2024-05-24 27 瀏覽
同朋友喺大角咀完左活動 夜晚一齊去咗打邊爐 上網睇見到利奧坊有間餐廳係打邊爐 就決定過嚟試吓😎🍀美國牛小排套餐(套餐C)呢個餐會有精選前菜四小碟 麻辣金菇 螺肉等 另外就係有個泰式串燒拼盤😗 當然最吸引嘅地方就係芝士焗龍蝦🦞 滿滿嘅芝士鋪滿咗喺龍蝦表面 大大啖咬龍蝦肉好正😋 惹味雞煲仲係無限任食添 啲雞肉全部起晒骨 方便一啖一啖直接放入口🤪 食物同野飲種類亦都好多 炸物方面我同朋友叫咗炸蠔 炸帶子 芝士年糕 辣味薯角等 香脆可口 鍾意食炸嘢嘅朋友可以食到飽☺️ 火鍋配料除左黑安格斯牛板腱同埋美國牛小排 北海道豬梅肉都好入味 口感有嚼勁😉 墨魚滑亦都好新鮮彈牙 吾錯😙 甜品種類亦都好多 而且好好食 牛角,窩夫忍唔住食咗兩份😜

🍀美國牛小排套餐(套餐C)
2024-05-22 34 瀏覽
大角咀罕有靚裝修舒服的火鍋放題,2.5個可以任食~賣點有$10/隻愛爾蘭生蠔,$13 饑煮鮑魚冇限追加~火鍋料方面仲有貴價食材,包括花膠,田雞,鱔片,鮑魚仔,帆立貝😁酒方面,日本啤酒買一送一,加$58可以任飲紅白酒梅酒,傾計談心一流~一開始飲食雞煲,食完成個煲換走有服務🤭湯底方面有八個選擇,有幾個好有特色,濃郁芫荽湯底,星馬喇沙湯底,海膽白麵鼓湯底,清花椒清油湯底,椰子雞湯底~我哋揀左清甜椰子湯底。飲品方面:有多重台灣手搖飲品,緊有一款岩,現成飲品都有特式飲品,包括青檸梳打同其他窄有的飲品~甜品方面:有本地雪糕雪條同韓國雪條之外,仲有泰國雪條,椰汁香芋雪條好好味,香滑椰汁配香濃芋頭味,🤣唔係太飽真係想食多條😁
大角咀罕有靚裝修舒服的火鍋放題,2.5個可以任食~
賣點有$10/隻愛爾蘭生蠔,$13 饑煮鮑魚冇限追加~
一開始飲食雞煲,食完成個煲換走有服務🤭
我哋揀左清甜椰子湯底。
朋友搬咗去奧運站附近⋯⋯原來附近都有好多食肆⋯⋯佢話差唔多已經食勻晒⋯⋯今次佢帶我去一間打邊爐和雞煲放題⋯⋯有泰式拼盤😋又有即製甜品🍮任飲啤酒汽水🥰🥰超抵!🥰🥰餐廳非常整潔!座位比較寬闊,都幾舒服!調味品架仲會提供花生碎添⋯⋯前菜有四款!最欣賞佢嘅麻辣金菇!超惹味!蓮藕片都非常爽脆!麻辣雞煲麻辣雞煲,我哋叫咗大辣!醬汁非常香濃!雞翼鮮嫩多汁!最重要可以任食唔夠,可以再叫!泰式拼盤魚餅和串燒都好好味!其實仲有好多款式提供㗎⋯⋯但係食唔到咁多,下次可以再試!海膽白麵豉湯底味道能夠帶出打邊爐的原味!🥰豚肉片來自北海道嘅豚肉片,味道甘香。肉質爽口,又唔會太油膩!牛板鍵來自美國🇺🇸安格斯的牛肉味道濃郁⋯⋯油花分布均勻!肉質結實,有口感!蝦滑墨魚滑這兩款必食!非常彈牙!任食打邊爐,第一次食到黃花魚春!味道鮮味!其他自助火鍋配料都有好多⋯⋯甜品香橙焦糖牛角窩夫🧇非常香脆,配以雪糕都好香滑!意大利咖啡雪糕,加咗意大利咖啡,呢個甜品好美味!
朋友搬咗去奧運站附近⋯⋯
原來附近都有好多食肆⋯⋯
話差唔多已經食勻晒⋯⋯
今次佢帶我去一間打邊爐和雞煲放題⋯⋯
有泰式拼盤😋又有即製甜品🍮任飲啤酒汽水🥰🥰
超抵!🥰🥰

餐廳
非常整潔!
座位比較寬闊,都幾舒服!
調味品架仲會提供花生碎添⋯⋯

前菜

有四款!最欣賞佢嘅麻辣金菇!超惹味!蓮藕片都非常爽脆!

