2012-08-28 208 瀏覽
星期日番完教會,我係德福廣場行左一陣,見到處食肆都人山人海,咁咪行遠多幾步就黎左呢間係德福大廈對面的一間食店,呢度一帶人影唔多,周圍食肆淨番得呢間,我就鍾意啦! 唔駛咁多人,唔駛排隊,又夠經濟。o岩o岩下午二點有下午茶餐食,我就簡簡單單咁叫左個雪菜肉絲通粉配凍奶茶,凍飲都唔駛加錢都係十九蚊,真抵食。雪菜肉絲同通粉份量十足,毫無欺場,冇將價就貨,同平時茶餐廳水準不遑多讓,湯底咸度適中,無話過咸。雪菜同肉絲都唔係罐頭果種,都幾入味,奶茶都ok,冇叫少甜都唔會過甜,o岩o岩好,讚!

,奶茶都ok,冇叫少甜都唔會過甜,o岩o岩好,讚!
雪菜肉絲通粉配凍奶茶
2012-08-26
雪菜肉絲通粉配凍奶茶
2011-03-21 160 瀏覽
燒味一流,阿姐又夠晒精靈快手。推介燒肉油雞,絕冇失手。燒鴨都唔錯早餐最支持佢個水吧,快靚正,話少甜就少甜,該走嘅就走。係就係迫夾咗啲,自助包外賣,都幾得意--同惡搞。但抵得少少苦楚,換嚟口腹嘅滿足,呢啲先係正宗香港精神,不勞而獲唔好玩嘅 :)
2011-03-11
2 分鐘 (外賣自取)
  • 燒肉油雞飯,燒味
2008-07-15 150 瀏覽
我同男朋友仔都係喺九龍灣返工每朝落車都係從好夢中掙扎, 落親車都三魂唔見七魄所以呢, 我地一定要買杯奶茶飲下先會醒神我地試晒九龍灣d茶餐廳, 呢間就最啱飲奶茶好唔好飲, 個個都識分, 但係啱飲就好緊要呢間奶味多過茶味少少, 但係茶味又好出, 又夠滑, 每杯十蚊正﹗
我同男朋友仔都係喺九龍灣返工
每朝落車都係從好夢中掙扎, 落親車都三魂唔見七魄
所以呢, 我地一定要買杯奶茶飲下先會醒神
我地試晒九龍灣d茶餐廳, 呢間就最啱飲
奶茶好唔好飲, 個個都識分, 但係啱飲就好緊要

正﹗
$10 (早餐)
  • 奶茶