2022-09-29 213 瀏覽
平時唔點食韓國野既我, 我覺得佢好有韓國既味道 連店員都係講韓文。 唔講真係以為自己去左韓國佢既炸雞我覺得係出色既,我地4個人叫左咁多野都好飽食唔哂,價錢都比較親民 唔會話好貴相反,因為炸醬麵我地因為放得耐先開始搞佢。 佢凍哂 所以搞唔郁 變到好難食,如果親熱整 搞暈佢,相信會好食好多。環境主要用銀色為主,不過我覺得因為枱同地方唔平行 所以會搖搖下 呢個有改善既空間 。佢搖搖下 主要問題係會令到杯入面既水 倒瀉。佢個煎餅 相對出色,而且泡菜都好正宗 食物比較大份

佢個煎餅 相對出色,而且泡菜都好正宗 食物比較大份
2022-09-27 179 瀏覽
< 星星 Pho Cha >呢間算係幾正宗又抵食既韓國野🇰🇷 菜式種類多又唔貴 不過walk-in 等位就預左20mins+啦幾多人去食嫁 而且餐廳比較細 坐得都比較逼🤔 入面都幾多韓國人食-海鮮蔥餅 $108好大份呀 海鮮都算俾得多 無平時食煎餅個陣油膩感 係偏厚實既 簿簿地既pancake咁啦🥞 味道都幾好 有個魚露定汁點下~星星單人餐 $138抵食之選✨ 好多種配搭既set!一大堆前菜又有湯同飯或者麵 都係啲大路既韓國野啦 炸醬麵海鮮麵咩年糕個啲🤣 值得讚下係個參雞湯 幾入味 d雞算滑🐔-📍星星 Pho Cha佐敦文英街18號文英樓地下
< 星星 Pho Cha >
海鮮蔥餅 $108

星星單人餐 $138
📍星星 Pho Cha
佐敦文英街18號文英樓地下
2022-09-20 243 瀏覽
係佐敦既呢間《星星》有兩間連住既舖位,一間做外賣,一間做堂食。今次晚市堂食,兩個人叫左一份雙拼炸雞(原味拼酸辣),一份原味紫菜包飯,一份芝士炒年糕。每枱客人都會包免費一份前菜,都係例牌個啲涼拌芽菜,菠菜,泡菜;前菜略嫌味道較淡。炸雞大大份,但有啲失望,雞肉較乾,冇肉汁,原味炸雞更加係冇味;酸辣味就太甜,完全唔辣,下次唔會再叫。紫菜包飯餡料好多,飯都包得好好,唔會一夾就散哂,調味方面如果多返少少麻油就prefect!最出色係芝士炒年糕,份量非常多,入面仲有麵同魚片糕,芝士味十分濃,基本上每一啖都會食到好濃芝士味。年糕質地都煮得好好,唔粉,好軟糯,好食!

• 芝士炒年糕
  • 原味紫菜包飯
2022-09-11 321 瀏覽
💛星星 Pho Cha·烤豬肉拌飯$88 (午市$63)呢間我哋之前已經食過幾次㗎喇 不過我通常都係食佢個石鍋拌飯 今次試左呢個我自己更加鍾意😍😍佢既拌飯配料超多 撈完之後係真係每一啖都有配菜 口感好好 而且我最鍾意係佢呢個入邊有好多紫菜 撈埋好好味🤤🤤之後佢個辣醬係甜甜地嘅 唔會話太辣 之後個個豬肉都完全唔會柴🐷😌😌·#rbyeat#rby韓國菜#rby💛#rby佐敦·📍佐敦文英街18號文英樓地下
💛星星 Pho Cha
烤豬肉拌飯$88 (午市$63)
烤豬肉拌飯

