2023-04-02 260 瀏覽
餐廳標榜外賣店,但店舖隔離有一個小小的空間提供給食客進食,所以食物全都用紙盒承載,方便食完即棄。用kkday優惠卷,二人只需100元就能享用下面圖中的二人餐。可以揀兩種主菜兩種小食加兩杯大飲品,選擇類型很多,食物質素很好,台灣腸超級入味,滿滿的蜂蜜,魯肉飯的肉份量多,飯也毫不客氣地放了很多。炸雞有點過老不過味道很野味,台灣麵線淋身又多大腸,兩杯飲品嗌了微糖,大大杯,這樣的價錢這樣的食物質素,5星星。❤️

用餐優惠
優惠券
  • 鹽酥雞粒滷肉飯
2023-03-28 120 瀏覽
當日心情是想吃餃子,便於OpenRice search 了一下附近有這間專賣台灣菜的店鋪有賣湯餃米線,便決定試試。 當天是於網上先選好外賣自取,價錢挺實惠的。當日點了:❣️濃湯餃子米線(特濃番茄湯)湯底真的很濃郁,很多新鮮番茄,湯頭味道偏甜不酸,湯的質地偏厚身;米線偏淋,很索湯;餃子有4隻左右,小小一隻,餃子皮是厚身,包著的是豬肉餡,普普通通的味道。總括來說,湯底頗令人感到驚喜,味道不錯亦有滿滿番茄。👍🏻

當日點了:

❣️濃湯餃子米線(特濃番茄湯)

總括來說,湯底頗令人感到驚喜,味道不錯亦有滿滿番茄。👍🏻
打卡able台式小店,雖然是外賣店,但店旁也設有用餐區,有一道花牆,月亮燈,感覺好Chill。① 紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯) $48牛腱望落筋肉分明,食落夠腍,正!牛骨湯底都幾香,不過花椒八角味比較重,未必人人受落。而麵條口感Q彈,配菜有雪菜,不過就唔見有辣醬或其他調味料,比個機會自己食得原味一點啦。② 豆漿 跟食物加配 $9其實我都沒看清楚餐牌,店員就介紹黑糖鮮奶,珍珠奶茶,還有這個比較多人點的豆漿,沒想到豆漿瓶子造型這麼可愛。
紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)加豆漿
紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)

① 紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯) $48

② 豆漿 跟食物加配 $9
紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)加豆漿
紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)
2022-11-13 136 瀏覽
放假打算openrice隨便搵一間就近嘅餐廳外賣自取,見到呢間台菜小店新開又裝修幾靚,部分餐點仲有7折就試試佢🤭。紅燒腱心牛肉麵有7折,$35就緊係要叫個試吓。台灣麵底雖然唔算好多,但係唔太腍,係好食嘅口感。湯底揀咗紅燒牛肉湯,夠濃有味。牛肉有4-5舊,有肉位有筋位,都好腍同大塊,正👍🏻!另外小食叫咗兩個都係各$28:鹽酥雞粒同炸甜不辣。鹽酥雞粒睇相見到好大份,心諗圖片只供參考啫,點知實物真係咁多😧。味道適中唔算太鹹,雞肉炸完仲keep到好滑,$28係超值,推介!炸甜不辣個份量就正常,但係質素麻麻,無炸過嘅感覺,口感又唔彈牙。呢間小店仲有好多其他款小食,之後一定會再試!

呢間小店仲有好多其他款小食,之後一定會再試!
鹽酥雞粒
炸甜不辣
2022-11-13
外賣自取
鹽酥雞粒
2022-11-11 110 瀏覽
不用去吃了,服務和食物不合格黑糖珍珠(沒有拍照):那些奶是沒有味道的,沒有叫少甜只有一點點甜度。珍珠已經煮到爛掉,也沒有任何黑糖的味道。雞翼滷肉飯:雞翼還行,可是滷肉的味道過啖,米飯也比較硬的。牛肉麵:湯是清淡的,麵條也不錯,可以主角牛肉是咬不開的。滷肉王子麵:上面的滷肉一咬下去就是一口很重五香粉的味道,加上過量的蒜蓉,顯得整個菜都又咸又苦。下面的王子麵也煮到爛掉了,加上又咸又苦的味道的確不能吃完。上面的東西除了飲料是喝完的(吃了特別口渴),其他沒有不吃剩的。不推薦 不推薦 不推薦
不用去吃了,服務和食物不合格

