2022-11-17 306 瀏覽
約咗個friend今晚去食好嘢!但係自己同阿妹又早到咗,所以搵個地方坐低Hea下!荃灣真係有好多食店😋因為今晚要食好嘢😝所以我Starbucks淨係叫咗兩杯咖啡,一件藍草莓cake😊一杯凍朱古力咖啡咖啡味道其實一般,有少少朱古力味嘅咖啡囉😝一杯泡沫咖啡泡個咖啡頭有少少甘甘地,正常味道😊藍草莓芝士cake芝士餅上面嘅藍草莓食落好夾,我本身驚佢會好甜,但係食落又唔係,覺得個芝士味道啱啱好😋其實我真係忍唔住想食多件🤣🤣但係最後都控制住自己,留返下次再食😋😋
一杯凍朱古力咖啡
咖啡味道其實一般,有少少朱古力味嘅咖啡囉😝
一杯泡沫咖啡
泡個咖啡頭有少少甘甘地,正常味道😊
藍草莓芝士cake
2022-11-01
話說Starbucks有 ‘ 梅子 ’ 賣,咁帶埋🤴🏻試吓兩位 ‘ 梅梅 ’ 正唔正先😁😁首先,幅圖明明有一粒大大嘅梅子喺裏面,但攞到手兩杯都冇😔😔,失望😢😢梅子溝咖啡心中已打定底可能會賴賴哋嘢😔😔,但點知兩杯都出事😟😟~~~梅子蜜糖湯力冷萃咖啡🥤~~~飲落又苦又澀又酸😖😖,就算佢話有落蜜糖(Feel 唔到🙁🙁)都救唔到,🤴🏻初初想難飲就一口氣飲晒,但加左湯力(有汽)好難一口飲晒😫😫,所以就係慢慢折磨你嘅一杯咖啡☕️😩😩~~~梅子蜜糖湯力烏龍茶🥤~~~以為飲咗咖啡🥤先,可以先苦後甜,但點知係先苦再苦😣😣雖然冇咗咖啡🥤嘅苦澀味,但梅子同烏龍茶亦都未見得好夾,可能只係我哋飲唔慣啫🥲🥲兩位 ‘梅子 ’都咁難哽,完啦!芭比Q啦!完啦🤣🤣

~~~梅子蜜糖湯力冷萃咖啡🥤~~~
~~~梅子蜜糖湯力烏龍茶🥤~~~
以為飲咗咖啡🥤先,可以先苦後甜,但點知係先苦再苦😣😣

兩位 ‘梅子 ’都咁難哽,完啦!芭比Q啦!完啦🤣🤣
2022-07-14
$44 (其他)
2022-06-08 130 瀏覽
14-5-2022(Sat)晏晝,同老公行街買完嘢,由於喺五兄弟飲奶昔後就冇飲嘢,所以口喝,咁買嘢飲啦,原本想懲罰一芳,但因為一個月前有同事離開公司,送咗一張$25.00嘅劵俾我,所以要用咗先.我哋嚟到都full晒同有人等位,咁我哋睇定要咩嘢先,menu好難影得清,有位喇,我哋補多$24.00要$45.00嘅芒果夏日忌廉星冰樂.飲落,味道好淡,芒果肉唔酸但亦唔甜,飲到中段開始,覺得似飲水.總計:味道:1    環境: 4   服務: 3     衛生: 4    抵食:  2
所以要用咗先.

芒果夏日忌廉星冰樂
總計:

2022-05-14
5 分鐘 (堂食)
$22.5 (下午茶)
用餐優惠
現金券
2022-04-27 45 瀏覽
同🤴🏻食完點心放題,行街行到5:30仲係飽飽地,有啲倦想搵地方坐下,就買杯飲品坐到6:00啦🤗🤗~~~草莓醇植物奶蓋烏龍茶~~~一開始未攪勻,🤴🏻覺得好難飲,茶味勁苦澀😟😟,但當攪勻後完全另一回事,好飲好多😙😙淺嘗奶蓋時唔會好濃,比起坊間手搖店嘅味淺,和烏龍茶攪勻後恰到好處,有種微甜輕茶嘅感覺😊😊唔太甜、烏龍茶味又唔澀,令喉嚨唔會有負擔☺️☺️出奇地我同🤴🏻好鍾意❤️❤️杯中嘅啫喱分別係草莓🍓同芒果🥭味,可能想增加口感,但我覺得有冇都一樣😛😛

~~~草莓醇植物奶蓋烏龍茶~~~

2022-04-20
$49 (其他)
2021-10-11 168 瀏覽
趁住朝早Starbucks冇乜人,自己又未開工,去Starbucks坐吓飲杯咖啡先!🤤🤤🤤🤤叫咗一杯double eapresso with ice。with ice係唔洗加錢㗎!而且佢加呢冰夠曬多,好夠凍!espresso飲落好都有幾濃咖啡味。唔錯!🥰🥰🥰🥰🥰另外又叫個blueberry muffin。muffin就比較一般了,個muffin本身冇乜味,入面就有啲blueberry嘅果乾。唔係太好食。呢間分店staff都有禮,有笑容。

叫咗一杯double eapresso with ice。

呢間分店staff都有禮,有笑容。
2021-10-01 103 瀏覽
早上趁四周都唔太多人,而且starbucks又唔算多人,入去食個早餐先啦!叫咗一杯tall size低咖啡因嘅Americano,因為係低咖啡因嘅關係,咖啡味都會比平常淡啲,不過夠朝早用嚟提神就夠啦!入落口都係正常咖啡味,偏苦唔咁酸嘅咖啡。另外再叫多個chocolate muffin,其實不得不佩服starbucks嘅焗爐,佢可以焗到出面脆,入面熱,入面唔乾之餘,入面嘅朱古力粒仲會熔曬。食入口朱古力味濃,唔乾,做早餐都幾唔錯。