#rbyeat
#rby韓國菜
#rby💛
#rby佐敦
📍佐敦文英街18號文英樓地下
5 分鐘 (堂食)
烤豬肉拌飯
2022-09-04 276 瀏覽
去完新開嘅M+,附近圓方嘅餐廳貴夾唔好食,忍住餓咁求其行去佐敦希望揾間平平地塡下肚就算。就咁聽個名會以為係越南野,不過其實係韓國野。店員大多唔係香港人,不過講廣東話佢地都聽得明。上網再查先知我地誤打誤撞去左間黃店,仲要食物質素唔錯。可惜去到已經冇午餐下午茶,要單點。聽隔離枱話炸雞唔好食,好彩冇叫到。前菜比嘅泡菜都幾好食,夠脆又辣。食開嘅紫菜包飯都係伏,日式嘅飯卷求其加翻啲麻油就叫係kimbap,所以本身都對佢冇咩期望。友人要左烤牛肉拌飯($88),味道係想像中嘅味道,唔算太大驚喜,不過夠熱辣辣。要左泡菜呑拿魚紫菜包飯($78),本身以為唔多,但上到黎有成條咁多,頭尾都比埋你。食落味道好有層次,泡菜包住罐頭呑拿魚,再加上紫蘇葉高質,饀多飯少又夠實淨,食完就飽哂。單點價錢係偏貴,如果食午餐set會扺好多,食物質素唔錯,下次有機會都會想再食。順便仲可以去附近買布丁包食。

2022-08-28 295 瀏覽
今晚平日18:45左右黎到 但因為要等齊人先可以入座所以等到大約19:15先入到去🥺雖然呢間餐廳既位置唔算方便但食物質素同價錢都高分🤗人傳人介紹之下都會黎試試等齊人先埋位既人都有三四枱大家都希望朋友快啲黎到就可以即刻入座我地入到去嘅時候眼見都有三四張二人枱落單段就會比水同前菜泡菜有幾款唔同款式 醃製嘅芽菜菠菜薯仔同經典泡菜如果第一次嚟又多人既話 都會建議試下佢哋嘅豬骨煲有大同細嘅選擇 今次我哋得兩個人所以就叫咗個細嘅雖然話係細 但係份量一啲都唔會比小你🫶🏽今日等候既時間都算長 差唔多25分鐘先黎🫣有好幾舊大既豬骨 薯仔 紫蘇葉 蔥花 同大量調味料二人枱放呢個其實都七七八八每件骨頭都連埋少少既肉 湯完全吸收晒骨嘅精華 性價比極高之後因為口痕再嗌多個甜酸炸雞🤭一份大約五件有骨嘅佢哋嘅外層炸皮極脆☺️完全唔會覺得油膩 調味剛剛好另外側邊會有酸蘿蔔配上可以用來解決油膩我哋兩個人好俾心機清理晒所有食物🈵賣單連加一都只係$381極度有良心嘅餐廳💛
今晚平日18:45左右黎到
賣單連加一都只係$381
極度有良心嘅餐廳💛

酸辣雞
2022-08-25
15 分鐘 (堂食)
酸辣雞
  • 前菜
  • 醬油蟹
  • 土豆豬骨湯
2022-08-25 245 瀏覽
有日接朋友就放工 唔想喺elements食飯 所以就落左佐敦啲內街搵食 路過呢間韓國菜 見到好多人 應該難食極有個譜 就入去試下因為想留肚食糖水 所以只簡單叫左一個海鮮煎餅同一份芝士辣炒雞一坐低就上左一碟前菜(免費) 有好多種唔同涼拌: kimchi 芽菜 麻油菠菜等等 每款都好食 加上出菜速度好慢 我地好快清左碟🥴海鮮煎餅 比想象嘅大塊 煎得好脆 睇落好薄但有啲油膩好快就飽飽地至於 芝士辣炒雞就好驚喜 正中間有紫菜撈飯 主角辣炒雞甜甜辣辣咁同側邊嘅芝士粟米加埋一齊好夾!再叫咗支Apple cider 之前未飲過呢隻唔算太甜幾易入口

