2023-06-18
▪️普慶餐廳 #TheAstor 設有七個美食區➖海鮮區:生蠔 龍蝦 小龍蝦 青口 麵包蟹 長腳蟹 翡翠螺等等款式都算多 最期待既一定係生蠔🦪😛 每人每次限取兩隻✌️記得2019年既時候 生蠔係有二三款種類揀 而且相對肥啲 鮮甜啲〰️生蠔洗得好乾淨 但海水味都偏重 其他海鮮中規中矩➖日式美食:刺身 壽司刺身有三文魚 油甘魚 吞拿魚 帶子 珍寶蝦 我哋食得最多就係珍寶蝦🤓!好大隻 又鮮甜 刺身我哋都排咗幾轉🤣壽司🍣就唔太吸引了〰️➖中式美食中式比想像中吸引🤩有老火湯 片皮鴨 燒味 粉河 炒菜 蒸魚等等 蒸魚好味 值得一試😬👍➖特別美食 🛎️叮〰️一到七點 就有廚師🧑🏻🍳即場烹調西班牙海鮮燉飯同巴馬臣芝士輪即製意粉 由於太多人排隊 我哋就無排了 但成個參與度幾好🙌➖燒肉區燒肉區有澳洲頂級燒牛肉 豬腩肉 試咗燒牛肉 好難咬 不太好味🥹➖其他仲有好多野食 例如串燒 甜品 Mövenpick雪糕🍦等等 最值得一提 係素食朋友仔都有好多啱食💚〰️
➖日式美食:刺身 壽司
➖中式美食