黑糖珍珠(沒有拍照):

雞翼滷肉飯:
雞翼還行,可是滷肉的味道過啖,米飯也比較硬的。

牛肉麵:
湯是清淡的,麵條也不錯,可以主角牛肉是咬不開的。

滷肉王子麵:
上面的滷肉一咬下去就是一口很重五香粉的味道,
加上過量的蒜蓉,顯得整個菜都又咸又苦。
下面的王子麵也煮到爛掉了,加上又咸又苦的味道的確不能吃完。

不推薦 不推薦 不推薦

雞翼滷肉飯
滷味王子麵
牛肉麵
鹽酥雞
20 分鐘 (堂食)
2022-11-07 855 瀏覽
上班有時想吃一些台灣美食作為午餐,在油麻地附近一帶好像沒有太多選擇;可我最近就在地鐵站附近看見一間外賣店,主打台式便當、小食跟茶飲,剛好便利到我這個在附近工作的上班族鹽酥雞粒滷肉飯 $45想同時吃到鹽酥雞跟滷肉飯這兩款台灣地道美食,點這款便當就可以了!鹽酥雞即叫即炸,新鮮脆口,每粒都是大小適中的一口size,外酥內軟香有肉汁;滷肉飯份量不少,滷肉、醬汁跟白飯的比例也是很不錯,滷肉入口肥美味道濃郁很下飯!芋泥肉鬆吐司 $30近年大熱的芋泥肉鬆吐司,每家的調味配方跟賣相都有所不同,店家的吐司賣相漂亮,未入口都可看見餡料滿滿,新鮮的手作芋泥跟台灣肉鬆,再以紫薯粉灑上表面作點綴,吐司切得厚厚,烤過以後變得香脆鬆軟~ 芋泥入口帶滿滿的芋頭香,肉鬆令泥口感的層次變得更豐富,是不太甜又不會膩的味道經典蚵仔煎 $38自己很喜歡吃蚵仔煎,每次到台灣也要吃上幾個;在香港卻不是有太多地方可以吃,店家就是其中一家~ 蚵仔煎新鮮製作,份量足夠,口感煙韌軟糯,蚵仔粒粒飽滿,配上醬汁變得更有風味炸地瓜條 $28另一款喜歡的台灣小吃就是地瓜條!店家的地瓜條份量不少,炸漿薄身做到外脆內軟,而且厚切令口感大增~ 蕃薯香甜
鹽酥雞粒滷肉飯 $45
芋泥肉鬆吐司 $30
經典蚵仔煎 $38
炸地瓜條 $28
另一款喜歡的台灣小吃就是地瓜條!店家的地瓜條份量不少,炸漿薄身做到外脆內軟,而且厚切令口感大增~ 蕃薯香甜,表面有灑上點點淮鹽,鹹鹹我更能突出蕃薯的甜味
芝士奶蓋紫薯鮮奶 $38
獨家混搖(芒果椰果茉莉綠茶)$28

吃了這麼多也要來點茶飲中和一下,先來一杯芝士奶蓋紫薯鮮奶,新鮮香濃的牛奶配上粒粒紫薯泥,入口順滑不會太甜,芝士奶蓋濃厚增加層次感,紫薯味濃,是一杯蠻受歡迎的飲品;另一杯就選了自由配搭口味,以茉莉綠茶作為基調,加入鮮芒果汁及椰果,清新帶果香又不會太甜,消走膩感
店家鄰近油麻地鐵站,非常易找,門面看似簡潔平實,兩個相連鋪位,一邊下單等候外帶,如果想堂食也可以,兩步就看到內有乾坤!非常夢幻又充滿少女心的佈置,特別那個色彩斑斕的花海牆,再加上其他精緻的擺設跟裝潢,四處也是打卡點~
另一方面要讚一下店家的心思,因為店家的外賣盒全都特別訂製,用上手繪的台灣不同地標跟特色放在盒上,非常有創意,這點很欣賞!令人感覺更像在台灣吃美食了~ 希望快點可以自由到台灣四處逛再去吃個夠吧!
2022-10-23
15 分鐘 (外賣自取)
2022-11-04 76 瀏覽
春禧堂係正宗台灣打卡料理餐廳,好近油麻地地鐵站。裝潢好有少女心,以粉紅色為主題,有花花牆,亦有梳化位,仲有得選擇外賣,外賣盒好吸引人,呢度唔收加一㗎!除此之外呢度仲有賣台灣特色手信💌🍜紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯):腱心牛肉大舊又厚身,牛筋炆得好琳,餸同埋麵都好多,牛肉麵好彈牙滑溜,牛骨湯底好濃郁,配料都好吸湯🥪芋泥肉鬆吐司:大份又抵食,肉鬆堆到滿滿,好香好惹味🍡椒鹽花枝丸:呢度嘅炸物出名好食香脆,花枝丸脹卜卜,墨魚味好出🥛黑糖珍珠鮮奶:珍珠好Q彈咬口,雖然係固定甜度但又唔會太甜🍹蜜桃烏龍蘆薈:粒粒蘆薈好清爽,烏龍解油膩一流📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS (油麻地)油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖@chun_xi_tang @kola_pr #chun_xi_tang #chun_xi_tang_Plus #油麻地美食 及 #台灣美食 #美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#

