新開既春禧堂開係油麻地,位置都幾方便,好近地鐵站🚉第時出開油麻地都好方便可以食到台灣食物~勁正😍見到🥪網上有人介紹必食既芋泥肉鬆吐司,芋泥好好味份量好足料,包裝都好吸引,真係好大份,要2個人Share會比較好。招牌🍜紅燒腱心牛肉麵,真係好正,個湯係純牛骨湯,腱心牛肉好爽😄,個麵吸哂啲湯汁,好正~😍😍飲品我揀左芝士奶蓋紫薯鮮奶,有粒粒紫薯好正,好香濃既紫薯味,味道唔太甜🤟🏻✨💕外賣店隔離有個空間可以客人坐低飲野,裝修得好有心思,好有文青風格🤟🏻✨Tiffany Blue既椅及有打卡既花牆,真係好靚呀💖💖🤍💕

• 芝士奶蓋紫薯鮮奶
2022-09-11 27 瀏覽
想不到店鋪細細,原來內裡裝修是這麼靚,超多打卡位‼️鹽酥雞粒滷肉飯~雞粒多件,炸漿剛剛好不會厚,炸得很香脆;而滷肉則以半肥肉製成,吃起來軟棉棉,有豬油香伴飯~芋泥肉鬆吐司~外賣盒都超靚,透明盒裝的,送禮都一流,而內裡芋泥跟肉鬆顏色超夢幻,芋泥細密棉棉,加上大量的肉鬆,頂上再加了紫色的糖,多重口感~經典蚵仔煎~蠔仔很大隻又多,感覺很抵食椒鹽花枝丸~炸得外脆內軟,勁好食黑糖珍珠鮮奶~珍珠炒得又軟又清甜,加上濃厚的鮮奶,超好喝~芝士奶蓋火龍果茶~很特別,用了火龍果做飲品,喝起來有茶的清香,又有火龍果的甜味,也有芝士的忌簾味,3種口感,好味~
想不到店鋪細細,原來內裡裝修是這麼靚,超多打卡位‼️

經典蚵仔煎~蠔仔很大隻又多,感覺很抵食

椒鹽花枝丸~炸得外脆內軟,勁好食

黑糖珍珠鮮奶~珍珠炒得又軟又清甜,加上濃厚的鮮奶,超好喝~

油麻地春禧堂外賣台灣美食,例如滷肉飯、好受歡迎嘅芋泥吐司🍞仲有多款台式小食、台式飲品🧋小店旁邊仲有少量位置,買完坐低食嘢都得,仲有靚靚嘅花牆,鍾意打卡嘅朋友都可以喺度影張相呀😗📷特別鍾意佢哋嘅插畫,精心印製喺外賣盒上面,將台灣嘅夜市情懷呈現眼前。芋泥肉鬆吐司拎上手仲好暖,剛剛烘起,厚身多士都好脆,紫薯鋪面,內有芋泥、肉鬆,十分豐富。小食方面推薦鹽酥雞粒一盒份量都幾多,外脆內軟夠入味😋芝士奶蓋系列都好吸引,尤其係芝士奶蓋紫薯鮮奶,飲到粒粒紫薯,夠晒大杯!🔸芋泥肉鬆吐司🥪🔸滷水雞翼滷肉飯🍛🔸炸地瓜條、鹽酥雞粒🍟🔸芝士奶蓋火龍果茶🔸芝士奶蓋紫薯鮮奶📍#春禧堂台灣料理餐廳PLUS (#油麻地美食)油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

小食方面推薦鹽酥雞粒一盒份量都幾多,外脆內軟夠入味😋

🔸芋泥肉鬆吐司🥪
🔸滷水雞翼滷肉飯🍛
🔸炸地瓜條、鹽酥雞粒🍟
🔸芝士奶蓋火龍果茶
🔸芝士奶蓋紫薯鮮奶

📍#春禧堂台灣料理餐廳PLUS (#油麻地美食)
油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-09-08 21 瀏覽
最近經過見到這家搬到油麻地,鄰近地鐵站,交通方便,今日專登去試下。店內是小清新風格,一邊是打卡必備花花牆,一邊是高枱,可以慢慢嘆。紅燒腱心牛肉麵先飲一啖湯頭,清甜唔油膩,腱心非常入味,鬆軟細嫩。鹽酥雞粒滷肉飯滷肉醬好足料,肥肉夠,口質有膠質,鹽酥雞粒酥脆,加上珍珠米煙煙韌韌,好送飯。炸地瓜條 軟糯香甜和烤台灣腸蜜桃烏龍蘆薈 清甜解暑黑糖珍珠鮮奶 鮮奶幼滑,珍珠彈牙,好有台灣既味道。店內還有售賣台灣直送鳳梨酥等台灣小食。

