2012-06-19
紅豆抹茶星冰樂® (venti $42)叫咗杯特大杯同友人一齊試吓,職員比咗枝飲管係專For呢個星冰樂嘅,飲管真係粗好多喎!又估唔到會有咁多紅豆,一粒粒好分明而唔係紅豆蓉溶入星冰樂中,好有口感好好食呀!!而抹茶忌廉比我想像冇咁甜喎,不過飲到中斷就開始覺得甜喇,但真係有幾重抹茶味,真係好好飲,可惜一杯Tall都要 $36,係好貴呀,雖然真係好好味。亞麻籽甘荀鬆餅 Flaxseed Carrot Muffin ($16)嗱嗱嗱,真係唔好以為睇到係亞麻籽同甘荀說好似好健康,話明係Muffin,即係主要由糖、蛋同牛油製,有幾健康可想而知啦,其實係可以用約3匙植物油來代替大量牛油嘅,不過連鎖店又點會咁做丫!不過講到尾最緊要肥得來要好食先得嘅。呢期<亞麻籽甘荀鬆餅>都真係唔錯,牛油味唔重食落冇藍莓Muffin油份咁多,食落口都幾多甘荀絲,裡面都有甘荀絲,只係亞麻籽點解咁少嘅,只有面層而已,不過又真係覺得比其他Muffin健康D喎。
而抹茶忌廉比我想像冇咁甜喎,不過飲到中斷就開始覺得甜喇,但真係有幾重抹茶味,真係好好飲,可惜一杯Tall都要 $36,係好貴呀,雖然真係好好味。 亞麻籽甘荀鬆餅 Flaxseed Carrot Muffin ($16)