麻辣雞煲

麻辣雞煲,我哋叫咗大辣!
醬汁非常香濃!
雞翼鮮嫩多汁!
最重要可以任食唔夠,可以再叫!

泰式拼盤

魚餅和串燒都好好味!
其實仲有好多款式提供㗎⋯⋯
但係食唔到咁多,下次可以再試!

味道能夠帶出打邊爐的原味!🥰

豚肉片

來自北海道嘅豚肉片,味道甘香。
肉質爽口,又唔會太油膩!

牛板鍵

來自美國🇺🇸安格斯的牛肉味道濃郁⋯⋯
油花分布均勻!
肉質結實,有口感!

蝦滑墨魚滑
這兩款必食!非常彈牙!

任食打邊爐,第一次食到黃花魚春!
味道鮮味!

其他自助火鍋配料都有好多⋯⋯

甜品

香橙焦糖牛角窩夫🧇非常香脆,配以雪糕都好香滑!
意大利咖啡雪糕,加咗意大利咖啡,呢個甜品好美味!
  • 海膽白麵豉湯底
  • 北海道豬梅肉
  • 精選前菜四小碟
  • 美國牛板𨫡
  • 香橙焦糖牛角窩夫
2024-05-19 28 瀏覽
這家雞煲任食火鍋店很不錯 一走入去 店面環境寬敞明亮,裝潢時尚大氣,顯得很有質感。用餐區域劃分合理,動線設計流暢,即便是用餐高峰時段也不會感到擁擠。菜品選擇非常豐富,涵蓋了各種肉類、海鮮、時蔬等,基本能滿足不同口味偏好。尤其是他們家的招牌雞煲,湯頭濃郁鮮美,雞肉嫩滑多汁,搭配各種食材一起煮簡直太好吃了。價位也算實惠,性價比很高。甜品都係即叫即做,推介鮮果雪糕窩夫,可以同出面cafe 比美,窩夫食落口好香脆 好似牛角包仲有大量不同牌子的雪糕雪條鍾意飲酒嘅朋友 可以 加S58可以任飲红酒白酒,生啤 etc
這家雞煲任食火鍋店很不錯

仲有大量不同牌子的雪糕雪條
今日去大角嘴搵fd行完街 ,去附近打邊爐,見到一間星級火鍋 這家任食火鍋店給人一種高品質、物有所值的感受。環境方面,店面寬敞明亮,裝修時尚大方,營造出舒適的用餐氛圍。菜品選擇非常豐富全面,從牛羊豬魚海鮮到時蔬豆製品應有盡有。分量十足及新鲜的海鲜拼盤火鍋配料除咗一般食材,仲有好多比較特別的丸類,例如麻辣湯包丸、蛋籽蟹粉包等 。另外都合有喲比較高級的食材,例如 田雞,魚,帆立貝等同其他放霜火鍋比較,食品種類/性價比高好多原料新鮮,口感不錯,分量也很足夠。湯底也有多種口味可選,湯汁鮮美濃郁。服務方面,服務員耐心細緻,能適時提供建議和幫助。供應也算迅速,不會讓人久等。😍😍😍每位都均送半隻芝士龍蝦🫢好正每一隻的重量有一斤.我最鍾意佢哋嘅自家製珍珠奶茶,即磨等奶咖啡 仲有蜜瓜飲品外觀非常吸引,打卡一流

火鍋配料除咗一般食材,仲有好多比較特別的丸類,例如麻辣湯
包丸、蛋籽蟹粉包等 。

😍😍😍
每位都均送
半隻芝士龍蝦🫢好正
每一隻的重量有一斤.