紅燒腱心牛肉麵
先飲一啖湯頭,清甜唔油膩,腱心非常入味,鬆軟細嫩。

鹽酥雞粒滷肉飯

炸地瓜條 軟糯香甜和烤台灣腸

蜜桃烏龍蘆薈 清甜解暑
黑糖珍珠鮮奶 鮮奶幼滑,珍珠彈牙,好有台灣既味道。

店內還有售賣台灣直送鳳梨酥等台灣小食。

2022-09-04
10 分鐘 (堂食)
午餐
2022-09-07 40 瀏覽
這間春禧堂位於油麻地碧街地舖,係一間台灣料理餐廳,店面環境好有台灣風格,而整間店舖係以木系同花花牆装置,係到打吓咭食吓坐吓感覺都唔錯🤔!.芋泥肉鬆吐司$30呢一款吐司賣相都睇得吓🤔,大大份分別有兩件,每一件外皮都好香😙厚度適中,夾住肉鬆同芋泥,食到入口咸咸甜甜,竽呢泥口感軟綿綿帶點甜口😋,配埋肉鬆帶點咸口鬆脆兩者味道相當之夾,再加埋吐司夾住呢兩款饀料,外脆香內軟口感都唔錯!.鹽酥雞粒滷肉飯 $45呢盒鹽酥雞粒滷肉飯好有台式風味🤔,一次過食到兩種味道,色香味都有,鹽酥雞金香酥脆一件件😙,咬入口外酥脆都好香,雞粒肉質腍口味道都幾好😋,滷肉飯味道好有台式風味,滷肉口感嫰口加埋D汁液味道夠哂美味!.滷水雞翼5隻 $30呢盒滷水雞翼一盒有5隻,望著賣相色澤都唔錯🤔,好香鹵水汁味😙,食入口雞翼外皮嫰滑,肉質散發滷水汁香味,雞翼肉質都好有咬口!.炸地瓜條 $30呢款地瓜條一條條長條型嘅賣相🤔,金黄脆口外皮甜甜內饀😋,口感脆口之中帶點地瓜甜香味道,兩者十分之夾!.蜜桃烏龍蘆薈 $28呢一杯蜜桃烏龍茶味適中😋,又聞到蜜桃清香桃味😙,兩者味道都好夾🤔,甜嘅味道恰恰好!.黑糖珍珠鮮奶 $32呢杯黑糖珍珠賣相