2022-08-16
2022-08-23 242 瀏覽
突然想食韓國菜,又咁啱喺佐敦就見到呢一間,決定去試吓先!佢哋嘅餐廳侍應都係韓國人,自自然然都希望會食到正宗嘅韓國菜! 韓國嘢梗係唔少得嗌炸雞!決定叫個韓國酸辣炸雞,1份有5-6件 88蚊!再叫個伴牛肉紫菜包飯都只係78蚊! 另外怕唔夠食就叫多個冷伴麵88蚊!首先食得韓國菜一定會有前菜,韓國泡菜,芽菜,薯仔同埋翠玉瓜。泡菜正常略嫌唔夠辣,其他都正常發揮唔錯!首先嚟嘅係炸雞,每一舊都好大隻,酸辣都幾足夠,偏濃味,但粉好厚,肉比例就少啲!但都幾脆口,爭返唔少分數!而再黎就黎紫菜包飯,幾香既牛肉味,但少左啲麻油味,但一份有成10件都只係88蚊,無野可以挑剔!都幾豐富,夾雜左啲醃製青瓜,蛋,紅蘿蔔,火腿絲,蟹柳,性價比好高!而最後一樣就係冷伴麵,呢個麵犀利!我會稱之佢為"方辣你唔死爆菊冷麵",唔食得辣千祈唔好嗌!因為後勁都幾犀利,啲汁超濃超掛汁,我唔係食得好辣所以越食越辛苦!鍾意食辣嘅就可以挑戰下,但係普遍就覺得麻麻地!
突然想食韓國菜,又咁啱喺佐敦就見到呢一間,決定去試吓先!
首先嚟嘅係炸雞,每一舊都好大隻

前菜
酸辣炸雞
伴牛肉紫菜包飯
冷伴麵
前菜
酸辣炸雞
伴牛肉紫菜包飯
2022-07-30 329 瀏覽
同朋友兩個人約咗嚟食韓國菜,聽人介紹呢間好出名就嚟咗試。一入到嚟已經見到好多韓星海報😂甚至聽到有韓國人嚟食🔥好飽肚都好開心嘅一餐,佢哋嘅星星年糕係辣嘅,但口味又啱啱好,年糕整得好煙韌好好味~而呢個鍋就好多肉,份量好足夠!只係嗌咗兩個餸已經食到好飽,正!

2022-07-13 469 瀏覽
星星Pho Cha(22/6) 星期三 晚上7點左右特式:呢間韓國野應該係我人生食過最難食既韓國野,係幾大份抵食,但唔好食就免費都係假。食物:甜辣炸雞 - 88蚊,佢個醬料味道係ok的,炸粉都唔厚,但一夾就皮還皮雞還雞咁散開,d雞件又骨比較多,但成餐最好食已經係呢樣野。泡菜餅 - 98蚊,成舊水食一個港式酒樓薄罉,睇相都見到完全無泡菜,係連泡菜味都無,淨係得個顏色似泡菜,成餐對呢個泡菜餅最不滿。烤辣醬五花肉餐盤 - 58蚊,呢個價錢有成個set就真係無得太挑剔,但都真係唔好食,仲衰過茶餐廳碟頭飯。環境:餐廳環境好細同迫,當日平日晚市係爆場既,所以又嘈又多人行嚟行去,條路又窄,環境唔係咁理想。服務:服務態度麻麻,見到職員都忙,所以都無乜時間理你,問佢攞外賣盒轉頭就忘記,又要再叫過。價錢:人均大約200左右。總結:一定唔會再去,真心係食過最差既韓國野,係大份既,叫左3樣野2個人都食唔晒,仲要打包,但打包左返去擺左兩日,諗返咁難食結果都無食掉左,咁就算免費都無用。
星星Pho Cha
(22/6) 星期三 晚上7點左右

食物:

價錢:人均大約200左右。

甜辣炸雞
泡菜餅
烤辣醬五花肉餐盤
2022-06-22
15 分鐘 (堂食)
2022-07-07 339 瀏覽
佐敦既渡船角係小店聚集之地,今次我去試試呢間韓式小店 - 星星 Pho Cha先試醬油蟹,醬油蟹價錢都貴貴地,唔係好大隻,但肉質都幾鮮甜,醬油味甜得黎有少少甘香,唔會太咸,真係唔錯,仲要叫多個紫菜飯黎配蟹膏,最高享受呀!話明星星,梗係唔可以唔試下星星炸雞 (唔同個個星星炸雞呀!) 一上枱,個貌相幾麻麻,不過芝士都幾香既,但個炸雞一d芝士味都無,只係一件好普通好普通既炸雞,同埋炸到有少少乾…食1-2件已經覺得好膩,Ace就覺得可以用雞既價錢叫多隻蟹會開心d…小店有一個好,就係細細間,幾有家庭既溫暖,得閒同三五知己黎飲下酒食下飯,又可以放鬆下啦 😊