🍜紅燒腱心牛肉麵 (純牛骨湯):

🥪芋泥肉鬆吐司:
大份又抵食,肉鬆堆到滿滿,好香好惹味

🍡椒鹽花枝丸:
呢度嘅炸物出名好食香脆,花枝丸脹卜卜,墨魚味好出

🥛黑糖珍珠鮮奶:
珍珠好Q彈咬口,雖然係固定甜度但又唔會太甜

🍹蜜桃烏龍蘆薈:
粒粒蘆薈好清爽,烏龍解油膩一流

📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS (油麻地)
油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖

@chun_xi_tang @kola_pr
2022-11-04 57 瀏覽
雖然香港入境轉左做0+3,但仲未去到台灣旅行住,今日就買台灣菜外賣止住癮先啦😆小店隔離有個靚靚花花牆,而且外賣包裝係搵專人設計,啱哂打卡😌🌟鹽酥雞粒滷肉飯 ($45)滷肉飯份量都幾多,鹽酥雞粒即叫即炸熱辣辣,必試推介🌟芋泥肉鬆吐司 ($30)芋泥肉鬆吐司幾乎爆餡🥰,芋泥香甜綿滑又帶少少粒粒既口感,配埋肉鬆一齊食好夾,夠哂飽肚😋🌟經典蚵仔煎 ($38)以前去台灣夜市掃街必食蚵仔煎,估唔到呢度都有,蚵仔份量都幾多,加埋特色醬汁夠惹味😚😚😚🌟椒鹽花枝丸 ($28/5粒)脹卜卜既花枝丸好香口,食落仲有花枝粒既口感,超正🥰💯🌟芝士奶蓋紫薯鮮奶 ($38)飲品方面我就揀左佢地既芝士奶蓋紫薯鮮奶,芝士奶蓋好香濃,配埋紫薯鮮奶口感層次豐富😉😉😉🌟脆脆阿華田 ($25)另一杯飲品就揀左脆脆阿華田,重量級夠大杯既飲品透心涼呀😋😋😋

🌟鹽酥雞粒滷肉飯 ($45)
滷肉飯份量都幾多,鹽酥雞粒即叫即炸熱辣辣,必試推介

🌟芋泥肉鬆吐司 ($30)

🌟經典蚵仔煎 ($38)

🌟椒鹽花枝丸 ($28/5粒)
脹卜卜既花枝丸好香口,食落仲有花枝粒既口感,超正🥰💯

🌟芝士奶蓋紫薯鮮奶 ($38)