芋泥肉鬆吐司$30

鹽酥雞粒滷肉飯 $45

滷水雞翼5隻 $30

炸地瓜條 $30

蜜桃烏龍蘆薈 $28

黑糖珍珠鮮奶 $32
呢杯黑糖珍珠賣相都幾靚🤔,望著都好想飲🤤,鮮奶味道都好濃滑帶點香味😙,加埋黑糖嘅香甜😋,配埋珍珠口感煙煙韌韌有得飲又有得食!
2022-09-05
10 分鐘 (堂食)
2022-09-06 22 瀏覽
之前lunch食開既台灣野搬左去油麻地太掛住 所以買左外賣返屋企食🤭新地點都方便 油麻地MTR A1出直行就係😆佢都有座位既 不過今次想買返屋企想講D包裝勁高質又靚wor ~仲made in HK.🍱鹽酥雞粒滷肉飯 $45雞粒有咬口Juicy 唔會柴少少肥膏既滷肉入味香濃 仲有好多配菜大大盒 好食又抵食.🍜麵食自由選: 紅燒牛肉湯~ 分湯+$2腱心牛肉$18 + 鴨血$25+ 台灣麵$23分湯真係好方便 紅燒味再多D更好腱心牛肉🥩夠林 店員話鴨血係新既配料 同牛肉麵夾都唔算wo 識食一定係揀台灣麵😚 因為夠哂掛湯.🍡椒鹽花枝丸5粒 $28花枝丸算大粒 呢個價錢好抵炸到外脆內軟 椒鹽味可以多D.🫔宜蘭香蔥餅 $28呢個係爆汁 食個時要小心😆宜蘭香蔥真係好惹味.🍹蜜桃烏龍蘆薈 $28香甜蜜桃配烏龍茶 清新 有夏日感覺~.獨家混搖:🧋錫蘭紅茶 $18 +台式純奶 $2 +仙草 $4有得揀幾好 台式純奶都幾香奶味 但又唔會好heavy配仙草甜甜地 好清涼.整體抵食又好味 ~ 推推.📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS📌油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖
之前lunch食開既台灣野搬左去油麻地
🫔宜蘭香蔥餅 $28
呢個係爆汁 食個時要小心😆
宜蘭香蔥真係好惹味
🍹蜜桃烏龍蘆薈 $28
香甜蜜桃配烏龍茶 清新 有夏日感覺~
獨家混搖:
🧋錫蘭紅茶 $18 +台式純奶 $2 +仙草 $4
有得揀幾好 台式純奶都幾香奶味 但又唔會好heavy
配仙草甜甜地 好清涼
整體抵食又好味 ~ 推推
📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS
📌油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖
2022-09-02 28 瀏覽
環境:裝修行小清新風格。 落完單可以到店前木椅或到隔離屋仔休息打卡。 小木屋內有一大片花牆,係花牆前面點影都靚💕🌸🌷 ️ 特色:台式文青系小店✨有茶飲 、小食🌯🍡台式料理 🍜🧆 ✨//🥪芋泥肉鬆吐司//必叫🤤芋泥爆餡架!入口咸香軟綿香滑,吐司微微烘焗增添脆感//🍜🧆🎉紅燒腱心牛肉麵//湯頭係純牛骨湯!夠甘甜香濃!每啖湯汁都掛咗係麵條上面😚 牛肉方面得好軟,食起嚟有少少咬勁//🌯宜蘭香蔥饼//外皮金黃色好睇,咬開就聞到好香嘅蔥味😚//🌯經典蚵仔煎//蚵仔數量多又大隻。 漿皮軟軟QQ地,加埋甜辣紅醬食都幾惹味//🧋百香果綠茶////🧋蜜桃綠茶//酸酸甜甜,令人回憶起台灣嘅夜市味道

特色:台式文青系小店✨有茶飲 、小食🌯🍡台式料理 🍜🧆 ✨

//🥪芋泥肉鬆吐司//
必叫🤤芋泥爆餡架!入口咸香軟綿香滑,吐司微微烘焗增添脆感

//🍜🧆🎉紅燒腱心牛肉麵//

//🌯宜蘭香蔥饼//
外皮金黃色好睇,咬開就聞到好香嘅蔥味😚

//🌯經典蚵仔煎//
蚵仔數量多又大隻。 漿皮軟軟QQ地,加埋甜辣紅醬食都幾惹味

//🧋百香果綠茶//
//🧋蜜桃綠茶//
酸酸甜甜,令人回憶起台灣嘅夜市味道
外賣自取
台式料理推薦🇹🇼春禧堂台灣料理餐廳PLUS ⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣有冇人都好鍾意食台灣嘢❣️呢間主打台式料理嘅餐廳就啱晒你啦!雖然佢係主打外賣 但都有少量堂食位置入面環境都幾靚 有個大花牆🌸不過就有少少熱🤏🏻🐥鹽酥雞粒滷肉飯💲4️⃣5️⃣食台灣嘢點可以唔食滷肉飯㗎😋佢哋嘅滷肉都幾夠味 唔會太鹹👍🏻而且份量都唔會好少 都夠撈晒成個飯🥰鹽酥雞仲要唔厚粉 食到啖啖肉😆🍞芋泥肉鬆吐司💲3️⃣0️⃣ 不嬲都好鍾意芋泥肉鬆呢個配搭😳佢啲肉鬆俾得勁多 多到食嗰陣跌晒出嚟😆肉鬆嘅味道出過芋泥 芋泥係比較棉密嗰啲佢仲加咗啲紫薯粉 賣相睇落更加精緻🙌🏻仲有佢用嘅係厚吐司 自己一個食完都幾飽😋🍠炸地瓜條💲2️⃣8️⃣本身預期佢係炸到脆卜卜嗰啲地瓜條點知佢係淋身嘅 番薯味仲要好出好甜😍🐔滷水雞翼💲3️⃣0️⃣一份有五隻🖐🏻仲有啲椰菜絲鋪喺底雞翼都算係幾入味 正常發揮嘅一個小食🤤芝士奶蓋紫薯鮮奶💲3️⃣8️⃣見佢係餐牌其中一款推介飲品就嗌咗嚟試吓🤩紫薯味都幾出 佢仲好似有啲紫薯粒粒㗎!紫薯控可以去試吓💜芝士奶蓋火龍果茶💲3️⃣8️⃣真係飲到火龍果味 佢哋嘅奶蓋唔算好濃嗰隻 可能因為係茶🤣感覺係比較清新同健康〰️
台式料理推薦🇹🇼春禧堂台灣料理餐廳PLUS
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
有冇人都好鍾意食台灣嘢❣️
呢間主打台式料理嘅餐廳就啱晒你啦!
雖然佢係主打外賣 但都有少量堂食位置