我最鍾意佢哋嘅自家製珍珠奶茶,即磨等奶咖啡
仲有蜜瓜飲品外觀非常吸引,打卡一流
住喺奧運站上蓋😀地利位置的確係幾方便~樓下奧海城及大角咀周邊就有好多餐廳可以揀🍽️是晚約咗住附近嘅朋友食飯~一於喺佢樓下打邊爐啦🤝🏻🤝🏻呢間火鍋店環境新淨闊落~店員服務都好殷勤呢~.我哋叫咗每位$298@位(另加一服務費)嘅✨美國Choice黑安格斯牛板鍵套餐✨~首先每枱會奉上✨精選前菜四小碟 & ✨泰式串燒拼盤 & 可以無限添加嘅✨惹味雞煲🤩🤩(想追求更高階享受可$10隻嘅愛爾蘭生蠔同$13隻嘅機煮鮑魚添)俾我哋一邊享用一邊落柯打火鍋配料~一於歎完雞煲再打邊爐🫰🏻除咗一般火鍋食材(蔬菜🥬,海鮮🦐…)及台式炸物小食之外~仲有好多比較特別嘅丸類,例如麻辣湯包丸、蟹籽蟹粉包等~連比較高級嘅食材,例如花膠,田雞,鱔片,鮑魚仔,帆立貝等等都有得揀☺️☺️當然呢個餐仲可以任叫嘅✨美國Choice黑安格斯牛板腱 絕對唔可以唔食啦~另外自助雪糕櫃飲品櫃都幾多選擇(當中最鍾意嘅係✨懷舊支裝汽水!!)~揀唔啱仲可以點埋打卡一流嘅特色飲品(如珍珠奶茶🧋/多款造型精美嘅飲料🍹)及即叫即製嘅✨鮮果雪糕窩夫 同 精緻✨蛋糕🍰~咁多選擇嘅放題真係性價比算唔錯哦~
呢個2.5小時任飲任食火鍋放題真是好豐富啊!我們選擇了C餐$388的National美國Choice牛小排套餐。套餐包括精選前菜四小碟、自選特色湯底、泰式串燒拼盤、任食火鍋配料、惹味雞煲無限添加、任食National美國Choice牛小扒、芝士焗新鮮龍蝦(每位半隻),自助雪糕和飲品。套餐中的特色湯底可以自選,而火鍋配料除了一般的食材外,還有一些特別的丸類,如麻辣湯包丸和蟹籽蟹粉包等。而且還有一些高級的食材,如花膠、田雞、鱔片和帆立貝等,相比其他放題火鍋,這裡的食品種類和性價比更高。另外,還可以加點$10的愛爾蘭生蠔和$13的機煮鮑魚,並且無限追加。而秘製雞煲更是可以無限追加的。在飲品方面,有支裝可樂、忌廉、自家製珍珠奶茶和即磨鮮奶咖啡等可供選擇。甜品方面,可以即叫即做的鮮果雪糕窩夫是推薦的選項,還有許多不同品牌的雪糕雪條供選擇。如果想要享受一些酒精飲品,只需加$58就可以任飲紅酒、白酒、梅酒、清酒和生啤。

呢個2.5小時任飲任食火鍋放題真是好豐富啊!

2024-05-10 23 瀏覽
星級餐廳 - 大角咀今日去咗奧運利奧坊食雞煲火鍋放題我哋叫咗價錢商議嘅B餐 - 美國Choice黑安格斯牛板件套餐一坐低就有碟前菜送上 裏面有麻辣蓮藕/麻辣金菇/中華沙律/帶子裙邊之後就有泰式串燒拼盤 裡面有雞肉串 甜不辣 鵪鶉蛋 蟹餅 都幾香口 可以開下胃再有無限添加嘅野味雞煲我哋叫咗麻辣館個汁都幾惹味 而且雞肉全部都係雞髀肉 嫰滑啖啖肉又冇骨本身以為食完雞煲之後先會有湯底上 點知原來兩煲嘢會同時上 我哋自選湯底打邊爐 揀咗椰子湯 可以任食安格斯牛板腱 北海道豚肉片等火鍋配料 肉類厚切有口感出面亦有唔同丸類同蔬菜拎 老公話蟹籽包最高質仲有好多款小食任叫香酥排骨 荔枝蝦丸 隆順甜不辣條 水林地瓜條 紫金QQ球 新鮮炸起 每樣都推介特飲都可以無限Encore 我哋試咗荔枝乳酸特飲同埋百香果梳打 唔會有怪味 甜度亦適中最後仲有甜品食 叫咗意大利咖啡雪糕 一球雲呢拿雪糕再加一shot香濃咖啡 冰火交融 甜中帶甘香 滿足
星級餐廳 - 大角咀

