甜。earl grey chiffon ($34) cream同蛋糕都有加到伯爵茶,每啖都滲透淡淡嘅伯爵茶味。cream滑而蛋糕鬆軟。caramel frappuccino ($41) starbucks中最鍾意飲frappuccino系列。面頭個pat whipped cream最深得我心,唔太甜又好鬼滑,簡直冇得輸。

2016-08-06 126 瀏覽
呢個朱古力蛋糕同抹茶星冰樂真係冇得輸!雖然有啲過甜,但朱古力翻熱咗溶溶哋個口感真係好正😆😆😆而抹茶紅豆當然係絕配啦,太甜但都係好好味👍🏻非常出色✋🏻
呢個朱古力蛋糕同抹茶星冰樂真係冇得輸!
朱古力蛋糕配紅豆抹茶星冰樂
朱古力蛋糕配紅豆抹茶星冰樂
2016-05-10 190 瀏覽
整個四月都忙於練歌 經常要食quick dinner 因為懶計畫食咩 所以通常遇著心頭好就會次次食...starbucks就係附近 又有wifi 重點係有小妹最愛的芝士火腿牛角包芝士當然唔係茶記芝士 而係香滑嘅厚切brie cheese 經過加熱後 芝士半融 包的表層鬆脆 但裡面就軟林林... 係最正係「芝腿包」!

2016-04-28
2015-07-14 76 瀏覽
轟轟烈烈陽光晒死我,三點三去都飲番杯夏日限定:香蕉朱古力星冰樂,係常識吧?!今日平日公司又制水,特別頸渴,買極水飲都唔夠,於是決定食完lunch去買番杯飲下先,見到海港城嗰間安排長龍,幾十人等梗,於是行遠少少,去左星光行呢間,都多人,但算係無咁多了本來唸住例牌叫杯綠茶星冰樂,等左廿分鐘,到我買時,見到有新ya,咁就梗係要試飲一啖,真係好得,果然無呃我,係用真香蕉同朱古力打成,唔係齋得朱味咁一般!近年興食蕉既產品,而我係本身就鐘意食蕉既yaya,呢個係又一好嚐試黎,真係唔讚唔得,超解渴好飲,星冰樂啲冰相對溶得慢啲,可以好好慢慢享受,有蕉味又有朱古力味,香蕉朱古力沙冰,好飲啱曬我!!

2015-07-14
  • 香蕉朱古力
2012-11-18 81 瀏覽
在星巴克的Facebook看到他們正舉行「Reunion for Joy普天同攝比賽」,拍下指定主題的相片,有機會贏取$2000星巴克卡!嘩,獎品實在太吸引了,我當然要快快去星巴克喝一杯、拍一張啦!他們的聖誕推廣飲品包括聖誕榛子朱古力咖啡、薑汁鮮奶咖啡和拖肥果仁鮮奶咖啡,我今次喝了凍的拖肥果仁鮮奶咖啡,選了大杯裝,承惠四十四大元。咖啡味極微弱,奶味濃郁,適合喜歡甜味的我。希望我能在比賽中脫穎而出,以後可以免費喝更多杯啦!乾杯!

希望我能在比賽中脫穎而出,以後可以免費喝更多杯啦!乾杯!
拖肥果仁鮮奶咖啡
2012-11-10
$44 (其他)
拖肥果仁鮮奶咖啡
2012-02-15 42 瀏覽
這間星巴克应该本来系地面铺,现在搬到地下了,差点找不到了!没有饮咖啡~只点了个蛋糕!只有香港先有的情人節新品——紅莓慕絲蛋糕!所以点都要试试!本來想打包拿走的,最後還是決定和朋友一起分享!红莓慕丝蛋糕,真让人难忘~首先,造型已经好有心喇~然后味道同样难忘!平时吃开的慕丝蛋糕多数是甜的!甜到让人觉得好腻!可是这个慕丝蛋糕却是酸酸甜甜的,好开胃的感觉!一点都不腻!慕丝口感很滑,薄薄的海绵蛋糕垫底。外面有点小金粉,看上去各种有食欲!又美丽!
這間星巴克应该本来系地面铺,现在搬到地下了,差点找不到了!

没有饮咖啡~只点了个蛋糕!
只有香港先有的情人節新品——紅莓慕絲蛋糕!所以点都要试试!
本來想打包拿走的,最後還是決定和朋友一起分享!

红莓慕丝蛋糕,真让人难忘~
首先,造型已经好有心喇~然后味道同样难忘!
平时吃开的慕丝蛋糕多数是甜的!甜到让人觉得好腻!
可是这个慕丝蛋糕却是酸酸甜甜的,好开胃的感觉!一点都不腻!
慕丝口感很滑,薄薄的海绵蛋糕垫底。
外面有点小金粉,看上去各种有食欲!又美丽!
2012-02-11