🌟脆脆阿華田 ($25)
2022-10-30
10 分鐘 (堂食)
  • 鹽酥雞粒滷肉飯
  • 芋泥肉鬆吐司
  • 椒鹽花枝丸
2022-11-01 35 瀏覽
自問平時台灣野就食得多🤙🏻可以慢慢打卡而外賣亦有特色嘅台灣餐廳又試過未✨春禧堂主打台灣地道料理😋而且位置方便喺油麻地地鐵站出口附近😙雖然主做外賣但亦都有提供堂食位置🧏🏻‍♀️堂食位置有Party room風格坐得舒服🤪亦設有打卡花牆比食客一路食一路打卡😚🌸今次叫咗兩份主食兩份小食兩杯飲品😙🥂主食分別係紅燒腱心牛肉麵$𝟒𝟖 🐂同鹽酥雞粒滷肉飯$𝟒𝟓 🐓小食叫咗花枝丸$𝟐𝟖 同地瓜條$𝟐𝟖 各一份🍠😜飲品叫咗蜜桃烏龍蘆薈$𝟐𝟖 同黑糖珍珠鮮奶$𝟑𝟐🧋😗主食份量充足而且價錢偏向平民🤩牛肉麵湯底選擇咗純牛骨湯🐂湯底偏濃郁亦有藥膳嘅味道絕不馬虎✨肉質結實入味份量亦比足唔會偷工減料😎至於鹽酥雞滷肉飯同樣抵食🤩影完相之後食物仲能保持溫度同質感😆即叫即炸嘅鹽酥雞仲能保持住香脆🧏🏻‍♀️滷肉飯份量偏多而且多汁易餸飯😆飲品方面🥂蜜桃烏龍蘆薈有驚喜👍🏻即使走冰但仍能保持冰涼感覺🤓配埋口感清爽嘅蘆薈粒認真解渴😽黑糖珍珠鮮奶味道唔錯珍珠煙靭有咬口👅另外值得一讚嘅係佢外賣包裝好有個人特色😎明顯落咗心機令外賣嘅食客亦能感受台灣地道特色
自問平時台灣野就食得多🤙🏻

黑糖珍珠鮮奶味道唔錯珍珠煙靭有咬口👅
另外值得一讚嘅係佢外賣包裝好有個人特色😎
明顯落咗心機令外賣嘅食客亦能感受台灣地道特色
2022-10-31 35 瀏覽
見網上推薦呢間好有台灣小店,就去試🤣 去到發現主要以外賣形式,但都可以堂食~~望住個花海食,整個環境都好有台南鄉鎮嘅感覺,真係好想去旅行‼️鹽酥雞粒滷肉飯鹽酥雞炸皮薄,食落啖啖肉咁😋 滷肉飯肥肉較多,所以勁香,口感滑順😆芋泥肉鬆吐司上面佈滿紫薯砂糖粉,顏色鮮豔💕入面有超多芋泥‼️ 芋泥+肉鬆雖然好髮散,但食落又好Smooth~甜咸嘅配搭真不錯👌🏻經典蚵仔煎蚵仔都幾大隻,又鮮甜✨蚵仔煎係好似台灣質感,餅皮好滑😆炸地瓜條地瓜味好重又清甜,炸完感覺都唔油膩😋係粗條份量多,都幾有飽足感‼️蜜桃鳥龍蘆薈粒粒蘆薈飲落好清爽又有咬口,茶味比較出~解油膩感不錯👍🏻黒糖珍珠鮮奶珍珠口感好Q,黑糖味及牛奶都幾濃💕