今日去咗奧運利奧坊食雞煲火鍋放題

再有無限添加嘅野味雞煲

出面亦有唔同丸類同蔬菜拎 老公話蟹籽包最高質

仲有好多款小食任叫

2024-05-09 5 瀏覽
今晚去奧運站探朋友,朋友就帶左我去樓下食火鍋放題,有幾款價錢揀,豐儉由人,我地就揀左B餐,美國Choice黑安格斯牛板鍵套餐,可以任食美國Choice黑安格斯牛板鍵同埋無限添加秘製雞煲。火鍋配料除左一般食材,仲有好多比較特別既丸類,例如麻辣湯包丸、蟹籽蟹粉包,除左一般食材,仲有高級食材揀,例如花膠、田雞、鱔片、鮑魚仔、帆立貝等,性價比高,仲可以食足2.5小時,唔會趕頭趕命。除此之外,仲可以優惠價$10隻愛爾蘭生蠔,$13隻機煮鮑魚,仲可以無限追加。仲可以叫新鮮芝士焗龍蝦,每一隻重量約有一斤。飲品竟然有支裝可樂、忌廉、芬達橙汁,仲有自家製珍珠奶茶,即磨鮮奶咖啡等,其他特色飲品外觀都非常吸引,打卡一流。鍾意飲酒既可以加$58任飲紅酒白酒,梅酒,清酒及生啤。最後仲有即叫即做既窩夫甜品,同埋有大量不同牌子的雪糕雪條。

最後仲有即叫即做既窩夫甜品,同埋有大量不同牌子的雪糕雪條。
2024-05-05 196 瀏覽
今晚同阿仔二人行,跟他吃最愛的火鍋放題搵到呢間位於大角咀的餐廳,2.5小時任食雞煲火鍋放題,價錢由二百頭到五百幾,我哋揀咗中價嘅C餐National美國Choice牛小扒套餐 $388餐廳寬敞,坐得舒服,我哋兩個人都係坐四人卡位坐低先來一個前菜四小碟,精緻開胃然後再來泰式串燒拼盤,泰式風味,香口惹味自選特色湯底有六個,較特別的有海膽白麵豉湯底,我鍾情清香的椰子湯底,淡淡清香椰子,不霸道,好啱我口味。睇返menu,呢度仲有$10隻無限追加,全日供應的愛爾蘭生蠔, 好抵喎。呢個套餐包埋一隻芝士焗龍蝦,約有一斤重,芝士的力量使龍蝦肉更加鮮嫩,口感柔軟雞煲惹味,醬汁濃還可以無限添加,呢度每張枱有兩個爐,一邊放雞煲,一邊放火鍋,唔使食完雞煲先打邊爐National美國Choice牛小排,自然牧養,多汁嫩口。安格斯牛板腱,油花分佈均勻,肉質柔軟還有好多火鍋配料,海鮮類的蝦滑,吊桶仔,花膠仔,鮑魚仔都非常新鮮好味。另外還有北海道豚肉片,紐西蘭羊肩卷肉,也非常高質還有自助的火鍋配料好似蔬菜,響鈴,各式丸類等等,種類繁多。也叫了一些小食例如鹽酥雞,吉列帶子,蝦餅,炸得香口,而吉列炸蠔非常之有質素,裏面的
今晚同阿仔二人行,跟他吃最愛的火鍋放題
餐廳寬敞,坐得舒服,我哋兩個人都係坐四人卡位

