6天前
春水堂,食台灣嘢這裏除了有一般台灣餐廳提供的鹽酥雞、滷肉飯、牛肉牛筋麵等,他還提供烏雞麵線和當歸湯呢類像是較補身的選擇。餐廳只有單點我們點了一份麻香烏骨雞麵線,一份鹽酥雞翼滷肉便當,一份蒲燒鰻魚飯定食,小食叫了招牌豆乾一份,飲品則點了一杯凍珍珠紅豆鮮奶奶茶,少冰少甜。麵線方面,有麻香、有烏雞、有麵線,麻香的香氣和麵線的份量均足夠,唯烏雞得三小嚿,仲要有一嚿是以骨為主,合共的肉量可能比一隻小雞鎚還要少,但收102。鹽酥雞翼滷肉便當以日式便當賣相上枱,雞翼酥脆乾身,整體可接受。蒲燒鰻魚飯定食,鰻魚的質素有如我們在日式超市可買到的那款,有一層厚而杰身的醬汁,肉並不厚身,味道可以,但不見突出,收128。招牌豆乾辣辣的,不合我口味,不作評論。最後講一講杯珍珠紅豆鮮奶茶,完全沒有茶味,佢似係紅豆冰的朋友,但佢嘅紅豆沒有紅豆味,有沒有紅豆冰有種椰奶香,唔覺自己飲緊珍奶。埋單,連加一, 451以食午餐來說,我覺得呢餐的性價比不高。
餐廳只有單點
招牌豆乾辣辣的,不合我口味,不作評論。
埋單,連加一, 451
以食午餐來說,我覺得呢餐的性價比不高。