2020-11-12 680 瀏覽
已经有一段时间没去 apm 的 Starbucks Coffee 了,今天再次去时已经装修过,整体感觉是比以前时尚很多。现在已经推出圣诞特饮,霎时之间感觉到节日快到了。早上人可不少,点餐前,先找个座位。试过 Coffee of the day 不好喝,就买了一杯 Americano, 店员还另外给了一小杯 brewed coffee 试试,咖啡味道鲜明。Plain bagel 是至爱,加热后再加上芝士酱,味道一流,也是早餐好吃之选。这是一顿都市人的简单早餐,不会吃得太饱,但足够我的早上能量消耗。

现在已经推出圣诞特饮,霎时之间感觉到节日快到了。

早上人可不少,点餐前,先找个座位。

Americano

Plain  bagel

Coffee  +  Bagel

2020-11-11
$55 (早餐)
Americano
Plain  bagel
Coffee  +  Bagel
2020-10-26 310 瀏覽
日式培茶latte 未飲都已經想大叫 好想返鄉下 唔好意思港女上身 入正題先 下午時間加埋去既日子係紅日 所以都比較多人 成杯黎講呢 奶味比較重 培茶味唔太出 亦唔係好甜 但係以思鄉病發既我黎講 叫做好過無喇
2020-05-02 590 瀏覽
疫情下好耐冇去Starbucks 嘆番杯咖啡lu,呢幾日連續4日假期,於是約埋家姐阿哥出去鬆一鬆吹下水,貪Starbucks坐幾耐都得,絕對唔會趕客。今日見倒有4款新口味,家姐不嬲鍾意試新野,佢就order左一杯 Tropical Triple Citrus (三重柑橘🍊果漾綠茶)橙味較重,綠茶味幾乎飲唔出🤣;Caffe Mocha呢個係我必飲,朱古力味好濃郁,我最鍾意😆;阿哥話呢排疫情下要補充多啲維生素C同E🤣所以叫左支奇異果🥝汁,不過佢話都偏甜左。
2019-12-31 543 瀏覽
每次經過apm,都上2樓Starbucks,嗌杯期間限定嘅Dark Mocha Frappuccino,會有啲雪人形狀嘅泡沫係杯頂做裝飾,非常靚✨✨🥰佢地係12月做活動,買飲品嘅積分加倍,由於我係呢排都係咁嗌個杯雪人Mocha,所以已經由Starbucks嘅白卡會員升左做金卡會員🙈送左好多優惠比我,又一次性買一送一,又每星期一杯免費中杯飲品,買一杯Espresso coffee再送一杯,果然都係會員比較好福利😆不過一杯價錢都比較貴,冇優惠嘅話我好可能會少黎lu~
不過一杯價錢都比較貴,冇優惠嘅話我好可能會少黎lu~
2019-12-30
5 分鐘 (堂食)
  • Snowman  Dark  Mocha  Frappuccino
2019-09-22 500 瀏覽
蜜桃啫喱手搖冰茶Starbucks d 茶越來越好飲 白茶茶底好香蜜桃味太多了少甜會更好白茶配啫哩😛好正啫哩令白茶更豐富有層次啫哩已經有甜味所以少甜秋天到了少冰更正🥰📍各大Starbucks📌最新promotion drinks 🍸 芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶🍸🍸🍸🍸🍸🍸🤗🥰🥰🥰獵狗推介指數🌕🌕🌕🌗🌑
蜜桃啫喱手搖冰茶

🍸🍸🍸🍸🍸🍸🤗🥰🥰🥰
獵狗推介指數
🌕🌕🌕🌗🌑
2019-09-14 264 瀏覽
我去咗叫咗個特濃咖啡 with 燕麥奶 I don’t think it is my cup of tea 🍵 I felt like soy milk coffee more than like oat... Actually😅. I had a bit disappointed with that flavour. Should be no next time to try! Hahaha I always order their matcha latte and regular latte. It is the best if I order just regular latte. 其實佢個味道都唔係咁差嘅😥不過我覺得自己個人口味唔鍾意飲價錢方面其實都幾貴 tall size 40hkd 細細杯!🤭我都係搵過嚟幫坐下休息下所以求其啦☝️☝️☝️
我去咗叫咗個特濃咖啡 with 燕麥奶