2022-06-26 344 瀏覽
The place is so busy. People continuously come in this place. It was cozy even if its quite tight. Overall food and service experience was amazing. Definitely worth to visit this place. Ideal to go with friends and family.
2020-05-23
shots
ban chan
gimbap
korean fried chicken
2022-06-24 278 瀏覽
星星來自韓國的你,正宗韓國菜,舖仔細細又唔係豪華裝修(其實都有少少迫),而且位於橫街小巷但也客似雲來,就係因為好味正宗囉,連我都老遠坐車去嘗嘗佢嘅正宗韓國口味🤭原味紫菜包飯,正正宗韓國芝士炒年糕,正宗韓國炸雞,樣樣都食到舔舔脷其實仲有好多好好食嘅韓國菜,好食之餘仲份量十足,價錢又唔貴非常合理大眾化,所以除咗堂食,外賣都非常受歡迎今次二個人嘅肚皮有限食得少,食唔到其他真係激死,下次帶齊人馬再入去食過片甲不留
星星
來自韓國的你,正宗韓國菜
,連我都老遠坐車去嘗嘗佢嘅正宗韓國口味🤭
原味紫菜包飯,正
正宗韓國芝士炒年糕

正宗韓國炸雞

樣樣都食到舔舔脷

今次二個人嘅肚皮有限食得少,食唔到其他真係激死,
下次帶齊人馬再入去食過片甲不留
小妹weekend中午時分到達餐廳 竟然唔洗等位!店中無論廚師、侍應甚或乎客人都是韓國人!😀只有一兩枱說廣東話😂😂😂頓時覺得自己變左遊客整體而言份量非常非常之多 大食既朋友有福了😆味道亦都同韓國食到既相近 大滿足🥰🍄海鮮大醬湯拼烤豬肉($118)烤豬肉好入味 甜甜地好好送飯 份量好夠大醬湯較為一般 味道比較淡 部分蜆亦有沙石🍄飛魚子紫菜包飯($58)飯少餡料多 仲有麻油香 呢個十分高質 必嗌💕🍄星星炒年糕($98)對於平時食譚仔4小辣既我黎講算比較辣但辣得黎甜甜地好惹味😚仲有大量魚糕 正啊😍😍

小妹weekend中午時分到達餐廳 竟然唔洗等位!
店中無論廚師侍應甚或乎客人都是韓國人!😀
只有一兩枱說廣東話😂😂😂
頓時覺得自己變左遊客
整體而言份量非常非常之多 大食既朋友有福了😆
味道亦都同韓國食到既相近 大滿足🥰

🍄海鮮大醬湯拼烤豬肉($118)
烤豬肉好入味 甜甜地好好送飯 份量好夠
大醬湯較為一般 味道比較淡 部分蜆亦有沙石

🍄飛魚子紫菜包飯($58)
飯少餡料多 仲有麻油香 呢個十分高質 必嗌💕

🍄星星炒年糕($98)
對於平時食譚仔4小辣既我黎講算比較辣
但辣得黎甜甜地好惹味😚
仲有大量魚糕 正啊😍😍
2022-06-17 227 瀏覽
呢間喺佐敦嘅韓國餐廳想食好耐🇰🇷🍴首先佢嘅前菜真係超級豐富!有泡菜、大豆芽、菠菜苗、茄子 仲有魚糕🤩烤牛肉紫菜包飯都好正 餡料好足有烤牛肉、魚糕、火腿、蛋、青瓜、生菜、蘿蔔同醃蘿蔔 口感一流