入落口都係正常咖啡味,偏苦唔咁酸嘅咖啡。

食入口朱古力味濃,唔乾,做早餐都幾唔錯。

早餐
2020-08-18 329 瀏覽
疫情下,每次出街口罩都要戴到實一實,加上甘熱既天氣 又焗促。飲返杯消暑飲品就最適合不過啦🥰 溫馨提示💡$20優惠價,星期六、日先有架,而且唔係間間分店都有。綿雲粉桃啫喱綠茶☁️🍑Peach Cloud with Jelly✨💲20喜愛桃味產品既我,好快就鎖定目標order呢杯手搖飲品🥰啖啖桃肉,充滿果香!而且加左啫喱,口感豐富!綿密細滑既奶泡、鮮甜既桃肉、煙韌QQ既啫喱,三者味道都好夾,層次分明。揀左少甜,都唔會好淡,依然保留住白桃汁鮮甜既味道。加上綠茶底又唔會蓋過白桃既果香。呢杯飲品係以Teavana雲霧綠茶™作為基調既,茶味香濃!大力推薦喔!😍極粹烏龍啫喱鮮奶抹茶🍵🍃Oolong Jelly Matcha Royale✨💲20鮮奶抹茶搭配口感煙韌既烏龍啫喱,加上綿滑既抹茶香氣同烏龍啫喱原來都幾夾架😋👍🏻不過略嫌抺茶味唔夠濃😌
Peach  Cloud  with  Jelly🍑☁️

極粹烏龍啫喱鮮奶抹茶🍵🍃
Oolong Jelly Matcha Royale
✨💲20

2020-07-25
10 分鐘 (外賣自取)
Peach  Cloud  with  Jelly🍑☁️
2019-10-10 272 瀏覽
其實咖啡店真係好好坐,有人在做生意,有人溫習,Starbuck既好處係週度都有,總有一間在大商場,今次等就入來呢間,咁岩同枱有個人在溫習,我叫左個Apple juice,再加杯yogurt,個yogurt設計好好,分開左啲脆脆同乳酪,唔會淋
2019-09-06 142 瀏覽
突如其來又出新飲品了 上個月是生日月份所以送了一張優惠券可以選擇飲品/蛋糕我就決定去買杯飲品 剛好在做優惠🤭🤭可以Free Upgrade飲品 所以要最大杯吧~·番石榴無花果蘆薈果莓白茶 HKD$47發現飲品面頭有無花果在上面 賣相不錯呢📸底下還有蘆薈果粒 飲品點了微糖所以不太甜味道感覺挻清新的 感覺還很解渴的飲品在椅子後拍照可以拍到街道上的環境🤭令到飲品層次更為分明通透 背景不錯呢🐿❤📸環境不太大 但挻舒服的
突如其來又出新飲品了 上個月是生日月份
所以送了一張優惠券可以選擇飲品/蛋糕
我就決定去買杯飲品 剛好在做優惠🤭🤭
可以Free Upgrade飲品 所以要最大杯吧~

·番石榴無花果蘆薈果莓白茶 HKD$47

發現飲品面頭有無花果在上面 賣相不錯呢📸
底下還有蘆薈果粒 飲品點了微糖所以不太甜
味道感覺挻清新的 感覺還很解渴的飲品

在椅子後拍照可以拍到街道上的環境🤭
令到飲品層次更為分明通透 背景不錯呢🐿❤📸

環境不太大 但挻舒服的
2019-08-20
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2019-05-16 167 瀏覽
今日食完晚飯 心血來潮想飲番杯邪惡野朋友之前強烈推薦新出既ristretto with blended cream 便買一杯試試用上espresso 底 但又mix 左cream 同白朱古力醬 令成件事苦甜之間有番個平衡 真係好味而且特別 不過建議同人share飲 因為呢杯一個人飲哂都會好漏下!🤭🤭
今日食完晚飯 心血來潮想飲番杯邪惡野

2019-05-16
15 分鐘 (堂食)
$28 (宵夜)
今日同朋友食完生日飯,幾個女仔為左延續未傾夠嘅話題,決定遷移去Starbucks,慢慢傾埋下半場😂本身諗住Starbucks 應該長期爆滿,加上荃灣區人口不嬲都爆多,點知去到竟然好好彩地有位坐!仲要係坐窗邊梳化,街景好好睇,影相出黎都好有feel~今次叫左「朱古力紅茶伯爵啫喱」成個名都係由我中意嘅元素組成,所以我對呢杯野完全無抵抗力😂無理由唔揀佢!平時有得揀我都會走cream,不過呢杯「朱古力紅茶伯爵啫喱」啲cream唔走得😈肥都要食曬佢,因為呢個配搭實在太完美❤️有香濃嘅朱古力味,又有清新茶味,仲有幼滑嘅忌廉,加上佢係沙冰,食cream時會食到好幼嘅冰粒,脆脆地,好正的!