其實佢個味道都唔係咁差嘅
😥

不過我覺得自己個人口味唔鍾意飲

🤭我都係搵過嚟幫坐下休息下所以求其啦☝️☝️☝️
2019-08-21 284 瀏覽
事源係呢間Starbucks 買完野 應該係掛住諗野 大頭蝦完全唔覺意將個銀包留底左 我係隔左差唔多3個鐘後先發現唔見銀包 而且仲要過左營業時間 諗住搏一搏打去舖頭問 好彩仲有員工聽 佢地仲將銀包及裡面既野都保留好 等埋我返去拎返太感恩 特此表揚他們的幫助精神 感謝🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙇🏻‍♀️(唔好意思,無問到你地既名,所以諗住係度多謝你地)
事源係呢間Starbucks 買完野
應該係掛住諗野 大頭蝦完全唔覺意將個銀包留底左
太感恩 特此表揚他們的幫助精神 感謝🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙇🏻‍♀️
(唔好意思,無問到你地既名,所以諗住係度多謝你地)
2019-08-02 316 瀏覽
APM 嘅Starbucks早排裝修,估唔到重新登場之後會加入 Teavana Bar,7月底一開張立即吸引咗我呢個茶怪新出嘅果茶系列一共有8款咁多,選擇困難症又發作最後揀咗【荔枝伯爵紅茶】,一入口就有清甜嘅荔枝味,甜得嚟唔會覺得好假,有兩大粒荔枝肉 (就咁睇以為係雞蛋) 杯底另外有細細粒嘅荔枝肉,夠晒真材實料荔枝味過後就係茶嘅清香,唔算好濃,兩樣加埋一齊好夾茶面有碟豆花調色,飲落味道無咩特別,但整體望落去就靚晒下次一定會再試埋其他款式

