2016-10-20 168 瀏覽
海港城行到爛又橫風橫雨嘅情況下最岩搵間cafe坐低抖一抖 relax下。係尖沙咀最方便嘅cafe莫過於starbucks,可以話周圍都有咁濟。我想食啲咸野,而男朋友就同我恰恰相反,所以嗌左一咸一甜同一杯飲品。sausage roll ($22) 帶有微溫嘅酥餅,不會過油過膩,加上帶有香草嘅腸,令人想一啖接一啖。酥餅內除左有腸外,仲有熟洋葱。而洋葱嘅味唔會蓋過香草腸反而為酥餅帶來少少甜。earl grey chiffon ($34) cream同蛋糕都有加到伯爵茶,每啖都滲透淡淡嘅伯爵茶味。cream滑而蛋糕鬆軟。caramel frappuccino ($41) starbucks中最鍾意飲frappuccino系列。面頭個pat whipped cream最深得我心,唔太甜又好鬼滑,簡直冇得輸。