2019-06-22 208 瀏覽
中環又開咗一間新嘅台式飲品店. 佢嘅主打唔係近期興嘅奶蓋,亦都唔係黑糖珍珠鮮奶,而係紫薯或者地瓜鮮奶茶。我怕肥,所以我叫咗甘蔗清茶(微甜)加珍珠同埋蘆薈,大少就叫咗地瓜珍珠鮮奶茶(微糖微冰)。我個杯只係庶汁加綠茶冇乜太大特別,珍珠細細粒都幾好咬,中間冇硬心。大少個杯地瓜珍珠鮮奶茶,我初時以為係用地瓜粉開,但因為見到有沉澱響個杯底,唔似用粉開,應該係有地瓜蓉,但係大少話一啲地瓜味都食唔到,反而奶茶味都好重⋯⋯同埋飲完已經好飽。總括來說,間店冇乜特別,應該唔會再有第二次幫襯。呢間鋪頭值得一讚嘅係佢啲紙杯好靚,每一杯都有唔同嘅花花公仔,有鮮花,有動物,淨係望住個杯都已經覺得好靚。
中環又開咗一間新嘅台式飲品店.

總括來說,間店冇乜特別,應該唔會再有第二次幫襯。

2019-06-15 424 瀏覽
中環新開台式飲品店-春芳號。星期六下午去,客人不多,見到店內放上不同杯子款式,所有杯子包裝都好靚。看一看menu, 落單叫了No. 1 玉荷青蘆薈密,味道幾特別,好清新,粒粒蘆薈幾好口感,配上蜜糖,不錯的一杯台式飲品。
中環新開台式飲品店-春芳號。
2019-06-11 265 瀏覽
朋友請客!喝之前只能去台灣才能喝到的地瓜🍠珍珠奶茶,現在在香港中環開店了!聽說獨創的地瓜系列飲品是這裡最受歡迎的!味道不錯!地瓜和牛奶製作而成的地瓜奶好好喝!還有紫薯奶,下次試試其他味道!
下次試試其他味道!
  • 地瓜珍珠奶茶
  • 紫薯珍珠奶茶
2019-06-06 279 瀏覽
路過中環見到一間茶店試業原來又係台灣過江龍店面不是很大,但右邊也有復古風打卡牆我叫左❤四季春青茶(半糖·微冰)❤ $20嘗了一口好茶茶香四溢,不會太濃,也不會澀少少甜好清新嘅感覺而且杯子還是粉紅色花花手繪風點解台灣茶咁好飲?
路過中環見到一間茶店試業
原來又係台灣過江龍
店面不是很大,但右邊也有復古風打卡牆

我叫左❤四季春青茶(半糖·微冰)❤ $20
嘗了一口好茶
茶香四溢,不會太濃,也不會澀
少少甜
好清新嘅感覺
而且杯子還是粉紅色花花手繪風

點解台灣茶咁好飲?
四季春青茶(半糖·微冰)
四季春青茶(半糖·微冰)