新出嘅果茶系列一共有8款咁多,選擇困難症又發作
) 杯底另外有細細粒嘅荔枝肉,夠晒真材實料
荔枝味過後就係茶嘅清香,唔算好濃,兩樣加埋一齊好夾

茶面有碟豆花調色,飲落味道無咩特別,但整體望落去就靚晒

下次一定會再試埋其他款式
2019-06-09 374 瀏覽
通常等緊人嘅時候都會搵間咖啡室坐下今日就揀咗Starbucks歡樂組組長喺附近返工唯有等埋佢一齊去party咁有兩位同事話Starbucks出咗新野飲叫我試吓好啦個様都好似幾好味所以我就叫咗呢個唔知乜嘢梅沙冰啦可能我鍾意甜嘅關係啦,兩位同事試咗都話幾甜而我就覺得啱啱好🤪所以好快就飲晒不過Starbucks最窩心係如果你用會員卡買嘢飲佢會喺你個杯上面寫咗你個名我攞咗杯野嘅時候仲喺度心諗點解佢會知我個名嘅呢🤣🤣完全忘記咗我係會用會員卡買
通常等緊人嘅時候都會搵間咖啡室坐下
今日就揀咗Starbucks
歡樂組組長喺附近返工
唯有等埋佢一齊去party
咁有兩位同事話Starbucks出咗新野飲叫我試吓
好啦個様都好似幾好味
所以我就叫咗呢個唔知乜嘢梅沙冰啦
可能我鍾意甜嘅關係啦,兩位同事試咗都話幾甜
而我就覺得啱啱好🤪
所以好快就飲晒
不過Starbucks最窩心係如果你用會員卡買嘢飲
佢會喺你個杯上面寫咗你個名
2019-05-24
下午茶
2019-04-20 409 瀏覽
相信Starbucks 對大部分香港人都唔會陌生家啦,但我本身係比較少飲佢既,因為相對黎講我覺得佢咖啡味比較淡,又唔夠香,但唯一我比較鐘意飲佢既Hojicha Tea Latte,雖然咖啡味比較淡呢個缺點都存在,但我又鐘意Hojicha Tea + 咖啡味呢個配答。今個Weekend 就叫左杯Hojicha Tea Latte黎chill 下,剩飲有d dry,所以就順手買左個Blueberry Muffin 黎食下,muffin黎講,係一個整熱左既狀態下,係好少可難食/唔好食既,Starbucks呢個Blueberry Muffin都係屬於正常野,唔會話好伏,但同時都唔好期待特別好食咁啦。
Hojicha Tea Latte + Blueberry Muffin
2018-12-31 559 瀏覽
見到有飄雪特濃朱古力咖啡 ,剛好口渴所以試下。可能因為大家都去試同商場新開的某老虎茶店,晚上Starbucks 人不多,等左陣就有得飲。唔..個人覺得普普通通,就係平時mocha味道,只不過上面有綠色紅色糖,帶D Xmas feel? LOL
見到有飄雪特濃朱古力咖啡 ,剛好口渴所以試下。
2018-12-20
10 分鐘 (外賣自取)
2018-12-23 354 瀏覽
剛才喺APM 分店用自攜杯買了一杯熱snowball dark mocha,然後放入手袋。到取出飲用時發現店員未有把杯蓋完全扭實,導致本人手袋裡的物件和衣物等全都沾滿了倒瀉的Mocha! 可能你會覺得放入手袋一定有倒瀉的可能,但如果買完即刻飲用呢? 杯蓋扭了一半,未完全扭實,那不是倒到成身都濕?! 用自攜杯去Starbucks 買咖啡的客人應該都吾少,對佢地來講倒不是新鮮事,扭實杯蓋也是常識吧!! 真係貼錢買難受!講返杯mocha, 之前都飲過,其實覺得普普通通,同平時杯mocha 差不多,味道吾算特別,只是無咁甜。

2018-11-28 326 瀏覽
#冰搖蜜桃啫喱綠茶 $47之前聽到有人話Starbucks依款嘢飲好好飲🤔講到咁 咁梗係要試下🤤唔知係唔係我唔太鍾意太甜嘅嘢我覺得雖然蜜桃味好濃但甜到好假綠茶味有但唔會太出 但係裏面就有好多啫喱 而且仲有啲椰果 所以有啲咬口🤤我都係鍾意裏面嘅啫喱多啲😚飲呢杯嘢都係貪得意 下次都係飲返Mocha算評分:4/10
#冰搖蜜桃啫喱綠茶 $47
飲呢杯嘢都係貪得意
下次都係飲返Mocha算
評分:4/10
2018-08-25 557 瀏覽
Starbucks好多時都會係business/study group既聚腳點,當然apm呢間都唔會例外,而呢間starbucks都有d不明文既規定😂今次黎叫左個cheese & ham croissant 同埋matcha latte,matcha latte唔洗多講,我諗一向係starbucks既top 3,而我自己本身好鍾意食croissant,starbucks既croissant係會焗熱番比客人,大大塊cheese溶左落去你都咪話唔正!,諗住搵位之際,行晒成間鋪,鋪頭由面向chasier分為左中右三區,估計右區既小圓桌係多數用黎商業用既,而左邊呢,就可能係傾小小business野,或者係朋友chitchat~而我今日就落到中間既長枱區,呢個位似bar枱,好多人都會拎電腦出黎,溫書,寫report or something,而我都唔例外,食完個lunch,就係到繼續我既電腦工作
2017-11-14 1274 瀏覽
踏入考試既旺季 來Starbucks喝杯咖啡當然少不了 碰巧新推出了三種新口味 當然要試一下啦這次我點了拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡 四十多元聞起來很香 喝起來不過不失 不過也不妨一試

這次我點了拖肥果仁脆趣鮮奶咖啡 四十多元

聞起來很香 喝起來不過不失 不過也不妨一試