今日同朋友食完生日飯,
幾個女仔為左延續未傾夠嘅話題,
決定遷移去Starbucks,
慢慢傾埋下半場😂

本身諗住Starbucks 應該長期爆滿,
加上荃灣區人口不嬲都爆多,
點知去到竟然好好彩地有位坐!
仲要係坐窗邊梳化,
街景好好睇,
影相出黎都好有feel~

今次叫左「朱古力紅茶伯爵啫喱」
成個名都係由我中意嘅元素組成,
所以我對呢杯野完全無抵抗力😂
無理由唔揀佢!

平時有得揀我都會走cream,
不過呢杯「朱古力紅茶伯爵啫喱」啲cream唔走得😈
肥都要食曬佢,
因為呢個配搭實在太完美❤️
有香濃嘅朱古力味,又有清新茶味,仲有幼滑嘅忌廉,
2019-04-30
2019-02-07 147 瀏覽
等朋友下班,又未吃lunch下,就到Starbucks hea下。途經荃灣這店,人流不算多,就在這裡買杯飲品吃件cake。🤧order時問staff有邊啲不是咖啡(本身不適不想飲咖啡),對方提議了我一款綠茶乜乜乜(聽不清楚對方說的,覺得不是咖啡就好),於是就點了這個,但原來是綠茶latte🤡⋯⋯ 不太明白為何會提議這杯⋯⋯但因我自己也沒聽清楚就算了。由於不太舒服,飲了latte更為頭痛,所又沒飲晒。Earl grey cupcake太乾了,雖然有替我翻熱,可是很明顯是放了幾天的乾涸感。

由於不太舒服,飲了latte更為頭痛,所又沒飲晒。

2018-12-25 144 瀏覽
聖誕節,節目係shopping。去咗荃新天地逛咗一陣之後,就去咗咖啡店坐低,食啲嘢,飲杯嘢。間咖啡店位於商場的電動樓梯邊,論環境,根本無得跟外地嗰啲比㗎喇,例如: 日本、泰國、大陸,甚至台灣,人哋嗰啲無論幾大間或幾細間都好有特色,香港就……唔好提!咦! 做緊冬季特飲,試下先。整件檸檬撻和香酥肉卷,都好啫!薑汁鮮奶咖啡、拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡講真,薑汁鮮奶咖啡飲唔出有薑汁味,即使有,都會被咖啡味徹底蓋過。拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡只是較一般的咖啡甜啲,無咩特別。檸檬撻個底好鬆化。蛋裡面滲有檸檬味,整體味道不錯。香酥肉卷烘熱咗嚟食,幾好食。酥皮鬆化,內裡的餡肉都夠味。

咦! 做緊冬季特飲,試下先。整件檸檬撻和香酥肉卷,都好啫!

薑汁鮮奶咖啡、拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡

檸檬撻
個底好鬆化。蛋裡面滲有檸檬味,整體味道不錯。

香酥肉卷

烘熱咗嚟食,幾好食。酥皮鬆化,內裡的餡肉都夠味。
下午茶
2018-12-17 92 瀏覽
12月聖誕節又到了!每年都好期待Starbucks 的聖誕飲品,平日不太好咖啡的我也不禁買杯來喝。.今年冬天來到了12月初仍未覺得冷。經過Starbucks 便點了冰的拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡和飄雪特濃朱古力咖啡。兩杯味道也很好,味道很濃。個人喜歡左邊的飄雪特濃朱古力咖啡,朱古力味比咖啡味重,配上上面的脆米粒很好吃,喝完整杯後很飽肚。而朋友喝的拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡也不錯,因為天氣熱才點冰的,但相信熱的會更香濃,值得再喝。
飄雪特濃朱古力咖啡 &拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡
飄雪特濃朱古力咖啡 &拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡
2018-05-08 200 瀏覽
位於荃新天地呢間starbucks,印像中應該轉咗新位置,教之前偏僻一點,但我個人反而較喜歡,位於大落地玻璃前,日光光線充足坐喺度嘆咖啡十分舒服,位置亦都較寧靜,唔似以前舊舖人來人往……呢度嘅服務員,態度亦十分友善, 而且經常笑面迎人,畀人很有活力,很陽光的感覺! 我叫了一杯latte 及一份肉桂卷好享受中午的日光,好好享受了一個自定的 bunch 同埋久違了的報紙,我就係這個舒適環境渡過大約一小時,報紙都畀我睇曬!

! 我叫了一杯latte 及一份肉桂卷