鹽酥雞粒滷肉飯

芋泥肉鬆吐司

經典蚵仔煎
蚵仔都幾大隻,又鮮甜✨蚵仔煎係好似台灣質感,餅皮好滑😆
炸地瓜條

蜜桃鳥龍蘆薈
粒粒蘆薈飲落好清爽又有咬口,茶味比較出~解油膩感不錯👍🏻

黒糖珍珠鮮奶
珍珠口感好Q,黑糖味及牛奶都幾濃💕

2022-10-30 44 瀏覽
好耐冇食台灣🇹🇼野啦,今日同朋友一行2人黎到網上口碑唔錯既春禧堂食晚餐黎到先發現環境同想像中既有出入😅佢地主打做外賣,而隔離就係用帳幕⛺️搭成供用膳的小小地方,大約有12個座位左右環境算係幾靚,有打卡位📸買完食物之後等叫號,由食客自行取餐,所有餐具餐盒都係即棄呢度仲有土鳳梨酥賣架,見佢價錢都幾抵😍食物方面有湯麵,飯類,小食,吐司,沙律同飲品,選擇以小店黎講好豐富🥳詳情可參考圖片😉==========🔹甜不辣 $28份量都算幾多,有6片,仲有好多椰菜墊底魚味算重而唔腥,炸得唔算油膩,口感幾彈牙,醮上甜甜酸酸既醬幾開胃😋不過個人口味唔算太鍾意食炸野,所以俾唔到好高分🤣推介指數:8/10==========🔹古早味滷水拼盤(腱心牛肉,牛肚,雞翼,牛筋)$78打開時都幾失望,份量偏少😥雞翼4隻,腱心牛肉4片,牛肚同牛筋比較細件,件數亦唔多另外有配菜醃黃蘿蔔,手拍青瓜🥒同肉鬆無論雞翼,牛肉,牛肚定牛筋都幾入味,肉質嫩滑👍🏻牛肚有嚼勁,牛肉同牛筋炆得夠腍扣分位只係價錢😆配菜青瓜🥒爽口入味肉鬆鮮味足而且夠香又冇渣🤩推介指數:6/10==========🔹黑胡椒雞胸🐓水耕菜沙律🥗 $48菜既份量幾多,仲
黎到先發現環境同想像中既有出入😅
環境算係幾靚,有打卡位📸
買完食物之後等叫號,由食客自行取餐,所有餐具餐盒都係即棄
呢度仲有土鳳梨酥賣架,見佢價錢都幾抵😍
詳情可參考圖片😉
🔹甜不辣 $28
份量都算幾多,有6片,仲有好多椰菜墊底
不過個人口味唔算太鍾意食炸野,所以俾唔到好高分🤣
推介指數:8/10
🔹古早味滷水拼盤(腱心牛肉,牛肚,雞翼,牛筋)$78
打開時都幾失望,份量偏少😥
雞翼4隻,腱心牛肉4片,牛肚同牛筋比較細件,件數亦唔多
另外有配菜醃黃蘿蔔,手拍青瓜🥒同肉鬆
無論雞翼,牛肉,牛肚定牛筋都幾入味,肉質嫩滑👍🏻
牛肚有嚼勁,牛肉同牛筋炆得夠腍
扣分位只係價錢😆
配菜青瓜🥒爽口入味
肉鬆鮮味足而且夠香又冇渣🤩
推介指數:6/10
🔹黑胡椒雞胸🐓水耕菜沙律🥗 $48
菜既份量幾多,仲配有青瓜🥒,車厘茄🍅
沙律菜唔算最新鮮果種,不過都幾爽脆
雞胸用鹽醃過,鹽同黑椒味都落到去雞胸,肉質算唔錯,唔會太"鞋"口
推介指數:8/10
==========
同朋友坐到8點半左右,店員唔知我地未走所以熄左燈,之後發現我地未走都好客氣咁同我地講原來佢地當晚收得早😮
不過佢都唔介意我地繼續坐,咁當然我地都唔想阻人收工,所以食埋都走了🫠
整體用餐體驗尚可,未算非常驚喜,食物質素算唔錯😝
2022-10-26 31 瀏覽
今日工作好忙,唯有叫外賣做晚餐,今晚試下春禧堂。我哋兩個人食,叫咗紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)、芋泥肉鬆吐司、蚵仔煎、麻辣鴨血同飲品,夠晒有台灣風味 🇹🇼 佢嘅紅燒腱心牛肉麵好好味,腱心牛肉好有咬口,可能係慢煲牛肉,佢嘅肉質非常juicy,牛肉麵非常彈牙,用意粉嘅角度就係al dente ,而佢嘅牛骨湯都好鮮甜🍜個芋泥肉鬆吐司好惹味,芋泥同肉鬆好夾,係下午茶嘅首選🥪我哋再叫麻辣鴨血及蚵仔煎。蚵仔煎嘅蠔仔好大隻,份量又多,好味,真係抵食🍳🦪麻辣鴨血嘅麻辣好惹味,又有啲芋絲,好襯鴨血嘅咬口,種麻辣有好多層次,但唔會食到好𢲡喉咁🌶肥牛配上酸菜湯好配合味道,雞肉,好嫩滑,牛肚好有咬口😋我哋叫了杯蜜桃烏龍蘆薈及百香果錫蘆薈,清熱及好飲,真係令人食指大動,美味無窮🥰下次我想試吓惹味牛腩麵、濃湯餃子同埋芝士肉鬆司😋😋總括嚟講,雖然係外賣但絕對冇影響食物嘅質素,例如啲麵冇腍啤啤咁,同佢準備得好快,所以好適合繁忙日子去食。我會遲啲搵次試下堂食,應該會更加正🤪