坐低先來一個前菜四小碟,精緻開胃
然後再來泰式串燒拼盤,泰式風味,香口惹味
還有自助的火鍋配料好似蔬菜,響鈴,各式丸類等等,種類繁多。
也叫了一些小食例如鹽酥雞,吉列帶子,蝦餅,炸得香口,而吉列炸蠔非常之有質素,裏面的蠔還很嫩
除了很多樽裝,罐裝飲品在自助區,還有特別飲品例如珍珠奶茶, 乳酸特飲,奶蓋,還有咖啡師手沖即磨咖啡
很多放題都有甜品供應,重點這裏的甜品是餅師即叫即制,當然要試下,叫了香蕉朱古力牛角窩夫,北海道牛乳雪糕球。也有包裝好的雪糕雪條,任君選擇。
這裏五點前九點前入座,可享有八折優惠,好抵喎
2024-04-30
2024-05-05 66 瀏覽
在大角咀探完朋友,便來到他家附近覓食,在利奧坊商場發現這間火鍋店,裝修得很像日系餐廳,感覺舒服下便決定光顧🤣✏️位置(8/10):商場一樓洗手間旁,算是便捷✏️環境(9/10):和風裝修,不像火鍋店,環境很不錯✏️服務(8/10):侍應服務到位,下單方便上菜也快✏️食物(8/10):食物整體質素不錯,價格也合理🌟星級2.5小時任食火鍋放題 - 日本宮崎A5和牛肩胛肉眼套餐 - $578/位難得來到和太太點了E餐,有生蠔、雞煲、龍蝦、和牛及海鮮等,性價比夠高🎉🍴精選前菜四小碟先上前菜,有醬螺肉、中華沙律、香辣金菇及辣醃年藕,其中金菇及年藕頗有驚喜,沒想到是川辣口味😚🍴愛爾蘭生蠔套餐包括每位3隻愛爾蘭生蠔,洗得很乾凈,生蠔鮮甜肥美。最後忍不住加點了4隻,$10一隻十分抵食,有肚肯定會無限追加。另外店家也有$13一隻的磯煮鮑魚,套餐太豐富便決定留待下次了😘🍴泰式串燒拼盤套餐的串燒拼盤,有魚餅、蝦餅、雞肉串及鵪鶉蛋各2份,最驚喜還是鵪鶉蛋呢😃🍴惹味雞煲無限添加套餐同時有無限追加的秘製雞煲,可選辣度,煮得夠香夠入味,上枱份量也不像其他放題那麼多,不用怕食雞煲食得太飽,沒肚食其他呢😆🍴芝士焗新鮮龍蝦套餐包
✏️位置(8/10):商場一樓洗手間旁,算是便捷
🍴泰式串燒拼盤
惹味雞煲無限添加
🍴惹味雞煲無限添加
🍴芝士焗新鮮龍蝦
套餐包每人半隻,每一隻重量接近一斤,芝士夠香味道夠鮮😁
星級海鮮拼盤
🍴星級海鮮拼盤
套餐的海鮮拼盤的確是份量十足,有虎蝦、鮑魚、生蠔、青口及海蜆,單看虎蝦及鮑魚已感覺名貴及有誠意,海鮮都夠新鮮,讓人滿足😍
小食
🍴小食
點了有機日本番薯仔、隆順甜不辣條、紫金QQ球、單骨雞翼、荔枝蝦球及香脆鹽酥雞,味道都不錯,最推薦超香甜的日本番薯仔及外脆內嫩的荔枝蝦球😋
🍴海膽白麵豉湯底
終於到了正式的火鍋時間,未食已經半飽。我們選了最少見的海膽白麵豉湯底,鮮艷的橙色湯底,令人食慾大增😎
肉類
🍴肉類
任食的肉類有很多選擇,其中我們點了日本宮崎A5和肩胛、澳洲M7和肩胛眼、北海道豬梅肉、紐西蘭羊肩卷、National美國Choice排及美國Choice安格斯板鍵。當然主打還是日本宮崎A5和肩胛,油花細膩、肉質軟滑,真的要不停Encore呢🥰
其他食材
🍴其他食材
除了肉類,當然要點一些比較高級的食材,例如日本帆立貝、花膠仔、鮑魚仔、黃花魚春、沙爆魚肚、田雞、鱔片等等,我們亦追加了蝦滑、墨魚滑、鮮吊桶、紐西蘭青口,以及自取區的麻辣湯包丸及蟹籽蟹粉包等較特別的丸類,食材種類真的很多,和不少放題比較更是性價比十足呢😉
凍蝶豆花洛神茶、凍蜜瓜椰子奶蓋及凍鳳梨椰子奶蓋
熱拿鐵咖啡
自助飲品
🍴飲品
有多款特飲任點,我們點了有拉花的熱拿鐵咖啡,香甜解渴的凍蜜瓜椰子奶蓋及凍鳳梨椰子奶蓋,以及色香味俱全的凍蝶豆花洛神茶,大部份特飲都很吸睛,很適合打卡!另外自取區有支裝可樂及忌廉,是香港人的情懷呢。如果加$58一位就可以任飲紅酒、白酒、梅酒、清酒及生啤,是嗜酒人士的福音☺️
雪糕雪條
香蕉朱古力牛角窩夫及開心果牛角窩夫
🍴甜品
最好甜品當然要點店家即叫叫做的鮮果雪糕窩夫,我們選了香蕉朱古力牛角窩夫及開心果牛角窩夫,口感香脆、味道吸引,可媲美甜品店的水準呢。另外自取區有幾款不同品牌的雪糕雪條,我們也相當滿足😄
自助火鍋料
🏠星級餐廳(大角咀)
📬地址:大角咀利得街11號利奧坊1樓1503&1504號舖
自助飲品
雪糕雪條
香蕉朱古力牛角窩夫及開心果牛角窩夫
自助火鍋料
每次食放題都覺得時間唔夠,今次搵到大角咀任飲任食2.5小時的「星級」雞煲火鍋放題,一次食齊A5 和牛,愛爾蘭生蠔,泰式串燒拼盤,芝士焗龍蝦,海鮮拼盤等~雞煲仲可以無限追加,啱曬和朋友慢慢吹水!日本宮崎A5和牛肩胛肉眼套餐 $578前菜:小食:芝士焗新鮮龍蝦芝士舖滿哂整隻龍蝦,上枱香噴噴,新鮮龍蝦都幾大隻,啖啖肉,肉質爽口彈牙,芝士味亦濃郁,好邪惡!惹味雞煲(可無限追加)可以自選辣度,上枱已經煮好,超香,雞件炸過,色澤金黃,配埋少少辣既麻辣醬,啖啖肉,好惹味!愛爾蘭生蠔生蠔新鮮乾淨,入口淡淡海水味,清甜爽滑,再追加,都只係$10 一隻,抵食!海膽白麵豉湯底奢侈地用新鮮海膽融入高湯,橙黃色湯底令人食慾大增,加埋白麵豉,香氣更濃郁!日本宮崎A5和牛肩胛肉肉類都幾多選擇,有日本宮崎A5和牛肩胛,澳洲M7和牛肉眼,北海道豬梅肉,美國黑安格斯牛板腱,美國牛小排及紐西蘭羊肩卷,主角A5和牛油花分佈豐富,煮好特別軟嫩!🐮時令海鮮拼盤大鮑魚,大虎蝦,大青口,大白貝,大生蠔,海鮮新鮮且份量十足,鮑魚虎蝦我們都各煮了5 分鐘,安全鮮味又彈牙!火鍋配料套餐除了有矜貴的A5和牛,大鮑魚外,火鍋配料亦令人驚嘆,竟
雞煲仲可以無限追加,啱曬和朋友慢慢吹水!
日本宮崎A5和牛肩胛肉眼套餐 $578