一份有五隻🖐🏻仲有啲椰菜絲鋪喺底
雞翼都算係幾入味 正常發揮嘅一個小食🤤

芝士奶蓋紫薯鮮奶💲3️⃣8️⃣
見佢係餐牌其中一款推介飲品就嗌咗嚟試吓🤩
紫薯味都幾出 佢仲好似有啲紫薯粒粒㗎!
紫薯控可以去試吓💜

芝士奶蓋火龍果茶💲3️⃣8️⃣
真係飲到火龍果味 佢哋嘅奶蓋唔算好濃嗰隻
可能因為係茶🤣感覺係比較清新同健康〰️
2022-08-28 27 瀏覽
行到熱辣辣經過呢間小店望到入有打卡嘅花花牆就俾佢吸引咗入去了~呢間店式小店有好多款手搖飲品及食物選擇架~身為牛肉麵同芋泥粉呢兩樣唔少得啦~🍜 紅燒腱心牛肉麵HK$48麵條口感夠Q彈牛腱份量充足配上純牛骨湯性價比好高🍞 芋泥肉鬆吐司 HK$30食過好多間但論包裝,呢間暫時最出色的成個🎂包裝甘當然味道絕對唔差..入面嘅肉鬆芋泥都無hea 架~小食我地叫左炸地瓜條🍟HK$28同經典蚵仔煎HK$38蚵仔肥嘟嘟而家都好足料飲品方面店家推薦-芝士奶蓋火龍果茶HK$38蜜桃烏龍蘆薈HK$28兩杯都好啱唔中意死甜嘅我好fresh 嘅味道

行到熱辣辣
經過呢間小店望到入有打卡嘅花花牆就俾佢吸引咗入去了~

呢間店式小店有好多款手搖飲品及食物選擇架~

身為牛肉麵同芋泥粉
呢兩樣唔少得啦~

🍜 紅燒腱心牛肉麵HK$48
麵條口感夠Q彈
牛腱份量充足
配上純牛骨湯
性價比好高

🍞 芋泥肉鬆吐司 HK$30
食過好多間
但論包裝,呢間暫時最出色的
成個🎂包裝甘
當然味道絕對唔差..
入面嘅肉鬆芋泥都無hea 架~

小食我地叫左

蜜桃烏龍蘆薈HK$28
兩杯都好啱唔中意死甜嘅我
好fresh 嘅味道
2022-08-27 22 瀏覽
2022.08.27春禧堂搬左去油麻地當然要支持下啦🙌🏻今晚買外賣🥡返屋企一路煲劇📺一路開餐🥢芝士奶蓋火龍果茶 $38招牌飲品之一🌟由白茶與火龍果打成既火龍果茶,味道清香😗加上濃厚奶香既奶蓋!值得一試!蜜桃🍑烏龍蘆薈+珍珠 $32茶底清甜順滑有淡淡既蜜桃果味🍑加上爽甜蘆薈與彈牙珍珠,口感豐富!經典蚵仔煎 🦪 $38一食就會讓人回想吃台灣夜市既片段🥺蚵仔份量多而且新鮮無沙!粉漿做到口感香口彈牙🦷宜蘭香蔥餅 $28一份有四件,咬落有新鮮肉汁流出!好惹味😋 芋泥肉鬆吐司🍞 $30一份兩大件厚厚既吐司🍞香脆吐司中間夾滿軟綿綿既厚厚芋泥再加上香鹹肉鬆,令人好滿足🥰鹽酥雞粒滷肉飯 $45份量十足!金黃色香脆鹽酥雞粒加上肥瘦適中既滷肉配上濃郁肉汁係白飯🍚邪惡又美味👍🏻
2022.08.27