個芋泥肉鬆吐司好惹味,芋泥同肉鬆好夾,係下午茶嘅首選🥪

肥牛配上酸菜湯好配合味道,雞肉,好嫩滑,牛肚好有咬口😋

下次我想試吓惹味牛腩麵、濃湯餃子同埋芝士肉鬆司😋😋

2022-10-24 43 瀏覽
春禧堂 | 台灣料理餐廳🔥春禧堂位於油麻地地鐵站附近 一出地鐵站行前少少就到 有兩個鋪位 買完野之後就可以去格離度堂食 餐廳入邊布置左花花牆 顏色都係偏向粉色系 簡直係打卡able 今次係買外賣返屋企食,外賣盒都係特制,仲有個靚靚既外賣紙袋 花花碌碌可以擺上IG 外賣盒有擺心思🔶鹽酥雞粒滷肉飯鹽酥雞粒炸到香脆可口 粒粒都係一口大細滷肉包括肥肉同瘦肉 兩者比例岩岩好 肥中帶瘦 令到成個飯都好邪惡 滷肉汁既濃濃肉汁吸收曬係d飯度 好味🔶芋泥肉鬆吐司芋泥配合肉鬆 表面有一層紫紫既糖粉 十分搶眼 令到成個吐司靚左好多芋泥煮到入口即溶 配埋肉鬆都好夾 吐司個麵包就偏大塊 大大份 唔會擔心唔夠飽🔶麻辣鴨血麻辣味道好出 口味偏辣 夠曬惹味除左主菜既鴨血 仲有配菜芋絲 都能夠吸收左麻辣既汁 🔶蚵仔煎蠔仔肥美飽滿 蚵仔煎亦都係台灣式既煎法 🔶飲品 芝士奶蓋火龍果茶 奶蓋香芋牛奶兩杯野飲都好好飲 芝士奶蓋做到濃濃芝士味 火龍果茶都食到鮮火龍果既味道 同市面上既手搖飲品鋪買到既差唔多 而另外一杯 香芋同牛奶就十分夾🍴整體評價:太耐無去旅行 食唔到台灣夜市既食物去春禧堂可以食到台灣既味道 鹽酥雞粒滷肉飯真係出
春禧堂 | 台灣料理餐廳🔥

📌 油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖

付款方式
AlipayHK 支付寶 現金
2022-10-24 49 瀏覽
大窗口式的Cafe外牆,冇人入去就係一大片幅花牆,少女心滿滿,周圍都係打卡點,路過都忍唔住要入去試吓。就算而家疫情想外賣返屋企食,都想喺度影吓相先返去。估唔到呢度除咗靚,食物水準也不錯,性價比高,尤其是牛肉麵。紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)$48不得不同八方雲集嘅比較,因為好明顯呢度平好多,但係牛肉份量會比較多,湯底方面亦好足料,連入面嘅香料都會食到,好有台灣嘅感覺。小食揀咗椒鹽花枝丸 5粒 $28同鹽酥雞粒 $28,花枝丸好大粒,唔係出面加左粉,炸皮入面滿滿的都係花枝丸,冇偷工減料,鹽酥雞係冇骨嘅,就算我拎外賣返去,外皮都唔會淋左,正飲品就揀咗脆脆阿華田 $25同芝士奶蓋紫薯鮮奶 $38,脆脆阿華田有驚喜,自行配上手指公👍👍推介

紅燒腱心牛肉麵(純牛骨湯)$48

2022-10-21 570 瀏覽
今日嚟到位於油麻地嘅春禧堂台灣料理食飯,依間係外賣店,位於鄰近於港鐵站油麻地出口附近,位置都好方便。紅燒腱心牛肉麵麵嘅份量都幾多,口感比較彈牙,入口亦唔會覺得好油膩。牛肉煮得非常之冧,入口唔會覺得好老。經典蚵仔煎依個柯仔煎落咗唔少蠔落去,令到成個柯仔煎都充滿着海鮮嘅鮮甜。芋泥肉鬆吐司芋泥入口充滿芋頭香,配上肉鬆一齊食,入口唔會覺得太過甜,非常好味。脆脆阿華田阿華田味道非常之濃郁,配埋上面嘅脆脆真係非常之夾。整體來講,依間外賣店嘅定價非常之貼地,再加上食物質素都唔錯,唔怪之得咁多人嚟啦。📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS (油麻地)油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖#油麻地美食 #油麻地好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相

經典蚵仔煎

芋泥肉鬆吐司

脆脆阿華田
阿華田味道非常之濃郁,配埋上面嘅脆脆真係非常之夾。

📍春禧堂台灣料理餐廳PLUS (油麻地)
油麻地碧街38號協群商業大廈地下H號舖

#油麻地美食 #油麻地好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday