2023-06-22 84 瀏覽
環境優美,空間夠大夠寧靜,熱茶茶味濃👍🏻,叫左個set,份量足夠飽肚,頭盤開胃菜,生蠔非常鮮甜,完全唔腥,主食壽司夠新鮮,最尾的抹茶奶凍甜品更可以將食刺身既油膩解除曬
2023-06-17 49 瀏覽
第一次光顧晴空,這次是由同事介紹來試試晴空的午餐,午餐選擇很多,而且價錢不貴,很多款都想嘗試。最後這次選了壽司10件+卷物,前菜有沙律菜,菜十分新鮮,和海膽蒸蛋,鮮味的海膽配上茶蒸蛋,非常鮮味,鮮嫩無比。先來了六件壽司,有吞拿魚,赤蝦,池魚等等,每件都非常新鮮和美味,一口一件,非常滿足。再來四件壽司,還有海膽壽司,不腥而且非常鮮甜,還有灸燒左口魚壽司。之後還有吞拿魚蓉卷物,麵鼓湯,最後還有甜品蕨餅,非常滿足。

之後還有吞拿魚蓉卷物,麵鼓湯,最後還有甜品蕨餅,非常滿足。
2023-06-16
午餐
2023-06-17 57 瀏覽
因為媽媽同朋友食過呢間餐廳嘅lunch話好食, 所以推薦我哋去食, 本身真係滿有期待, 因為媽媽平時只係食中菜, 好難得佢話食日本野去到其實staff好有善, 價錢都係正常日本料理價錢叫咗個牛肉烏冬, 蟹肉飯同兩份壽司牛肉烏冬個牛肉係靚牛, 好好食刺身全部都好鮮甜但所有同飯有關嘅嘢都好失望😞食完怕尷尬唔敢同師傅反映, 不過再三都係好想佢哋改善下啲濕飯🙇‍♀️
去到其實staff好有善, 價錢都係正常日本料理價錢
叫咗個牛肉烏冬, 蟹肉飯同兩份壽司
牛肉烏冬個牛肉係靚牛, 好好食
刺身全部都好鮮甜
但所有同飯有關嘅嘢都好失望😞
2023-06-10 60 瀏覽
看很多谷友推薦,假期來試試,午市套餐很划算,魚生很新鮮,樣式品種都很多,最重要的是生蠔和海膽一點都不腥,性價比非常高!下次再來試試其他款式的set。看起來都很不錯。
午市套餐
午市套餐
2023-06-06 70 瀏覽
竟然係尖沙咀韓國餐廳街發現咗間隱世日本料理,店外其貌不揚但店內有數位穿者整齊廚師制服嘅師傅係壽Bar忙著處理食材,感覺已很專業。看看餐牌有6迫食物才$398,當中包括刺身,壽司,手卷重有生𧐢…. 抵食又好味。
竟然係尖沙咀韓國餐廳街發現咗間隱世日本料理,店外其貌不揚但店內有數位穿者整齊廚師制服嘅師傅係壽Bar忙著處理食材,感覺已很專業。看看餐牌有6迫食物才$398,當中包括刺身壽司,手卷重有生𧐢…. 抵食又好味。
Omakase
朋友請食生日飯,因為早上有事做,我哋訂了下午2pm食 。服務態度非常之差,全程急着收碟,好想快啲等我哋食完收工清場咁 ,食到好有壓力。未試過食omakase 個chef 全程冇出聲零交流 。食完隔咗幾個鐘都未食晚飯就已經齊齊屙嘔。我屙咗兩次就嘔,嘔完無事。我朋友就慘d屙足成晚,(可能因為我要求整熟隻蠔俾我食,而我朋友食嘅係生蠔),極度懷疑係食物中毒!🤬第二日WhatsApp同餐廳講返個情況,佢只係簡單回覆話冇收到有其他客人食完唔舒服,一句就完事,一定唔會再幫襯!

今日介紹嘅餐廳位於尖沙咀韓國街附近,非常有趣,喺韓國街邊有間日本嘅小店!小店裝修非常日式,食物價錢都唔貴,竟然見到午市廚師發辦只係$398 ,有五種刺身,六件壽司,又有前菜,包埋甜品真係好抵食,即刻心動入去試吓!結果係冇令我失望㗎,估唔到撳高CP值咁好食,即刻推薦俾大家!🥗沙律 (7/10)沙律菜爽口,都新鮮嘅,用咗凱撒醬。🍴茶碗蒸 (7/10)蛋好嫩滑,有蟹肉湯羹係表面,好清香嘅蟹味,入面有冬菇帶子,都幾唔錯!🍴刺身五點 (8/10)芥八魚,油甘魚,赤貝,包住紫菜,有魚味,咬落都緊緻彈牙,赤貝好爽口,一啲都唔腥,油甘魚食落好軟腍,燒過嘅魚味更香更出。🦪生蠔 (8/10)生蠔切左兩半,調好曬味,好方便好細心,蠔肉大隻厚身,有微微蠔味同海水味,唔腥!🍴炸帶子 (7/10)炸過,都幾厚身,肉質嫩滑,包住紫菜好爽口,唔錯!🍣 伊佐木 (7/10)魚清香好軟腍,飯係帶微微醋味,但唔出,有微温,唔會好實好散。🍣銀鱈魚 (9/10)魚有炙燒過,好香,有油脂嘅香味,好食!🍣赤蝦 (8/10)好爽口大隻,厚肉,唔腥,幾好食!🍣右口魚 (9/10)油脂好豐富,食落去好有油香,魚肉有彈性,但係唔油膩!🍣拖

🥗沙律 (7/10)
沙律菜爽口,都新鮮嘅,用咗凱撒醬。

🍴茶碗蒸 (7/10)

🍴刺身五點 (8/10)

🦪生蠔 (8/10)

🍴炸帶子 (7/10)
炸過,都幾厚身,肉質嫩滑,包住紫菜好爽口,唔錯!

🍣 伊佐木 (7/10)

🍣銀鱈魚 (9/10)
魚有炙燒過,好香,有油脂嘅香味,好食!

🍣赤蝦 (8/10)
好爽口大隻,厚肉,唔腥,幾好食!

🍣右口魚 (9/10)
油脂好豐富,食落去好有油香,魚肉有彈性,但係唔油膩!

🍣拖羅 (9/10)
好軟腍有油香,有魚味,好好食!

🍣海膽 (9/10)
有3,4舊,食落好鮮甜,海膽味好香,好好食!

🍣吞拿魚葱手卷 (8/10)
吞拿魚入邊間嗰啲蘿蔔乾,食落好爽口,幾好食!

🍴麵豉湯 (8/10)
入邊有豆卜海帶,好香濃,麵豉味都好出,但唔會好鹹!

🍴抹茶奶凍 (8/10)
上面有一層抹茶,奶凍好滑,質感有少少流質,甜甜哋,有奶香,係甜咗少少,但加埋抹茶醬苦苦哋回甘就啱啱好,都幾夾!

推薦指數 : 8/10
好少食到omakase三百零蚊有咁高嘅質素,份量都好足,服務好好好有禮貌,亦都好貼心經常加水,主要係食物都好高質,壽司刺身都好新鮮!見到有午市套餐,唔想食廚師發辦都有丼飯選擇都係百零蚊!真心如果想食日本嘢,推薦呢間係尖沙咀嘅日本小店,真係好有誠意好用心去做嘢食都好食!
2023-04-29 81 瀏覽
尖沙咀「韓國街」有一間日本料理,Lunch Omakase $398 ,啱晒糧尾又想食好嘢的朋友。環境充滿日式風味,簡單舒服。除了有朋友推介的 Lunch Omakase $398,還有其他比較平價的lunch套餐。安排坐近吧枱,可以近距離看着廚師親手做。沙律🥗,茶碗蒸;沙律新鮮,加上芝麻醬,口感清爽。刺身5点5 kinds of Sashimi生蠔刺身:蠔味濃郁,口感滑溜。壽司刺身油甘魚刺身,鮮甜可口,燒油甘魚,油脂充沛,介白魚包紫菜,非常爽口,口感清新,赤貝刺身,爽口清甜。寿司6貫6 kinds of Sushi &手卷 1本Hand Roll Sushi紫菜包煎帶子:帶子彈牙 味道清甜二佐目魚手壽司:味道甘美燒銀雪魚壽司:油份充足赤蝦壽司:赤蝦口感清爽蔥吞拿手卷:蔥花吞拿魚蓉加上黃蘿蔔,口感豐富。海膽壽司:海膽頗多,海膽味道不是太濃吞拿魚壽司:鮮甜右口魚卷:味道清淡食完壽司後,就有一碗熱辣辣的味噌湯。Dessert 甜品:搽茶奶凍綠茶味道濃郁,奶凍香滑。這個價錢能夠食到Omakase,食材用料新鮮,的確算係唔錯,加上服務態度非常好,的確係糧尾食好嘢之選😆
尖沙咀「韓國街」有一間日本料理,

環境充滿日式風味,簡單舒服。

除了有朋友推介的 Lunch Omakase $398,
還有其他比較平價的lunch套餐。

安排坐近吧枱,可以近距離看着廚師親手做。

沙律🥗,茶碗蒸;
沙律新鮮,加上芝麻醬,口感清爽。

刺身5点
5 kinds of Sashimi

生蠔刺身:蠔味濃郁,口感滑溜。

壽司刺身

油甘魚刺身,鮮甜可口,
燒油甘魚,油脂充沛,
介白魚包紫菜,非常爽口,口感清新,
赤貝刺身,爽口清甜。

寿司6貫
6 kinds of Sushi &

手卷 1本
Hand Roll Sushi

紫菜包煎帶子:帶子彈牙 味道清甜
二佐目魚手壽司:味道甘美
燒銀雪魚壽司:油份充足
赤蝦壽司:赤蝦口感清爽

蔥吞拿手卷:蔥花吞拿魚蓉加上黃蘿蔔,口感豐富。
海膽壽司:海膽頗多,海膽味道不是太濃
吞拿魚壽司:鮮甜
右口魚卷:味道清淡

食完壽司後,就有一碗熱辣辣的味噌湯。

Dessert
甜品:搽茶奶凍
綠茶味道濃郁,奶凍香滑。

2023-04-03 141 瀏覽
🌸晴空🌸聞名已久既Omakase 原來都有散叫的今次試左二人餐額外加 生蠔 同 海膽🦪岩手縣真蠔$178 買一送超級鮮甜忍唔住再叫多一set即係食左4隻❤️北海道紫海膽$228鮮甜度係100!誠意推介🧡廚師推介二人餐好抵食同好好食❤️前菜係刺身沙律炸三文魚皮沙律手羽雞翼⭐5式刺身⭐帶子係鮮甜拖羅係冇筋,入口即溶蝦係鮮甜油甘魚係彈牙每食完一份都有種幸福感覺⭐4式壽司⭐拖羅深海池魚海膽灸燒白魚⭐熟食兩款⭐燒牛肉同 西京燒銀雪魚⭐熱湯⭐食到呢刻已經好飽😆⭐甜品⭐都係日式卷但都好食既誠意推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🌸晴空🌸

超級鮮甜
忍唔住再叫多一set
即係食左4隻❤️

北海道紫海膽$228
鮮甜度係100!

誠意推介🧡廚師推介二人餐
好抵食同好好食❤️

前菜係刺身沙律
炸三文魚皮沙律
手羽雞翼

⭐5式刺身
帶子係鮮甜
拖羅係冇筋,入口即溶
蝦係鮮甜

• 海膽
  • 刺身
  • 拖羅
2023-03-21 1037 瀏覽
海膽蟹肉炒飯 $178 個賣相好精緻,而海膽比想像中多,炒飯味道唔會好咸,飯亦炒得粒粒分明,整體感覺幾鮮味。香辣吞拿魚特卷 $168上面係吞拿魚蓉,入面係赤身。雖然話係香辣,但係食落只係少辣,味道唔會蓋過D吞拿魚。燒鮮鰻魚 $178同平時食果D鰻魚唔同,無平時果D咁易散。佢皮同肉分開處理,兩個口感唔同。個皮有煎過,有小小脆口,而D魚就好鮮甜。開運12貫壽司 $488有帶子、蝦、池魚、鯛魚、左口魚、銀鱈魚、鰻魚、魚子、海膽等,有刺身、有灸燒、有軍艦,每件都好新鮮,唔錯唔錯。汁燒魷魚筒 $118依個魷魚筒比起其他野就比較普通,但係都係好味既。拖羅魚腹筋 $108第一次食拖羅魚腹筋,有小小似食緊豬肉咁,依樣下次再黎一定會再叫。清酒煮蜆 $108蜆好大隻好肥,亦都無沙,平時係出面食有時都會有D沙,但依埋都無食到有沙。脆炸雞軟骨 $58依個都係正正常常。鯛魚刺身 $148好鮮甜,唔腥,師傅調左D檸檬汁,好開胃。蒜片宮崎和牛粒 $380加左D金箔賣相加左分,熟成度適中,入口即溶,好味。天婦羅盛合 $240有蝦、帶子、茄子、茹,蝦同帶子食得出係新鮮,好實肉唔霉。生蠔 $158 (買一送一)我地4個人

海膽蟹肉炒飯 $178

香辣吞拿魚特卷 $168

燒鮮鰻魚 $178

開運12貫壽司 $488

汁燒魷魚筒 $118
依個魷魚筒比起其他野就比較普通,但係都係好味既。

拖羅魚腹筋 $108

清酒煮蜆 $108

炸雞軟骨 $58
依個都係正正常常。

鯛魚刺身 $148
好鮮甜,唔腥,師傅調左D檸檬汁,好開胃。

蒜片宮崎和牛粒 $380
加左D金箔賣相加左分,熟成度適中,入口即溶,好味。

天婦羅盛合 $240
有蝦、帶子、茄子、茹,蝦同帶子食得出係新鮮,好實肉唔霉。

生蠔 $158 (買一送一)
我地4個人每人一隻,好肥好juicy,加埋魚子同海膽一齊食,好正。

仲叫左D酒同飲品,4人加埋$3200。整體水準唔錯,海產類都好新鮮,個價錢係合理接受到。
  • 海膽蟹肉炒飯
  • 金目鯛
2023-03-18 905 瀏覽
之前晚餐嚟食過,聽講午餐好抵食,今日就lunch time再嚟食,openrice book位有9折,(雖然佢最後唔記得咗折比我而我都係走咗先發現)。lunch omakase幾抵,都多人食。我哋就食lunch set,lunch set menu都好多選擇,刺身丼、刺身拼盤、鰻魚飯、燒魚、壽司拼盤、天婦羅丼都有。lunch set的沙律,胡麻醬拌好味。lunchset茶碗蒸晴空特選刺身丼 $188有十款刺身,十款都係時令冇定款的。海膽好鮮甜唔錯,帶子都好鮮甜,蝦幾彈牙鮮甜,三文魚幾香,拖羅油香。飯有適當酸味亦唔係完全凍冰冰,唔錯。自家製西京燒銀雪魚 $168魚肉好嫩滑,魚油好香,皮唔係脆的,但好油香。我哋想食刺身,問個店員有冇單點刺身menu,佢話冇,得lunch set可以叫。之後再問一個可能係老闆娘嘅人,就話有a la carte可以叫,有拎比我地睇,不過佢推介叫lunch set嘅刺身拼盤會抵食好多,於是我哋就叫多個lunch set嚴選刺身7種定食 $228油甘魚好厚切,口感好好,三文魚香,帶子甜,赤身好濃味。啲刺身都幾厚切,全部都好鮮甜。食晒啲嘢之後店員冇啦啦拎咗兩碗味噌湯

lunch omakase幾抵,都多人食。

lunch set的沙律,胡麻醬拌好味。
沙律

lunchset茶碗蒸
茶碗蒸

晴空特選刺身丼 $188
有十款刺身,十款都係時令冇定款的。
飯有適當酸味亦唔係完全凍冰冰,唔錯。
晴空特選刺身丼

自家製西京燒銀雪魚 $168
魚肉好嫩滑,魚油好香,皮唔係脆的,但好油香。
自家製西京燒銀雪魚

嚴選刺身7種定食 $228
油甘魚好厚切,口感好好,三文魚香,帶子甜,赤身好濃味。
刺身都幾厚切,全部都好鮮甜。
嚴選刺身7種定食

食晒啲嘢之後店員冇啦啦拎咗兩碗味噌湯過嚟,但lunch set明明冇寫有湯。

最後食埋甜品,栗子卷。
甜品
2023-02-24
沙律
茶碗蒸
晴空特選刺身丼
自家製西京燒銀雪魚
嚴選刺身7種定食
2023-02-24 185 瀏覽
中午環境好舒服!🥰原來尖沙咀都可以享受高質lunch omakase。套餐有齊沙律,刺身,壽司等, ٩(❛ัᴗ❛ั⁎)同朋友非常滿足。.沙律,茶碗蒸,🥚鍾意溫熱嘅茶碗蒸,質感香滑有心思。.刺身5點,🍣壽司6貫,手卷。切法,擺盤,都有考究,刺身厚切新鮮。🐟壽司方面,◕‿◕最鍾意拖羅同海膽,非常肥美香甜。.甜品有中意嘅🇯🇵日本卷蛋,鬆軟幼滑。 .日本和牛丼半熟玉子燒,🐮嫩滑和牛,〈( ^.^)ノ搭配半熟玉子,🥩可以刺穿蛋漿一齊撈飯食。
中午環境好舒服!🥰原來尖沙咀都可以享受高質lunch omakase。套餐有齊沙律,刺身壽司等, ٩(❛ัᴗ❛ั⁎)同朋友非常滿足。

沙律,茶碗蒸,🥚鍾意溫熱嘅茶碗蒸,質感香滑有心思。

🐟壽司方面,◕‿◕最鍾意拖羅同海膽,非常肥美香甜。
甜品有中意嘅🇯🇵日本卷蛋,鬆軟幼滑。

2023-02-13 207 瀏覽
整體體驗不錯,員工很有heart,賓至如歸。食物質素高,新鮮,款式亦多👍只不過我同先生都偏大食,份量不太足夠😹😹😹😹😹如果可以加個烏冬或者天婦羅,感覺會更加完美😏但性價比係高的,會再幫襯🤓
整體體驗不錯,員工很有heart,賓至如歸。
食物質素高,新鮮,款式亦多👍
只不過我同先生都偏大食,份量不太足夠😹😹😹😹😹

如果可以加個烏冬或者天婦羅,感覺會更加完美😏
但性價比係高的,會再幫襯🤓
刺身
刺身
🎶 𝕊𝔼𝕀𝕂𝕌𝕌 - 𝕋𝕊𝕀𝕄 𝕊ℍ𝔸 𝕋𝕊𝕌𝕀〰️ 近年來香港都有好多不同Omakase可以選擇,價錢豐儉由人,但係今次選擇左呢一間性價比高嘅尖沙咀地舖,位置喺尖沙咀韓國街入面,餐廳配色方面主要係木色材質,店員亦都殷勤地接待,小店來講環境好舒服,唔會感到好侷促。〰️ 整體來講餐廳嘅刺身質素比較新鮮,食材上枱亦有鋪排。聖誕節🎄諗咗好耐同 火火🔥食咩好,揀咗好耐就食佢最愛嘅日本🇯🇵菜。網上發現到呢間餐廳,就立即book枱了😃🍽 🔹晴空 Christmas Dinner Course $1080🎄前菜 我哋點咗兩個套餐,其中一個係午餐,一個係聖誕套餐。兩個套餐都會有沙律食,沙律菜味道新鮮,合格👌🏻🎄茶碗蒸內有蟹肉絲、帶子、鮮冬菇,入口淡淡鮮甜味,細嫩香滑感覺,另一款亦加入三文魚子,味道更鮮甜。🎄真鵰魚薄切 味道比較淡味,肉質有彈性🎄真蠔 - 柚子汁配襯生蠔鮮甜寒鰤魚 - 日本洋蔥,肉質比較厚身,魚味較濃。🎄拖羅 - 先食咗冇燒過既肉質較實,有咬口,再食燒過味道更濃郁🎄赤麵豉煮國產牛肉-蘿蔔、牛肉、冬菇我好感激佢哋將牛肉煮得好淋,平時我真係唔會食牛,火火不停讚點都要食一啖😇😇🔜冇諗過赤麵豉汁咁好
🎶 𝕊𝔼𝕀𝕂𝕌𝕌 - 𝕋𝕊𝕀𝕄 𝕊ℍ𝔸 𝕋𝕊𝕌𝕀

🍽

🎄前菜

🎄茶碗蒸

🎄真鵰魚薄切
味道比較淡味,肉質有彈性

🎄真蠔 - 柚子汁配襯生蠔鮮甜
寒鰤魚 - 日本洋蔥,肉質比較厚身,魚味較濃。

🎄赤麵豉煮國產牛肉-蘿蔔、牛肉、冬菇
🔜
冇諗過赤麵豉汁咁好食,牛肉冬菇同蘿蔔都完美地吸收左醬汁,味道濃郁😊

🎄壽司 🍣
炙燒左口魚-咬落去爽又甜,入口即溶

龍蝦 -爽彈鮮甜
九州深海池魚-入口魚油甘香,口感鮮嫩肥美
北海道海膽-口感濃厚甘甜
大拖羅-油脂最甘香,所以我放到最後先食,口感最豐富。

吞拿魚手卷
好多魚蓉,啖啖滿足。

龍蝦湯-
湯比較薄身,龍蝦味較清鮮美,入口甜而不膩。

🔹生燒鰻魚丼
著重食材嘅鮮味,沒有過多嘅醃料塗至鰻魚,鰻魚係比較厚身,鰻魚亦能處理至外脆內軟。

🔹玉子燒
蛋味香濃口感濕潤,不會太甜。

🔹豆腐魚餅
另外點左啲小食,外表稍為煎香,配上三文魚子,味道不單薄。

🔹捲蛋
是日甜品以捲蛋作為總結,蛋糕濕潤,而且好多cream,怕甜嘅我哋就無乜感興趣😆

🔍 題外話
餐廳店員每一個都好有禮貌,會不斷幫我哋添加熱茶,即是聖誕節當天有幾凍,叫佢哋貼心嘅服務都好窩心😛

📌 晴空日本料理 (尖沙咀)
📍 尖沙咀金巴利街8號地下1號舖
今日吃-個豐富的omakase 慶祝-下聖誕。今日午市比平日熱鬧,食客不少。Omakase $398 及特選魚生飯(忘記價錢,約$198)這魚生飯真超值!魚生十分新鮮,完全鋪滿飯面,仲有鮮美的海膽、三文魚籽、牡丹蝦、帶子、白身魚、赤身、等等,材料超多超豐富,正呀!茶碗蒸: 口感香滑,味道鮮美,熱呼呼的沙律:沙律菜十分清爽新鮮,配上微酸的和風沙律汁,十分輕盈。真蠔:這真蠔大大隻,肥美滑溜,帶creamy 的味道和-點點海水味,正!魚生拚盤:赤貝、真鯛、油甘魚這赤貝十分爽甜,帶貝類的鮮甜味;真鯛包住紫蘇葉,口感清爽,清甜的魚鮮風味;油甘魚十分油潤香滑,炙過逼出油香,更添風味。炸帶子超正!紫菜很脆,帶子很大隻又厚肉,當中還有鮮美的醬汁,口感嫩滑,火候剛剛好,正呀!深海池魚這深海池魚充滿光澤,口感柔軟細膩。金目鯛口感清爽,醋飯有提鮮的作用,味道比較淡雅銀鱈魚經火炙的銀鱈魚口感firm 中帶柔,又帶炙火香氣,加上自身的魚鮨,真可口!赤蝦這赤蝦真係正!蝦肉十分爽彈黏滑,滿滿的蝦味,加上烏魚籽的點綴,好新鮮,真鮮美!拖羅嘩啦!超級正!拖羅入口即溶!魚肉十分幼滑細膩,充滿了雪花紋,魚鮨豐腴甘香,相當油

今日吃-個豐富的omakase 慶祝-下聖誕。

今日午市比平日熱鬧,食客不少。

茶碗蒸: 口感香滑,味道鮮美,熱呼呼的

沙律:沙律菜十分清爽新鮮,配上微酸的和風沙律汁,十分輕盈。

真蠔:

魚生拚盤:赤貝、真鯛、油甘魚

炸帶子超正!紫菜很脆,

深海池魚

這深海池魚充滿光澤,口感柔軟細膩。

金目鯛

口感清爽,醋飯有提鮮的作用,味道比較淡雅

銀鱈魚

赤蝦

拖羅

嘩啦!超級正!拖羅入口即溶!魚肉十分幼滑細膩,充滿了雪花紋,魚鮨豐腴甘香,相當油潤,魚鮮風味在口中猶久不散!

馬冀海膽

這海膽真係鮮甜到不得了!脆口的紫菜包住極道鮮甜的海膽!海膽顏色明亮,有光澤,不單有海膽味,而且相當鮮甜,加上微暖的壽司飯,正呀!

蔥拖羅手卷

這手卷啖啖吃到拖羅蓉,既有蔥香,又有少少芝麻香,十分幼滑肥美,加埋脆紫菜,正!好滿足!

甜品是旦糕,非常creamy 軟滑,
好吃!

2022-12-23