前菜:
麻辣金菇,麻辣蓮藕
小食:
紫金QQ  球,炸單骨雞翼,鹽酥雞
泰式蝦餅,串燒,香茅魚餅
芝士焗新鮮龍蝦
惹味雞煲(可無限追加)
日本宮崎A5和牛肩胛肉
A5和牛肩胛肉,美國牛小排
火鍋配料
套餐除了有矜貴的A5和牛,大鮑魚外,火鍋配料亦令人驚嘆,竟然有新鮮魷魚,牛蛙,沙爆魚肚 ,黃花魚春,無骨黑魚片等特別食材,亦有朋友最愛的田雞,鱔片,蝦滑,花膠,鮑魚仔,吸滿海膽湯汁,食材鮮味更突出,唔駛沾醬油都夠味!
蝦滑,墨魚滑
飲品
菠蘿乳酸特飲
即磨鮮奶咖啡
最後再食埋甜品,除左有唔同品牌雪糕雪條,仲有即叫即製既香蕉朱古力牛角窩夫🧇,窩夫熱辣辣,牛油香味重,可以媲美甜品店出品,唔錯
紫金QQ  球,炸單骨雞翼,鹽酥雞
泰式蝦餅,串燒,香茅魚餅
A5和牛肩胛肉,美國牛小排
蝦滑,墨魚滑
菠蘿乳酸特飲
即磨鮮奶咖啡
2024-05-02 42 瀏覽
同妹妹响大角咀一間火鍋店打邊爐,係一間任食火鍋放題;首先要選其中一個價錢嘅套餐($208-$578不等)我地揀咗一個$298嘅套餐,仲可以無限追加愛爾蘭生蠔($10隻)好抵食!美國 Choice 黑安格斯牛板腱套餐有精選前菜四小碟、泰式串燒拼盤,四小碟蓮藕片爽脆有少許麻辣,好開胃!惹味雞煲味道香濃,肉質嫩滑,如果唔夠,一樣可以無限追加👍火鍋湯底有8種選擇,例如有健康番茄湯、星馬喇沙湯、四川麻辣湯底等......我地就選咗番茄湯底,湯味道濃郁鮮甜,令鱔片、飽魚仔、元貝、蝦膠等鮮味有所提升!除海鮮外,還有安格斯牛板腱、紐西蘭羊肩卷肉,出面仲有各式丸類、蔬菜及汽水飲品都係任食任飲!到飯後甜品有牛角窩夫雪糕和拉花咖啡,非常滿足🥰