春禧堂搬左去油麻地當然要支持下啦🙌🏻
今晚買外賣🥡返屋企一路煲劇📺一路開餐🥢

芝士奶蓋火龍果茶 $38

蜜桃🍑烏龍蘆薈+珍珠 $32

經典蚵仔煎 🦪 $38

宜蘭香蔥餅 $28
一份有四件,咬落有新鮮肉汁流出!好惹味😋

芋泥肉鬆吐司🍞 $30

鹽酥雞粒滷肉飯 $45

外賣自取
好掛住台灣既野食🥺🥺前幾日經過油麻地呢間新開既台式餐廳🇹🇼~~餐廳主打多款台式小食同飲品,以外賣為主🥡!但都有少量堂食位置,仲有個靚靚花牆可以打卡呢📸📸🍛鹽酥雞粒滷肉飯 $45✨鹽酥雞炸得脆卜卜,外脆內嫩啖啖肉🤤🤤滷肉肥瘦適中,撈勻後送飯一流!!🍘炸甜不辣 $28✨甜不辣好彈牙,味道甜甜地~~配上微辣既秘製醬汁,越食越開胃❤️❤️🍳經典蚵仔煎 $38✨蚵仔肥美juicy,完全冇腥味~~粉漿做到口感Q彈,煎得夠香口!充滿台式風味🇹🇼🇹🇼🥪芋泥肉鬆吐司 $30✨呢個係餐廳招牌小食,必試👍🏻👍🏻香脆既多士夾住滿滿既芋泥肉鬆,面頭灑上紫薯粉!!芋泥口感綿密,肉鬆鹹鹹香香~好好食❤️❤️飲品方面,我地揀左芝士奶蓋火龍果茶($38)同黑糖珍珠鮮奶($32)~~芝士奶蓋火龍果茶味道清新,啖啖火龍果香😋😋黑糖珍珠鮮奶都唔錯!兩杯大大杯,好抵飲呢🙌🏻🙌🏻
好掛住台灣既野食🥺🥺
前幾日經過油麻地呢間新開既台式餐廳🇹🇼~~

🍛鹽酥雞粒滷肉飯 $45✨
鹽酥雞炸得脆卜卜,外脆內嫩啖啖肉🤤🤤
滷肉肥瘦適中,撈勻後送飯一流!!

🍘炸甜不辣 $28✨
甜不辣好彈牙,味道甜甜地~~
配上微辣既秘製醬汁,越食越開胃❤️❤️

🍳經典蚵仔煎 $38✨
蚵仔肥美juicy,完全冇腥味~~
粉漿做到口感Q彈,煎得夠香口!充滿台式風味🇹🇼🇹🇼

🥪芋泥肉鬆吐司 $30✨
呢個係餐廳招牌小食,必試👍🏻👍🏻
香脆既多士夾住滿滿既芋泥肉鬆,面頭灑上紫薯粉!!
芋泥口感綿密,肉鬆鹹鹹香香~好好食❤️❤️

芝士奶蓋火龍果茶味道清新,啖啖火龍果香😋😋
黑糖珍珠鮮奶都唔錯!兩杯大大杯,好抵飲呢🙌🏻🙌🏻
2022-08-25 22 瀏覽
好耐無去台灣啦🥺想念台灣美食🧋今日經過油麻地發現呢間好有台式風味🍱 就決定入去試下。旁邊有花花牆休閑區可以喺度打咭、食野,仲有台灣伴手信買添! 店舖既手繪外賣餐盒,好靚好有台灣夜市feel,令我回想起係台灣行夜市🥺紅燒腱心牛肉刀削麵🍜選用筋肉比例均勻嘅牛腱心,燉後肉質柔軟,完全唔韌,好夠淋好入味😋純牛骨湯底以牛骨烹制,並加入多種中藥及香料熬煮,湯汁好香好濃郁,再配上刀削麵,厚實Q彈有嚼勁的口感,會讓人想一口接一口暴風吸入🤤鹽酥雞粒滷肉飯🍱鹽酥雞份量足,外脆內軟,酥炸皮唔會過厚,口感酥脆,滷肉肥瘦適中,肉汁夠濃郁,配飯一流👍🏻🤩炸甜不辣🥠甜不辣係食台灣野必食小食之一,加上特色醬汁,口感Q彈,Mason b好鍾意食🥰宜蘭香蔥餅🥟外皮香脆,味道有d似煎餃子,咬入去滿滿熱湯汁,好味道🥳藍柑梳打🍹炎炎夏日🥵見到杯通透藍色既飲品,一睇就覺得好清涼🧊,飲落去有一陣柑橘系既酸甜清新感覺刺激味蕾,加上冰涼微氣泡的梳打,飲完暑氣全消🥶芝士奶蓋火龍果茶🥤鮮紅肉火龍果,簡直係夏日首選,味道清甜。加上厚滑芝士奶蓋,帶岀芝士咸香,鐘意芝士奶蓋既你,一定唔可以錯過😎📍春禧堂台灣料理餐廳 PLUS 油麻地碧街38號協
好耐無去台灣啦🥺想念台灣美食🧋

紅燒腱心牛肉刀削麵🍜

鹽酥雞粒滷肉飯🍱

炸甜不辣🥠

宜蘭香蔥餅🥟
外皮香脆,味道有d似煎餃子,咬入去滿滿熱湯汁,好味道🥳

藍柑梳打🍹

芝士奶蓋火龍果茶🥤

📍春禧堂台灣料理餐廳 PLUS
油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖

2022-08-24 23 瀏覽
🎊新開分店嘅春禧堂由於油麻地見到菜單幾吸引 所以就同朋友去咗食~💖小店主打各種特色台式料理同手搖🧋提供精美嘅外賣包裝 🥡外賣盒均印有台灣夜市嘅畫😍堂食可以去旁邊嘅空間食 有靚靚🌸花花牆打卡位 都幾恬靜~只係可能冷氣唔係好夠凍夏天可能會有啲熱💦💦🍜 紅燒腱心牛肉麵 🥩 ($48)🐄牛肉麵份量十足好抵食 腱心牛肉俾得好足料大約有5-6塊厚切的 而且滷得好入味🤎炆到好軟熟 幾乎唔使咬(=´ω`=)♥︎台灣麵條份量啱啱好 幾爽口彈牙~💗軟硬適中 配上純牛骨湯底 正🤤💜 芋泥肉鬆吐司🍞($30)一份吐司一分為二 有兩件🥪🥪🧡啱晒同朋友每人一件超軟熟嘅厚厚芋泥配上香鹹嘅肉鬆🍠💛夾喺烘到表面微微香脆嘅吐司中間口感同味道都好豐富 ~(・ε・)芋泥同肉鬆味道好夾 又唔會話好乾👍🏻🧂餡料表頭仲灑咗少許紫薯粉同砂糖增加香甜度 賣相幾誘人🥰🍢椒鹽花枝丸 ($28)一份總共有5大粒💕🔥新鮮熱辣炸起 每粒都脹卜卜好香脆好彈牙 配上椒鹽超級惹味~🥣 濃湯餃子🥟 ($38)一份總共有8粒 配上紅燒牛肉湯底🍲外皮煮得好淋 餡料似係🥬白菜豬肉餃🐖✨餡料幾飽滿幾香 又唔會好油膩 唔錯~🍑蜜桃鳥龍蘆薈 ($28)🍑蜜桃茉莉綠茶

🎊新開分店嘅春禧堂由於油麻地
見到菜單幾吸引 所以就同朋友去咗食~💖
小店主打各種特色台式料理同手搖🧋
提供精美嘅外賣包裝 🥡外賣盒均印有台灣夜市嘅畫😍
夏天可能會有啲熱💦💦

🍜 紅燒腱心牛肉麵 🥩 ($48)

🐄牛肉麵份量十足好抵食 腱心牛肉俾得好足料
大約有5-6塊厚切的 而且滷得好入味🤎
炆到好軟熟 幾乎唔使咬(=´ω`=)♥︎
台灣麵條份量啱啱好 幾爽口彈牙~💗
軟硬適中 配上純牛骨湯底 正🤤

💜 芋泥肉鬆吐司🍞($30)

一份吐司一分為二 有兩件🥪🥪
🧡啱晒同朋友每人一件
超軟熟嘅厚厚芋泥配上香鹹嘅肉鬆🍠
💛夾喺烘到表面微微香脆嘅吐司中間
口感同味道都好豐富 ~(・ε・)
芋泥同肉鬆味道好夾 又唔會話好乾👍🏻
🧂餡料表頭仲灑咗少許紫薯粉同砂糖
增加香甜度 賣相幾誘人🥰

🍢椒鹽花枝丸 ($28)

一份總共有5大粒💕
🔥新鮮熱辣炸起 每粒都脹卜卜
好香脆好彈牙 配上椒鹽超級惹味~

🥣 濃湯餃子🥟 ($38)

一份總共有8粒 配上紅燒牛肉湯底🍲
外皮煮得好淋 餡料似係🥬白菜豬肉餃🐖
✨餡料幾飽滿幾香 又唔會好油膩 唔錯~

🍑蜜桃鳥龍蘆薈 ($28)

🍑蜜桃茉莉綠茶蘆薈🍵 ($28)

兩杯手搖嘅茶底都幾香 😚
💞配上香甜嘅蜜桃同爽口嘅蘆薈 好夾
夏天熱辣辣飲 真係夠晒消暑❄️❄️

📍 春禧堂台灣料理餐廳𝐏𝐋𝐔𝐒 (油麻地)
🐰: 4/5

#eatwithkeikei #春禧堂
#sweetiedaily_mongkok

2022-08-23 227 瀏覽
✈️又嚟一個「偽台灣之旅」🧳台灣嘅美食真係好吸引❤小食又夠多元化🥳好掛住台北、高雄嘅夜市喔🥳台灣每個夜市都各有特色呢☺️每次去台灣都一定會去「夜市」朝聖喔🥳好懷念係夜市邊行邊食嘅日子呢🍻🌈今次搵到呢間台灣料理🥳位置方便又好食❤外賣包裝仲好靚添🥡堂食都可以呀😌🍜 紅燒腱心牛肉麵 $48:呢個純牛骨湯嘅台灣麵牛肉與筋🐂分布均勻😋肉質嫩滑👍湯頭睇落去好似清淡❤但係入口就非常之濃郁呀🥳🍛鹽酥雞粒滷肉飯 $45:滷肉飯係台灣人公認嘅庶民美食😋配埋香酥鹽酥雞係粒粒滷肉隔離🔥香氣逼人❤好正呀🥳🔥台灣烤香腸 $12:烤得香噴噴嘅台灣香腸真係太療癒喇❤一口咬落去充満住香香嘅燒烤味🔥而且肉質仲係肥瘦適中😋一啲都唔會太油膩🥳我忍不住一口接一口添😋🥟濃湯餃子 $38:呢個水餃樣子飽🈵️又多汁♡配埋紅燒牛肉做湯底🔥唔錯呢🥳🥳🧋芝士奶蓋火龍果茶 $38:果然係招牌飲品❤味道夠真實👍推介推介🥳🥳🥤脆脆阿華田 $25:🈵️🈵️嘅阿華田❤真材實料❤所以味道都唔錯吖🥳

• 芝士奶蓋火龍果茶
  • 濃湯餃子
  • 紅燒腱心牛肉麵
2022-08-20 25 瀏覽
紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯)大滿足嘅牛味濃湯配合軟淋淋牛肉🤤食連湯都會飲埋🍲🍲🍲芋泥肉鬆吐司芋泥同肉鬆嘅組合好新鮮😍 芋泥亦十分之足料飽肚,值得一試~炸地瓜條雖然係炸嘅小食,但一啲都唔熱氣!地瓜條鹹甜平均,係好健康嘅小食✨麻辣鴨血充滿咬口嘅鴨血,再加上非常濃郁嘅麻辣香味😋再加吸曬所有精華芋絲底,非常惹味!脆脆阿華田傳統阿華田配上脆脆好吸引!味道唔會太過份甜。消暑解渴之選😋黑糖珍珠鮮奶可能會怕太甜嘅人都唔敢嗌黑糖珍珠,但依杯就適合怕太甜嘅又想飲黑糖珍珠嘅你,特定嘅甜道令你感受到黑糖珍珠鮮奶味道又唔會冇味道,完全唔膩!✨
紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯)
大滿足嘅牛味濃湯配合軟淋淋牛肉🤤食連湯都會飲埋🍲🍲🍲

芋泥肉鬆吐司
芋泥同肉鬆嘅組合好新鮮😍 芋泥亦十分之足料飽肚,值得一試~

炸地瓜條

麻辣鴨血

脆脆阿華田
傳統阿華田配上脆脆好吸引!味道唔會太過份甜。消暑解渴之選😋

黑糖珍珠鮮奶