美國 Choice 黑安格斯牛板腱套餐

惹味雞煲
味道香濃,肉質嫩滑,如果唔夠,一樣可以無限追加👍

到飯後甜品有牛角窩夫雪糕和拉花咖啡,非常滿足🥰

2024-04-29 22 瀏覽
雞煲濃郁辣味的火鍋,加入多種香料形成獨特的口味,雞肉沾上特製的醬料湯汁濃郁鮮美,充滿了辣椒和香料的香氣,讓人食指大動。雞肉質嫩滑,入口即化,帶有濃郁的雞香味。雞煲使用砂鍋或陶瓷煲來煮熬,讓食材充分吸收湯汁的風味。這種慢煮的方式使雞肉的口感更加鮮嫩,湯汁更加濃稠,將雞肉的鮮味完美結合。食完雞煲跟住食火鍋,安格斯牛板腱的肉質鮮嫩,帶有細膩的纖維,肥瘦均勻,優質的肌肉組織,肉質豐潤多汁,口感細膩且不會過於筋肉。板腱的肉紋分佈均勻,肉質細嫩,咀嚼起來非常順滑,柔軟多汁,肉汁充沛,飽滿的牛肉香氣和口感,冇得彈。火鍋配料非常多,有豬肉,牛肉,海鮮,丸類,蔬菜等。小食熟食,串燒,炸物種類多,而且飲品也很多選擇,雪糕甜品啱晒我,今晚非常滿足大開心。

火鍋配料非常多,有豬肉,牛肉,海鮮,丸類,蔬菜等。

2024-04-27 28 瀏覽
見佢有好多餐揀,同個FD2條友諗住叫最平嘅A餐,反正得2條友,食飽就得唔求啲咩,本人都諗食啲肉食個岀前一丁就算。但係!有驚喜!A餐其實已經好夠食,啲肉係偏肥啲,但係夠厚同夠咬口。啲野飲除咗平時放題會見到嗰啲種類,佢都有20杯左右(冇認真數)嘅特飲,都ok唔錯。最令我surprise嘅係甜品,佢有croffle,岀面啲croffle 都好貴,細細舊配舊雪糕,有香蕉朱古力,香橙焦糖,開心果,3隻味都好好食,如果個croffle再熱番啲就perfect !最後埋單計埋加一都係$229一個,近旺角位(行17分鐘左右)附近,呢個價已經冇得頂。2條友食到勁飽慢慢行番岀旺角搭車番屋企當消化。